ایستگاه خبر

درآمد دولت از مالیات نقل و انتقال خودرو

پس از کش و قوس فراوان در رابطه با حذف ثبت خرید و فروش خودرو در دفترخانه و هزینه‌ی آن از فرایند خرید و فروش خودرو، اعمال مالیات بر نقل و انتقال خودرو انجام گرفت. در همین راستا فروشندگان خودرو باید پیش از تعویض پلاک مالیات نقل و انتقال را پرداخت کنند. با این روش جدید اخذ مالیات نقل و انتقال خودرو، بدون پرداخت مبلغ مالیات خودرو، به هیچ عنوان امکان اخذ نوبت تعویض پلاک در هیچ مرکزی در کشور امکان پذیر نیست. این مبلغ را دولت برای جبران کمبود بودجه‌ی خود و رفع هزینه‌های خود از مالکان خودرو دریافت می‌کند. پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو به شدت در حال پیگیری است حتی ممکن است در آینده این احتمال وجود داشته باشد تا افرادی که مالیات نقل و انتقال خودروی خود را پرداخت نکرده‌اند، جز بدهکاران مالیاتی شناخته شوند و اجازه خروج از کشور را نداشته باشند. تا زمان نگارش این مطلب نیز دریافت مالیات نقل و انتقال خودرو انجام شده است و درامد دولت از این راه بیش از ۱۸ هزار میلیارد بوده است.
داود منظور رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، با اعلام این خبر اظهار داشت:

وصولی مالیات نقل و انتقال خودرو در چهار ماهه اول امسال نسبت به چهار ماهه سال گذشته، ۶۹ درصد رشد داشته است.

وی با توجه به اینکه وصولی مالیات نقل و انتقال خودرو در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۶ هزار میلیارد ریال بوده است، اعلام کرد:

راه اندازی سامانه مالیات نقل و انتقال خودرو با توجه به اینکه تغییر چندانی در وضعیت بازار نقل و انتقال خودرو صورت نگرفته، به میزان قابل توجهی در کاهش فرار‌های مالیاتی در این بخش موثر بوده است.


پس از راه اندازی سامانه مالیات نقل و انتقال خودرو، طی چهار ماهه امسال، حدود ۱۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال مالیات از نقل و انتقالات خودرو در کشور وصول شده است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، با بیان اینکه هم اکنون پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو پیش از انجام فرآیند تعویض پلاک انجام می‌شود، ادامه داد:

مالیات نقل و انتقال خودرو از هفتم فروردین سال جاری به صورت آنلاین دریافت می‌شود و بر همین اساس یک درصد از ارزش خودرو‌های داخلی و دو درصد خودرو‌های وارداتی تحت عنوان مالیات دریافت می‌شود و افرادی که می‌خواهند برای تعویض پلاک نوبت بگیرند، باید به سامانه نوبت‌دهی مراجعه کنند.

وی با تاکید بر اینکه سامانه مالیات بر نقل و انتقال خودرو در اجرای ماده ۳۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده صورت گرفته است، بیان داشت:

شهروندان محترم می‌توانند به صورت هوشمند و بدون مراجعه به بانک‌ها به صورت آنلاین مالیات نقل و انتقال خودرو را از طریق سامانه‌های my.tax.gov.ir یا cartransfer.tax.gov.ir پرداخت کنند.

منظور در پایان اعلام کرد:

امکان استعلام بدهی مالیات نقل و انتقال خودرو و پرداخت آن قبل از دریافت نوبت نقل و انتقال، با مراجعه به سامانه مالیات بر نقل و انتقال خودرو (cartransfer.tax.gov.ir) امکان پذیر است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

مطالب مشابه

‫۶ دیدگاه‌ها

  1. Kamy

    ۲۳ مرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (687 ديدگاه)

    پولی که تو جیب دفتر خونه ها میرفت رو کاملا خالص انتقال دادن به جیب خودشون ..وگرنه واسه خاطر مردم نبود که ثبت توی دفترخونه ها حذف شد

    موافقم 25
    مخالفم 1
    1. کورش

      ۲۳ مرداد ۱۴۰۱
      سوابق: (91 ديدگاه)

      دفتر خونه ها همین پول را به علاوه پولهای دیگه می گرفتند. پولهایی که اصلا مشخض نبود بابت چی هستش. این اواخر هم که به بهانه خرابی کارتخوان، نقدی می گرفتند و در پایان ساعت اداری برای اینکه دریافتها قانونی جلوه کنه، با کارت خودشون و به میزان مقرر کارت می کشیدند. الان لااقل همه چیز مشخص و قانونی است. همه جای دنیا برای نقل و انتقال هامالیات گرفته میشه.

      موافقم 4
      مخالفم 0
    2. عاشق پدال

      ۲۳ مرداد ۱۴۰۱
      سوابق: (50 ديدگاه)

      چه بهتر.
      من که راضی ام.

      موافقم 3
      مخالفم 0
  2. HAMID

    ۲۳ مرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (280 ديدگاه)

    درسته که اینا واسه مردم کاری نمیکنن ولی مبلغ پرداختی خیلی نسبت به مبلغ دفترخونه کمتره.

    موافقم 12
    مخالفم 4
  3. meysam

    ۲۳ مرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (3526 ديدگاه)

    ۱۸ هزار میلیارد تومن
    فقط با این پول چندتا بیمارستان میشه تو شهرستانها ساخت؟؟
    درصورتی که طرف بخاطر یه MRI ساده باید از شهرستان بیاد تهران
    خیلی‌هاشون بنده خداها چندین شب کنار خیابون و تو ماشین می‌خوابن
    این پولا کدوم قبرستانی میره خدا میدونه

    موافقم 15
    مخالفم 1
    1. نوید AJ

      ۲۴ مرداد ۱۴۰۱
      سوابق: (3691 ديدگاه)

      ۱۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال

      موافقم 0
      مخالفم 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا