متفرقه

ده فناوری برتر نظامی که به خودروها راه یافتند (قسمت دوم)

ماشین نظامی ابرقدرتها برای کشتار بیشتر و فتح کشورها و شکست دشمنان، همه ابزارها را در خدمت خود می‌گیرد. شیطان برای تحقق ایده‌های پلیدش نیاز به چنین ابزارهایی دارد. هرچند خوشبختانه، همین فناوری‌ها روزی در خدمت بشر و نه در خیانت به آن قرار می‌گیرند. همان‌گونه که در بخش نخست این مطلب دیدیم، تعدادی از تکنولوژی‌های مهم صنعت خودرو، خواستگاهی نظامی داشته‌اند. بد نیست فهرست مختصرمان را تکمیل نماییم.

تکنولوژی های نظامی
هدایت باسیم و خلبان خودکار
امروزه اکثر خودروها از نوعی سیستم «هدایت باسیم» استفاده می‌کنند. درحالی‌که اکثر مردم کنترل دریچه گاز الکترونیکی را یک نوع آوری نسبتاً جدید می‌دانند، اما دریچه گازهای «هدایت باسیم» مدرن از دریچه‌های الکترونیکی کاربراتورهای کوادرَجِت متعلق به دهه ۱۹۷۰ میلادی برای ما به یادگار مانده است. در آن سیستم یک سِروو (servo) کوچک در دریچه گاز کمک می‌کرد تا خودرو به طرز مناسبی از حرکت بایستد؛ اما دریچه گازهای تماماً الکترونیکی خودروهای امروزی نقشی کلیدی در یاری‌رساندن سامانه‌های کنترل کشش و پایداری ایفا می‌کنند.

Drive by Wire
جد همه این‌ها به سامانه‌های «پرواز باسیم» هواپیماهای دهه ۱۹۳۰ برمی‌گردد. توپولوف روسی از زمان هواپیمای ANT- 20 به سیگنال دهی الکترونیکی سطوح کنترل روی آورده اما بسیاری از جنگنده‌ها و بمب‌افکن‌های امروزی از کنترل‌ها و دریچه تمام الکترونیکی بهره می‌برند. کامپیوترهای اویونیک در ابتدایی‌ترین سطوح هواپیما جای گرفته‌اند و به اجرای دستورات خلبان مشغول‌اند، در حقیقت خلبان تنها باید از کامپیوتر بخواهد. با اندکی اندیشه درمی‌یابیم که سامانه‌های کروز کنترل، کنترل کشش و کنترل پایداری مدرن به آنچه در هواپیماها می‌بینیم بی‌شباهت نیستند. دیری نخواهد پایید که خودروهای ماهم به کنترل‌های تماماً الکترونیک مجهز شوند و ما خلبانان زمینی هم از نعمتی که این غول‌های آهنی سال‌ها از آن بهره می‌برند، لذت خواهیم برد. بله منظورمان خلبان (راننده) خودکار است.

Self-Driving Cars
تثبیت‌کننده ژیروسکوپی/ شتاب سنج
سامانه‌های کنترل پایداری و خلبان خودکار برای زنده ماندن به حس‌گرهای فراوانی نیاز دارند – در خط مقدم این حس‌گرها شتاب سنج‌ها و ژیروسکوپ‌ها قد علم کرده‌اند. این حسگرها با سخت‌افزارهای پرنده نظامی کارشان را آغاز کردند، ولو اینکه هیچ‌یک از سخت‌افزارهایی که از آن‌ها سخن می‌گوییم برای فرودش به دنبال فرودگاه نمی‌گشت. موشک‌ها که نیازی به باند ندارند، دارند؟
سال‌ها پیش از ظهورشان در خودروهای چهارچرخ ما، تثبیت‌کننده‌های ژیروسکوپی در دماغه اولین موشک کشتارجمعی برد بلند دنیا زندگی می‌کردند. آری، منظورمان موشک بالستیک وی-۲ آلمانی‌هاست. این سلاح که توسط نابغه دنیای راکت‌ها، ورنر وان براون، برای ارتش نازی طرح زده‌شده بود، از پایگاه‌هایی در پنموندا به هوا بر می‌خواست و بر سر بلژیک، هلند و بریتانیا می‌بارید. وی-۲ سلاحی مهلک بود اما مهلک بودن جلوی گسترش قارچ گونه‌اش در جهان را نگرفت؛ آمریکایی‌ها تعدادی از موشک‌هایی را که متفقین از زرادخانه‌های آلمان به غنیمت گرفته بودند همراه با خود وان براون به آمریکا انتقال داد؛ و این‌گونه شد که شالوده موشک‌های بالستیک بین‌قاره‌ای و راکت‌های فضایی شکل گرفت. حقیقتاً منصفانه است که بگوییم رقابت‌های فضایی (و جی‌پی‌اس) بدون وی-۲، وجود خارجی نداشتند.

V-2_rocket_at_the_AWM_Treloar_Centre_Annex
در سیستم هدایت وی-۲ از یک تثبیت‌کننده ژیروسکوپی استفاده‌شده بود که ازلحاظ عملکرد به کامپیوترهای کنترل پایداری خودروهای مدرن شباهت بسیاری داشت. کامپیوترهایی که از ژیروسکوپ بهره‌ای ندارند مجبورند دست به دامن شتاب سنج شوند. یکی از خویشاوندان نزدیک ژیروسکوپ که تقریباً مانند او عمل می‌کند و سال‌ها نیز سابقه خدمت در موشک هارا دارد.

electronic stability control
کامپیوترها
شکی نیست که این تثبیت‌کننده‌های ژیروسکوپی و سامانه‌های هدایت راداری محشرند اما حتی فکر وجود این‌ها را بدون کامپیوتر نکنید؛ و بله کامپیوتر هم از نوآوری‌های جنگ جهانی دوم است.
بعضی‌ها از داستان کولوسس باخبرند، کامپیوتری فوق سری که انگلیسی‌ها برای نفوذ به کد شکست‌ناپذیر لورنتس آن را به وجود آوردند. بریتانیا ده عدد از این ماشین‌ها ساخت؛ به‌عنوان سویچ خاموش/روشن در این کامپیوترها از ۲٬۴۰۰ تیوب خلأ استفاده‌شده بود. این وسیله‌ها به معنای واقعی کلمه غول‌پیکر بودند، برای زنده شدن به ۷٫۵ کیلووات نیرو نیاز داشتند، اتاقی بسیار بزرگ را اشغال می‌کردند و بیش از یک‌تن وزنشان بود.

Colossus
در رقابتی کوچک با کامپیوترهای امروزی، کولوسس حتی دریک اندازه‌گیری ساده هم با سرعت میانه‌ای نداشت. پردازنده‌های Core i7 اینتل که در لپ‌تاپ‌ها استفاده می‌شوند با مساحتی یک اینچی، کار بیش از ۵۱۸ کولوسس را بر دوش می‌کشد. سریع‌تر دوست دارید؟ کنترل‌گرهای ذخیره‌سازی جدید آی بی ام (که این بار هم حدود یک اینچ مساحت دارند) حدود ۲٬۷۰۰ بار از بهترین کولوسس ها سریع‌ترند.
این چیپ های عصر نو از نانومقیاس‌ها و ترانزیستورهای نیمه‌هادی در عوض تیوب‌های خلأ استفاده می‌کنند، با این تفاوت که این ترانزیستورها به‌اندازه‌ای کوچک‌اند که تنها با میکروسکوپ‌های الکترونی قادر به تماشایشان هستید. حدس می‌زنید این ترانزیستورها از کجا آمده‌اند؟
برگردیم سراغ آلمان بعد از جنگ جهانی دوم. اولین ترانزیستورهای تماس نقطه‌ای توسط فیزیک‌دانان آلمانی، Herbert Mataré و هایدریش واکر، ابداع شدند. آن روزهایی که آلمان در تلاش بود تا رادارهای خودش را بسازد، هنگامی‌که هربرت روی یکسو کننده‌های کریستالی کار می‌کرد به اصول ترانزیستورها پی برد. هرچند در قیاس با متفقین، آلمان هیچ‌گاه نتوانست کار سامانه‌های راداری را به پیش ببرد ولی وقتی بحث به جایگزینی تیوب‌های خلأ می‌رسد، ترانزیستورهای هربرت سرانجام در همه میکرو پردازنده‌های امروزی پخش شدند.

tesla model-s
سوراخ سیلندر!
شاید تابه‌حال لیست ما خسته‌کننده بوده، اما این‌یکی به جرگه آن‌ها نخواهد پیوست. شاید زیاد به آن حفره‌های همواری که هم‌اکنون در موتور خودروی‌تان است توجه نکرده‌اید، اما آن‌ها همیشه هم آنجا نبوده‌اند. در حقیقت، سیلندرهایی که وجود موتورهای احتراق داخلی را ممکن ساختند از آخرین نوآوری‌های بشر محسوب می‌شوند و جالب اینکه کارشان را با سلاح بودن آغاز کردند.
اگر به گذشته و سال ۱۷۷۴ سفر کنیم، انگلیس را در میانه جنگی دریایی با فرانسه، اسپانیا و پرتغال خواهیم یافت. یکی دیگر از دشمنان مستعمره‌ای کوچک بود که آمریکا صدایش می‌کردند. آمریکایی‌ها در تلاش بودند تا از بردگی بریتانیا خلاص شوند و فرانسه خوشحال بود که با کمک به آن‌ها خار چشم بریتانیایی‌ها می‌شود. تقریباً مثل همان کاری که آمریکایی‌ها با ویتنام و سپس افغانستان کردند. جنگ آمریکا در این دو کشور تنها اندکی به گسترش دموکراسی ربط داشت و بیشتر برای این بود تا ذخایر و منابع مالی اتحاد جماهیر شوروی را از بین ببرد. همین سناریو هم بین فرانسه و انگلستان اتفاق افتاد و درواقع آمریکا، ویتنامِ فرانسوی‌ها بود.

cylinder bores
اما انگلیس در آن زمان‌ها در صنایع نظامی دستی بر آتش داشت و درست پیش از جنگ انقلاب آمریکا صنعتگری انگلیسی بانام جان «آیرون مد» ویلکنسون ماشینی انقلابی را اختراع کرد – اولین ابزار ماشینی و در حقیقت: یک ماشین سوراخ کننده سیلندر که طراحی‌شده بود تا تمام عملیات برش و اصلاح لوله‌های توپ انگلیسی را بر عهده بگیرد. حال بریتانیا قادر بود تا مهمات، توپ و باروت بیشتری بر کشتی‌های جنگی‌اش سوار کند.
اما همه این‌ها با جنگ و کشت و کشتار که شروع نشد. قبل از اینکه آیرون مد حتی فکر توپ ساختن هم به ذهنش می‌رسید باید فکری به حال سیلندرهای موتور بخاری می‌کرد که قرار بود ماشین سیلندر سوراخ کناش را به‌کار بیندازد. قطر سیلندرهای تنگ‌تر به معنای پیستون‌های فیت تر، آب‌بندی بهتر، مصرف زغال‌سنگ کمتر، عمر بیشتر موتور، نیروی بیشتر و درنهایت لوله‌های توپ بیشتر برای امپراتوری بود.

قطعات قابل تعویض
خب اگر حفره‌های سیلندر یکی مانده به آخر لیست ما جای گرفت، ما با کدام فنّاوری نظامی فهرستمان را به سرانجام می‌رسانیم؟ کدام فنّاوری نظامی می‌تواند از سیلندرها در ساخت خودروها (و کل عصر صنعت) مهم‌تر باشد؟ مطمئن باشید این مورد سزاوار جایگاه برترین است: قطعات قابل تعویض.
باور کنید یا نه زمانی بود که هر پیچی روی هر مهره‌ای سوار نمی‌شد. زمانی که جان ویلکنسون شروع به سوراخ کردن لوله‌های توپ و سیلندرهای موتور بخارش کرد، مجبور بود تا تک‌تک پیچ و مهره‌ها را متفاوت از دیگری بسازد پس پیچ و مهره یک بخش دستگاهش به قسمتی دیگر نمی‌خورد. در آن روزها چیزی به نام پیچ و مهره استاندارد وجود نداشت و تک‌تک قطعات در ماشین‌ها باید سفارشی ساخته و در آن جا می‌گرفت. در روزگار او کار با فلز بیش از هر چیز دیگری شبیه به نجاری بود. ویلکنسون می‌توانست صد ماشین سوراخ کننده بسازد و قطعات همه این صدتا منحصربه‌فرد باشد و بر روی دیگری چفت نشود. قسمتی از دستگاهتان خراب شد؟ چه بدشانسی … باید این‌همه راه را تا آهنگری بروید تا قطعه‌ای مخصوص شما بسازند.
همین قضایا در مورد بقیه ماشین‌ها هم صادق بود، ازجمله تفنگ‌ها.
در سال ۱۸۰۱ میلادی، مخترع افسانه‌ای اهل آمریکا الی ویتنی راه‌حلی یافت. احتمالاً ویتنی را به‌عنوان مخترع ماشین پنبه‌پاک‌کن می‌شناسید اما علاوه بر آن او یکی از چهره‌های مهم انقلاب صنعتی به شمار می‌رود. اولین دلیلش ساخته‌شدن دستگاه فرز به دست او بود – وسیله‌ای که برای برش دیگر قطعات موتور ماشین به آن نیاز داریم. به خاطر سیلندر و دستگاه فرز، ویتنی و ویلکنسون را از پدران صنعت می‌دانند و به این خاطر ستایش می‌شوند.

PartsSpg
انقلاب آمریکا به معنای واقعی کلمه بدل به ویتنام فرانسه شد. این واقعه کاملاً اقتصاد کشور را ورشکسته ساخت و به‌طور مستقیم منجر به انقلاب فرانسه شد. اروپا پر از هرج‌ومرج گشت و آمریکای تازه شکل‌گرفته به‌سوی آن کشیده می‌شد. آن روزها ویتنی افقی تازه را رودرروی خود دید، ۱۰ اسلحه بسیار ویژه به دست گرفت و به وزارت جنگ رفت.
درست در مقابل چشمان وزرای جنگ، او قطعات هر ۱۰ تفنگ را از باز کرد، سپس آن‌ها در کیفی ریخت و باز به روی میز بازگرداند. پس‌ازآن هرکدام از قطعات را برداشت و به هم متصل کرد تا زمانی که به ده سلاح سالم رسید. ویتنی در همان لحظات رکورد اولین استفاده از قطعات استاندارد را به نام خود ثبت کرد، قطعات قابل تعویض.
این موضوع نه‌تنها باعث انفجاری در صنعت جهانی شد، بلکه صدای خون‌ریزی و هرج‌ومرج را از همیشه بلندتر ساخت. جهان به‌سرعت مملو از اسلحه شد و ماشین‌هایی برای حرکت کردن، مسلح شدن و کشتن به تعداد سربازان ساخته شد.
اما بیایید نیمه‌پر لیوان را ببینیم. قطعات قابل تعویض ویتنی تولید انبوه را میسر کرد و باعث شد تا ساخت ماشین‌ها ارزان‌تر و صدالبته آسان‌تر شود. بدون وجود این قطعات، جولان خودروها در جاده‌های این کره خاکی ممکن نبود و اگر هم ماشینی وجود داشت، باید برای داشتنشان میلیون‌ها دلار هزینه می‌کردید.

parts
این هم از این- ده فنّاوری برتر نظامی که راهشان را به اتومبیل‌ها باز کردند. گجت هایی جذاب مانند رادارها و کامپیوترها به جذاب‌تر شدن خودروهایمان منجر شدند. توربوشارژر ها و تیتانیوم به آن‌ها سرعت بخشیدند و سامانه‌های «هدایت باسیم» و حس‌گرها به امنیت آن‌ها و مسافرانشان کمک می‌کنند. «آیرون مد» ویلکنسون و الی ویتنی به مرگبار و فراگیر شدن سلاح‌ها کمک کردند اما باور کنید وجود این وسایل چهارچرخ که امروزه زندگی بشر به آن وابسته است، بدون آن‌ها ممکن نبود؛ و جهان با این خودروها به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای خارق‌العاده‌تر شده است (آن مشکلات محیط زیستی را فاکتور بگیرید).

آن‌ها هنوز هم می‌گویند اهریمن ایده‌های خوب انسان را برای خود می‌کند؛ اما شاید اینکه بعضی وقت‌ها اندکی از آن را به ما پس می‌دهد تسلی‌بخش باشد. حال، آیا دوست دارید در مورد آن ابر ماشین سیصد مایل بر ساعتی بشنوید؟

ده تکنولوژی برتر نظامی که در خودروها استفاده شدند‎ (قسمت اول)
منبع: تاپ‌اسپید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

جواد عقیلی

داستان از جایی شروع می شه که پدال گاز رو فشار بدیم.

مطالب مشابه

‫۲۹ دیدگاه‌ها

  1. وحید

    ۱۵ شهریور ۱۳۹۴
    سوابق: (325 ديدگاه)

    واقعا المان گوی سبقت رو از همه ربوده
    اگه به همون پیشرفت ادامه میداد و دچار جنگ جهانی و فروپاشی نمی شد الان امپریالیسم فناوری تو دنیا بود

    موافقم 0
    مخالفم 1
    1. فورد

      ۱۵ شهریور ۱۳۹۴
      سوابق: (856 ديدگاه)

      ایران خودرو وسایپا از همه اینا جلو ترن چون تولیداتشون جزء سلاح های کشتار جمعیه!!!!!!!!!

      موافقم 0
      مخالفم 0
      1. وحید

        ۱۵ شهریور ۱۳۹۴
        سوابق: (325 ديدگاه)

        دمت گرم موجبات شادی ما را فراهم کردی

        موافقم 0
        مخالفم 0
      2. حسین

        ۱۹ شهریور ۱۳۹۴
        سوابق: (259 ديدگاه)

        یهو آخر مقاله این نظرو دیدم به خدا از خنده ترکیدم . دمت گرم زدی تو خال!

        موافقم 0
        مخالفم 0
    2. asa

      ۱۵ شهریور ۱۳۹۴
      سوابق: (569 ديدگاه)

      وحید جان در این که المان کشور پیشرفته ای بوده و هست شکی نیست. ولی اگر دقت داشته باشی متوجه میشی که قبل از جنگ جهانی المان به اون شدت قوی نبوده که البته این چیز عادی هست ، در مقیاس کوچک مثل ما انسان ها که وقتی پای خطر ، رقابت ، یا احساس نیاز وسط میاد دست به ابتکارات قابل توجهی میزنیم . المان هم در موقع جنگ چنین شرایطی براش پدید امد. که من میتونم به شما قول بدم ۵۰% پیشرفت های بشرو مدیون جنگ جهانی هستیم و ۵۰% مدیون رقابت میان ابر قدرت های جهان هستیم که باعث ابتکار و پیشرفت روز افزونند. در ضمن الان هم کسی جلوی المان رو نگرفته و به اندازه کافی وقت هم داشته تا بتونه دوباره مثل قبل بشه. [ البته من هنوز هم قدرت و تکنولوژی المان رو انکار نمی کنم] موضوعی که این وسط مطرح میشه همون شرایطی هستش که می‌طلبید به سرعت کشور ها در نواوری باشند تا از رقابت و پاسخ گویی به حملاتی که از سوی دشمن صورت می‌گرفت عقب نمانند. باز این جا باید اشاره کنم که امریکا در این زمینه بسیار قوی بوده ، چون کشوری بود نو پا، و تازه نفس اما با این حال جوری عمل کرد که کابوسی برای هیتلر و المان بود و الان هم که قدرت جهان هستش. این رو هم یادت باشه که اگه المان الان همه جهان رو با اون حکومت وحشیانش [ منظورم حکومت هیتلر هستش] تسخیر نکرده بازم بخاطر امریکا هستش و گرنه متفقین به صورت کامل در حال شکست از المان بودند. خواهشم از شما این هستش که الاقه خودتونو به بقیه تحمیل نکنید و الکی زیاد بزرگش نکنید. متن زیبایی بود ، دست نویسندش درد نکنه.

      موافقم 0
      مخالفم 0
      1. Lambo

        ۱۵ شهریور ۱۳۹۴
        سوابق: (57 ديدگاه)

        عزیز من شما حالت خوبه ? امریکا قوی تر از المان نازی بود? شما برو 1 تحقیق در مورد المان بکن متوجه میشی چه تکنولژی هایی داشتن که تو هیچ نقطه ای از کره زمین نمیشد پیدا کرد ،امریکا هم اگه میبینی اینقدر پیشرفت کرد بعد از جنگ بخاطر دزدیدن دانشمندایه نازی بود!

        موافقم 0
        مخالفم 0
        1. مجید

          ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
          سوابق: (12 ديدگاه)

          تکنولوژی و پتانسیلی که تولید انبوه آمریکا به هم زد هم از دانشمندای نازی بود ؟
          کل چیزایی که به واسطه نازی ها به آمریکا رسید موتور های جت و موشک ها بود
          انگلیس و شوروی هم به دانشمندهای نازی دسترسی داشتن پس چرا اونا آمریکا نشدن ؟

          موافقم 0
          مخالفم 0
        2. Lambo

          ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
          سوابق: (57 ديدگاه)

          داداش در این زمینه نیاز نیس من باهات بحث کنم اینو میتونی تو اینترنت 1 سرچ ساده بزنی

          موافقم 0
          مخالفم 0
        3. شایان

          ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
          سوابق: (1355 ديدگاه)

          مجید راحتت کنم چون اونا عرضشو نداشتن حتی برای ساخت سلاح اتمی چند سال بعد از آمریکا تونستن با کمک خود آمریکا بمباشونو بسازن(انگلیس مستقیم و شوروی با دزدی و جاسوسی) ضمنا آمریکا این اجازه و نداد به اون دوتا کشور تا قسمت زیاد و مهم و بگیرن مناطق قوی و صنعتی و گرفت خب قاعدتا مهندسین و دانشمندانم اونجا متمرکز بود باواریا و بادن وورتنبرگ اکثر صنایع و در دست داشتن جنگ و شوروی پیروز شد ولی تمومه سودش رسید به آمریکا در اثر بمباران مناطق شرق تقریبا نابود شد که در دست شوروی افتاد یه مقدار هم که در دست انگلیس و فرانسه افتاد مناطق کشاورزی و فقیر تر نسبت به اون دو سه ایالت ثروتمند آلمان که در دست آمریکا بود رسید اصلش رسید به آمریکا بیشترین سود و هم برد من نمیدونم وقتی خودشونم به این امر اذعان دارن شما وکیلشونی یا مثلا میخوای تاریخ و تغییر بدی پدال مشکلت چیه چرا نظرامو چاپ نمیکنی

          موافقم 0
          مخالفم 0
      2. قاقالی

        ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
        سوابق: (150 ديدگاه)

        آمریکا آخرین کشوری بود که وارد جنگ شد ودرحالیکه جنگ کشورهای دیگه رو فرسوده کرده بود.درجنگ جهانی دوم هیچ کشوری به تنهایی توان جنگیدن با آلمان رو نداشت ، دوست عزیز که معتقدی آمریکا ناجی بشریت بوده و حکومت هیتلر وحشیانه بوده بهتره بدونی همین آمریکا تا سال 1943 به آلمان فولاد صادرمیکرد یعنی آمریکاییها نمیدونستن این فولاد کجا داره مصرف میشه !؟؟
        (خواهش میکنم منو با بعضی تندروهای داخل اشتباه نگیرید)

        هیتلر همانطور که درگفتار وکتابش گفته جنگش فقط علیه سلطه جهانی یهودیان بود منتها یهودیان که رسانه رو در اختیار دارن بخوبی تونستن این جنگ رو به کل بشریت تعمیم بدن و هیتلر رو نه دشمن یهود بلکه دشمن تمام بشریت معرفی کردند.

        موافقم 0
        مخالفم 0
      3. شایان

        ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
        سوابق: (1355 ديدگاه)

        آسا حالت خوبه شما فقط یه نگاهی به برندگان جایزه نوبل بندازی متوجه میشی چقدر در زمینه های مختلف علمی دستاورد اوردن آلمان نازی از لحاظ نظامی ترسناک ترین و خطرناک ترین و دلهره آور ترین قدرت نظامی و تکنولوژیکیو داشته اختراعاتی داشته که هنوزم بشر نتونسته درک کنه بی شک پیشرفه ترین و مدرن ترین کشور در زمان خودش بوده خود آمریکایی ها هم به این امر اذعان دارن اگه آمریکا آمریکا شده بعد جنگ این همه یه هو پیشرفت کرده از سر همون مهندسان و محققان آلمان نازی بود حتی بمب اتمی هم که ساخت یه جورایی به آلمان ربط داشت و مهندسینش فیلمهایی که الان هست و در حال جنگیدن هستن آلمانی ها نشون میده چقدر پیشرفته بودن در صنایع نظامی و تکنولوژی اونم فقط بخاطر این بود که یه نیرویی که اسمشو برندگان جنگ گذاشتن نژادپرستی و یا ایمان به قدرت و ذهن و نژاد برتر بودن این نیرو در سایر کشورهای متفق نبود و نیست چون برتری باید در خون باشه این نیرو متفقین و میترسوند برای همین یه دیوانه احمقی و به نام استالین انداختن به جون آلمان که به پوست و گوشتشون و با دهها میلیون کشته تونستن کشورشونو پیروز جنگ کنن 90 درصد سپاه آلمان با شوروی میجنگید اصلا جبهه غرب (فرانسه و انگلیسو) آدم حساب نمیکرد چون نه مردم قوی داشتن از لحاظ ذهنی و جرات و نه قدرت نظامی خاصی بزرگترین اشتباه هیتلرم همین بود حالا متفقین غیر شوروی بعد از جنگ از لحاظ تبلیغاتی و رسانه میخوان نقش اصلی و در جنگ بازی کنن و خودشون فاتح اصلی بدونن که عمرا چنین چیزی نبوده و اگه دوباره هم پیش بیاد نخواهد بود

        موافقم 0
        مخالفم 0
        1. شلبى

          ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
          سوابق: (685 ديدگاه)

          شایان جان اصولا در این سایت هیچ کس جز شما حالش خوب نیست و همه یه مشت حال خراب و قاطین و فقط شمایى که نرمال هستى و میفهمى چى میگى!!!!!!
          دوستمون asa نظرشو گفته و نباید بهش توهین بشه من نمیدونم بعضیا تو این سایت از جمله خود شما چرا اینجورى با نظر بقیه برخورد میکنین،بابا عشق المان هستى قبول چرا توقع دارى همه مثل تو فکر کنن،
          شما از اون دسته ادم هایى هستى که در یک سرى از توهمات غرق شدى از جمله اینکه هیتلر براى خیرخواهى به کل دنیا میخاست لشکر بکشه و ملیون ها انسان رو در جنگ به کشتن داد ، خب برو با توهماتت حال کن دیگه چرا به بقیه توهین میکنى
          دارم به شما اختار میدم که اگر لحن کامنت گذاشتن شما همینطورى ادامه پیدا کنه جلوى شما واى میستم و باهات بد تر از خودت حرف میزنم

          موافقم 0
          مخالفم 0
        2. شایان

          ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
          سوابق: (1355 ديدگاه)

          شلبی چی میگی واسه خودت همینجوری من کی گفتم هیتلر از سر خیرخواهی خواست حمله کنه من اصلا کی کلمه هیتلر اوردم دیدی که فکر خودت خودخواهانست بقیه و به اون چیزی متهم نکن که واقعا نیست حالا چه من چه کسایه دیگه من گفتم آلمان زمان نازی قویترین آلمان دوران و پیشرفته ترین کشور دنیا بود که ترسناک ترین و قوی ترین و پیشرفته ترین سلاح دنیا رو داشت این کجاش شبیه خیر خواهی هیتلره اصلا چه ربطی داره من گفتم قبل از این جنگ اکثر برندگان نوبل در زمینه های مختلف فیزیک و شیمی و حتی پزشکی آلمانی بودن یه خرده اگه فکر کنی متوجه میشی که چرا اونقدر پیشرفت کرده بود آلمان در اون برهه متفقین کند ذهنشون چون نمیتونستن تحمل کنن قدرته برتر از خودشونو به اتفاق که اسمشونم باهاشونه بهش حمله کردن یه سوال ازت چرا وقتی شوروی به لهستان حمله کرد برای بازپسگیری خاک از دست رفته در عهدنامه ورسای انگلیس و فرانسه اعلان جنگ نکردن به محض ورود آلمان به لهستان(به گفته خودشون) سریع اعلان جنگ کردن خب معلومه اتفاقی پشته این اعمالشون بود مطمئنا نمیتونستن پیشرفت سریع و برق آسای آلمانی و هارو ببینن هنوزم که هنوزه باهاش به قول معروف زیرپوستی دشمنی دارن اتفاقا نژادپرست ترین آدمهای دنیا همین یا همون متفقینه رذل بودن و هستن وخواهند بود کثافت کاریشونو همه جا داریم میبینیم از سوریه و عراق بگیر تا آفریقا و کشورهای ضعیف بعد ادعای ناجی دنیا و از این مزخرفات و چرندیاتم میگن تا یه مشت مترسک و خر خودشون کنن

          موافقم 0
          مخالفم 0
        3. great britain

          ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
          سوابق: (2777 ديدگاه)

          حالا من موندم شایان چرا اون موقع که بریتانیا انقلاب صنعتی رو به وجود آورد آلمانی تازه فهمیده بودن یه کشور هستن. در ضمن توی جوایز نوبل بریتانیا جلوتر از آلمانه یه سرچ کن میفهمی.

          موافقم 0
          مخالفم 0
        4. شایان

          ۱۷ شهریور ۱۳۹۴
          سوابق: (1355 ديدگاه)

          great britain از آخر شروع می کنم توهم اگه یه سرچی کنی میبینی که تمومه جوایز نوبل و بعد از جنگ جهانی انگلیس جونت گرفته نه قبلش که آلمان بزرگترین قدرت دنیا بود با اختلاف اون موقع که آلمان شکست خورد کفتار ها اومدن و جوایز و بردن( شیر که پیر بشه شغالم جفتک میندازه)جالبه آمریکا و انگلیس قبل از جنگ دوم روی هم نصف جوایز آلمانو نداشتن حتی کشوری مثل هلند ازشون بالاتر بود کی گفته انقلاب صنعتی و انگلیس انجام داد حتما منابعی که تو عشقه انگلیس داری انقلاب صنعتی زاده کل اروپاست نه یه کشور خاص انقلاب صنعتی زاده جنگ های فرسایشی ابر قدرت زمانه یعنی عثمانی با اروپائی ها و در صدرشون آلمانی ها(اتریش و ایالت های آلمانی) و ایتالیا و اسپانیاست برای قدرت نظامی و قبل از اون نطفش در جنگ های صلیبیه بین مسلمانان و مسیحیانه کوچولو از چی آلمان بگم از بزرگترین موسیقی دادنان تاریخ که هنوزم که هنوزه به با کلاسی بزرگی اینا دارن درود میفرستن یا ازبزرگترین فلاسفه و اندیشمندانش تاریخش تاریخه انگلیس پر از نکبت و کثافته انگلیسی ها دارن سالی میلیارد ها دلار برای لاپوشونی کردن کثافت کاری های تاریخ و حالشون دارن خرج میکنن تا یاد بدن چجوری دوستدارشون باشی در صورتی که هزار هزار هموطن و هزار مترمربع از خاک و شرفتو همین انگلیس له کرد اونا میخوان به همه بقبولونن کشور پاک و درستین(اونقدر خنده داره که آدم گریش میگیره) ضمنا آلمانو به کشور علم و فرهنگ میشناسن ولی انگلیسو همه به عنوان استعمار پیر و چروک که هنوزم داره در کشورهای استعماری سابق یه عده و دیوانه خودش میکنه میشناسن!پدال خواهشا چاپ کن

          موافقم 0
          مخالفم 0
      4. وحید

        ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
        سوابق: (325 ديدگاه)

        اینکه شرایط ویژه المان باعث شد تو یه برهه زمانی پیشرفت های شگرف داشته باشن شکی توش نیست منم بحثی راجع به این نکردم.همین که یه کشوری اراده بزرگی بکنه و در سرش سودای آقایی بر جهان داشته باشه پیشرفتهایی همراه با افت هایی داره که المان هم مستثنی نیست از این قائده، تو تاریخ پره از صعود و افول قدرت ها و تمدن ها .تمدن هایی با چند سده قدمت هم رو به نابودی رفتن به دلایلی که تو جامعه شناسی و…. رشته های دیگه میشه روش بحث کرد
        اما از این حرف ها بگذریم چه تحمیلی!!!!!!!

        موافقم 0
        مخالفم 0
      5. AHMADREZA

        ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
        سوابق: (1022 ديدگاه)

        عزیزم هیچوقت آمریکا قوی تر از آلمان نازی نبوده

        موافقم 0
        مخالفم 0
        1. P.G

          ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
          سوابق: (489 ديدگاه)

          این تئوری هم شما از خودت ساتع کردی گلم؟؟؟؟
          آلمان فقط به خاطر وارد شدن آمریکا به جنگ با اون فضاحت شکست خورد.الان هم که زیردست آمریکاست به یه نحوی،پس خواهشا سفسطه نکن دوست من!!!

          موافقم 0
          مخالفم 0
      6. great britain

        ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
        سوابق: (2777 ديدگاه)

        بوده.

        موافقم 0
        مخالفم 0
    3. asa

      ۱۸ شهریور ۱۳۹۴
      سوابق: (569 ديدگاه)

      اقا این ابر ماشین ۳۰۰ مایل بر ساعت چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟ جلل خالق!

      موافقم 0
      مخالفم 0
  2. Reza

    ۱۵ شهریور ۱۳۹۴
    سوابق: (3 ديدگاه)

    فوق العادست….

    موافقم 0
    مخالفم 0
  3. احمد باقری

    ۱۵ شهریور ۱۳۹۴
    سوابق: (4717 ديدگاه)

    مطالب خوبی بود.

    موافقم 0
    مخالفم 0
  4. HELL CAT

    ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
    سوابق: (196 ديدگاه)

    سوراخ سیلندر؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    حتما بعدشم گرد بودن پیستون قارچی بودن سوپاپ توری بودن رادیاتور!!!

    موافقم 0
    مخالفم 0
  5. Danial

    ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
    سوابق: (466 ديدگاه)

    فک کنم انجین های روتوری هم باید توی ای لیست بزاریم …
    mazda RX-8 و mazda RX-7 معروف رو که میشناسین از انجین روتوری rotary engine استفاده میکردن البته در تعداد محدود ساخته شدن…این نوع انجین های همون انجین هایی هستن که برای انجین های جت استفاده میشن…
    نگاهی به لینک گوگل بندازین دوستان…
    https://www.google.com/search?q=rotary+engine&espv=2&biw=1360&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI_JGsw47kxwIVidkaCh3cSwt6

    موافقم 0
    مخالفم 0
  6. شایان

    ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
    سوابق: (89 ديدگاه)

    آقایونی که آلمان و هیتلر رو وحشی میدونین ایت تصورات توسط همونایی به شما القا شده که تو یه ثانیه دو تا شهر ژاپن رو با خاک یکسان کردن. کشت و کشتار تو جنگ جهانی طبیعیه حالا رسانه ها افتاد دست سمت پیروز و سمتی که شکست خورده بود شد وحشی ما هم که بی طرف بودیم جمعیتمون تو جنگ جهانی به نصف کاهش یافت هیچکی نمیگه اینکارو انگلیس کرد ولی همه از کشتار هیتلر حرف میزنن.

    موافقم 0
    مخالفم 0
    1. شایان

      ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
      سوابق: (1355 ديدگاه)

      فقط فرهنگ و ببین شایان امپراطور ژاپن برای کشتاری که در جنگ جهانی مرتکب شد در چین از چینی ها عذرخواهی کرد ولی آمریکایی ها برای انداختن دو تا بمب و وحشیانه ترین حرکت تاریخ حتی حاضر نیستن از مردم دو تا شهر عذرخواهی کنن یا در مراسم یابودشون باشن ادعای ناجی دنیا رو هم دارن وقاحت هم حدی داره که اینا ندارن

      موافقم 0
      مخالفم 0
      1. AHMADREZA

        ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
        سوابق: (1022 ديدگاه)

        شایان مشکل دنیا همینه خیلی راحت عقل آدما دست قدرت میفته تا بوده همین بوده

        موافقم 0
        مخالفم 0
  7. great britain

    ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
    سوابق: (2777 ديدگاه)

    به هر حال هرچی بوده تموم شده توی اینکه آلمانی ها و ژاپنی ها وحشی ترین ملت های تاریخم بودن شکی نیست . مهم اینه که آلمان و ژاپن الان توی دنیا از نظر نظامی هیچی نیستن هی حالا بعضی ها میان میگن آلمان 70 سال پیش چندتا چیز نظامی پیشرفته تولید کرده . مهم زمان حال هستش .الان آلمان از نظرنظامی در حد ترکیه و اسپانیا هستش. دوستان اون آلمان دیگه تموم شد بفهمید…

    موافقم 0
    مخالفم 0
    1. شایان

      ۱۷ شهریور ۱۳۹۴
      سوابق: (1355 ديدگاه)

      اونقدر سطحه دانش و اطلاعاتت پائینه که من دستم نمیره برات چیزی بنویسم فقط دارم لذت میبرم از حرفایی که میزنی چون حتی خوده انگلیسی ها هم بیان و کامنت هات و بخونن کلی میخندن به نوشته هات فقط آرزوی بهبودی حالت و دارم امیدوارم در زیر سایه بریتانیای کبیر به نونی برسی که اگه نرسی با دفاعیاتی که تو داری ازشون میکنی منو به گریه میندازی حاله خودتو که نمیتونم درک کنم

      موافقم 0
      مخالفم 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا