آموزشمقالات

علت هوا گرفتن باک بنزین خودرو چیست؟

احتمالاً شما هنگام بنزین زدن با مشکل هوا گرفتن باک بنزین مواجه شده‌اید اما آیا می‌دانید علت آن چیست و چگونه می‌توان این مشکل را رفع کرد؟ با ما باشید تا پاسخ این سؤالات را در سلسله مقالات آموزشی پدال پیدا کنید.

علت هوا گرفتن باک بنزین

باک بنزین خودرو و اتصالات همراه سیستم سوخت‌رسانی از جمله لوله‌ها کاملاً آب بندی شده‌اند و هیچ‌گونه شی خارجی یا هوا نمی‌تواند به آن وارد شود اما گاها شرایطی پیش می‌آید که در نهایت منجر به هوا گرفتن باک بنزین خودرو خواهد شد. یکی از اصلی‌ترین دلایل علت هوا گرفتن باک بنزین خودرو وجود نشتی در سیستم سوخت‌رسانی، فرسودگی لوله‌های انتقال سوخت و آسیب دیدن باک بنزین باشد. در این حالت هوا وارد باک خواهد شد و شما زمان بنزین زدن متوجه خواهید شد که تنها اندکی بنزین وارد باک می‌شود و در صورت ادامه بنزین زدن شاهد سرریز شدن آن خواهید بود.

علت دیگر این موضوع شاید مشکل آب‌بندی فیلتر سوخت باشد که در نهایت موجب حرکت خلاف جهت بنزین در داخل باک می‌شود و پس از استارت زدن خودرو هوا وارد لوله‌ها می‌شود. گاهی اوقات نیز امکان دارد در باک بنزین خالی از سوخت پمپ اقدام به پمپاژ هوا کند که در این حالت موتور خاموش خواهد شد. یکی دیگر از دلایل احتمالی هوا گرفتن باک بنزین می‌تواند خرابی حباب‌گیر باشد که در این صورت بخار بنزین می‌تواند در باک باقی بماند.

در همین زمینه بخوانید:

نشانه‌های وجود هوا در باک بنزین

درصورتی‌که نشانه‌های زیر در خودرو رؤیت شوند احتمالاً باک بنزین هوا گرفته است:

  • حس شدن بوی بنزین در کابین به ویژه در صندلی عقب
  • سر ریز شدن بنزین حتی به مقادیر کم
  • کارکرد ناپایدار موتور خودرو و احساس ریپ زدن
  • شتاب گیری ناهنجار و گاها با وقفه موتور

رفع مشکل هوا گرفتن باک بنزین

شاید در نگاه اول این مشکل خیلی حاد جلوه نکند اما درصورتی‌که نسبت به رفع آن اقدام نشود می‌تواند خطرساز باشد. کمترین دردسری که هوا گرفتن باک بنزین خودرو ایجاد می‌کند عدم توانایی مالک در بنزین زدن است به گونه‌ای که بنزین سر ریز می‌شود؛ اما درصورتی‌که علت هوا گرفتن باک بنزین خودرو مربوط به بخارهای بنزین داخل باک باشد این موضوع خطر آتش‌سوزی را در پی خواهد داشت به همین خاطر مالک می‌بایست سریعاً نسبت به رفع مشکلات موردبحث اقدام کند.

ساده‌ترین راهی که برای رفع مشکل هوا گرفتن باک بنزین وجود دارد مراجعه به پمپ‌بنزین است اما این کار کمی زمان‌بر خواهد بود. درصورتی‌که بنزین از باک سر ریز می‌شود باید با صبر و حوصله بنزین بزنید به این صورت که نازل را وارد باک کرده و هر وقت حس کردید بنزین در حال سر ریز شدن است دست نگه داشته و سپس با وقفه‌ای کوتاه دوباره اقدام به بنزین زدن کنید. این کار را با تکرار کنید تا باک به‌طور کامل پر شود. واضح است که چنین فرایندی زمان‌بر است اما می‌توان روی آن حساب کرد. نکته‌ای که باید متذکر شویم این است که بر اساس تجربیات گاها مشاهده می‌شود اپراتورهای جایگاه سوخت اقدام به تبلیغ محلول‌های رفع هوا گرفتن باک بنزین می‌کنند اما این موضوع صحت ندارد.

درصورتی‌که مشکل خودروی شما با روش بالا حل نشد بهتر است به یک مکانیک و متخصص باتجربه مراجعه کنید چراکه کار با سیستم سوخت‌رسانی خودرو حساس و خطرساز است. در هر صورت برای رفع این مشکل باید نسبت به قطع لوله‌های انتقال سوخت اقدام نمایید و تخلیه بنزین از باک و جدا کردن بخش‌های مختلف را انجام دهید و سپس با بررسی عملکرد تک‌تک اجزا از جمله پمپ‌بنزین خودرو از کارکرد صحیح آن‌ها اطمینان حاصل کنید؛ اما همان‌طور که گفته شد بهتر است این کار را به مکانیکی خبره و متخصص بسپارید.

جلوگیری از هوا گرفتن باک بنزین خودرو

برای جلوگیری از به وجود چنین موضوعی می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • بررسی منظم سیستم سوخت‌رسانی خودرو، تعویض قطعات مصرفی و فیلترها
  • استفاده از قطعات باکیفیت و عدم استفاده از بنزین با کیفیت پایین
  • تعویض لوله‌های فرسوده سیستم سوخت‌رسانی به همراه سرویس و شست و شوی انژکتورهای سوخت

هواگیری باک بنزین پراید

مالکان پراید به عنوان یکی از پرتیراژترین خودروهای داخلی حتماً با چنین مشکلی مواجه شده‌اند. برای رفع این مشکل می‌توان روش ساده بنزین زدن پیاپی و قطع آن در زمان سر ریز شدن را انجام داد تا در نهایت تمامی هوای داخل باک خارج شود. در غیر این صورت مراجعه به مکانیک باتجربه جهت بررسی اجزای سیستم سوخت‌رسانی الزامی خواهد بود.

قیمت محلول هواگیری باک بنزین

همان‌طور که گفته شد محلولی برای هواگیری باک بنزین وجود ندارد اما در برخی جایگاه‌های سوخت محلول‌هایی با عنوان تمیزکننده سیستم سوخت‌رسانی و افزایش اکتان به فروش می‌رسند و قیمت آن‌ها نیز بسته به کیفیت و برند تولیدکننده می‌تواند از حدود ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان باشد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴۸ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۶ دیدگاه‌ها

  1. Hadi

    ۴ مرداد ۱۴۰۲
    سوابق: (580 ديدگاه)

    خیلی عالی و مفید و کاربردی بود 👌
    تشکر از تیم پدال

    موافقم 13
    مخالفم 2
  2. A.az

    ۵ مرداد ۱۴۰۲
    سوابق: (142 ديدگاه)

    یکی از مهمترین دلایلش ایراد در سیستم کنیستر هستش که وظیفه‌ش تخلیه بخارات بنزین از باک و تزریق به موتور هنگام کار روشن بودن هست
    همچنین گاها پیش میاد لوله هواگیری که جهت تخلیه هوای باک موقع بنزین زدن هست، دچار مشکل میشه که باعث دوشواری موقع سوخت گیری و سرریز مکرر میشه

    موافقم 21
    مخالفم 1
  3. عباس

    ۵ مرداد ۱۴۰۲
    سوابق: (154 ديدگاه)

    دلیل هوا گرفتن باک
    از خرابی کنیستر هم هست
    اگه موقع باز کردن درب باک هوا با فشار خارج شد یا موقع موقع باز کردنش احساس کردین داره هوا مکش میشه
    100 شیر برقی یا خود کنیستر خراب شده
    البته در این مواقع چراغ چک هم ممکنه روشن بشه

    موافقم 12
    مخالفم 0
  4. مجید

    ۳۰ مرداد ۱۴۰۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    سلام،.وقتی باک هوا میگیره یا وقتی بعد بنزین زدن ،بنزین سر ریز میشه با یه راهکار که شاید استاندار نباشه حل میشه،ولی بهترین کار همینه من همه راهها رو امتحان کردم نشد ولی این یکی رو خودم ابداع کردم،خب الان خدمتون عرض میکنم،یه نگاه به حباب گیر بندازین،یه شیر یه طرفه بهش چسبیده،شیر رو ازش جدا کنین ببرید داخل خونه و یه سیم داغ بکنین داخلش جوری که از اونورش در بیاد و اونطرفش پیدا باشه،بعدش بیارین روی حباب گیر نصبش کنین،بعد یه شیلنگه که از سر همین شیر یه طرفه میره داخل بدنه ماشین که سر شیلنگ یه میله کوچیک فلزی یا پلاستیکی داره،حالا یه شیلنگه دیگه به سر همین شیلنگ اضافه کنیین و شیلنگ رو به زیر ماشین هدایت کنین،و تمام.

    موافقم 9
    مخالفم 4
  5. علی حیدری

    ۶ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    با سلام من یک دستگاه پراید وانت صفر۱۵۱ خریدم بنزین که میزنم همش هوا میگیرد و میزنه به بیرون ۱۰ لیتر که زدم ۱۰ دقیقه طول کشید و دیگر نزدم مشگل از چیست لطفا راهنمایی کنید ممنونم

    موافقم 11
    مخالفم 4
    1. کامران

      ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
      سوابق: (1 ديدگاه)

      سلام مشکل ماشینت حل شد

      موافقم 0
      مخالفم 3

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا