چشم اندازهفته نامه

5 ویژگی ایمنی ناشناخته دنیای خودرو

در طی چندین سال گذشته خودروسازها قدم‌های زیادی را برای پیشرفت تکنولوژی‌های ایمنی برداشته‌اند. کمربندهای ایمنی، کیسه‌های هوا، ترمز ضد قفل، کنترل کشش و استانداردهای تصادفات سخت‌گیرانه هم‌اکنون در همه‌ی خودروها یک امر معمول به شمار می‌روند. اکثر مردم قبلاً درباره‌ی این تجهیزات اطلاعات کافی دارند اما برخی از ویژگی‌های ایمنی نیز وجود دارند که بدون اطلاع از آن‌ها جان افراد را حفظ می‌کنند. اینجا ۵ نوع از این تجهیزات ایمنی را برای شما آورده‌ایم که شاید از وجود آن‌ها بی‌خبر باشید.

  • ارتباط شیفتر دنده با ترمز

kids-in-car
از سال ۲۰۱۰ همه‌ی خودروها در آمریکا که گیربکس اتوماتیک دارند با قفل شیفت ترمز عرضه می‌شوند. این سیستم از قرار گیری در دنده بدون استفاده از ترمز ممانعت می‌کند. این قفل بدین منظور طراحی شده که از حرکت سهوی اهرم تعویض دنده مثلا توسط کودکان و درنتیجه حرکت خودرو مخصوصاً در سطوح شیب‌دار جلوگیری نماید.

  • اگر چراغ‌ترمز بسوزد گیربکس در حالت پارک قفل می‌شود

tail-light
چراغ‌های ترمز عقب بسیار شناخته شده هستند و چندین دهه است که برای هشدار دادن و آگاه کردن راننده‌های پشت سر برای کاهش سرعت استفاده می‌شوند. رانندگی بدون وجود چراغ‌های ترمز عقب می‌تواند بسیار خطرناک باشد بنابراین اگر گیربکس خودرو در حالت پارک بوده و چراغ ترمز سوخته یا فیوز کار نمی‌کند، گیربکس برای جلوگیری از رانندگی درهمان حالت پارک باقی خواهد ماند. سوئیچ چراغ ترمز سیگنالی را به گیربکس در هنگام فشار دادن پدال ترمز می‌فرستد که این امر باعث آزاد شدن قفل می‌شود اما زمانی که سوئیچ بسوزد این کار صورت نمی‌گیرد. این ویژگی در بسیاری از خودروها مثل نیسان پث فایندر و آلتیما وجود دارد. خوشبختانه شناسایی این مشکل بسیار آسان است و فردی با دیدن چراغ‌ها در هنگام ترمز گرفتن می‌تواند به شما بگوید که سوخته‌اند یا خیر. البته یک دکمه‌ی مخصوص برای باز کردن قفل گیربکس و رسیدن شما به تعمیرگاه برای رفع خرابی چراغ وجود دارد.

  • صدای پیش ایمن مرسدس بنز

وقتی‌که خودرو تصادف می‌کند تغییرات فشار زیادی در کابین رخ می‌دهد که می‌تواند باعث آسیب رساندن به گوش‌هایتان شود. مرسدس بنز E کلاس جدید تکنولوژی‌ای دارد که صدای پیش ایمن نامیده شده و از گوش‌های شما محافظت می‌کند. وقتی‌که تصادف توسط خودرو قطعی تشخیص داده شد سیستم صوتی سیگنال تداخلی کوتاهی می‌فرستد که اساساً تن بالایی دارد. این عمل درست قبل از تصادف صورت می‌گیرد تا رفلکس گوش را آغاز کند. این اثر به محافظت از گوش‌های شما در برابر صداهایی با فشار بالا در هنگام تصادف و باز شدن ایربگ‌ها کمک می‌کند. [دانلود ویدئو]

  • مسدودکننده‌های فرمان فورد F-150

تمامی مدل‌های فورد F-150 جدید میله‌های فولادی با کشش بالا در جلو و پشت جعبه‌فرمان برای تقویت آن در تصادفات اورلپ کوچک دارند. اگر جعبه‌فرمان قوی‌تر باشد از سرنشینان محافظت خواهد کرد. این ویژگی پس‌ازآن در تراک فورد نصب شد که نتایج تست‌های تصادف جالب از کار درنیامدند. در تست اورلپ کوچک تنها بخشی از خودرو به مانع برخورد می‌کند. تراک ها در این تست خوب عمل نمی‌کنند بنابراین اضافه شدن این ویژگی ایمنی باعث شد که فورد امتیاز بالا را در تست‌ها کسب کند. [دانلود ویدئو]

  • تشخیص خواب‌آلودگی راننده

برخی خودروها به حدی پیشرفته هستند که می‌توانند به راننده بگویند می‌توانند رانندگی کنند یا اینکه خسته هستند. تشخیص خواب‌آلودگی راننده در چند سال اخیر در دسترس بوده و اساساً علائمی را که نشان‌دهنده‌ی خواب بودن راننده است را تشخیص می‌دهد.

اکثر این سیستم‌ها چند فاکتور اصلی را برای تشخیص هوشیار بودن یا نبودن راننده بررسی می‌کنند. اگر خودرو از لاین رانندگی خارج شود و حرکات زیادی در صورت راننده وجود نداشته باشد سیستم هشدار می‌دهد. اگر راننده برای مدت معینی فرمان خودرو را تصحیح نکند یا چشم‌هایش بسته شود خودرو با آلارم های بلند وارد عمل می‌شود. چندین خودروساز سیستم‌های خاص خود را دارند بنابراین مشخصات هر کدام متفاوت است. نیسان آن را هشدار توجه راننده می‌نامد درحالی‌که فولکس نام سیستم تشخیص خستگی و مرسدس بنز نام دستیار توجه را برای خود انتخاب کرده‌اند. [دانلود ویدئو]

منبع: autoguide

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۱۱ دیدگاه‌ها

  1. فرشاد سجادیان

    ۱۵ آذر ۱۳۹۵
    سوابق: (3019 ديدگاه)

    درود به هر کسی با هر افکار و عقیده و ملیتی که برای بالابردن کیفیت زندگی بشر تلاش میکنه. . .
    به امید روزی که خودروسازای ایرانی هم دست از مدیریت دیکتاتور منشانه‌شون بردارن و به وجدان و انسانیت سلام کنن. . .

    موافقم 0
    مخالفم 0
    1. Mohamad

      ۱۵ آذر ۱۳۹۵
      سوابق: (812 ديدگاه)

      وقتی کسی نخره گورشون کنده میشه ، به همین سادگی..
      مردم ایران اکثرا عادت دارن خودشون را قربانی فرض کنن! پس تا وقتی این ذهنیت هست اون روزی که شما امیدواری برسه هیچوقت نمیرسه.

      موافقم 0
      مخالفم 0
  2. (ali (CHEVY NOVA

    ۱۵ آذر ۱۳۹۵
    سوابق: (6811 ديدگاه)

    مسدودکننده‌های فرمان فورد F-150 برا من خیلی جالب بود

    موافقم 0
    مخالفم 0
    1. امپراتور لامبورگینی

      ۱۵ آذر ۱۳۹۵
      سوابق: (11564 ديدگاه)

      من از صدای پیش ایمن مرسدس خیلی خوشم اومد.?

      موافقم 0
      مخالفم 0
  3. امپراتور لامبورگینی

    ۱۵ آذر ۱۳۹۵
    سوابق: (11564 ديدگاه)

    وتقعا بران خیلی جذاب و خوب بود دیدن این همه اهمیت به سلامتی انسان ها

    موافقم 0
    مخالفم 0
  4. روح الله

    ۱۵ آذر ۱۳۹۵
    سوابق: (134 ديدگاه)

    برام جالبه این اجانب برای حفظ جان بشریت چقدر تلاش میکنن.ای کاش خودروسازان داخلی ما ذره ای حس مسولیت داشتن.دریغ….آها حله متوجه شدم.درآمدبراشون مهمتره حالا به هرقیمتی…

    موافقم 0
    مخالفم 0
  5. شهاب شورولت

    ۱۵ آذر ۱۳۹۵
    سوابق: (63 ديدگاه)

    باحال بود
    اونوقت ما تو ایران محصولاتمون نهایتا دو ایربگ دارند که ایربگ هم نیستند بادکنک اند
    یا ترمز abs ماشینا ایران که مثله ایستادن یه اسب هنگام دویدن است

    موافقم 0
    مخالفم 0
    1. AK_007

      ۱۵ آذر ۱۳۹۵
      سوابق: (562 ديدگاه)

      بله دیدیم سورزوکی ویتارای مونتاژ هم ایربگ یا ب قولی بادکنکاش باز نشد!

      موافقم 0
      مخالفم 0
  6. علی گرایلی

    ۱۵ آذر ۱۳۹۵
    سوابق: (10 ديدگاه)

    ان شالله به زودی به لطف زحمات متخصصان داخلی شاهد استفاده از این چند سیستم در خودروی زیبای پراید خواهیم بود!!!

    موافقم 0
    مخالفم 0
  7. pouya

    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
    سوابق: (13 ديدگاه)

    تشخیص خواب‌آلودگی راننده
    به تنهایی می تونه جلوی 50% تصادفات رو بگیره

    موافقم 0
    مخالفم 0
  8. احمد باقری

    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
    سوابق: (4717 ديدگاه)

    سیستم مرسدس خیلی باحال بود.

    موافقم 0
    مخالفم 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا