ایستگاه خبر

مناظره سیما با محور خودروی ملی و همکاری با فرانسوی ها

جدیدترین مناظره سیما با موضوع سرنوشت خودروی ملی با تکیه بر دو سؤال اساسی درباره صنعت خودروی ایران برگزار شد: چرا کیفیت اغلب خودروهای ایرانی از کیفیت خودروهای خارجی ضعیف‌تر است؟ و آیا با کاهش تحریم‌ها، باید باز هم بازار خودروی ایران را در اختیار شرکت‌های فرانسوی قرار داد یا از دانش دانشکده‌های فنی و توان علمی داخلی و بومی استفاده کرد؟

مناظره خودروی ملی
مناظره خودروی ملی
مهمانان این برنامه مناظره عبارت بودند از محمدحسن شجاعی‌فر رئیس دانشکده مهندسی خودرو، داوود میرخانی رشتی مشاور دبیر انجمن خودروسازان و مدیرعامل اسبق ایران خودرو، نجفی منش دبیر انجمن قطعه سازان ایران، علی خاکساری رفسنجانی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و حمیدرضا تقوی‌نژاد، معاون استراتژی ایران خودرو.

سؤال نظرسنجی این برنامه مناظره عبارت بود از:
به نظر شما خودروسازان کشور در همکاری‌های بین المللی پس از تحریم کدام راه را انتخاب کنند:

  1. تمدید همکاری با خودروسازان فرانسوی
  2. همکاری با دیگر خودروسازان معتبر بین المللی

در بخش اول این مناظره هر یک از مهمانان ۴ دقیقه فرصت داشتند تا به این سؤال پاسخ بدهند که آیا خودروی ملی داریم یا خیر و اگر نداریم چرا، و اینکه آیا می‌توانیم خودروی ملی داشته باشیم یا خیر.

تقوی نژاد: خودرویی ملی است که اختیارش دست ایرانی باشد

حمیدرضا تقوی‌نژاد، معاون استراتژی ایران خودرو با اشاره به اینکه در صنعت خودرو تمام نگاه‌ها باید ملی باشد گفت: دید بنگاهی باید کنار گذاشته شود تا بتوانیم به اهداف روشنی در این زمینه دست یابیم.

حمیدرضا تقوی‌نژاد، معاون استراتژی ایران خودرو
حمیدرضا تقوی‌نژاد، معاون استراتژی ایران خودرو
وی با تاکید بر اینکه جایگاه صنعت خودرو در جهان جایگاه ویژه‌ای است اظهار کرد: صنعتی که حدود یک پنجم صنعت کشور را بر عهده دارد، اگر بخواهیم تعریف روشنی داشته باشیم این است که اجازه تغییرات مهندسی روی خودرو در دست شرکت ایرانی باشد، اجازه صادرات در دست شرکت ایرانی باشد و هرگونه تصمیم‌گیری در خصوص خودرو توسط. شرکت ایرانی قابل اجرا باشد.

تقوی نژاد افزود: تیراژ محصول و محصولات بعدی جدید روی آن پلت فرم باید در دست طراحان ایرانی قابل اجرا باشد. یعنی اختیار این خودرو ملی با ماست. این به معنی برند ایرانی است و اختیار آن با ماست. وقتی یک خودرو را با یک شرکت ایرانی تحت لایسنس می‌کنیم در واقع اجازه هر گونه تغییر روی آن محصول با اجازه صاحب محصول باشد, بنابر این صادرات آن با اختیار شرکت ایرانی امکان‌پذیر نیست.

وی گفت: خودرو ایرانی خودرویی است که اختیار آن در دست شرکت ایرانی است. در سال‌های دهه ۷۰ سیاست‌گذاران تصمیم گرفتند چند صنعت را به عنوان صنعت کلیدی در نظر بگیرند. صنعت سیمان، صنعت حمل و نقل، مواد اولیه، فولاد و مس از جمله این صنعت‌ها بودند.

وی تاکید کرد: در سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ اهداف مهمی برای صنعت خودرو تدوین شده است و این سیاست‌هایی است که از پایه و اساس برای رشد اقتصاد ایرانی برنامه ریزی شده است.

تقوی نژاد بیان کرد: برای ادامه صنعت خودرو دو راه وجود دارد، به تجربیات کشورهایی که در دهه‌های اخیر مانند کره و چین رشد کرده‌اند نگاه کنیم یا تولید و تعامل با شرکت‌های خارجی و صاحب برند ادامه داشته باشد و موازی با آنها باید توان طراحی و قابلیت طراحی را ایجاد کنیم. هر دو این سیاست‌ها باید لحاظ شود.

خاکساری: «ملی» واژه مقدسی است، هرجا از آن استفاده نکنیم.

علی خاکساری رفسنجانی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در ابتدای صحبت خود با اشاره به اینکه خدا ما را به صبر توصیه می‌کند، درباره واژه “ملی” اظهار کرد: واژه‌های ملی یا اسلامی مقدس هستند و در هر جایی نمی‌توان آن‌ها را به کار برد اما امروزه باب شده که برای توجیه از این پسوندها بسیار استفاده می‌شود.

وی افزود: چنین استفاده‌هایی قطعاً موجب لطمه به معنای این واژه‌ها می‌شود.

علی خاکساری رفسنجانی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی
علی خاکساری رفسنجانی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی
او با بیان اینکه در صنعت خودرو سازی باید هدف و مسیر را به درستی مشخص کنیم تا بتوانیم روند پیشرفت را ارزیابی کنیم، عنوان کرد: متأسفانه در مورد خودروی ملی روندی را طی نکردیم که قابل قبول باشد زیرا مردم از کیفیت خودروهای داخلی راضی نیستند هرچند ممکن است مدیران رضایت داشته باشند اما رضایت آنها به منزله رضایت مردم نیست.

وی خاطر نشان کرد: اقدامی که قرار است به شکل ملی انجام شود باید آنقدر خوب صورت پذیرد که مردم آن را روی چشمشان بگذارند.

خاکساری گفت: در حال حاضر ظاهراً تعاریف از خودروی ملی هم تغییر کرده است زیرا با تعاریفی که آقای تقوی نژاد کردند، تعریف گذشته دچار تغییر می‌شود

شجاعی فرد: نباید به سمت کپی کاری محصولات بی کیفیت چینی حرکت کنیم.

محمدحسن شجاعی‌فر رئیس دانشکده مهندسی خودرو به عنوان سومین میهمان مناظره سرنوشت خودرو ملی به بیان نظرات خود در رابطه با موضوع برنامه پرداخت و اظهار داشت: کشور در طول سنوات گذشته با خودروی تحت عنوان خودرو ملی روبرو نبوده که در حال حاضر بخواهیم سرنوشت آن را مورد بررسی قرار دهیم. هم اکنون فقط خودرو سمند به عنوان خودروی ملی به بازار معرفی می‌شود که در تولید آن خودرو نیز از قطعات و موتور خارجی استفاده می‌کنیم در همین راستا به اعتقاد من در شرایط فعلی خودروی ملی در کشور معنا پیدا نمی‌کند.

وی با اشاره به اینکه در موتور ملی نیز مالکیت آن را در اختیار داشته و خودکفائی کامل در تولید موتور خودرو نداریم افزود: تحریم‌های بین‌المللی شرایط مناسبی را برای اتکا به توانمندی داخل برای تولید خودرو باکیفیت به وجود آورده است.

محمدحسن شجاعی‌فر رئیس دانشکده مهندسی خودرو
محمدحسن شجاعی‌فر رئیس دانشکده مهندسی خودرو
شجاعی فرد با گلایه از اینکه نباید به سمت استفاده از محصولات کهنه و بی کیفیت خودروسازان خارجی حرکت کنیم، گفت: در حال حاضر پژوه ۲۰۶ سال‌هاست که در خود فرانسه تولید نمی‌شود که این امر نشان از آن دارد که باید با واکاوی دلایل عدم کیفیت مناسب تولیدات داخل از وابستگی به محصولات خارجی ممانعت کنیم.

رئیس دانشکده مهندسی خودرو تصریح کرد: تصادفات رانندگی هر ساله ۳۰ هزار کشته را دارد که باید مسئولین پاسخ مناسبی در این رابطه داشته باشند.

وی با بیان این مطلب که هم اکنون رتبه کشور در تولید خودرو از ۱۳ به ۲۹ تنزل پیدا کرده است گفت: نباید برای رفع معضلات خودروسازی کشور به سمت پژو و رنو حرکت کنیم. البته نباید با دوری کردن از این شرکت‌ها از چاله به چاه بیفتیم و به کپی‌کاری محصولات چینی بپردازیم.

وی در ادامه صحبت‌های خود اولویت اصلی خودروسازان را مهندسی و برنامه‌ریزی برای تولید خودروهای باکیفیت دانست و تصریح کرد: دست یابی به این اهداف در مقطع کوتاه میسر نخواهد شد بلکه باید در طول چند سال با برنامه‌ریزی موثر به تولید افزایش به خودروهای باکیفیت حرکت کنیم.

میرخانی رشتی: فضای کسب‌وکار ایران اجازه ورود خودروسازهای خارجی را نمی‌دهد.

داوود میرخانی رشتی در برنامه مناظره تلویزیونی به عنوان چهارمین سخنران با بیان اینکه با دیدگاه آقای خاکساری موافق هستیم، زیرا واژه اسلامی را بد به کار بردیم، اظهار داشت: وقتی از اسم ملی استفاده می‌کنیم معنا و ماهیت و تقدسی که دارد در این شرایط برای خودروی ملی به درستی به کار گرفته نشده است. برخی معتقدند اسم ملی بودن بر روی چیزی حالت سیاسی پیدا می‌کند ولی این نیست.

وی با اشاره به اینکه خودروی ملی یعنی همه اختیارات در زمینه تغییر آن خودرو را ایران در اختیار داشته باشد، گفت:‌ سوالی که در این مناظره مطرح شده غلط است، زیرا مغازه شیرینی فروشی نیست که بگوییم شیرینی ناپلئونی می‌خواهیم یا نوع دیگری؟ در خودرو باید دو طرف شرایط یکدیگر را بپذیرند.

داوود میرخانی رشتی مشاور دبیر انجمن خودروسازان و مدیرعامل اسبق ایران خودرو
داوود میرخانی رشتی مشاور دبیر انجمن خودروسازان و مدیرعامل اسبق ایران خودرو
مدیرعامل سابق ایران خودرو خاطر نشان کرد: اگر فضای کسب و کار در ایران به نحوی بود که خارجی‌ها جرئت می‌کردند در ایران سرمایه‌گذاری کنند، حتماً وارد ایران می‌شدند. قرارداد با پژو را در سال ۶۸ بنده با پژو بستم، با چندین خودرو ساز دیگر نیز مذاکره کردیم ولی تنها پژو حاضر شد با ایران قرارداد منعقد کند و با آن قرارداد خودرویی که یک سال از تولید آن می‌گذشت و خودروی روز اروپا بود وارد ایران شد.

وی با تأکید بر اینکه پژو به ما خیانت نکرد، اگر ما نتوانستیم حق خود را بگیرم از ناتوانی‌های خودمان است، بیان کرد: باید به حدی توانمند باشیم که بتوانیم طراحی خودروی ایرانی را انجام نجام دهیم و همه چیز آن را در اختیار داشته باشیم. اما زمینه سازی لازم را نداشتیم و نتوانستیم امتیازات لازم را بگیریم.

میرخانی رشتی در پایان تصریح کرد: در زمانی که قرارداد پژو در سال ۶۸ منعقد شد آقای شجاعی فر و تیم وی، غوغایی علیه بنده به دلیل قرارداد با پژو به راه انداخت زیرا معتقد بودند که بنده خیانت کرده و این قرارداد همانند ترکمن چای است. آنها معتقد بودند پیکان خودروی ملی است و اولین بار ایشان نام خودروی ملی را به کار بردند. اعتراض وی نسبت به قرارداد پژو باعث شد دو سال تولید پژو متوقف شود و با کارشکنی‌هایی که انجام دادند دو میلیون پیکان با مصرف سوخت دو برابر و آلایندگی ۴۰ برابر را تولید کردیم.

نجفی‌منش: خودروی ملی نداریم.

محمدرضا نجفی منش در ادامه مناظره به عنوان نفر پنچم پشت تریبون رفت و با اشاره به قیمت ۴۰ میلیون تومانی برای پژو، گفت: دلیل قیمت کنونی این است که ارزش پول ملی به یک سوم کاهش یافته است، در گذشته یک پژو ۱۳ میلیون تومان بود امروز نیز همان مبلغ حتی کمتر نیز برای خرید پژو هزینه می‌شود چراکه ارزش پول ملی کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: قیمت گوشت، گاز و… چند برابر شده است و قیمت مواد اولیه خودروسازی نیز چند برابر شده، به‌عنوان مثال قیمت ورق از ۷۰۰ تومان به ۲۱۰۰ افزایش یافته و در واقع نرخ همه مواد داخلی ۳ تا ۴ برابر شده است.

عضو هیات مدیره انجمن سازندگان قطعات خودرو افزود: بنابراین این‌که گفته می‌شود ما گران فروخته‌ایم مربوط به کاهش ارزش پول ملی است که در همه زمینه‌ها روی داده است.

نجفی منش دبیر انجمن قطعه سازان ایران
نجفی منش دبیر انجمن قطعه سازان ایران
نجفی منش در ادامه با اشاره به این‌که ۴۰ درصد قیمت خودرو مربوط به هزینه‌های جانبی مانند، ارزش افزوده، پلاک‌گذاری و… است، گفت: بنابراین ۴۰ درصد قیمت خودرو مربوط به خودروسازان نیست و در واقع مردم ۶۰ درصد قیمت خودرو را به خودروسازان می‌پردازند.

وی با بیان این‌که با نظر آقای میرخانی رشتی موافقم و سئوال برنامه غلط است، گفت:‌ ما باید با خودروسازی همکاری کنیم که به نفع ما باشد، یعنی اگر همکاری با خودروساز فرانسوی به نفع ماست باید همکاری کنیم و اگر همکاری با خودروساز آمریکایی به نفع ما نباشد نباید همکاری کنیم.

نجفی منش با اشاره به طرح سئوال نمایندگان مجلس از وزیر صنعت در این خصوص که چرا پژو فرانسه به ایران می‌آید، اظهار کرد: بنابراین طرح این سئوال اشتباه است.

عضو هیات مدیره انجمن سازندگان قطعات خودرو همچنین با اشاره به مباحث مطرح شده درباره خودرو ملی، افزود: برای طراحی خودرو در داخل از دانشگاهیان استقبال می‌کنیم و باید از نیروی ۵ میلیونی دانشگاهیان در این عرصه استفاده کنیم به شرطی که داخلی‌ها را محکوم نکنیم.

نجفی‌منش با تاکید بر این‌که چیزی به‌عنوان خودرو ملی در ایران نداریم، تصریح کرد: آن چیزی که در ایران خودرو و سایپا برای طراحی انجام شده در تمام دنیا مرسوم است، اما واقعیت آن است که برنامه استراتژیک در طراحی خودرو نداشته‌ایم.

میرخانی: تهمت نزنید/خاکساری: به شما تهمت نزدم چرا ترسیدید؟

علی خاکساری رفسنجانی در بخش دوم این مناظره اظهار داشت: دیدگاه‌ها متفاوت است اما همین دیدگاه‌های متفاوت در مورد خودرو ملی از طرف کسانی مطرح می‌شود که سال‌های سال خودشان از طرفداران طرح بحث خودرو ملی بودند. اما اگر امروز من می‌گویم طرح خودرو ملی از ابتدا اشتباه بوده در سابقه‌ام نیز هیچ‌گاه از این طرح حمایت نکرده‌ام. اما گروهی در زمان طرح این مسئله به دنبال منافع شخصی‌شان بودند.

داود میرخانی رشتی در واکنش به این اظهارات گفت: اجازه ندهید حرف‌های خارج از عرف زده شود. اگر ایشان می‌گویند منافع شخصی بوده باید سند ارائه دهند و اگر بحث به این رویه ادامه یابد من جلسه را ترک می‌کنم.

خاکساری پاسخ داد: من نگفتم شخص شما منافع شخصی داشتید چرا شما ترسیدید؟

میرخانی در پاسخ گفت: من نترسیدم شما خطاب به هر کس که این مسئله را گفته باشید نباید جلوی ۵ میلیون بیننده اتهامی بزنید که نمی‌توانید ثابت کنید.

خاکساری در ادامه تصریح کرد: باید این را در نظر بگیریم که باید در مواضعمان بایستیم، نکته دیگر که از طرف دوستان مطرح شد این بود که مهندسی مهم است، من می‌گویم که مهندسی مهم نیست بلکه اقتصاد مهم است.

وی افزود: اکنون تولید به گونه‌ای شده که هر چیزی قابل تولید است اما آن چیزی که مهم است اقتصاد است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه صنعت خودرو ما در ۲۰ سال گذشته بر روی تولید و مهندسی بوده اذعان داشت: ما صرفاً می‌خواستیم بگوییم که این لیوان را می‌سازیم و اینکه این لیوان را چه کسی از ما می‌خواهد بخرد به آن توجه نکردیم اینجاست که قیمت‌ها بالا می‌رود و مردم حق دارند که از پژو ۴۰ میلیون تومانی گلایه کنند.

وی ادامه داد: همین دوستان بودند که می‌گفتند اگر نرخ دلار واقعی شود همه تعرفه‌ها را بردارید اما قیمت دلار واقعی شد و قیمت خودرو هم افزایش یافت.

خاکساری ادامه داد: وقتی شورای رقابت قیمت خودرو را بر اساس قیمت ارز جدید مشخص می‌کرد، با توجه به اینکه بخشی از هزینه خودرو همان حقوق کارگران این صنعت است آیا به اندازه افزایش قیمت خودرو حقوق کارگران و مهندسان این صنعت نیز افزایش پیدا کرد و وقتی قیمت خودرو ۳ برابر شد درآمد آنها هم سه برابر شد؟

شجاعی فرد: هند همین ال ۹۰ را با پلتفرم خودش تولید کرد.

محمدحسن شجاعی فرد ادامه داد: جناب آقای میرخانی که اشاره کردند به سال ۶۸ باید بگویم که من سال ۶۸ تنها نبودم بلکه در دولت وقت کمیته خودرو ملی با حضور دو وزیر تشکیل شده بود و بحث ما این بود که اگر قرار است پیکان را که فعلاً صاحب ندارد بررسی کنیم با مهندسی معکوس آن را به تولید انبوه برسانیم.

وی افزود: فولکس واگن که سال ۱۹۳۶ در آلمان تولید می‌شد اکنون در برزیل هنوز زنده نگه داشته شده و با مدل‌های مختلف آن را به بازار عرضه می‌کند و ما اگر اراده داشتیم که خودروساز باشیم می‌توانستیم همان‌طور که چین و کره توانستند.

رئیس پژوهشکده مهندسی خودرو با اشاره به تولید ال ۹۰ با نام تندر ۹۰ در ایران گفت: ال ۹۰ را به ایران آوردیم و در حالیکه روی یک پلاتفرم چند اتاق می‌زنند ما دو شرکت داریم که روی یک پلتفرم تولید می‌کنند و اسم آن را گذاشته‌ایم پلتفرم مشترک در حالی که در هند همین ال ۹۰ را گرفتند و با پلتفرم خودشان به تولید رساندند.

شجاعی‌فرد ادامه داد:‌ ما در مهندسی و طراحی بحث اقتصاد را نیز می‌بینیم به طوری که در مرحله اول که طراحی است باید اقتصاد بررسی شود ولی ما متأسفانه از ۵ قسمت مهندسی و طراحی تنها سراغ آخرین که تولید است رفته‌ایم و به جای نگاه علمی با نگاه اقتصاد بازاری جلو رفتیم در حالی که اگر نگاه ما اقتصاد علمی بود به مشکل بر نمی‌خوردیم.

رئیس پژوهشکده مهندسی خودرو تصریح کرد: به جای بحث روی مسائل فرعی باید برویم سراغ اینکه ما چه کار کنیم که سرمایه ملی خودروسازی در ایران سرمایه کلان کشور است مورد استفاده قرار گیرد.

نجفی منش: دولت و مجلس تمام قد ایستادند تا رنو به ایران نیاید.

محمدرضا نجفی منش دبیر انجمن قطعه سازان ایران در ادامه برنامه تلویزیونی مناظره خودرو ملی با اشاره به اینکه زمانی که رنو به ایران آمد مجلس تمام قد ایستاد تا این کار اجرا نشود گفت: وزیر وقت مأمور گذاشته بود تا این کار انجام نشود و زمانی که این کار انجام شد مدیرعامل را از کار بر کنار کردند.

وی ادامه داد: حتی مجلس بارها به آن موضوع ایراد گرفت و حتی یک شب در برنامه تلویزیونی تشریح کرد اگر ما بخواهیم به دانش روز صنعت دسترسی داشته باشیم باید با خودروسازان مطرح دنیا همکاری داشته باشیم.

نجفی منش تاکید کرد: اعتقاد دارم با خودرو سازی که دانش فنی به ما بدهد و منافع اقتصادی و ملی ایران در آن لحاظ شود با هر کشوری که باشد، فعالیت می‌کنیم. پژو اگر رفت بر اثر تحریم و فشار سنگین بین‌المللی رفت و رنو با مشکلات ادامه داد.

دبیر انجمن قطعه سازان ایران با تاکید بر اینکه صنعت خودرو مورد تهاجم بین‌المللی قرار دارد گفت: اوباما “فرمان مخصوص” دارد که معمولاً ریاست‌جمهورهای آمریکا در طول مدت فعالیتشان زیاد از آن استفاده نمی‌کنند, اما این صنعت به قدری برای اوباما مهم بود که برای اینکه ایران را تحت فشار قرار دهد فرمان داد هر کس با ایران همکاری کند در آمریکا راه داده نمی‌شود و مال و اموال آنها ضبط می‌شود.

وی ادامه داد: تحریم‌های خارجی نیز در صنعت خودرو وجود دارد. اما بازهم از تحریم‌های داخلی استفاده می‌شود. به طور مثال صدا و سیما هر وقت بخواهد درباره صنعت خودرو صحبت کند می‌گوید صنعت بی کیفیت خودرو. تندر E2،۹ هزار دلار قیمت جهانی دارد.

خاکساری: قطعه سازان اطلاعات غلط به مجلس و دولت می‌دهند.

خاکساری در واکنش به صحبت‌های نجفی منش گفت: شما می‌خواهید قطعات خود را به زور به آنها تحمیل کنید. شما برای رنو و پژو شرط می‌گذارید که ۳۰ درصد باید از قطعات ما باشد و تصور می‌کنید که شرکت برای شماست.

وی در واکنش به قیمت تندر گفت: در کشوری که تویوتا را ۸ هزار دلار می‌فروشد سمند را ۹ هزار دلار می‌خرد؟ مردم اطلاع ندارند اما من اطلاع دارم. تندر با شکلی که شما می‌گویید در دنیا تولید نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه من خودرو ایرانی سوار نمی‌شوم گفت: طراح ال ۹۰ درباره قیمت این ماشین گفت، ساندویچ ماشین‌ها. یعنی قیمت به این اندازه باید پایین باشد. اما شما چه کردید با این ماشین؟

خاکساری تاکید کرد: اطلاعات نادرست برای تهیه استراتژی‌ها به کمیسیون‌ها و دولت از سوی قطعه‌سازان داده می‌شود.

شجاعی: برای طراحی و مهندسی ال ۹۰ چه کردید؟/ماشین ایرانی سوار می‌شوم و افتخار می‌کنم.

شجاعی فرد: زمانی که با ال ۹۰ مخالفت شد هنوز از تحریم‌ها خبری نبود. در راستای اینکه مهندسی و طراحی این را در دست بگیریم در ایران چه اقدامی صورت گرفته است. آیا شرکت رنو پارس اطلاعات فنی درباره تولید قطعات کسب کرده‌اند؟

وی ادامه داد: ما باید صاحب خودرو ملی از ۳۰ سال گذشته می‌شدیم. در حال حاضر که نشدیم باید آسیب شناسی کنیم. اینکه ما به خودرو ملی دست نیافتیم به دلیل عدم سیاست‌گذاری‌های مناسب است.

رئیس دانشکده مهندسی خودرو گفت: مجلس و دولت باید بر اساس اطلاعات درست استراتژی مناسب تدوین کنند. علت اینکه خودرو رشد نکرده است چیست؟ دولت‌ها همواره از صنعت خودرو حمایت و اجازه رقابت نداده‌اند. چرا که معتقد هستند ۱ میلیون اشتغال در این صنعت وجود دارد، اما این اشتغال زمانی صحت دارد که تعویض روغنی هم جز اشتغال محسوب شود.

وی ادامه داد: نکته ما این است برای ساختن آینده ایران باید از متخصص مستقل استفاده شود. زمانی که استاد دانشگاه در صنعت کارمند شود نظرش کاربردی ندارد. اما اگر استاد دانشگاه بود و در دانشگاه نظر کارشناسی می‌داد آن وقت نظرش مطلوب است.

شجاعی فرد گفت: اکنون دو مرکز تحقیقات خودرو در ایران خودرو و سایپا داریم. این دو مرکز تحقیقات هیچ خاصیتی نداشته‌اند. موشک و انرژی هسته‌ای داریم می‌توانیم خودرو ملی نیز داشته باشیم. صنعت خودرو صاحب ندارد. دولت‌ها به خودروساز به عنوان گاو شیرده نگاه می‌کنند. یعنی به گونه ای مسئول و نیرو تعیین می‌کنند که هر کس وارد این صنعت می‌شود استفاده شخصی می‌کند.

میرخانی: صنعت قطعه ساز متناسب با توقعات مردم رشد نکرده.

میرخانی رشتی با بیان اینکه موشک و موشک و انرژی هسته‌ای قابل مقایسه با صنعت خودرو نیست گفت: موشک و انرژی هسته‌ای قابل مقایسه با کالای مصرف نیست. چرا که هزینه بر آن مترتب نیست.

مدیر عامل سابق ایران خودرو افزود: هر ساختمانی نیازمند یک فونداسیون است. صنعت قطعه‌ساز در طول ۳۰ سال گذشته متناسب با تیراژ تولید و توقعات مردم رشد نکرده است. در تمام سال‌های گذشته به صنعت خودرو سازی توجه نشده است.

میرخانی رشتی با بیان این مطلب که متأسفانه در سال‌های گذشته از سوی مسئولین توجه ویژه‌ای به صنعت قطعه‌سازی کشور نشده است، اظهار داشت: بنده به صراحت عرض می‌کنم یکی از عوامل اصلی عدم توسعه صنعت قطعه‌سازی در کشور خود خودروسازان بوده‌اند. البته باید این نکته را نیز متذکر شوم که قوانین و مقررات نیز در این راستا اجازه بزرگ شدن قطعه‌سازان کوچک را به وجود نیاورده است.

وی ضمن بیان این مطلب که فضای کسب و کار کشور نتوانسته است برای توسعه قطعه‌سازان کشور موثر واقع شود، افزود: این عوامل باعث شده تا نتوانیم به قیمت و کیفیت محصولات تمام شده خود به نحو مناسبی دست پیدا کنیم.

میرخانی رشتی در ادامه صحبت‌های خود بابیان اینکه اگر قیمت خودرو در کشور گران و البته کیفیت آن پایین است باید دلایل آن را از مسئولین جویا شویم، تصریح کرد: تولید در ایران گران است به نحوی که در تمام بخش‌های صنعتی و تولیدی قیمت تمام شده محصولات هر ساله افزایش پیدا می‌کند.

خاکساری: چرا مردم باید تاوان افزایش قیمت خودرو را پرداخت کنند؟ / ۴ سال حضورم در تلویزیون ممنوع بود.

میرخانی افزود: به صراحت عنوان می‌کنم هزینه تولید گران است بر همین اساس نمی‌توانیم به صنعت خودروسازی برای افزایش هرساله قیمت‌های تمام شده خود خرده بگیریم.

خاکساری گفت: شما گرانی تولید را در کشور بهانه کرده‌اید تا دیگران را مقصر جلوه داده و خود را در تولید خودروهای بی‌کیفیت و گران مقصر ندانید!

دبیر انجمن خودروسازان ایران در واکنش به اظهارات خاکساری با اشاره به اینکه در حال حاضر خودروسازان ۲۸ درصد بهره بانکی را پرداخت می‌کنند، افزود: در دنیا ۸۰ درصد از منابع مورد نیاز خودروسازان را بانک‌ها تأمین می‌کنند این در حالی است که در ایران با افزایش بهره‌های بانکی امکان دریافت تسهیلات از خودروسازان گرفته شده است.

خاکساری تصریح کرد: در هیچ کجای دنیا خودرو نقد فروخته نمی‌شود و عدله شما به هیچ عنوان محکمه پسند نیست.

میرخانی ادامه داد: قرار بود در جریان قانون هدفمندسازی یارانه‌ها تسهیلاتی به بخش تولید ارائه شود اما متأسفانه به دلیل عدم ارائه تسهیلات و البته گرانی قیمت تمام شده محصولات کشاورزی و صنعتی ما شاهد افزایش قیمت‌ها شده‌ایم بر همین اساس تقصیر اصلی متوجه خودروسازان نیست و باید بخش‌های مختلف را نیز در این رابطه دخیل بدانیم.

وی اضافه کرد: خودروساز برای خرید دانش فنی از شرکت‌های خودروساز خارجی باید پول پرداخت کند که پرداخت چنین مبالغی با توجه به شرایط رکود خودروسازان داخلی با مشکلاتی همراه است.

تقوی معاون استراتژی و برنامه‌ریزی ایران خودرو نیز در ادامه صحبت‌های میهمانان مناظره با گلایه از صحبت‌های آقای خاکساری گفت: دانشجویان شما صحبت‌های امروز مناظره را گوش می‌کنند. به گونه‌ای عمل نکنید که جایگاه استادی شما در آینده زیر سؤال برده شود.

خاکساری گفت: بنده بعد از ۴ سال امروز در این مناظره شرکت و آمده‌ام نظرات خود را در رابطه با سرنوشت خودرو ملی عنوان کنم. بهتر است شما به عنوان یک مقام مسئول پاسخگوی سوالات ما باشید نه آنکه نگران نظرات دانشجویان بنده باشید.

میرخانی: دعوت کنندگان خاکساری به برنامه امروز اشتباه کردند.

میرخانی در واکنش به صحبت‌های خاکساری گفت: کسانی که شما را به این برنامه دعوت کرده‌اند کار اشتباهی انجام داده‌اند چرا که اظهارات امروز شما به هیچ عنوان تخصصی نیست.

تقوی اضافه کرد: پژو و رنو به کشور خیانت کردند اما شما مهمانان این برنامه وقتی خودرو ملی را زیر سؤال برده و مقصر اصلی افزایش حجم کشته‌های تصادفات رانندگی را به گردن خودرو می‌گذارید باید به صورت مستند صحبت کنید.

وی تصریح کرد: به اذعان شما این محصول بدون صادرات و بدون ایمنی باید به صورت کارشناسی مورد واکاوی قرار گیرد که چرا با گذشت چندین سال نتوانسته است به اهداف پیش‌بینی خود دست پیدا کند.

وی با بیان این مطلب که مشکلات امروز صنعت خودروسازی کشور را نباید یک یا چند دلیل عنوان کرد، اظهار داشت: یک مجموعه یکپارچه در این رابطه دخیل هستند. حال آقایان به من پاسخ دهند مگر ما دانشگاه خودرو و مرکز تحقیقات ارتقاء کیفیت خودرو را تأسیس نکرده‌ایم پس چرا هم اکنون نتوانسته‌ایم به سیاست‌های خود دست پیدا کنیم.

تقوی‌نژاد با اشاره به اینکه نباید همه چیز را به گردن خودروساز بیندازید، گفت: باید بخش‌های مختلف را در این رابطه دخیل دانسته و از آنان دلایل این موضوع را جویا شوید.

وی اضافه کرد: هم اکنون شرکت ماهیندرا پلتفرم ال ۹۰ را با قیمت یک میلیارد دلار خریداری کرده است. آقایان به من پاسخ دهند خودروساز ایرانی آیا توانایی خرید این پلتفرم‌ها را دارد؟

خاکساری در واکنش به صحبت‌های تقوی گفت: شما ۲۰۰ میلیون دلار بابت نصب صندوق روی خودرو ۲۰۶ هزینه کرده‌اید به من بگویید چرا به جای تدبیر برای طراحی پلتفرم جدید هزینه‌های خود را این‌گونه به هدر می‌دهید؟

تقوی اضافه کرد: ارقام اعلامی شما به هیچ عنوان درست نیست. بنده در واکنش به انتقادات میهمانان این برنامه مبنی بر اینکه ما صادرات نداشته‌ایم باید بگویم ۲۰۰ هزار سمند از کشور صادر شده است حتی همین روسیه نیز قرارداد خرید ۱۰ هزار دستگاه خودرو را نیز با ما منعقد کرده است.

خاکساری گفت: سمند را شما با چه قیمتی به روسیه فروخته‌اید؟

تقوی افزود: قیمت خودرو را طرف‌های قرارداد مشخص می‌کنند که در اینجا بنده لزومی بر بیان آن نمی‌بینم.

وی ادامه داد: بنده با صحبت‌های امروز شجاعی‌فر مبنی بر اینکه بایدآسیب‌شناسی و برنامه‌ریزی مناسب برای تولید و طراحی خودروهای ملی صورت بگیرد گفت: کشور کره حدود ۲۰ سال اجازه واردات خودرو را به کشور خود نداد و در نهایت توانست صنعت خود را به توسعه و پیشرفت برساند ما نیز می‌توانیم این اقدامات را با بازده زمانی بلندمدت انجام دهیم.

خاکساری در واکنش به صحبت‌های تقوی اظهار داشت: آقای تقوی شما اصل استعفا را قبول دارید؟ در طول این چند سال نتوانسته‌اید به اهداف و سیاست‌های آرمانگرایانه خود دست پیدا کنید چرا استعفا نمی‌دهید؟

تقوی گفت: هم‌اکنون بیش از ۲۰ شرکت هولدینگ زیرمجموعه شرکت ایران خودرو است آیا شما توانایی اداره حتی یکی از این شرکت‌ها را دارید یا خیر؟

شجاعی فرد گفت: پژو قبل از تحریم گذاشت و رفت.

خاکساری هم در این باره گفت: معلوم است وقتی تعرفه ۴۰ درصدی را جلوی پای او بگذاریم، می‌رود.

شجاعی‌فرد: سمند کار انگلیس و آلمان است.

شجاعی فرد افزود: معتقدم که در تصادفات و سوانح همه چیز مربوط به کیفیت نیست اما در آمار ۳۰ هزار کشته که ظاهراً راهنمایی و رانندگی گفته به ۲۰ هزار رسیده، کیفیت هم دخیل بوده است زیرا خود این نهاد آمار کیفی یکی از خودروها را بسیار پایین اعلام می‌کند.

میرخانی رشتی با اشاره به اینکه راهنمایی و رانندگی خیلی دخالت می‌کند، گفت: ۸ هزار کشته داریم که به دلیلی نبستن کمربند ایمنی در سوانح دچار ضربه مغزی شده‌اند.

شجاعی فرد با تأکید بر اینکه بالاخره برنامه ما برای بیست سال آتی چیست تا مردم وادار به خرید خودرو داخلی شوند؟ گفت: بنای کار ما در پژوهشکده توسعه نیست بلکه کار تحقیقاتی و پژوهشی می‌کنیم.

وی در مواجه شدن با همهمه دیگر میهمانان گفت: نگذارید سمند را رو کنم که در کدام شهر انگلستان و آلمان با دو دست چرخش درست شده است.

میرخانی رشتی در پاسخ گفت: اگر در طراحی، مشاوره‌ای از شما (شجاعی فرد) بگیرم مشکلی دارد؟

شجاعی فرد گفت: مشاوره مشکلی ندار اما حرف من این است که بر روی محصولی که طراحی دیگران است نباید عنوان داخلی گذاشت.

نجفی منش هم در برابر این ادعا خاطر نشان کرد: فنر سمند را شخصا طراحی کرده ام، بعد جلوی من می گویید این کار را به خارجی داده‌اند؟!

شجاعی فرد گفت: سمند فقط فنر است؟

نجفی منش در ادامه تصریح کرد: به هیچ عنوان با خاکساری موافق نیستم و با او صحبت نمی‌کنم زیرا معتقد است ایرانی نمی‌تواند هیچ غلطی بکند؛ مطمئن هستم اگر اوباما می‌دانست در داخل چه کسانی را داریم، دنبال تقویم نمی‌رفت.

وی افزود: نرخ ارز درست و تعرفه هم نصف شد اما اگر سود هم مطابق شرایط بین المللی شود، می‌توانیم تعرفه را هم برداریم و شرایط فضای کسب و کار همچون سایر کشورهای دنیا می‌شود که در آن صورت ما هم مخلص مردم هستیم.

شجاعی فرد گفت: اگر دولت و مجلس باید این کار را بکنند، الآن پیشنهاد دهیم؟

نجفی منش در پاسخ گفت: قانون بهبود فضای کسب و کار آمد ولی اجرا نشد ولی اگر همین قانون اجرا شود قادر هستیم با تمام دنیا رقابت کنیم.

او افزود: شرکت‌های داخلی توسعه پلت فرم‌ها را در دستور کار قرار داده‌اند.

وی همچنین افزود: ما برای صنعت خودرو در سال ۸۷، افق برنامه نوشتیم اما برنامه اجرایی برای آن در نیامد.

نجفی منش خاطر نشان کرد: چین سه سال برنامه نوشت و وارد مذاکره با خودروسازان خارجی شد و بعد خودش شروع به ساخت خودرو کرد لذا این صنعت در داخل کشور هم باید به همین شکل رشد کند.

تقوی نژاد درباره پیشنهاد مشخصش برای پیشبرد این فضا در کشور گفت: صنعت خودروی ما فقط سایت کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص نیست؛ وقتی می گوییم صنعت خودروسازی داریم از هزار قطعه ساز و دو هزار نمایندگی خدمات پس از فروش صحبت می‌کنیم که در تمامی این بخش‌ها مهندس و کارشناس حضور دارد.

وی افزود: بعد از جنگ شروع به ساخت داخل کردیم و همچنین دانش تجربی قطعه را به دست آوردیم.

او همچنین با بیان اینکه صاحب تکنولوژی و این صنعت هستیم، گفت: صنعت خودروسازی از زنجیره تأمین تا خدمات پس از فروش است اما هنوز به گام آخر خودروساز شدن که طراحی پلت فرم است، نرسیده‌ایم.

پاسخ ۵ مهمان مناظره به سؤال نظرسنجی

میهمانان این برنامه هر کدام به صورت مجزا در پاسخ به سؤال برنامه “به نظر شما خودروسازان کشور در همکاری‌های بین المللی پس از تحریم کدام راه را انتخاب کنند؟: ۱. تمدید همکاری با خودروسازان فرانسوی؛ ۲. همکاری با دیگر خودروسازان معتبر بین المللی” عنوان کردند:

تقوی نژاد: حاضریم حتی با پنج شرکت بین المللی به شکل موازی مذاکره کنیم.

خاکساری: گزینه ۲

شجاعی فرد: گزینه ۲

میرخانی رشتی: هر چه منافع مردم و ملت باشد.

نجفی منش: سوال غلط است اما هر چه منافع مردم باشد.

نتیجه نظرسنجی درباره تمدید همکاری با خودروسازان فرانسوی
نتیجه نظرسنجی درباره تمدید همکاری با خودروسازان فرانسوی
نتیجه نظرسنجی درباره انتخاب همکارهای بین المللی پس از تحریم
نتیجه نظرسنجی درباره انتخاب همکارهای بین المللی پس از تحریم

تقوی‌نژاد با بیان اینکه صنعت خودرو ایران فقط کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص نیست، گفت: از مردم خواهش می‌کنم به این مسئله توجه کنند که وقتی از صنعت خودرو نام برده می‌شود به این معناست که هزار قطعه‌ساز در این حوزه مشغول به فعالیت هستند، راجع به ۲ هزار مرکز خدمات پس از فروش صحبت می‌کنیم که مهندسان و کارشناسانی در آنجا فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: در دو دهه اخیر زنجیره تأمین تا خدمات پس از فروش به صورت کامل تهیه شده است. در گام فناوری پس از انقلاب نیز ابتدا از مونتاژ خودرو شروع شد و تا ساخت داخل پیکان ادامه یافت.

وی با بیان اینکه در آن زمان دانش فنی طراحی قطعه پیکان صددرصد داخلی شده است تصریح کرد: در مراکز طراحی روی طراحی بدنه و تزئینات اقداماتی انجام شده و قطعه‌سازانی نیز رشد کرده‌اند. تقریباً به گام آخر یعنی طراحی پلتفرم رسیده‌ایم که باید طراحی یکپارچه آن را انجام دهیم.

تقوی‌نژاد در پاسخ به مجری برنامه در خصوص سوال برنامه گفت: بحث ما روی فرانسوی بودن خودروسازان نیست. باید عملکرد رنو یا پژو را در نظر بگیریم و با خودروساز فرانسوی و یا آمریکایی مذاکره می‌کنیم ممکن است به این نتیجه برسیم که با فرانسوی‌ها همکاری را ادامه دهیم.

وی در پاسخ به سوال یکی از بینندگان برنامه مناظره مبنی بر اینکه با وجود سخنان وزیر صنعت معدن و تجارت خودرو ملی عوام‌فریبی است استراتژی ایران‌خودرو چیست گفت: بهتر است منظور آقای نعمت‌زاده را از خود ایشان بپرسید. خودرو ملی با این مفهوم که حتی یک پیچ آن نیز باید در ایران تولید شود نادرست است. شاید فرمایش نعمت‌زاده درست بوده است.

در ادامه مناظره خاکساری در پاسخ به سؤال یکی از بینندگان برنامه مبنی بر اینکه با توجه به اظهارات شما تکلیف یک میلیون نفر شاغل صنعت خودرو چه می‌شود گفت: قطعاً اشتغال در هر صنعتی مورد توجه است اما باید به آمارها دقت شود. اینکه گفته می‌شود ۵۰۰ هزار یا یک میلیون نفر در صنعت خودرو شاغل هستند عوام‌فریبی است. صنعت خودرو امروز دنیا سرمایه‌بر است نه کاربر.

وی ادامه داد: اگر خودرویی تولید می‌شود که تعداد زیادی نیروی کار در آن دخیل بودند نتیجه کار کیفیت پایین خودرو می‌شود. اساساً تعداد افراد شاغل در صنعت خودرو آنقدر نیست که گفته می‌شود. براساس آمارهای جهانی برای تولید یک میلیون خودرو ۵۰ تا ۶۰ هزار شغل ایجاد می‌شود. بنابراین اینکه گفته می‌شود سالانه ۱/۵ میلیون خودرو در کشور تولید می‌شود حداکثر ۸۰ هزار نفر شغل در صنعت خودرو ایجاد خواهد شد.

خاکساری با تاکید بر اینکه نیروی کار بیشتری برای تولید این تعداد خودرو به کار گرفته شود تولید خودرو ایراد دارد، گفت: در حال حاضر از خودرو به عنوان ارابه مرگ یاد می‌شود که باعث کشته شدن مردم می‌شود. اگر تعداد کشته‌های اتوبوس و تعداد شاغلان در این صنعت را مقایسه کنیم تعداد کشته‌ها و مصدومان از افراد شاغل بیشتر است. بنابراین دوستانی که در خودروسازان هستند باید به سراغ شغل‌های باکیفیت بروند.

میرخانی: ۲۰ هزار کشته ربطی به خودروسازها ندارد.

میرخانی رشتی در واکنش به سخنان خاکساری به آمار اشتغال صنعت خودرو اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در ایران‌خودرو و سایپا به ترتیب ۵۴ هزار و ۴۸ هزار نفر مشغول به کار هستند. علاوه بر اینها در ۲۰ شرکت خصوصی نیز ۱۴۰ هزار نفر شاغل هستند. از سوی دیگر ۲ هزار قطعه ساز داریم که ۲۶۵ هزار نفر در واحدهای آنها مشغول به کار هستند.

وی ادامه داد: همچنین میزان اشتغال مواد اولیه و واسط مانند شیشه و نساجی و فولاد ۳۸۰ هزار نفر است ضمن آنکه که در خدمات پس از فروش ۵۶ هزار نفر و در حوزه لجستیک نیز ۲۳ هزار نفر فعالیت می‌کنند در نهایت مجموع خدمات و تولید صنعت خودرو ۸۴۰ هزار نفر شاغل دارد.

وی خطاب به خاکساری گفت: اطلاعات شما مثل سایر اطلاعات غلط است. سمپاشی نکنید، از ۲۰ هزار کشته تصادفات ۸ هزار نفر مربوط به کسانی است که کمربند را نمی‌بندد و ضربه مغزی می‌شوند، ۱۲ هزار نفر بقیه نیز مربوط به موتورسواران است.

خاکساری در پاسخ به سخنان میرخانی‌رشتی گفت:بهتر است افرادی را که درگیر تصادفات رانندگی هستند و مجروحان را به بیمارستانها منتقل می‌کنند و همچنین افرادی که در غسالخانه کشته‌ها را می‌شویند به آمار اشتغال صنعت خودرو اضافه کنیم.

در ادامه شجاعی‌فر در پاسخ به پرسش یکی از بینندگان برنامه مناظره مبنی بر اینکه چرا کسانی که در بخش‌های R&D (تحقیق و توسعه) حضور دارند نمی‌توانند صنعت خودرو را به جلو حرکت دهند گفت: پیشنهاد دادیم خودروسازانی با دانش و دانشگاه آشتی کنند. هم‌اکنون ۳۰۰ فارغ‌التحصیل در ایران‌خودرو کار می‌کنند که باید به این افراد کار محول شود. ایران‌خودرو دانشجویی را به نیوزلند یا آلمان می‌فرستد این در حالی است که در قراردادی که نوشته می‌شود دانش فنی وجود ندارد.

وی ادامه داد: در نهایت می‌توانیم تنها فیس‌لیفت انجام یعنی چراغ عقب یا جلو خودرو را تغییر دهیم. اینکه بحث رقابتی در کشور نداریم سیاست غلطی است و نتیجه آن می‌شود که فارغ‌التحصیلان بیکار می‌مانند.

وی تصریح کرد: در صنعت خودرو به بلوغ صنعتی رسیده‌ایم اما با روش‌های سنتی کار می‌کنیم.

داود میر خانی رشتی در ادامه مناظره خودروی ملی در پاسخ به این سؤال که چند سال فرصت لازم است که خودرویی با کیفیت و قیمت مناسب به مردم تحویل دهیم، اظهار داشت: تا زمانی که شرکت‌های خودرو ساز دولتی است به هیچ جا نمی‌رسیم، هر زمان که این شرکت‌ها خصوصی شد صاحب آن می‌داند چگونه خرج کند که با مشکل روبه رو نشود.

وی با بیان اینکه تا وقتی دولت در کار شرکـتهای خودرو ساز دخالت می‌کند و مدیر سیاسی برای این شرکت‌ها انتخاب می‌کند همه چیز به هم می‌رسد و هیچ کاری نمی‌توان انجام داد، گفت:‌ در دولت گذشته مدیریت شرکت‌های خودرو ساز به شدت سیاسی شد و فاجعه بدی رخ داد. این فاجعه به حدی بود که همه چیز علنی شد و همه چیز به هم ریخت.

نجفی منش در مورد این موضوع که آیا خودرو سازان ترجیح می‌دهند با برند داخلی فعالیت کنند یا خارجی بیان کرد:‌ قطعه سازان ما قرارداد دانش فنی با قطعه سازان مطرح دنیا دارند و این کمک می‌کند که اتهاماتی که در مورد خودرو ملی به ما می‌زنند و می‌گویند خودرو ملی کیفیت ندارد؛ را از سر خود رفع کنیم تا شاید اگر بگوییم این قطعات و خودرو خارجی است برخی می‌توانند آن را خریداری کنند.

در ادامه نیز شجاعی‌فر با اشاره به اینکه قطعاتی که برند ایرانی دارد بیشتر در خارج و آن هم چین تولید می‌شود و بعد با برند ایرانی وارد کشور می‌شود، گفت: نامه‌هایی دارم که برخی دستور داده‌اند که فلان قطعه که مارک ایرانی دارد، جایزه ترخیص آن از گمرک داده شود و در حال حاضر نیز قطعه‌ساز ایرانی ترجیح می‌دهد در چین قطعه را تولید و در ایران وارد کند.

میرخانی رشتی درواکنش به صحبت‌های شجاعی فرد گفت: اگر این اتفاق رخ داده در اثر سیاست گذاری غلط دولت است و وقتی دولت به صورت مصنوعی قیمت ارز را ۱۰ سال ثابت نگه می‌دارد، قطعه ساز مجبور به واردات شده و تولید کننده به وارد کننده تبدیل می‌شود.

وی ادامه داد: سه میلیون خودروی کاربراتوری در کشور وجود دارد که برای قبل از سال ۸۲ است، و پس ار آن خودروها دارای یورو ۲ هستند و خودورهای کاربراتوری ۶۰ کیلو گرم گاز آلاینده تولید می‌کند که خودروهای یورو ۲ تنها ۲.۷ کیلو گرم گاز آلاینده تولید می‌کنند که ۲۵ برابر کمتر است.

خاکساری: آمارها درباره تولید خودروی یورو ۲ دروغ است.

خاکساری در واکنش به دارا بودن یورو ۲ برای خودروهای بعد از سال ۸۲، تأکید کرد که، آمارهای ارائه شده از سوی اقای میرخانی رشتی دروغ است. هنوز خودروهای ما یورو ۲ را درست اجرایی نمی‌کنند و این آلایندگی را به گردن سوخت می‌اندازند. در حالی که قرار بود از سال ۸۲ خودرو یورو ۲ داشته باشیم.

میرخانی نیز به این نکته اشاره کرد که، بنزینی که در پتروشیمی‌ها تولید می‌شود از استاندارد برخوردار نبوده و با بنزین سوپر وارداتی مخلوط می‌کنند و این از کیفیت آن می‌کاهد.

میرخانی در پاسخ به این سؤال که در شرایط فعلی وضعیت برای قطعه ساز داخلی باید چگونه باشد که قطعه با کیفیت تولید شود و قدرت بیشتری پیدا کند، خاطر نشان کرد: من با طراحی خودروی ملی موافق نیستم؛ برند ایرانی درست است. شرکت ساپکو و سازه گستر در سالهای گذشته ضوابطی برای خودرو ساز تعیین می‌کردند که مجبور به پذیرش بود، اما اگر این دو شرکت، خودرو ساز را موظف کنند که مقیاس منطقی داشته و به جای فعالیت با چند قطعه ساز تنها با دو شرکت فعالیت کند، کیفیت و قدرت قطعات افزایش پیدا می‌کند.

وی گفت: اصلاح قوانین تجارت و مالیات از الزامات این کار است تا با ادغام و تجمیع قطعه سازان دچار مشکل نشوند.

خاکساری در مورد تعریف مشخصی نسبت به خودرو ملی، بیان کرد: تعریف مشخصی از خودروی ملی نشده و وظیفه من نیز نیست که آن را تعریف کنم. شاید این موضوع برگرفته از نظریه هیتلر باشد. وقتی به دستور هیتلر فولکس واگن تولید شد معنی این کلمه “خودروی مردم” است؛ که حداقل هیتلر قدرت این را داشت که این خودرو همچنان با کیفیت بالا تولید می‌شود.

وی ادامه داد ابتدا گفتند در خودروی ملی باید همه چیز را خودمان بسازیم و توانمندی این کار را داریم، که البته داریم. ولی بعد گفتند ما برند داشته باشیم بهتر است و بر همین اساس سر اسب شد برند خودروی ملی. بنابراین از خودرو میل تنها همین سر اسب مانده است

این استاد دانشگاه در مورد این موضوع که اگر جای یکی از مدیران خودرو یاز بود، گفت: اگر جای یک مدیر خودرو ساز بودم ابتدا سعی می‌کردم ببینم آیا در تولید خودرو مزیت نسبی اقتصادی داریم یا خیر؟ اگر داریم به تولید ادامه می‌دهیم ولی در شرایط رقابت زیرا اگر در شرایط انحصاری تولید کنیم به بیراهه رفته‌ایم.

تقوی نژاد: افزایش قیمت به ضرر خودرو ساز است.

در ادامه مناظره تقوی نژاد در پاسخ به این سؤال که آیا منافع عده‌ای اقتضا می‌کند که خودروی ملی نداشته باشیم و تولید یک خودوری با کیفیت و قیمت مناسب چه زمانی تولیدمی‌شود، خاطر نشان کرد: قطعاً مردم ایران حق استفاده از یک خودرو با کیفیت و قیمت مناسب را دارند و این از وظایف ما و خودرو سازان است.

وی افزود: دهک‌های چهارم تا هفتم مشتری محصولات داخلی هستند و قدرت خرید آنها در طول سال ۹۱ کاهش پیداکرد، بنابراین قدرت خرید این دهک‌ها کاهش پیدا کرد. اما مردم باید این را به ندانند که هیچ شرکت خودرو سازی نمی‌خواهد قیمت افزایش پیدا کند زیرا فروش آن شرکت کاهش پیدا می‌کند.

تقوی نژاد در پایان گفت: این عوام فریبانه است که بگویند خودرو ساز به دنبال گرانی است. در فضایی که در دولت جدید ایجاد شده باید با شرکای خوب مذاکره و در کنار آن توان طراحی داخلی را افزایش دهیم.

حمیدرضا تقوی نژاد در پاسخ به سؤالی مبنی بر نحوه تأمین نقدینگی برای خودروسازان گفت: ایران خودرو حدود ۷ یا ۸ سال است که می‌خواهد سهام خود را در بانک پارسیان به فروش برساند اما موفق به این کار نمی‌شود.

وی افزود: ما به دنبال نقدینگی از تمام راه‌های ممکن هستیم اما موانعی وجود دارد که تاکنون نیز در رسانه‌ها مطرح شده است.

معاون استراتژی و برنامه‌ریزی ایران خودرو درباره اینکه قطعا اقدام غربی‌ها در تحریم خودرو بی‌حساب و کتاب نبوده تصریح کرد: آمریکایی‌ها و غربی‌ها در تحریم صنعت خودرو ایران با حساب و کتاب عمل کرده‌اند چرا که صنعت خودرو به صنایع دیگر وابسته است و با کاهش تولید خودرو، تولید در صنعت فولاد و تولید در صنعت تایر نیز پایین می‌آید.

وی افزود: دولت در شرایطی است که نمی‌تواند از نظر مالی صنعت خودرو را پشتیبانی کند ما باید از روش‌های گوناگون به تأمین منابع مالی اقدام کنیم و امروز با تولید روزانه نزدیک به ۱۹۰۰ خودرو شرکت را اداره می‌کنیم.

تقوی‌نژاد در پاسخ به سؤالی در خصوص نحوه انتخاب اعضای هیئت مدیره ایران خودرو گفت: براساس قانون تجارت این سهامداران هستند که باید اعضای هیئت مدیره را انتخاب کنند. اما سهامدار می‌تواند انتخاب خود را به دولت یا سازمان گسترش انتقال دهد و در واقع در حال حاضر اعضای هیئت مدیره شرکت با تصمیم و نظارت دولت انتخاب می‌شوند.

علی خاکساری رفسنجانی در پاسخ به اینکه آیا شما محصول ایرانی را تحقیر کرده و اعتقاد دارید مهندسان ایرانی توانایی ندارند، گفت: من محصول ایرانی را تحقیر نمی‌کنم بلکه خودرو ایرانی را تحقیر می‌کنم.

وی افزود: وقتی می‌گوییم محصول ایرانی مثل فرش و پسته محصولی است که به آن افتخار می‌کنیم. اما وقتی خودرویی محصولی است که جان ایرانی را می‌گیرد، محیط زیست را نابود می‌کند و منابع کشور را هدر می‌دهد من این محصول را ایرانی نمی‌دانم.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: خودروی ما نگرش بر کالای ایرانی را خراب کرده است.

محمدحسن شجاعی‌فرد در پاسخ به این که چرا پلتفرم طراحی شده در دانشگاه شما به تولید نرسید، اظهار داشت: این از بی‌اطلاعی سؤال کننده عزیز است، طراحی پلتفرم حدود یک سال است که از سوی شواری عطف وزارت علوم واگذار شده و یک برنامه ۴ ساله است.

وی افزود: کل بودجه مالی که برای این طرح به ۴ دانشگاه داده‌اند حدود ۱۰۰ میلیارد تومان است.

تقوی‌نژاد در پاسخ به سؤال حیدری (مجری برنامه) که آیا این پلتفرم در اختیار ایران خودرو قرار گرفته یا خیر، اذعان داشت: هنوز چیزی به ما ارائه نشده است.

شجاعی‌فرد در پاسخ به این سؤال مجری برنامه که در تمام این مدت دانشکده مهندسی خودرو تنها روی همین پلتفرم کار می‌کرده گفت: اگر مصداقی بگویم ایران خودرو دیزل ۲ سال گذشته در خصوص کامیون‌هایش مشکلی داشت که ما آن را بررسی کردیم و به نتیجه رسید.

علی خاکساری در واکنش به این اظهارات گفت: این مسئله که مطرح می‌کنند بحث هوو بود که این دانشکده روی آن کار کرد.

شجاعی‌فرد ادامه داد: تا زمانی که از ایران خودرو و سایپا دانشجو در دانشکده ما بورسیه می‌شد ما می‌بایست تمام پروژه‌ها را از طریق دو شرکت به اجرا می‌رساندیم.

وی ادامه داد: اکنون که دیگر دانشجو بورسیه نمی‌شود اجرایی شدن طرح پلتفرم منوط به تخصیص بودجه است در حالی که در طرح کلان ملی برای این مسئله بودجه‌ای گذاشته نشده و اگر پول ندهند به نتیجه نمی‌رسد.

رئیس پژوهشکده مهندسی خودرو تصریح کرد: اگر هر کدام از خودروسازان ۱۰۰ میلیارد تومان بدهند این طرح اجرایی می‌شود.

تقوی‌نژاد در واکنش به این اظهارات گفت: ما اطلاعی از پیشرفت پروژه آنها نداریم، در دولت قبلی مطلع شدیم که طرحی با این موضوع در این دانشکده در حال پیگیری است اما نمی‌دانیم کانال واگذاری آن چه بوده است.

شجاعی‌فرد گفت: کانال واگذاری وزارت علوم بود.

تقوی‌نژاد ادامه داد: باید ارزیابی کنیم که پیشرفت پروژه چقدر است و آیا آنها توان انجام آن را دارند تا بعدا یک استاد دانشگاه دیگر ما را به خیانت متهم نکند.

شجاعی‌فرد گفت: اگر در بودجه ۹۲ تأمین مالی این طرح دیده شود پروژه به پیش خواهد رفت.

مرتضی حیدری در واکنش به این حرف گفت: اگر به امید دولت و مجلس بنشینید این طرح هیچ وقت اجرایی نمی‌شود چرا که دولت در تأمین یارانه نقدی مانده است و باید از سرمایه خودروسازان برای اجرایی شدن طرح این پلتفرم استفاده کنیم.

داوود میرخانی رشتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا صنعت خودرو سیاسی اداره می‌شود، گفت: من مدتی در داخل کارخانه نیستم اما زمانی که آقای نجم‌الدین خداحافظی می‌کرد گفت: که ۷ هزار نفر پرسنل و مدیر را به من تحمیل کردند و حتی تلفن کردند که اگر فلان مدیر منصوب نشود وزیر را استیضاح می‌کند.

شجاعی‌فرد در ادامه صحبت‌های وی گفت: زمانی که می‌خواستند دانشجوی ارشد بگیرند و در دانشکده مهندسی خودرو بورسیه کنند ما گفتیم چرا بچه‌های خودمان را که مشغول فعالیت هستند بورسیه نمی‌کنید که در پاسخ گفتند، اینها بهترین‌ها از بهترین دانشگاه‌ها انتخاب شده‌اند اما ما دیدیم که از ۳۰ نفر ۲۷ نفر با فوق دیپلم دو پارچه با معدل ۱۲ بودند.

محمدرضا نجفی‌منش در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا قطعه‌سازی ایران از نظر فناوری به روز نشده، اظهار داشت: مشکل ما فقط نقل و انتقال پول با خارج از کشور است که قطعه‌سازان در ایجاد آن هیچ نقشی ندارند.

وی ادامه داد: ۸۰ درصد قطعات را در داخل می‌سازیم و در هیچ جای دنیا نیز صددرصد قطعات ساخته نمی‌شود، به‌طوری که در کشور چین ۱۷۲ هزار میلیارد دلار صادرات دارند و ۱۷۶ هزار میلیارد دلار واردات، مشکل ما هم تحریم‌های داخلی است و هم تحریم‌های بین‌المللی.

عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان قطعات خودرو تصریح کرد: وقتی بانک مرکزی زمانی که ارز دو برابر شد در باز شدن اعتبارات اسنادی به جای ۳۰ درصد از ما ۱۳۰ درصد می‌خواهد این زمانی است که در داخل کشور فرمان توقف تولید صادر شد.

وی افزود: پیشنهاد ما این است دولت یک هیئت مذاکره کننده برای رفع تحریم‌های داخلی تعیین کند.

در این بخش مجری برنامه از میهمانان خواست تا خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت خواسته خود را از دولت بیان کنند.

حمیدرضا تقوی‌نژاد اظهار داشت: من از ایشان تشکر می‌کنم از اینکه دو هفته یکبار ستاد سیاست‌گذاری صنعت خودرو را تشکیل می‌دهد چیزی که در ۸ سال ما منتظر آن بودیم.

علی خاکساری اظهار داشت: صنعت خودروی کشور را از انحصار همه جانبه خارج کنند و به رقابت همه جانبه ببرند تا مردم به آنچه از تولید خودرو لیاقت دارند برسند.

وی افزود: واردات انحصاری هم به اندازه تولید انحصاری خطرناک است.

محمدحسن شجاعی‌فرد اظهار داشت: دستور بدهند خودروسازان با دانشکده‌ها آشتی کنند چرا که ۱۰ سال است جواب سلام ما را هم نمی‌دهند و همچنین در قراردادها دو نکته را مد نظر قرار دهند، یکی اینکه طرف خارجی سرمایه‌گذاری کند و دوم اینکه به صادرات هم بیشتر توجه کنند.

داوود میرخانی اظهار داشت: صنعت خودرو را از حالت دولتی بیرون آورده و خصوصی کنند تا مردم سهامدار آن شوند.

محمدرضا نجفی‌منش اظهار داشت: من به ایشان پیشنهادی ندارم چرا که معتقدم تمام تلاششان را می‌کنند اما از وزارت اقتصاد و سیستم بانکی می‌خواهم که همکاری کنند تا موانع برداشته شد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

جواد عقیلی

داستان از جایی شروع می شه که پدال گاز رو فشار بدیم.

مطالب مشابه

‫۹۵ دیدگاه‌ها

  1. زیگما

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (3072 ديدگاه)

    […]
    در ضمن!آقایان محترم!صنعت خودروسازی ارث پدریتان نیست!از پول بیت المال مردم سر پا ایستاده!

    موافقم 0
    مخالفم 0
    1. WindyCat

      ۷ دی ۱۳۹۲
      سوابق: (23 ديدگاه)

      توی حرف زدن همه ی مسئولان ما مثل بلبل چهچه میزنن ولی درعمل وضعمون اینه که میبینید…

      موافقم 0
      مخالفم 0
    2. PEUGEOT

      ۷ دی ۱۳۹۲
      سوابق: (999 ديدگاه)

      کاش دیروز مناظره رو خودتون می دیدید که کار بین میر خانی و خاکساری به فحش و فحش کاری کشید
      دو قسمت موضوع برنامه برام جالب بود یکی این که سمند دست آورد انگلیسی ها المانی ها و فرانسوی ها بود ولی خودروی ملی ما شناخته میشه
      دومی هم این که پژو و رنو قبل از تحریم ها ایران رو ترک کردن و علتش این بود که ایران خودرو به این دو شرکت گفته بود باید در قطعاتی که استفاده می کنن 30 درصد از قطعات ایرانی استفاده کنن.
      موضوع خنده دار این مناظره این بود که مسئولان ایران خودرو گفتن خارجی ها چشم دیدن محصولات ما را ندارن.
      P E U G E O T

      موافقم 0
      مخالفم 0
      1. sorena330تحریم گیرندگان جان مردم تاپیروزی

        ۷ دی ۱۳۹۲
        سوابق: (745 ديدگاه)

        جعفری منش:کره 30 سال ورود محصولات خارجی رو به کشورش ممنوع کرد که الآن صنعت خودروش پیشرفت کرده…
        ببینید چقد پررو اند چشم دیدن واردات با این قیمت های فضایی رو هم ندارند.اینقد غرور سرتاپای وجودشون رو گرفته که توانایی شنیدن حتی یک انتقاد رو هم ندارن…
        وقتی رشتی به اعتراضات دکتر خاکساری میگفت :ساکت شو مرد،ساکت شو
        دلم میخواست خفش کنم…

        موافقم 0
        مخالفم 0
        1. زیگما

          ۷ دی ۱۳۹۲
          سوابق: (3072 ديدگاه)

          اصلا این موضوع پیشرفت هیچ ربطی به واردات نداره. من نمیدونم کدووم سده لوحی فکر میکنه اگه واردات بسته بشه خودروسازی رشد میکنه!
          خودروسازی همیشه موفقه که بتونه بازار داخلی خودش
          و غنی و راضی نگه داره.حالا شما 2000 سال هم وارداتو ممنوع کنی کسی به خودروساز داخلی اطمینان نمیکنه در نتیجه هیچ وقت پیشرفت نمیکنه. سند من:تاریخ خودروسازی

          موافقم 0
          مخالفم 0
        2. PEUGEOT

          ۷ دی ۱۳۹۲
          سوابق: (999 ديدگاه)

          آره sorena جان فکر کنم شما مناظره رو دیده باشی آخراش اون رشتی …. به خاکساری می گفت کسی که تو رو دعوت کرده تلویزیون غلط کرده

          موافقم 0
          مخالفم 0
      2. یارو

        ۷ دی ۱۳۹۲
        سوابق: (290 ديدگاه)

        درود
        سلام پزو جان قبلا نم برات نوشته بودم فکر کنم ندیدی . مناظره ی دیروز ثابت کرد که حق با من بود دیدی که نود درصد مردم هم خواهان برگشت خودوهای فرانسوی در ایران نبودند و این بی اعتمادی مردم به دو دلیله 1 این که فقط به فکر منابع خودش بوده و به ما خیانت کرده و 2 مردم فهمیدن که ماشین های فرانسوی طراحی و کیفیتلازم رو نداره این دیگه حرف من نیست حرف نود درصد مردمه
        قبول کن که تو داری اشتباه می کنی نه نود درصد مردم

        تو از من خواسته بود دلیل مخالفت خودم رو با پزو بگم تو بگو چرا داری این جوری طرفداری می کنی تا منم بگم

        موافقم 0
        مخالفم 0
        1. میلاد . فقط المان . فقط بنز .

          ۷ دی ۱۳۹۲
          سوابق: (6525 ديدگاه)

          درود.

          منم با یارو جان موافقم.

          من هم مخالفت خودمو با خودرو ساز های فرانسه وحتی خود

          فرانسه هم قبلا اعلام کردم.ولی پژو جان با من مخالفت کرد.

          البته من با سند جوابشون رو دادم.

          به نظر من اگر قرار باشه از خودروساز های فرانسه کسی

          برگرده ، امیدوارم که فقط رنو باشه.

          بین بد و بدتر باید بد رو انتخاب کرد.

          ((( ایران و المان )))

          موافقم 0
          مخالفم 0
        2. PEUGEOT

          ۷ دی ۱۳۹۲
          سوابق: (999 ديدگاه)

          یارو جان شما میگی 90 درصد مردم مخالف همکاری با خودرو ساز های فرانسوی بودن . باور کن مردم محصولات ایران خودرو رو میبینن میگن با فرانسه همکاری نکنیم و فکر می کنن این محصولات ساخت فرانسه هستند. حق هم دارن چون آرم پژو روی همشون خورده.
          بعدش یارو جان شما خودت بهتر میدونی همیشه اکثریت نشان درستی نیست. چون من براش یه دلیل خوب دارم ولی به دلیل سیاسی بودن نمی تونم بگم.
          اتفاقا از این به بعد من با شما و میلاد جان موافق هستم. انشاالله ایران خودرو با خودرو سازهای معتبر بین المللی مثل بنز و bmw همکاری کنه. اون موقع می خوام ببینم بنز و bmw دانش فنی ساخت s500 و 740 رو به ما میدن یا تویوتا میاد دانش فنی تولید آریون و پرادو رو به ما بده.
          انشاالله 4 و 5 سال دیگه اگه بازم توی این سایت بودم از شما می پرسم که آیا مردم از ماشینای بنز و bmw و تویوتاهایی که در ایران تولید میشه راضی هستن؟ و ایران خودرو این ماشین ها رو بدون دستکاری قطعات و کیفیت میده دست مردم؟ چون این بحث های ما به جایی نخواهد رسید.
          اگه نظر منو بپرسید میگم بهتر خودمون رو گول نزنیم تا وقتی که قانون گمرکی کشور رو برنداشتن و وقتی تو نمی تونی آزادانه انتخاب کنی اوضاع خودرو سازی ایران همین آشو همین کاسست و فرقی نمی کنه که چه برندی تولید میشه و فقط آرم خودرو ها عوض شده. چون فضای رقابتی وجود نداره.
          یارو جان باور کن من دلیل خاصی برای طرفداری از پژو ندارم و فقط برحسب استفاده از مدل های فرانسوی پژو و راضی بودن از کیفیت و جسور و باوقار بودن طراحی هاشون و اینکه اونایی که از مدل های قدیمی پژو استفاده کردن و راضی بودن از پژو خوشم میاد.
          P E U G E O T

          موافقم 0
          مخالفم 0
        3. حمید

          ۷ دی ۱۳۹۲
          سوابق: (645 ديدگاه)

          پژو جان حرفت درسته . البته من طرفدار المانم همه میدونن و از خودرو سازی فرانسه شدیدا بدم میاد ، میلاد بنز اگه جی میلشو خونده باشه میدونه چرا!!!ولی کاملا درسته که پژوی ایران خودرو اصلا قابل مقایسه با پژوی فرانسه نیست و نصف اون هم نیست . والا هیچ جای دنیا 405 منفجر نشده فقط ایران اینطوریه ( مثال ) . اما یه سوال دارم ، یعنی هیچ کمپانی در دنیا برای شما جذاب تر از پژو نیست ؟؟؟ پژو قدمتش به 1810 میلادی میرسه که قهوه تولید میکرده!!! فک کنم از 90-1980 شروع با ماشین ساختن کرد ولی با این همه قدمت و تجربه نتونسته یه خودرو ساز نامبر وان باشه در صنعت و من گله ام از پژو همینه ، این همه سال تجربه و فرصت پس چرا بهترین نیستی پژو؟؟؟ یه جورایی مث خودروسازی ایرانه که قدمتش از کره ای ها بیشتره ولی … این مشکل من با پژو ولی حضور پژو در ایران شاید یک درصد مشکلات ما باشه . سال هشتاد ورود 206 اونم توی بازار بدون هاچ بک عالی بود سال 68 هم ورود 405 عالی بود ولی اینکه اینا هنوز تولید میشه بیشتر تقصیر ایران خودرو نه پژو . اما چون پژو رو دوس ندارم و شخصا باهاش مشکل دارم نباشه بهتره (نظر شخصی) در عین حال پژو رو مقصر این وضع خودروسازی نمیدونم به هیچ وجه.

          موافقم 0
          مخالفم 0
    3. sorena330تحریم گیرندگان جان مردم تاپیروزی

      ۷ دی ۱۳۹۲
      سوابق: (745 ديدگاه)

      هوو با اینهمه سانحه ای که آفرید دادنش دست تیم شجاعی فر تا ازش”فراز” بیاد بیرون با این تفاوت که این بار یه کله اسب گنده بالای نماد ملعون هوو قرار گرفته

      موافقم 0
      مخالفم 0
      1. PEUGEOT

        ۸ دی ۱۳۹۲
        سوابق: (999 ديدگاه)

        حمید جان تمام حرفات رو قبول دارم و همشون کاملا درست هستند البته این که شما از پژو بدت میاد نظر شخصی شماست.
        این که گفتی پژو با این همه تجربه چرا نامبر وان نیست باز هم باهات موافقم این یکی از ضعف های پژو هست ولی هیوقت عقب نمونده و جزء 10خودروساز برتر بوده
        و درباره سوالت باید بگم هیچ خودروسازی به اندازه پژو برام جذاب نبوده(دلایلش رو بالا گفتم) ولی به جزء پژو خودروسازی های بنز و Bmw تویوتا رو خیلی دوست دارم و همیشه تحسینشون کردم.

        موافقم 0
        مخالفم 0
        1. حمید

          ۸ دی ۱۳۹۲
          سوابق: (645 ديدگاه)

          اصلاح میکنم خودروسازی رو از 1880-1890 شروع کرد . 1980 اشتباهه

          موافقم 0
          مخالفم 0
        2. طوفان

          ۹ دی ۱۳۹۲
          سوابق: (149 ديدگاه)

          باید قبول کرد که در حال حاضر خودرو سازی فرانسه در دنیا حرفی برای گفتن نداره

          موافقم 0
          مخالفم 0
    4. هیتلر

      ۷ دی ۱۳۹۲
      سوابق: (499 ديدگاه)

      با دیدنشون خونم به جوش میاد.همشون لایق فحش اند

      موافقم 0
      مخالفم 0
    5. حسین

      ۷ دی ۱۳۹۲
      سوابق: (14 ديدگاه)

      واقعا با نظرات و حرفای دکتر خاکساری کیف کردم ایولا

      موافقم 0
      مخالفم 0
    6. میلاد . فقط المان . فقط بنز .

      ۷ دی ۱۳۹۲
      سوابق: (6525 ديدگاه)

      درود.

      باور کنید به قدری حرف توی ذهنم و دلمو دهانم هست که نمیدونم از کجا شروع

      کنم.

      تواینکه این مسئول ها از حیوان کمتر هستند شکی نیست.ولی چقدر ارزش ما

      مردم پایین است.کسی بتونه بگه ما چه جایگاهی در مقابل این دولت و

      مسئولان داریم ، من دستش رو میبوسم.

      کاش به جای این همه قانون های چرت ، یک قانونی وضع میکردند که هرماهی

      که مسئولی کارش رو به درستی انجام داد حقوقش رو بگیره.

      اینهمه مواد اولیه داره از کشور مصرف میشه اونم واسه لگن.

      البته میدونم که توهین به شخصیت والای لگن میشه.منو ببخشید.

      باور کنید اگر روزهایی مثل 22 بهمن و روز قدس و 13 ابان و …… نبود

      ما الان قتل عام بودیم.

      از همه جالب تر اینکه ما به روزی رسیدیم که زور حتی کلمه ی اکثریت به

      کلمه ی اقلیت نمیرسه.چه برسه مردمانش.

      خدایا تو بگو به کجا پناه ببرم؟؟؟؟ما کی از دست این اشغالا خلاص میشیم؟؟؟

      خدایا کی دلش واسه این مملکت میسوزه؟؟؟؟

      البته خودمون بیشتر از مسئولان مقصریم.قبول کنید.

      ((( ایران عزیزم )))

      موافقم 0
      مخالفم 0
  2. Yashar

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (89 ديدگاه)

    نماینده خودروسازان از ایجاد اشتغال صنعت خودرو دم می زد و منت سر مردم می گذاشت که استاد دانشگاه آقای خاکساری یه حرف قشنگی زد گفت طبق استانداردهای بین المللی برای تولید هر 500هزار خودرو 60 هزار نفر نیروی کار نیازه حالا برای 1.5 میلیون خودروی تولیدی مورد ادعای شما باید 180هزار نفر باشه که اگه بیشتر باشه پس بهره وریتون خیلی پایینه!! ضمنا می تونید افرادی که مصدومین حادثه های رانندگی رو از جاده ها جمع میکنند به همراه کسانی که در غسالخانه ها هم کار میکنند رو به شاغلین صنعت خودرو اضافه کنید…

    موافقم 0
    مخالفم 0
  3. زیگما

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (3072 ديدگاه)

    خودروی ملی یعنی همه اختیارات در زمینه تغییر آن خودرو را ایران در اختیار داشته باشد
    آخه مردک نفهم.کدوم خودروسازی تو دنیاست که تمام کار های تولید یک خودرو رو در کشور خودش انجام بده؟صندلی از یه کشور میاد رینگ از یه جا میاد اتاق از یه جا پیشرانه از یه جا وووو. فقط تو گوشمون فرو کردن ملی ملی ملی.تو دنیای امروزی همه کشور ها باید با هم کار کنن. منتهی کار منطقی و متعادل.
    یه مشت آدم نفهم ریختن تو این صنعت.اگه از تا بچه های همین سایت پدال استفاده بکنن والله صنعت خودروسازی از این رو به اون رو میشد.

    موافقم 0
    مخالفم 0
  4. hoseyn

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (2824 ديدگاه)

    نمیدونم این رنو بدبخت چه خیانتی کرده!!
    به نظر من تا منتظر برداشتن تحریم ها و دیگران باشیم فایده ای نداره!!
    کس نخوارد پشت من جز ناخن انگشت من!!
    باید خودمون تولید کنیم!!ژاپنی ها تا وقتی کفش نمیتونستن تولید کنند کفش خارجی هم نمیخریدند!!و اخر خود مردمش تولید کردن نه دولتش!!

    موافقم 0
    مخالفم 0
    1. altima3600]

      ۷ دی ۱۳۹۲
      سوابق: (138 ديدگاه)

      حسین جان اگه کمپانیها فرانسه قدرت داشتن سیاسی داشتن تو روی آمریکا که هیچی تو روی دولت خودشون هم وای میستادند که تو حق نداری درباره من و کار دخالت کنی که با کی کار میکنم با و باچه کسی نمیخوام کار کنم تو ضرر و زیان هم شریک نسیتی میخوای توی ضرر وزیان تو شریک باشم الانه نه فرانسه سود کرد با اینکه تحریم کرد ژاپن و کره این کارو کردند و به ضررشون تموم شد حالا درس عبرتی میشه واسه دیگر کشورها که حاظرند بهترین بازار خاورمیانه که ما ایران هستیم تحریم کنه و به نفعشون تموم بشه یا نه
      در مورد جمله آخری باهات موافقم ولی بازم بهانه در میارند این لاشیا تمام مواد اولیه توی کشور تولید میشه از جمله پنبه ماله خودمونه توی باغ های ایران تولید به دلار میچسبونند به یاد سبزی فروش سر کوچه مون افتادم که مادرم همیشه با هزار تومان یک کیلو سبزی میخریده اومده با دوهزار تومن بهش سبزی داده بهش میگن آقا جعفر چرا دو تومن میگه:دولار گرون شده این سبزیها با کود بزرگ میشن وکود هم از خارج وارد میکنند مجبوریم گرون بفروشیم اینم از سبزی فروش سر کوچه مون .

      موافقم 0
      مخالفم 0
  5. رامتین

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (3050 ديدگاه)

    همه این دعوت شدگان جز دکتر خاکساری بفکر منافع خودشان هستند و چنین بلایی سر مردم دارند میارن.
    واقعا خاکساری حرف دل مردم را زد و این 2 شرکت را شاید شبه خائن معرفی کرد که بفکر چپاول پول مردم هستند.
    آقا ما خودروی ایرانی نمیخوایم. مگه زوره! جمع کنید برید. تعرفه خودرو 0 باید بشه که در اینصورت با 10000دلار خودروی بسیار با کیفیت ژاپنی مثه نیسان ورسا رو میشه گرفت (بجای مثلا لیفان520 موجود در ایران!) و همه میتونن براحتی بهترین اتومبیل را سوار بشند و این همه تلفات و ضرر را هم ندهیم.

    موافقم 0
    مخالفم 0
    1. زیگما

      ۷ دی ۱۳۹۲
      سوابق: (3072 ديدگاه)

      البته هیچ کشوری در دنیا تعرفه واردات صفر نداره!بین 5 تا 10 درصد برای ایران خوبه.که هم خودروساز جذب بشه هم دولت مالیاتشو بگیره…

      موافقم 0
      مخالفم 0
      1. سارا

        ۷ دی ۱۳۹۲
        سوابق: (42 ديدگاه)

        1.اون 5 تا 10 درصد همه جا نیست
        2. اون جاهایی که هست یکیش اتحادیه اروپا هست که ماشینای تولیدیش بهترین های دنیا هستن
        3. الآن این 45 درصد که توی ایران هست اسمش 45 درصد هست وقتی حساب میکنی میشه 120% !!!!
        4. وقتی صفر بشه تازه میشه 45 درصد واقعی !!!!

        موافقم 0
        مخالفم 0
        1. زیگما

          ۷ دی ۱۳۹۲
          سوابق: (3072 ديدگاه)

          کلا گفتم که دلتون رو خوش نکنید 0 بشو نیست

          موافقم 0
          مخالفم 0
    2. اشكان

      ۹ دی ۱۳۹۲
      سوابق: (258 ديدگاه)

      کاملا موافقم با رامتین

      موافقم 0
      مخالفم 0
  6. عرفان

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (43 ديدگاه)

    اینجوری که از حرف اینا میشه فهمید اینه که حالا حالاها قرار پراید و پارس تولید بشه… خجالت نمیکشه بعد 30 سال اومده میگه ما میتونیم طراحی چراغ جلو و عقب رو خودمون کنیم… اوم یکی هم که میاد میگه فنر سمند رو خودم طراحی کردم… خجالتم خوب چیزیه

    موافقم 0
    مخالفم 0
    1. احسان1

      ۷ دی ۱۳۹۲
      سوابق: (113 ديدگاه)

      حالا این وسط این همه ماشین طراحی قدیمی داریم پیکان وانت هست 405 هست شما گیر دادی به پژو پارس که مال 13 سال پیشه داره تو ایران تولید میشه

      موافقم 0
      مخالفم 0
      1. حمید

        ۷ دی ۱۳۹۲
        سوابق: (645 ديدگاه)

        مگه پارس با 405 فرق میکنه؟؟؟؟

        موافقم 0
        مخالفم 0
      2. میلاد . فقط المان . فقط بنز .

        ۷ دی ۱۳۹۲
        سوابق: (6525 ديدگاه)

        درود.

        واقعا که اقا احسان.

        شما حالت خوبه؟؟؟؟

        یعنی اگر ایرانخودرو بیاد طراحیه 405 رو به طور کامل عوض کنه و

        اسمشو بذاره مثلا پارسینا و 2 سال هم تولید بشه ، شما میگی چون

        پارسینا داره 2 سال تولید میشه و جدیده پس 20 سال تولیدش کنیم؟

        بابا گلی به جمالت.

        واقعا که.

        ((( ایران و المان )))

        موافقم 0
        مخالفم 0
        1. احسان1

          ۷ دی ۱۳۹۲
          سوابق: (113 ديدگاه)

          خودمم بهت مثبت دادم میلاد برا اینکه جوابت قانع کننده بود ولی پارس ظاهرش قشنگه((((نظر شخصی خودم)))) اگه طراحی موتورش همون 405 است که مال 20 ساله پیشه

          موافقم 0
          مخالفم 0
      3. حمید

        ۷ دی ۱۳۹۲
        سوابق: (645 ديدگاه)

        احسان جان پارس قشنگتره درسته ولی نمیشه چون قشنگه به تولیدش ادامه بدیم ، اکثر مدلهای بنز و ب ام و قشنگن ولی مرتب نسلشون عوض میشه بعضی وقتا زشت تر هم میشن ولی نمیشه بخاطر قشنگی ادامه تولید داد ، ملاک خوبی نیست . بجای پارس و 405 الان باید 408 منتاژ میکردیم ، قشنگ تر از پارس نیست به نظرت ؟؟؟ (حتی اگه قشنگی ملاک باشه باز هم پارس باید با مدل روز عوض شه) راستی فقط موتور نیست شاسی اتاق کابین همش یکیه . بذار جلوی هم از بقل نگاه کن فقط زه در فرق میکنه و دستگیره در پارس رو رنگ کردن. گلگیر در ستون سقف کاپوت موتور گیربکس دف داشبورد رینگ لاستیک قالپاق پیچ مهره واشر … همش یکیه ، غیر از صندوق و چراغها و سپر ، میتونی 405 رو سر کوچه بدی پرشیا کنن!!!

        موافقم 0
        مخالفم 0
      4. حمید

        ۷ دی ۱۳۹۲
        سوابق: (645 ديدگاه)

        باور کنین ما یه همسایه داریم آردی رو کرده پرشیا !!!! فقط استارت میزنه تابلو میشه!!! اون گاردون پیکان هم وسط جای پای عقبه دقت نکنی کاملا پرشیاست!

        موافقم 0
        مخالفم 0
    2. sorena330تحریم گیرندگان جان مردم تاپیروزی

      ۷ دی ۱۳۹۲
      سوابق: (745 ديدگاه)

      این آقا افتخارش اینه که فنر طراحی کرده راست و دروغش با خودش ولی هر وقت تو تی وی دیدمش همینو گفت،گفت فنر سمند رو من طراحی کردم،
      خیلی دوست دارم بدونم این نجفی منش و رشتی خودشون میذارن خانوادشون سوار یه پراید بشن فقط تا قم برن؟
      بخدا نمیذارن مردم خیلی مظلوم واقع شدن،خیلی مظلوم

      موافقم 0
      مخالفم 0
  7. اميرعلي

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (185 ديدگاه)

    اقای ! داوود میرخانی رشتی به اطلاع شما می رسانم طبق اظهار شما در مناظره ( که به دلیل بی منطق بودن شما از طرف جنابعالی به فحاشی نیز نیزدیک شد )‌ 8000 نفر موتور سوار و 8000 نفر به دلیل نبستن کمربند ایمنی جان خود را از دست داده اند و طبق امار 20000 نفر کشته در تصادفات داشته ایم حتما قبول دارید که 4000 نفر به دلیل بی کیفیتی خودروهای داخلی جان خود را از دست داده اند . آن 4000 نفر ایا جانشان مهم نیست ! تمام انها خواهران و برادران من هستند جان تک تک انها برای من عزیز است . ایا جان انها برای شما مهم نیست ایا منافع جنابعالی مهم تر است .؟ شما به عنوان یک حمایت کننده از صنعت ارابه های مرگ روزی محاکمه خواهید شد و در انجا به شما اجازه صحبت کردن داده نخواهد شد . ایا اقوام و افراد خانواده شما از این محصولات استفاده نمی کنند ؟ اگر می کنند ارزوی بنده پیوستن انها به جمع ان 4000 هزار نفری است که برای شما ارزشی ندارند .
    اقای نجفی منش شما فرمودید که با سه برابر شدن قیمت دلار مواد اولیه هم سه برابر شده است و قیمت قطعات نیز سه برابر میی شود و به تبع آن قیمت خودرو نیز سه برابر می شود . ایا قسمت خودرو و قطعات قبل از سه برابر شدن دلار قیمت واقعی بود یا بیش از 5 برابر قیمت تمام شده ؟ جنابعالی مردم ایران را مثل خود فرض نکنید . شما فرمودید اگر سود وام بانکی با سود جهانی برابر شود قادر خواهید بود با تمام دنیا رقابت کنید ؟! شما حتی یک ECU را در داخلی نمی توانید تولید کنید و به قول خدتان فنر ساز هستید چگونه قادرید با تمام دنیا رقابت کنید وقتی حتی فنر را نیز نمی توانید با کیفیت بسازید ( خود بنده دو دفعه کمک و فنر خودرو خود را به دلیل بی کیفیت بودن تعویض نمودم ) . اقای اوباما اگر بخواهد بیشترین ضرر را به مردم و سرمایه ایران بزند شما را به ساخت قطعه داخلی تشویق می کند نه تحریم !

    اقای حمیدرضا تقوی‌نژاد : کاش این برنامه تماس مستقیم داشت تا در مورد مغلطه های شما پاسخ می دادم . اقای استراتزیک ! چرا قیمت طراحی صندوق عقب SD را به مردم اعلام نکردید ! مگر مردم این خودرو را نمی خرند . ایا خودروهای شما هر کدام را که به رندوم انتخاب شوند و به تست یورو 2 و 4 ارسال شوند قادرند این استانداردها را پاس کنند ؟ ایا هر کدام ار خودرو های شما تست شتاب منفی ( تست ترمز ABS) می شوند ؟ چرا مصرف خودروی 2013 با موتور 3300 سی سی در هر 100 کیلومتر 6 لیتر است و در ایران موتور 1800 مصرف بیش از 10 لیتر دارد ؟ ایا برای این پرسش ها و پرسش های دیگردلیل استراتزیک وجود دارد که مردم نمی دانند ؟

    امیدوارم تا 8 سال اینده قانون کاهش 5 درصدی تعرفه واردات خودرو اجرا شود و پس از 8 سال خواهیم دید چه کسی توان رقابت در بازارهای جهانی را دارد . اگر به هر دلیلی این قانون لغو شود مطمئنا دست مافیای خودرو که سه تن از انها در مقاله فوق معرفی شدند در کار هست و یکی از دلایل انها نیز به خطر افتادن منافع شان می باشد.
    والسلام

    موافقم 0
    مخالفم 0
  8. pentagon usa

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (65 ديدگاه)

    رشتی خیلی بی ادب بود…بابا جمع کنید این صنعت فرغون سازی رو اصلا از اول هم بنای صنعت خودرو در ایران اشتباه بود بعد از این همه سال جز الودگی هوا هزاران کشته در جاده ها و ماشین های دست چندم کشور های اروپایی و اسیایی هیچ سودی برای مردم ایران نداشته

    موافقم 0
    مخالفم 0
  9. sorena330تحریم گیرندگان جان مردم تاپیروزی

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (745 ديدگاه)

    بعد از میرخانی(مشاور قطعه سازان) بیشترین کسی که واقعا […] بود همین نجفی منش بود،آقای نجفی منش اینو بدون که زمان آمار های دروغی به پایان رسیده…

    موافقم 0
    مخالفم 0
  10. فرامرز

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (1595 ديدگاه)

    چقدر بعضیاشون بی وجدان هستن! آمار وحشتناک کشته های تصادفات ربطی به ایمنی ماشین نداره؟ وزیر راه هم که میگه جاده ها ایمن هستن! راهنمایی و رانندگی هم ادعای بهترین راننده ها رو میکنه. احتمالاْ عزراییل و دار و دستش وسط جاده های ما عوارضی زدن!!!

    این چی میگه!!! خوب خط مونتاژ ماشین های آلمانی و آمریکایی و ژاپنی بزنید کلی آدم کار پیدا میکنن! به خدا درآمدشم تو جیب خود مفت خورتون میره!!!
    میرخانی رشتی: فضای کسب‌وکار ایران اجازه ورود خودروسازهای خارجی را نمی‌دهد.

    موافقم 0
    مخالفم 0
    1. sorena330تحریم گیرندگان جان مردم تاپیروزی

      ۷ دی ۱۳۹۲
      سوابق: (745 ديدگاه)

      جالب اینه که رشتی در واکنش به اعلام آمار راهور توسط دکتر خاکساری کنترلشو از دست داد و گفت:”راهنمایی و رانندگی غلط کرد” که درپایانش با گفتن لا اله الله میخواست مثلا ماس مالیش کنه
      در ضمن همین (نجفی منش)فرق بین پلت فرم و تیپ رو نمیدونه بعد من نمیدونم چجوری اسم خودشونو میذارن قطعه ساز
      شجاعی فر در مورد پلت فرم لوگان صحبت میکرد که در ایران تولید میشه ولی نجفی منش گفت ما توایران الآن فقط لوگان e2 تولید می کنیم آخه […] e2,e1 یا e0 چه ربطی به پلت فرم داره؟؟

      موافقم 0
      مخالفم 0
  11. sorena330تحریم گیرندگان جان مردم تاپیروزی

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (745 ديدگاه)

    با حمایت های بی جای دولت خودروسازان ما به بچه ای 30 ساله تبدیل شده که هنوز شیرخواره…
    ای مردم خرید ما از این بی شرمان اینقد اینهارو یاغی کرده،
    ***همانطور که در پست های قبل عرض کردم خرید خودروی ایرانی از کمپانی خیلی بی غیرتی است،بیایید حتی شده برای یک بار تو این 30 سال گذشته اینهارو تحریم کنیم.***
    ای دولت ای نظام ما خودروسازی نمیخواهیم این صنعت هم برای دولت هم برای مردم سالهاست زیان ده بوده،از کشته های تصادفات تا وام های چند هزار میلیاردی که از دولت گرفتن…

    موافقم 0
    مخالفم 0
  12. هادی

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    7 تا خودرو زدن
    موتور 100 اسب
    یورو 2
    مصرف صدی 10
    یه دونه هم جدید زدن با همون اککانات قبلی ef4
    پول 20 تا پلتفرم بنز رو به این 7 اشغال دادن از این همه مهندس یه نفر هم فنر سمند لش رو درست کرده ملوم نیست چقدر پول گرفته
    اسرائیل از اینا کمتره ؟
    من دسته اون استاد دانشگاه میبوسم
    پول خون مردم اینا رو هار کرده
    […]
    یه پرچم خصوصی سازی گرفتن دستشون میگن ما پول زیاد میخاییم یا بدین یا مردم تو جاده جون بدم
    وقتی خصوصی سازی شد میگن واردات باید قطع بشه
    وقتی واردات قطع شد 405 که سهله مردم باید 504 سوار شن
    خدا لعتتون کنه
    […]

    موافقم 0
    مخالفم 0
  13. میثم

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    دمتون گرم آقای خاکساری
    ممنون
    بسیار ممنون که فرقون سازا نتونستن شمارو بخرن
    خدارو شکر که یکی پیدا شد یک سر سوزن از حرفهای این مردم بیچاره رو به این آشغال سازای بیخود ظالم زد.
    بقیه یکم خجالت بکشن بد نیست

    موافقم 0
    مخالفم 0
  14. sorena330تحریم گیرندگان جان مردم تاپیروزی

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (745 ديدگاه)

    دوستان عزیز قبلا هم گفتم سایپا داره با شرکتzotye قرار داد میبنده برای تولید Z300 این یک فاجعه و یک عقب گرد در صنعت خودروئه،حتی واسه خود چینی ها هم این شرکت آشنا نیست و این خودرو هیچ تست ایمنی و هیچ تست آلایندگی(از مرکز بین المللی)کسب نکرده خواهش میکنم اطلاع رسانی کنید.
    مطمئن باشید این شرکت خیلی خیلی از چری(ام وی ام در ایران) بی کیفیت تر و نا شناخته تره…
    با خرید محصولات ویران خودرو و سایپا و کمک به پایداری آنها حتی حسرت روزی رو میخوریم که 405 و پراید تولید میشد…با حمایت از اینها خودرو هایی امثال زوتیه به زودی در ایران جولان خواهند داد

    موافقم 0
    مخالفم 0
  15. mory

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (418 ديدگاه)

    پدال عزیز بینهایت سپاسگذارم
    یه خبری هم میدادید دیگه که کی برگزار میشه کی از tv پخش میشه
    اعصابم خورد شد ندیدمش

    موافقم 0
    مخالفم 0
    1. sorena330تحریم گیرندگان جان مردم تاپیروزی

      ۷ دی ۱۳۹۲
      سوابق: (745 ديدگاه)

      عزیزم ببینیش بیشتر اعصابت خورد میشه،من دیشب نتونستم بخوابم بس که قیافه ی رشتی میومد توذهنم…

      موافقم 0
      مخالفم 0
      1. یارو

        ۷ دی ۱۳۹۲
        سوابق: (290 ديدگاه)

        داداش ولی این رشتی یه چیزو راست گفت . این که تمام مشکلات خودرو به خاطر اینه که دست دولته تو کاره من توی این یه موضوع باهاش موافقم اگه خودرو خصوصی بشه یا صنعت خودرو درست می شه و یا از بین می ره

        موافقم 0
        مخالفم 0
        1. هادی

          ۷ دی ۱۳۹۲
          سوابق: (458 ديدگاه)

          الان که خصوصی نیست اینجوری مردم رو میکشن
          این همه کمکشون میکنن اینه وضعشون
          وای بر وقتی که خصوصی شه
          وقتی خصوصی شد میان میگن واردات باید صفر شه
          بعد میان میگن 405 خیلی پر هزینس باید 504 تولید کنیم
          بعد خودرو میلی پیکان تولید میشه

          موافقم 0
          مخالفم 0
        2. sorena330تحریم گیرندگان جان مردم تاپیروزی

          ۷ دی ۱۳۹۲
          سوابق: (745 ديدگاه)

          دوست عزیز خودروسازهای غیر دولتی چه گلی به سرمون زدن؟
          مدیران با ام وی ام،کرمان با لیفان وجک،دیار خودرو با گریت وال،

          موافقم 0
          مخالفم 0
      2. یارو

        ۷ دی ۱۳۹۲
        سوابق: (290 ديدگاه)

        من منظورم خصوصی سازی خودرو در فضای رقابتی بود

        بعد هم که مدیران خودرو یا کرانو اینا خودرو ساز نیستن از نظر من اونا تاجرن ماشینای چینی رو میارن ایران می فروشن

        موافقم 0
        مخالفم 0
        1. altima3600]

          ۷ دی ۱۳۹۲
          سوابق: (138 ديدگاه)

          یارو جان مگه الان خصوصی نیست حدود 20 تا خودرو ساز داریم که هیچ کدومشون ماشین ساز وماشین باز نیستند

          موافقم 0
          مخالفم 0
  16. محمد

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (130 ديدگاه)

    چهره واقعی این آدمارو تو این برنامه دیدیم، دکتر خاکساری خوب جوابشونو داد.اون […] روباه […] ببین که به فکر دانشجوهای دکتر خاکساری بود!

    موافقم 0
    مخالفم 0
  17. mory

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (418 ديدگاه)

    من هنوز متنو نخوندم ولی اگه داستان ما قشر معمولی ایران رو مخصوصا در زمینه خودرو بنویسند یه واقعه ای میشیم در حد… که برامون 100 سال گریه میکنن

    موافقم 0
    مخالفم 0
  18. حمید

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (645 ديدگاه)

    بیخودی فکر نکنید اینا با های و هوی نشستن اونجا به فکر ماها باشن ، اینا فقط به فکر جیبشون هستن ، حالا یکی مثل […] دستش از بخور بخور کوتاه شده ، مردم مردم میکنه اون یکی که خودش خودروسازه داره میخوره از خودروساز دفاع میکنه ، سمند هم خیلی وقت پیش گندش دراومد که انگلیسی فرانسویه برقش هم با آلمانیا بوده . من خواهش میکنم به تحریمتون ادامه بدین و همچنان نخرید . همه کسایی که تو این برنامه بودن باور کنید با بنز و ب ام و اومدن استدیو گور بابای مردم . فک نکنید اگه […] خودش مدیر عامل ایران خودرو بود باز میومد مردم مردم میکرد ، مردم کار خودتونو کنید ، اگه امروز اینا تو سر و مغز هم زدن واسه نخریدن شماست ، ادامه بدین.

    موافقم 0
    مخالفم 0
  19. javid

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (5 ديدگاه)

    واقعا از حرفهای دکتر خاکساری کیف کردم.خوب دستشونو رو کرد

    موافقم 0
    مخالفم 0
  20. علی

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    “براساس طرح کارگروه بررسی تعرفه واردات خودرو، تعرفه‌ واردات برای خودروهای با حجم موتور هزار سی‌سی 40 درصد تعیین شده و به ازای هر 500 سی‌سی افزایش حجم موتور خودرو، تعرفه واردات 10 درصد افزایش می‌یابد.

    بنابراین تعرفه واردات خودروهای با حجم موتور هزار سی‌سی 40 درصد، 1000 تا 1500 سی‌سی 50 درصد، 1500 تا 2000 سی‌سی 60 درصد، 2000 تا 2500 سی‌سی 70 درصد، 2500 تا 3000 سی‌سی 80 درصد و 3000 سی‌سی به بالا 90 درصد خواهد بود.

    در صورت تایید کمیسیون ماده یک این تعرفه‌ها از ابتدای سال آینده اجرایی خواهد شد. ”

    ای خدا لعنتتان بکند؛ تازه قرار بود هر سال 5% کم بشود
    من نمی دونم جیب اینها کی می خواهد پر شود این همه پول نفت و اختلاس و … دارند باز هم سیری ندارند
    از آلودگی هوا دارند می میرند باز هم به فکر خالی کردن جیب ملت هستند
    اصلا به فکر سلامتی و جان و مال مردم نیستند

    موافقم 0
    مخالفم 0
  21. jalal

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (246 ديدگاه)

    تو مناظره ی دیروز خودشون به بعضی از کاراشون اعتراف کردند . آقای خاکساری دیروز خوب حالشون رو گرفت .

    موافقم 0
    مخالفم 0
  22. فرامرز

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (125 ديدگاه)

    از دکتر خاکساری رفسنجانی کمال تشکر و قدردانی را داریم که حرف مردم را زد و از حقوق مردم در مقابل جنایتکاران بی تربیت و بیشعور مانند […] دفاع کرد. برای امثال […] مهم نیست که چه ماشینی به مردم میدن. برای آنها فقط پول آغشته به آه و ناله و خون مرده مهمه. متأسفانه دولت هم با تعرفه بسیار بالای خودروهای وارداتی در جرم و جنایت این جنایتکاران شریک می باشد. متأسفانه خودرو سازان داخلی بر دولت تسلت دارند. چرا دولت اجازه ورود خودروهای بی کیفیت چینی را داده و می دهد؟

    موافقم 0
    مخالفم 0
  23. توفیقی

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (1122 ديدگاه)

    از این مناظره ها هزار تا بزارن فکر کنید چی میشه؟
    صنعت خودروسازی متحول میشه.
    ما ایرانی ها برای حرف زدن آفریده شدیم نه عمل نه کار نه تلاش

    موافقم 0
    مخالفم 0
  24. محسن

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (190 ديدگاه)

    اینا با چه رویی میان صدا و سیما از شاهکاراشون حرق می زنن… به جای این که این افراد رو به خاطر قتل های زنجیره ای شون مجازات کنند راست راست می شینن به اراجیف تحویل ملت دادن… خدا لعنت کنه باعث و بانی شو

    موافقم 0
    مخالفم 0
    1. محسن

      ۷ دی ۱۳۹۲
      سوابق: (190 ديدگاه)

      معذرت می خوام …. اصلاح می کنم “راست راست می شینن اراجیف به خورد ملت می دن”

      موافقم 0
      مخالفم 0
  25. حمید

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (12 ديدگاه)

    دم دکتر خاکساری گرم که حداقل یه کم پته همشون ریخت رو آب . ولی ایشون باید به این مطلب هم اشاره میکرد که اوج تبلور صنعت خودروسازی ما پیدایش پژو آر دی ، پی کی و …. البته نماینده خودرو سازها که واقعا” بی شرم و گستاختر و بی ادبتر از اینها هستند که خجالت بکشن.

    موافقم 0
    مخالفم 0
  26. محمد

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (17 ديدگاه)

    باباایناهمشون سرتاپایه کرباسن…[…]که اصلامردم وجون مردم و…یه ذره بهشون اهمیت نداره فقط سودوپول توی جیب خودشون براشون مهمه…[…] وای به حال مردم وشرکتهای خصوصیشون….البته ازماست که برماست
    همه دنیاماشین میسازن ایناهم میسازن بله بارادو…پراید…تیبا…راناوصدتااشغال دیگه که اگه یه اروپایی یاامریکایی ویازاپنی روبکشیم بگیم سواریکی ازاین ماشینابشوو100مترراه برو عمرابره
    تواین مملکت فعلاجون ادمیزادازهمه چیزارزون تر وبی اهمیت ترهست
    بخداکدوم یکی ازایناکه الان نشستن اینجاپراید وروا ویاتیباویا…سوارمیشن؟؟
    وای برما ووای بر….چی بگم خدا….

    موافقم 0
    مخالفم 0
  27. احمد.ف

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (447 ديدگاه)

    این آقایون نماینده خودروسازان یک کلمه بلدند اونم اینه که مواد اولیه سه برابر شده قیمت ما سه برابر نشده و باید قیمت بیشتر بشه. از کیفیت می پرسن همینو میگن، از تنوع می پرسن همینو میگن از خودرو ملی می پرسن همینو میگن از خدمات پس از فروش می پرسن همینو میگن از عدم پیشرفت می پرسن همینو میگن ووو
    بابا یک حرف جدید هم بزنین بد نیست.

    موافقم 0
    مخالفم 0
  28. محمد

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (17 ديدگاه)

    […] دروغ گو….ای خداکجایی که مارونجات بدی ازظلم وستم…خودروهای بی کیفیت وبدون ایمنی و…باقیمتهای گزاف وکشته شدن وهزاران بدختی وحتی پاشیدن خانواده هاازهم واووووچقدرمشکلات فقط بخاطریه مشت […]
    توخارج یکی فقط تویه تصادف زخمی میشه اوووووچه کارهایی که واسش نمیکنن اصلااون خودروسازویااون کسی که این جاده روساخته تاای محاکمه یاحتی اعدام میبرن حالاتواین روزانه خداتانفربخاطرایمنی وبی کیفیتی ماشیناوجادها ازبین میرن […] میگن گورپدرشون…[…] جون هموطن وهم خونتون اینقدربراتون ارزش داره؟
    حالاهم رسیده به اتوبوساشون که مردم زنده زنده توش میسوزن
    تایناهمشون […] هستن خدایاسزای ایناروبده که بازندگی مردم اینقدرراحت بازی میکنن

    موافقم 0
    مخالفم 0
  29. پویا

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    چرا کسی راجع به زنده زنده سوزوندن مردم با 405 های ایران خودرو رو نمیگه ؟

    موافقم 0
    مخالفم 0
  30. 50

    ۷ دی ۱۳۹۲
    سوابق: (493 ديدگاه)

    money in table with bricks——— اینا عرضه ندارن یه پیچ از خودشون بزنن چه برسه به ماشین..

    موافقم 0
    مخالفم 0
    1. سعید

      ۷ دی ۱۳۹۲
      سوابق: (188 ديدگاه)

      مژده مژده
      پراید 333 ( یا اسمی با سه جایگشت از اعداد 1 2 3 )
      مثل 123 122 321 222 …
      در راه است :)

      از دوستادارن خواهش دارم تو همین پست اسم نویسی کنن
      پراید ملی
      خیلیم عالی :)
      اقا خیلی رو فیس لیفتش کار کردن
      باور کنین چراغاش 2 درجه در راستای افق انحنا پیدا کردن : )))))

      البته امیدوارم تو راه باشه
      اخه خیلی روش حساب باز کردم :(
      دوستان اسم بنویسیم بدیم سایپا شاید بخاطر ما هم شده 333 رو تولید کنه
      خواهش میکنم :(

      موافقم 0
      مخالفم 0
    2. ارسلان

      ۱۰ دی ۱۳۹۲
      سوابق: (1 ديدگاه)

      در جواب مناظره سیما (خاله !) با محور خودروی ملی و همکاری با فرانسوی ها

      خیلی کوتاهش میکنم چون بقیش همش فهشه فهش و نفرین و لعنت و ناسزا به باعث و بانیش: تو این بیست و خرده ای که عمر کردم، من یک پسرعمو و یه داییم و 6 تا از دوستای مدرسه ایم تو تصادف پرپر شدند!!! آخ که دلم خونه…

      مهمانان این برنامه مناظره عبارت بودند از محمدحسن شجاعی‌فر رئیس دانشکده مهندسی خودرو، داوود میرخانی رشتی مشاور دبیر انجمن خودروسازان و مدیرعامل اسبق ایران خودرو، نجفی منش دبیر انجمن قطعه سازان ایران، علی خاکساری رفسنجانی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و حمیدرضا تقوی‌نژاد، معاون استراتژی ایران خودرو.

      دقت کنید 4 نفر از کسایی که […] رو آوردن تا به اصطلاح مناظره کنن اونم در مقابل 1 استاد دانشگاه!!! آخه […] که نمیگه من باعث و بانی کشته شدن چندصدهزار نفر آدمم چندمیلیون آدم رو ناقص کردم ثروت ملی رو دود کردم با همون دود مردم رو خفه و راهی بیمارستان کردم از خودش دفاع میکنه همونطور که […] گفت اصلا ما هر سال 30 هزار کشته نداریم 20 هزار تا خز و خاشاک این دور و برها مرده اونم 8 هزار نفر کمربند نبستن و ضربه مغزی شدن که تقصیر خودشونه چون قانون رو رعایت نکردن و حقشونه 12 هزار نفر هم که اصلا موتور سوار بودند و بدبخت و فقیر که راحت شدن از دست امثال فاسدی مثل ما!!! میبینید چقدر این […] بی شرمه ! جلوی مردم داره این حرف رو میزنه ! ارزش انسان براشون 120 تا شتر که نه اندازه 120 الاق هم ارزش نداره!؟ […]

      سؤال نظرسنجی این برنامه مناظره عبارت بود از:
      به نظر شما خودروسازان کشور در همکاری‌های بین المللی پس از تحریم کدام راه را انتخاب کنند:

      1- تمدید همکاری با خودروسازان فرانسوی
      2- همکاری با دیگر خودروسازان معتبر بین المللی

      آخه این چه سوالیه!؟ باید میگفتن نظر شما درباره دو راهکار زیر چیست؟
      1- فرقون ساز ها و همه ی عاشقان این شرکتهای شیطانی و مدیرانشون رو تو دشت لوت با بمب اتمی از بین ببریم!
      2- مردم رو ببریم دشت لوت و کار رو یکسره کنیم تا زحمت ساختن این همه ارابه مرگ کم بشه و فقط خودشون بمونن با نفتشون با گازشون با فسادشون!!!

      دوستان قراردادهای خودرو در ایران 100 درصد سیاسیه و بقیش توجیهه الکیه. این اقایون هم یه سری مترسک و روانی دیوانه دستور بگیرن که از خودشون اراده ندارن وقدرت تفکرشون رو به خاطر جنون ثروت و مقام و آدم کشی از دست دادند! (…)

      چقدر نفهمند!

      بابا تعرفه خودرو را بیشتر کردند! امثال قرار بود تعرفه تا 2500 سی سی 40% بشه بالای 2500 سی سی بشه 80% اما حالا شده زیر 1000 سی سی 40% (ماشین زیر 1000 که نداریم)- 1000 تا 1500 سی سی، 50% – 1500تا 2000 ، 60% – 2000تا 2500 ، 70% – 2500 تا 3000 ، 80% و بالای 3000 برابر 90% تعرفه گمرک.
      با یه حساب سرانگشتی تعرفه موثر و واقعی 70 % شده نه 40 درصد !!! اون هم با دلار 3050 تومنی و 2650 تومن رسمی !!! یعنی عیر از این میانگین 70% شما باید 7 % ارزش نهایی مالیات ارزش افزوده، 20 %ارزش گمرکی هزینه پلاک، 8% سود بازرگانی، سود وارد کننده، حمل ونقل وجابه جایی وانبار، خدمات پس از فروش، بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه، هزینه های اداری، هزینه های گمرکی وبانکی برای LC و … رو اضافه کن ! ببخشید یادم رفت که بگم سهم ا. رو هم غیر مستقیم باید بالا بیارید!!! در کل ارزش به دلار * 2.5* 2900 = ارزش بازار ایران برای مثال مزدا 3 که پایه قیمتش 19900 دلاره * 2.2* 2900= 127 میلیون – یعنی تا چند روز دیگه مزدا 3 میکشه بالا( همه ماشین های خارجی میکشه بالا) و 15 میلیون گرونتر میشه و درکل ماشین های خارجی 12 درصد گرونتر میشن!!!! ( یه تحلیل: دلیلش اینه که میخوان از یه طرف چینی ها رو ناکام کنن چون الان کامشون یه مدتیه شیرینه از طرفی میخوان جیب پولدارها رو بزنن حالا به هر روشی که شده ثانیا نظر مردم رو هم که دیدید تا چند وقت دیگه منتظر جنرال موتورز باشید اینا از یه طرف مجبورن به فرانسوی ها باج بدن_ دیدید اون اواخر فرانسوی ها تو مذاکرات کرم میریختن باج(مجوز ادامه مونتاژ) رو گرفتن تا رضایت دادن بله_ از یه طرف به امریکایی ها که الان هم مجوز گرفتن و دارن همه کارا رو انجام میدن فقط عوام بی خبرن همه قراردادها بسته شده مردم بیچاره !!!)

      غیر از این اینا یه عده مافیای خودرو هم هستند تو ایران که خیلی تاثیر گذارن تو هر صنفی ما مافیا داریم اینا هر کاری کنن نمیزارن که ماشین ارزون بشه برید بپرسید تا بفهمید که اینها تو ایران چند تا خونواده و یه چند تا شبه دولتی و … بیشتر نیستند که براشون مرگ و نقص آدم ها اصلا مهم نیست خوشحال هم میشن!!

      شنیدید سمند خودرو ملیشون پلت فرم (شاسی و موتور و گیربکس و…) مال پژو 405 طراحی خارجی مال انگلیسه طراحی داخلی و فنی آلمان که با قطعات وارداتی چینی سرهم بندی میشه میدن به مردم میگن خودرو ملی ایرانه!!! […] رو هم جر دادن انقدر که گفتن ملی ملی ! ( لطفا 18+ و پسر ها بخونند، اگه خانم ها خوندند منو ببخشن من داره مغزم منفجر میشه از دست این آشغال های بچه قلعه نو)

      یه مثال: فرض کنید یه دختر(پژو 405) از فرانسه (پژو) بیاریم 25 سال سوارش شیم (رانندگی با 405) و تولیدات (چند میلیون مونتآژ ناقص)کنیم بعد بیاییم یخورده دماقش رو عمل کنیم پروتز بزاریم و پوستش رو بکشیم به اسم دختر اصیل ایرانی (خودرو ملی) بدیم دست بچه های مردم تا سوار شن (رانندگی) ! آخه این انصافه خودتون موطلایی 14 ساله آلمانی (BMW 750 li Xdirive ضد گلوله ضد بمب 250 هزار دلاری) سوار میشید ما پیرزن خارجی (سمند) تازه میخواید افتخار هم بکنیم آغا ما لبنانی میخوایم !!! از همونایی که پول نفت رو میریزید تو دامنشون!!!

      در مورد امار شاغلین بخش صنعت هم مثل بقیه آمارهاشون دروغه اصلا اینا یه حرف راست از دهنشون نمیتونند بیارن بیرون نمونه و معروف ترینشون هم که ا. ن. بود که […] رفت !!! شرکت عظیم آئودی 15 هزار نفر در بخش مونتاژ و تحقیق و توسعه و فنی شاغل داره و حدود 75 هزار نفر تو بخش های مربوط به قطعه سازی و … حالا این[…] دریده ها میگن 850 هزار نفر تو صنعت خودرو سازی شاغل داریم !! میان همه شاغل های کارواشه ها تعمیرگاهها سرویس ها لوازم یدکی فروش ها و همه رو میان جمع میکنن ضرب در 3 ! آخه […] اونا که به حاشون فرقی نمیکنه که ماشین تولید کجا باشه اگر همه ماشین ها رو هم ارز خارج وارد کنیم کارواشی هنوز همون کارواشی الی … ممکنه به خاطر کیفیت ماشین های خارجی 30 % کمتر بشن اما باز می ارزه، !!!

      وای به حال این انسان ها که جوری زندگی میکنن که انگار هیچوقت قرار نیست بمیرن! شاید پیش خدا هم مدعی بشن تو چه میدونی […]
      پدال جون من بزار

      موافقم 0
      مخالفم 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا