آموزشمقالات

صفرشویی موتور خودرو چیست؟

وقتی به کارواش مراجعه کنید حتماً با عبارت صفرشویی موتور خودرو مواجه خواهید شد؛ اما منظور از این عبارت چیست؟ در بخش آموزش پدال به دنبال ارائه پاسخ این سؤال خواهیم بود پس همراه ما باشید.

محفظه پیشرانه خودرو جزو مهم‌ترین اجزای آن به شمار می‌رود چراکه پیشرانه، گیربکس و دیگر قطعات کلیدی را در خود جای داده است. با گذشت زمان شاهد کثیفی قطعات داخل محفظه پیشرانه خواهید بود که به دلایل مختلفی همچون نفوذ گردوغبار و نشتی روغن‌های مختلف رخ می‌دهد. بسیاری از افراد توجهی به تمیزی این بخش خودرو ندارند و به همین خاطر با گذشت زمان احتمال خوردگی قطعات و نهایتاً از کار افتادن برخی از آن‌ها وجود خواهد داشت. معمولاً وقتی به کارواش مراجعه می‌کنید بخش‌های پیش پا افتاده و همیشگی یعنی بدنه و کابین تمیز می‌شوند اما اگر به دنبال تمیز کردن محفظه پیشرانه باشید صفرشویی موتور خودرو گزینه جذابی خواهد بود. برخی افراد شستن پیشرانه را توصیه نمی‌کنند چراکه می‌تواند باعث خرابی برخی قطعات به ویژه بخش‌های برقی و الکترونیکی شود اما اگر به فکر فروش خودرو هستید و یا اینکه می‌خواهید محل دقیق نشتی را پیدا کنید صفرشویی موتور خودرو توصیه خواهد شد.

همچنین بخوانید:

صفرشویی موتور خودرو چیست؟

منظور از صفرشویی موتور خودرو نظافت کلی و جزئی آن است به گونه‌ای که اکثر اجزا کاملاً تمیز شوند. هدف از این کار می‌تواند افزایش جذابیت‌های خودرو قبل از فروش، عیب‌یابی به ویژه یافتن محل نشتی روغن، حفظ سلامت قطعات مختلف، شناسایی مشکلات احتمالی، پیشگیری از زنگ‌زدگی قطعات و… باشد. اگر می‌خواهید صفرشویی موتور خودرو را در خانه انجام دهید پس حتماً در ادامه مقاله همراه ما باشید.

مراحل صفرشویی موتور خودرو

مرحله اول: تجهیزات لازم را آماده کنید و اجازه دهید پیشرانه خنک شود

پیش از آنکه تمیزکاری محفظه پیشرانه را شروع کنید باید تجهیزات موردنیاز را تهیه کنید. همچنین مطمئن شوید پیشرانه خودرو خنک است و اگر با وجود داغ بودن پیشرانه صفرشویی را شروع کنید آسیب زیادی به قطعات آن وارد خواهید کرد. تجهیزات لازم برای این کار عبارت‌اند از: دستکش محافظ، جاروبرقی و دمنده، پوشش‌های پلاستیکی یا نایلون، چربی زدا، بخارشو و پارچه بدون پرز یا میکرو فیبر.

مرحله دوم: با استفاده از جاروبرقی، دمنده یا برس آلاینده‌ها و گردوغبار را پاک‌ کنید

در این مرحله می‌بایست با ابزارهای موجود گردوغبار و آلودگی‌ها را از محفظه پیشرانه پاک کنید. به همین منظور می‌توانید از دمنده یا جاروبرقی استفاده کنید. اگر از جاروبرقی استفاده می‌کنید دقت بالایی داشته باشید چراکه امکان دارد به قطعات حساس پیشرانه آسیب برسانید. وارد کردن فشار زیاد به قطعات می‌تواند آن‌ها را از محل اتصالات خود جدا کند.

مرحله سوم: باتری را جدا کرده و قطعات برقی را با پوشش پلاستیکی بپوشانید

از آنجایی که اطراف باتری را نیز تمیز خواهید کرد بنابراین باید آن را از محل قطب‌های خود جدا کنید. این امر مانع هرگونه شوک الکتریکی خواهد شد. به همین منظور قطب مثبت باتری را جدا کنید و در محل امنی قرار دهید. اگر امکان داشته باشد کل باتری را جدا نمایید تا بتوانید زیر آن را نیز تمیز کنید. در این زمان می‌بایست کلیه قطعات حساس از جمله قطعات برقی و الکترونیکی را با پلاستیک بپوشانید. این امر از نفوذ آب به داخل قطعات جلوگیری خواهد کرد. از جمله قطعاتی که می‌بایست بپوشانید می‌توان به باتری، کابل‌های جرقه‌زنی، واحد کنترل پیشرانه یا ECU و سیستم ورود هوا به داخل پیشرانه اشاره کرد.

مرحله چهارم: از چربی زدا استفاده کنید

در این مرحله از چربی زدا برای تمیز کردن بخش‌های مختلف لاستیکی و پلاستیکی داخل پیشرانه استفاده کنید. این امر هرگونه چربی را از بین خواهد برد. زمانی که از چربی زدا استفاده می‌کنید مطمئن شوید تمامی بخش‌ها از روغن و گریس پاک می‌شوند. کار را از زیر کاپوت شروع کنید و پس از بکار بردن این ماده برسی را برای پاک کردن مواد باقی مانده انتخاب کنید. در قدم بعدی با دستگاه بخارشو ذرات آلاینده و چربی باقی مانده را پاک کنید و نهایتاً با دستمال بدون پرز محفظه پیشرانه را پاک کنید. همین مراحل را برای تمامی بخش‌های پیشرانه بکار گیرید تا کاملاً تمیز شوند.

مرحله پنجم: فضای داخل پیشرانه را به خوبی بشویید

پس از آنکه چربی‌ها و روغن‌های موجود را پاک کردید زمان شست‌وشوی آن فرا می‌رسد. شما می‌توانید این کار را با کارواش خانگی یا بخارشو انجام دهید. اگر از کارواش استفاده می‌کنید مطمئن شوید فشار آب آن آسیبی به قطعات حساس نمی‌رساند. زمانی که کار در این مرحله تمام شد با حوله‌های میکرو فیبری قطعات را خشک کنید. قبل از آنکه به مرحله بعد برسید مطمئن شوید پیشرانه به خوبی خشک شده است.

مرحله ششم: باتری را وصل کنید

پس از پاک کردن کامل چربی و روغن‌ها از پیشرانه و تمیز کردن آن نوبت به وصل کردن دوباره باتری می‌رسد. به همین منظور کابل مثبت باتری را باید به قطب آن وصل نمایید تا خودرو آماده استارت زدن شود.

صفرشویی خودرو در خانه

برخی افراد به خاطر هزینه بالای صفرشویی موتور ماشین در کارواش دوست دارند در خانه آن را انجام دهند و برخی نیز صرفاً به تمیزکاری خودرو در منزل علاقه دارند. به همین منظور می‌بایست تجهیزاتی همچون جاروبرقی یا دمنده، بخارشو، چربی زدا و… مهیا شود. در قدم اول می‌بایست پیشرانه را با جاروبرقی یا دمنده تمیز کنید و سپس بخش‌های مهم را با پلاستیک بپوشانید و باتری را جدا کنید. در گام بعدی با استفاده از چربی زدا پیشرانه را پاک کرده و آن را بشویید. در نهایت پیشرانه را کاملاً خشک می‌کنید و باتری را دوباره وصل کرده و خودرو آماده استفاده می‌شود.

محلول صفرشویی خودرو

در بازار محلول‌های متنوعی برای صفرشویی قسمت‌های گوناگون خودرو از جمله پیشرانه وجود دارند اما نکته مهم این است که قبل از انتخاب هر محلولی می‌بایست از عدم آسیب زدن به بخش‌های مختلف از جمله بخش‌های پلاستیکی و فلزی پیشرانه اطمینان حاصل کنید. این محلول‌ها با محدوده قیمتی ۵۰ هزار تا ۳ میلیون تومان (بسته به تعداد و حجم) عرضه می‌شوند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۶۳ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

یک دیدگاه

  1. NAVID۰۰۹۸

    ۲۴ مرداد ۱۴۰۲
    سوابق: (10232 ديدگاه)

    به نظر من صفرشویی برای هر خودرویی ۱۰ سال یکبار واجب هست ولی در مجموعه‌هایی که متخصص این کار هستند نه هر کارواشی با شامپو یا ریکا بیوفته به جون ماشین بعدش هم بگه فُلان قیمت !!!!

    موافقم 63
    مخالفم 4

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا