فولکس واگن

ارتقای فولکس‌واگن بیتل GRC

پس از اولین سال حضور فولکس‌واگن اسپرت در مسابقات قهرمانی رالی‌کراس جهانی (GRC) این کمپانی برای سال ۲۰۱۵ دو نسخه ارتقا یافته از مدل‌های بیتل رالی‌کراس را درنظر گرفته است. در ادامه همراه با نقل‌قول‌هایی از کلرک کمبل (Clark Campbell)، مدیر ارشد بازاریابی تجربی فولکس‌واگن و همین‌طور اسکات اسپید (Scott Speed)، راننده فولکس‌واگن بیتل GRC، با تفاوت‌های حضور فولکس‌واگن در مسابقات امسال بیشتر آشنا می‌شویم.

Volkswagen Beetle GRC in Las Vegas 2014
Volkswagen Beetle GRC in Las Vegas 2014
خودروهای فولکس‌واگن بیتل GRC مدل ۲۰۱۵ با قدرت بیشتر

سال گذشته، فولکس‌واگن فرصت زیادی برای خودروهای بیتل GRC نداشت و بنابراین، از همان موتور ۱/۶ لیتری توربوشارژر چهرا سیلندر کمک گرفت که در رالی قهرمانی جهان (WRC) مورد استفاده قرار می‌گرفت. امّا امسال فولکس‌واگن از یک موتور توربوی ۲ لیتری جدید چهار سیلندر استفاده می‌کند که قدرتی برابر ۵۵۳ اسب‌بخار و حداکثر گشتاوری برابر ۶۳۰ نیوتن‌متر دارد. این در حالی است که موتور ۱/۶ لیتری قبلی قدرتی برابر ۵۴۴ اسب‌بخار داشته است. قدرت ۵۵۳ اسب‌بخار از طریق یک گیربکس مسابقه‌ای زنجیره‌ای ۶ سرعته به تمام چهار چرخ خودرو منتقل می‌شود. مطابق گفته فولکس‌واگن، بیتل GRC با این پیشرانه می‌توان در ۲ ثانیه کامل به سرعت ۹۶/۶ کیلومتر بر ساعت برسد. در همین حال، برای نگه‌داشتن خودرو در سرعت‌های بالا از صفحات ترمز بزرگ با کالیپرهای آلومینیومی ۴ پیستونه استفاده شده است. یک سیستم تعلیق استرات سفارشی همراه با دامپرهای ویژه نیز می‌تواند جابجایی ارتفاعی را تا میزان ۲۴۱ میلی‌متر تأمین کند.

Volkswagen Beetle GRC in Las Vegas 2014
Volkswagen Beetle GRC in Las Vegas 2014
دلیل استفاده فولکس‌واگن از «بیتل» برای مسابقات رالی

«کمبل» در این رابطه اشاره می‌کند که یکی از دلایل این موضوع این است که فولکس‌واگن گلف GTI بدون هیچ مشکلی نظر علاقه‌مندان را برای خرید جلب می‌کند، ولی قانع کردن جامعه هدف (مردان جوان) برای خریدن بیتل، کار به مراتب مشکل‌تری است. مهم‌تر از همه اینکه طراحی ظاهری خاص مدل بیتل باعث می‌شود که در مسابقات GRC بهتر از یک هات‌هاچ ساده به چشم بیاید. «کمبل» در این رابطه اضافه می‌کند:

وقتی به یک فوکوس و یک GTI برچسب بزنید و طراحی مسابقه‌ای به آنها بدهید، شباهت زیادی با یکدیگر پیدا می‌کنند و تمایز آنها با یکدیگر اندکی مشکل می‌شود. سخت بتوانید بگویید که کدامیک GTI و کدامیک فوکوس است. ولی بیتل به‌سرعت در طرفداران محبوب می‌شود و جایگاه خود را پیدا می‌کند.

امّا اگر فولکس‌واگن تصمیم به ساخت خودروهای GRC برای مشتریان سفارشی بگیرد، احتمالاً این کمپانی از گلف GTI به‌عنوان پایه آنها استفاده کند. البته در حال حاضر نیز برخی مذاکرات با فولکس‌واگن در این زمینه صورت گرفته است.

Volkswagen Beetle GRC Racecar
Volkswagen Beetle GRC Racecar
خودروهای مسابقه‌ای، نزدیکی زیادی به مدل‌های کارخانه‌ای دارند

فولکس‌واگن برای آماده‌سازی و تولدی خودروهای GRC خود با اندرتی موتوراسپورت (Andretti Autosport) همکاری می‌کند، ولی در عین حال، مدل‌های رالی بیتل بیشتر از آنچه که فکر می‌کنید، به هاچ‌بک‌های زیبای موجود در نمایندگی‌های فولکس‌واگن نزدیک هستند. فولکس‌واگن بر این تأکید دارد که مدل‌های بیتل GRC صرفاً یک خودروی مسابقه‌ای «فریم‌لوله‌ای» با چند برچسب شبیه به یک بیتل نیستند. بسیاری از قسمت‌های بدنه مانند گلگیرها، از مدل استاندارد فولکس‌واگن بیتل گرفته شده‌اند. در همین حال، در این خودروها از یک صفحه کف عقب جدید و یک سری تغییرات در فریم استفاده شده تا شرایط برای داشتن دیفرانسیل چهار چرخ متحرک و جابجایی بیشتر سیستم تعلیق فراهم شود. ولی المان‌های دیگر مانند شیشه جلو، در راننده، نشان‌های خودرو، چراغ‌های جلو و برف‌پاکن‌ها به همان شکل اولیه کارخانه‌ای باقی مانده‌اند. در همین حال، «اندرتی اسپورت» یک بیتل کانورتیبل برای پشتیبانی امور متفرقه مسابقه‌دهندگان در اختیار دارد.

Volkswagen Beetle GRC rallycross 2014
Volkswagen Beetle GRC rallycross 2014
مهندسان بیشتر از اینکه به فکر سرعت بیشتر باشند، بر سرسختی بیتل‌ها تأکید داشته‌اند.

«کمبل» در این رابطه می‌گوید:

من GRC را به‌عنوان یک «موتور اسپورت» درنظر نمی‌گیرم؛ بلکه آن را یک «اکشن اسپورت» می‌بینم. ما مطابق درس‌هایی که از مسابقات سال قبل گرفته بودیم، برخی المان‌ها را در خودرو دوباره طراحی کردیم تا استحکام آن را افزایش دهیم.

در GRC، برد و باخت مسابقات توسط رتبه خودرو مشخص می‌شود. این در حالی است که در رالی‌های معمولی زمان دور مسابقه مبنای کار قرار می‌گیرد و رانندگان در تلاش هستند تا زمان بهتری برای یک دور ثبت کنند. مهندسان فولکس‌واگن اول از همه این درس را گرفته‌اند که بایستی سپرها و نوارهای سپر مستحکم‌تری طراحی کنند و همین‌طور برای اطمینان، قسمت‌های حساسی مانند خطوط خنک‌کننده در خارج از فریم خودرو قرار نداشته باشند. «کمبل» می‌گوید:

حتی اگر با چیزی برخورد نکنید، به دلیل اینکه پرش‌های بزرگی دارید و وضعیت پیست هر لحظه در حال تغییر است، همیشه درگیر و تحت فشار خواهید بود.

همچنین خودروهای فولکس‌واگن بیتل GRC داری یک سیستم ویژه اگزوز که می‌توان درون خودش جمع شده، بدون آن‌که جریان اگزوز را محدود کند. «اسپید» می‌گوید:

اگزوز ممکن است کوتاه‌تر شود، ولی مسیر جریان را مسدود نمی‌کند و قدرت را کاهش نمی‌دهد.

مخاطبین جوان‌تر GRC نسبت به سایر رقابت‌های موتور اسپورت که در تلویزیون‌های امریکا پخش می‌شوند

برای سال ۲۰۱۵، ده دور مسابقه GRC در ۷ نقطه مختلف در سراسر امریکا (به‌علاوه دو مسابقه در باربادوس) درنظر گرفته که تمام آنها به‌صورت زنده از تلویزیون ملی امریکا پخش خواهد شد. بر اساس اطلاعات فولکس‌واگن، متوسط سن بیننده مسابقات GRC تنها ۲۷ سال است و ۷۰ درصد مخاطبان آن نیز مرد هستند. این آمار را مقایسه کنید با متوسط سن بینندگان مسابقات ایندی‌کار (۳۸) و نسکار (۴۲). شاید به همین دلیل است که فولکس‌واگن می‌خواهد خودروهایش در این مسابقات ظاهر خوبی داشته باشند. با این حال، بسیاری از مشتریان جوان احتمالی در این طیف مخاطب ممکن است دسترسی به کانال‌های کابلی پرمیوم نداشته باشند و حتی ممکن است تبلیغ‌های معمولی فولکس‌واگن در تلویزیون را هم نبینند.

Scott Speed
Scott Speed
«اسپید» دراین‌باره می‌گوید که وقتی با طرفداران مسابقات GRC ملاقات می‌کند، آنها جوان‌تر از آنی هستند که دیگر انواع مسابقات را دیده باشند. وی و «کمبل» همچنین اشاره می‌کنند که سطحی از هواداری برند به‌ویژه در مورد فولکس‌واگن، در هنگام مسابقات خود را نشان خواهد داد.

Volkswagen Beetle GRC in Las Vegas 2014
Volkswagen Beetle GRC in Las Vegas 2014
انتظار دریفت کمتر در مسابقات امسال

بسیاری از رانندگان در GRC خشونت بسیار زیادی دارند و تقریباً در تمام پیچ‌های خاکی و شنی، با خودروهای دو دیفرانسیل خود دریفت می‌زنند. با این حال، این سریع‌ترین راه ممکن برای گذشتن از پیچ‌ها نیست و «اسپید» به این منظور از یک روش رانندگی دقیق‌تر و با دریفت کمتر که در مسابقات امسال نسکار، فرمول یک و ایندی‌کار دیده شده است، بهره می‌برد. به‌عنوان نمونه‌ای از تفاوت در سبک رانندگی «اسپید» می‌توان به این نکته اشاره کرد که طبق گفته وی، تنها در ۱۹ درصد یک دور GRC از حداکثر گاز استفاده می‌کند. هم‌تیمی «اسپید»، تانر فوست (Tanner Foust)، کسی که بیتل GRC شماره ۳۴ را می‌راند، در اوایل بیش از ۳۲ درصد از زمان هر دور مسابقه را در حالت گاز کامل می‌گذراند. ولی در حال حاضر، «اسپید» می‌گوید که بسیاری از رانندگان، از کناره‌ها مسیر را قطع می‌کنند و در نتیجه سرعت بیشتری برای مسابقه ایجاد می‌کنند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

مسعود انیس حسینی

مسعود انیس حسینی، مترجم اخبار و مطالب در سایت پدال

مطالب مشابه

‫۹ دیدگاه‌ها

  1. امیرحسین (Lion26)

    ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴
    سوابق: (257 ديدگاه)

    به نظر من همون سادش خیلی قشنگ تر از این عکساست.

    البته می دونم برای رالی اینجوریش کردن ولی در کل اون شکل سادش قشنگ تره.

    Just France.

    موافقم 0
    مخالفم 0
    1. Mahdi

      ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴
      سوابق: (65 ديدگاه)

      وایییی چی به سر این ماشین آوردن
      موتور 2 لیتری 4 سیلندر 553 اسب و گشتاور 630nm؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
      شتاب 2 ثانیه رو کجای دلم بذارم؟ O_O

      موافقم 0
      مخالفم 0
  2. احسان(احسان سابق)

    ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴
    سوابق: (2872 ديدگاه)

    من هیچ وقت نفهمیدم چرا فولکس بیتل انقدر محبوب بوده.نه زیبا بوده نه قدرتمند.شاید واسه قدیمیا حس نوستالژی داره اما برای یک جوون چه جذابیتی می تونه داشته باشه

    موافقم 0
    مخالفم 0
    1. سعید

      ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴
      سوابق: (1484 ديدگاه)

      برا جوونا حس بامزه بودن داره :D

      موافقم 0
      مخالفم 0
  3. مجتبی(ساروی)

    ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴
    سوابق: (551 ديدگاه)

    بچه ها تنر فاوست خودمونه ها تخت گاز امریکا

    موافقم 0
    مخالفم 0
  4. سجاد

    ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴
    سوابق: (33 ديدگاه)

    همین امروز پلاک منطقشو دیدم سقف پارچه ای کا البته باز بود. اقا از نزدیک ببینید عاشقش میشید واقعا قشنگو فانتزیه

    موافقم 0
    مخالفم 0
  5. احمد باقری

    ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴
    سوابق: (4717 ديدگاه)

    قیافه واقعا افتضاحی داره.

    موافقم 0
    مخالفم 0
  6. امیر

    ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴
    سوابق: (876 ديدگاه)

    من از نزدیک دیدمش . از دید من زیباست . توی یه مقاله خوندم آیرودینامیکترین ماشین دنیاست من که دوستش دارم

    موافقم 0
    مخالفم 0
  7. مک میسل

    ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۴
    سوابق: (2707 ديدگاه)

    جی ار سی و دوباره بر اورد کردن براورد نشدنی ها…

    موافقم 0
    مخالفم 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا