آموزشمقالات

بیمه بدنه خودرو و شرایط دریافت خسارت

در این مقاله با بیمه بدنه خودرو آشنا خواهید شد و به تمامی سؤالات درباره هزینه‌های خرید و شرایط دریافت خسارت آن پاسخ داده می‌شود.

پیش از این در پدال به بررسی کامل بیمه شخص ثالث خودرو و هزینه‌ها و پوشش‌های آن پرداخته‌ایم و این بار می‌خواهیم نکات مهمی را درباره بیمه بدنه خودرو ذکر کنیم پس همراه ما باشید.

بیمه بدنه خودرو چیست؟

برخلاف بیمه شخص ثالث خودروها که اجباری است و مالکان حتماً باید نسبت به تهیه آن اقدام کنند، بیمه بدنه خودرو اجباری نیست اما با توجه به افزایش قیمت خودرو و لوازم یدکی آن، در صورت وقوع تصادف هزینه زیادی به راننده مقصر و همچنین طرف مقابل وارد خواهد شد و بنابراین با وجود بیمه بدنه می‌توان بخشی از هزینه‌ها را پوشش داد. این بیمه خسارت‌هایی را که خودرو در تصادف متحمل می‌شود جبران خواهد کرد. باید دانست بیمه بدنه تنها هزینه مربوط به آسیب‌های خودرو را جبران می‌کند و در قبال خسارت‌های وارده به افراد مسئولیتی ندارد.

پوشش‌های اصلی بیمه بدنه خودرو

این بیمه در حالت پایه موارد زیر را پوشش می‌دهد:

  • تصادف با اجسام ثابت و متحرک
  • سقوط، واژگونی و انفجار خودرو
  • خسارت یا سرقت باتری و لاستیک خودرو
  • سرقت خودرو
  • خسارت در حین نجات یا انتقال خودرو

این نوع بیمه علاوه بر پوشش‌های اصلی دارای برخی پوشش‌های دیگر نیز هست که مالکان وسایل نقلیه به اختیار می‌توانند آن‌ها را انتخاب کنند. واضح است که انتخاب پوشش‌های بیشتر باعث افزایش حق بیمه خواهد شد. از جمله این موارد می‌توان به سرقت درجای وسایل و قطعات، هزینه‌های ایاب و ذهاب ناشی از خرابی خودرو و ماندن در تعمیرگاه، نوسانات قیمتی، اسیدپاشی، شکستن شیشه‌ها و… اشاره کرد. همچنین خسارات ناشی از بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله را نیز می‌توان با بیمه بدنه خودرو جبران نمود.

انواع بیمه بدنه خودرو

اگرچه بیمه بدنه معمولاً به‌صورت یک ساله‌ای که همه می‌شناسیم صادر می‌شود اما انواع دیگری از آن نیز وجود دارند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

بیمه بدنه یک روزه: این نوع بیمه که معمولاً برای خودروهای اجاره‌ای و امانتی استفاده می‌شود فقط به مدت ۲۴ ساعت اعتبار دارد.

بیمه بدنه خودروی اجاره‌ای: درصورتی‌که بخواهید یک خودروی گران‌قیمت را برای مراسمی ویژه اجاره کنید می‌توانید این نوع بیمه را استفاده کنید.

بیمه بدنه کیلومتری: در این نوع بیمه، حق بیمه و هزینه‌های پرداختی بر اساس کارکرد و کیلومتر خودرو محاسبه می‌شود.

بیمه بدنه خودروهای مدل پایین: این نوع بیمه مختص خودروهایی خواهد بود که از سال تولید آن‌ها ۱۰ سال یا بیشتر گذشته است. حق بیمه بدنه این دسته از خودروها بر اساس فاکتورهای مختلفی همچون قیمت آن در بازار، پوشش‌های فرعی انتخابی، شرکت انتخاب شده و… تعیین می‌شود.

بیمه بدنه خودروهای نامتعارف

همان‌طور که قبلاً نیز در پدال به این موضوع اشاره کرده‌ایم، اگر قیمت خودرویی در سال جاری بیش از ۶۰۰ میلیون تومان باشد در دسته خودروهای نامتعارف قرار می‌گیرد و اگر این خودرو با وسیله نقلیه دیگری تصادف کند، بیمه شخص ثالث فقط تا سقف پوشش‌های خود هزینه‌ها را پرداخت خواهد کرد و مالک خودروی نامتعارف برای دریافت باقی هزینه‌ها باید از بیمه بدنه استفاده کند. اینجاست که اهمیت بیمه بدنه به ویژه برای مالکان خودروهایی با قیمت بالاتر از ۶۰۰ میلیون تومان روشن‌تر می‌شود.

حق بیمه بدنه خودرو چگونه محاسبه می‌شود؟

فاکتورهای گوناگونی در محاسبه حق بیمه بدنه وسایل نقلیه تأثیر دارند. در حقیقت مبلغ پایه این نوع بیمه بر اساس ارزش روز خودرو محاسبه خواهد شد و بنابراین هرچه قیمت خودروی شما بالاتر باشد حق بیمه آن نیز بیشتر خواهد بود. فاکتورهای دیگری همچون تعداد سیلندر، مدل تولید، پوشش‌های فرعی انتخابی و تخفیف‌ها نیز روی حق بیمه تأثیر دارند. البته اکثر شرکت‌های بیمه‌ای شرایط اقساطی را برای پرداخت حق بیمه فراهم کرده‌اند که می‌توان از این روش نیز استفاده کرد. جهت محاسبه دقیق حق بیمه بدنه خودروی خود می‌توانید به وب‌سایت شرکت‌های بیمه یا نمایندگی‌های آن‌ها مراجعه کنید.

تخفیف بیمه بدنه خودرو

همانند بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه نیز دارای تخفیف‌هایی است که به دو بخش اصلی و فرعی تقسیم می‌شود. تخفیف‌های اصلی شامل تخفیف بیمه بدنه خودروی صفرکیلومتر (۲۰ تا ۳۰ درصد)، تخفیف خرید نقدی (۱۰ تا ۲۰ درصد) و تخفیف سال‌های عدم خسارت خواهد بود؛ اما در بخش تخفیف‌های فرعی می‌توان به مواردی همچون خرید گروهی، تخفیف خودروی نامتعارف، تخفیف دارندگان بیمه‌نامه عمر و… اشاره داشت.

انتقال بیمه بدنه خودرو

یکی از مزیت‌های موجود در این نوع بیمه‌نامه امکان انتقال آن به خودروی دیگر است. البته برای انتقال بیمه بدنه شرایطی وجود دارد که به شرح زیر است:

  • سررسید بیمه‌نامه نگذشته باشد.
  • حداقل یک سال تخفیف عدم خسارت داشته باشد
  • بررسی نوع و ارزش خودروی دوم
  • اختصاص تخفیف بیمه بدنه به راننده

برای انتقال بیمه بدنه می‌بایست مدارکی همچون درخواست کتبی، کارت ملی و شناسنامه، سند خودروی جدید و مدارک فروش خودروی قبلی و… را به نمایندگی بیمه تحویل دهید. دقت داشته باشید که بر اساس قوانین جدید امکان انتقال تخفیف بیمه‌ها به فرد دیگر وجود ندارد مگر اینکه آن فرد اعضای درجه‌یک فرد بیمه‌گزار یعنی پدر، مادر، همسر و فرزند باشد.

امکان فسخ بیمه بدنه خودرو وجود دارد؟

بله تحت شرایط خاصی هم شرکت بیمه‌گر و هم بیمه‌گزار می‌توانند قرارداد خود را فسخ کنند. درصورتی‌که مالک نسبت به پرداخت اقساط بیمه اقدام نکرده یا اطلاعات اشتباهی را ارائه کرده باشد شرکت بیمه می‌تواند نسبت به فسخ قرارداد اقدام کند. همچنین مالک خودرو نیز در صورت فروش خودرو و یا کاهش ریسک بیمه می‌تواند خواستار فسخ بیمه بدنه خودروی خود باشد. البته هر شرکت بیمه قوانین و مقررات خاص خود را دارد که بهتر است در زمان خرید بیمه بدنه آن‌ها را به‌طور دقیق مطالعه کنید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۷ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۲ دیدگاه‌ها

  1. Enzo Ferrari 2008

    ۸ مهر ۱۴۰۲
    سوابق: (1208 ديدگاه)

    بیمه خیلی خوبه
    مطلب جالبی

    موافقم 1
    مخالفم 0
  2. Homayoun

    ۹ مهر ۱۴۰۲
    سوابق: (580 ديدگاه)

    یه خرده قانون بیمه تحمیلی و ناجوانمردانه شده.شما اگه ماشین نامتعارف داشته باشی که دیگه با قیمتهای الان اکثر خودروهای صفر کیلومتر نامتعارف هستن باید پول خیلی بیشتری برای بیمه شخص ثالث پرداخت کنی در حالی که کلا قانون شخص ثالث اینطوره که سقف قیمت خودرو رو ششصد میلیون اعلام میکنه خب اگه انصاف رعایت بشه باید یه خودرو چند میلیاردی هم حق بیمه ثالثش اندازه یه خودرو ششصد میلیونی باشه چون طرف بیمه بهش تعلق نمیگیره مجبوره الانه مبلغ زیادی رو به بیمه بدنه بده تا در هنگام تصادف مابه‌تفاوت رو بهش پرداخت کنن خب پس چرا مبلغ بیشتری بابت بیمه شخص ثالث از خودروهای گرون قیمت بیمه میگیره؟فکر کنم دیگه حتی در هنگام فروش ماشین تخفیف بیمه هم از بین میره
    بیمه چیز خوبیه ولی تو ایران شرکتهای بیمه واقعا زرنگی میکنن موقع بیمه کردن عزیز دلی ولی اگه خسارت بخوای ازشون یه جوری باهات برخورد میکنن انگار مجانی داری خدمات میگیری

    موافقم 2
    مخالفم 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا