آموزشمقالات

وکیوم خودرو چیست؟

در جدیدترین مقاله بخش آموزش پدال با یکی از آپشن های رفاهی و ایمنی خودرو به نام وکیوم درب آشنا خواهیم شد.

وکیوم خودرو چیست؟

خودروسازان مطرح جهانی همواره در حال بهبود ایمنی و رفاه محصولات خود هستند تا از رقبا عقب نمانند. یکی از ویژگی‌هایی که اکثراً در خودروهای لوکس دیده می‌شود وکیوم یا مکش درب خودروست که می‌تواند ایمنی و رفاه سرنشینان را در پی داشته باشد. این ویژگی که با نام درب‌های سافت کلوز soft close نیز شناخته می‌شود یک دستگاه کنترل بدنه هوشمند است که برای سیستم قفل درب خودرو بکار می‌رود. زمانی که درب خودرو با بدنه تماس پیدا می‌کند درب به آرامی و خودکار بسته و قفل آن فعال خواهد شد. مالک خودرو به راحتی می‌تواند درب را ببندد و نگران عدم بسته شدن آن نباشد. این سیستم تجربه‌ای هوشمند، ظریف و جالب را برای سرنشینان به ارمغان می‌آورد. زمانی که درب خودرو در حالت نیمه بسته قرار می گیرد (درب خودرو فاصله‌ای ۶ تا ۹ میلی‌متری دارد)، زبانه قفل با آن تماس پیدا می‌کند و یک موتور برقی ویژه که همان وکیوم خودرو است به‌صورت خودکار درب را می‌بندد. موتور موجود در درب وضعیت آن را از حالت نیمه بسته به حالت کاملاً بسته درخواهد آورد.

برای فعال شدن وکیوم خودرو تنها کافی است سرنشین درب را به آرامی نزدیک بدنه کند و باقی کار را به سیستم بسپارد. این ویژگی باعث ایمنی و اطمینان خاطر بیشتر سرنشینان خواهد شد. همان‌طور که می‌دانید درب‌های معمولی خودرو از سیستم قفل متفاوتی استفاده می‌کنند که برای بسته شدن نیازمند نیروی بیشتری خواهد شد. این موضوع می‌تواند در درازمدت سبب مشکلاتی در لولاها و قفل درب شود. همچنین صدای زیادی که به خاطر بستن محکم درب ایجاد می‌شود حس ناخوشایندی را منتقل خواهد کرد. مشکل دیگر درب‌های سنتی خودرو نیز وجود نگرانی درباره قفل نشدن آن‌هاست که در زمان رانندگی می‌تواند ایمنی را به مخاطره بیندازد.

در مقابل باید به وکیوم خودرو اشاره کنیم که مزایایی همچون بسته شدن آرام و بی‌صدای درب‌ها را در پی دارد. علاوه بر این درب‌های خودرو به‌صورت خودکار قفل خواهند شد و بنابراین سرنشینان از بابت باز بودن درب‌ها نگرانی خاصی نخواهند داشت. از طرف دیگر وجود چنین ویژگی‌ای در خودروها باعث ایجاد حس ظرافت و اشرافیت خاصی خواهد شد. برای مثال شاهد وجود چنین سیستمی در محصولات لوکس خودروسازان معتبر همچون مرسدس بنز و بی‌ام‌و هستیم.

اما این سیستم نقاط ضعفی نیز دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به افزایش هزینه‌های نگهداری خودرو به دلیل نصب قطعات اضافی اشاره کرد. طبیعتاً موتور برقی موجود در درب‌ها با گذشت زمان مستهلک خواهد شد و می‌بایست نسبت به تعمیر آن اقدام کرد. مورد بعدی به قیمت وکیوم خودرو مربوط می‌شود که عموماً به عنوان آپشن تکی عرضه نشده و خودروسازان آن را داخل پکیجی متشکل از چندین ویژگی ارائه می‌کنند و بنابراین سفارش آن می‌تواند روی قیمت نهایی خودرو تأثیرگذار باشد. البته باید گفت برخی مالکان خودروهای فاقد این سیستم در فروشگاه‌های متفرقه اقدام به نصب چنین ویژگی‌ای می‌کنند که شاید باعث بهبود تجربه مالکیت شود اما امکان ابطال گارانتی خودرو را خواهد داشت.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۹۲ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۵ دیدگاه‌ها

  1. Enzo Ferrari 2008

    ۵ مهر ۱۴۰۲
    سوابق: (1208 ديدگاه)

    وکیوم خیلی خوبه ایده جالبی بوده

    موافقم 24
    مخالفم 2
    1. mercedes

      ۵ مهر ۱۴۰۲
      سوابق: (327 ديدگاه)

      همیشه کامنتای مثبت رو میزاری

      موافقم 13
      مخالفم 0
  2. مهدی

    ۵ مهر ۱۴۰۲
    سوابق: (167 ديدگاه)

    خیلی استرس زا است. همش می‌ترسی حواست نباشد و درب را محکم ببندی و خراب شود.

    موافقم 15
    مخالفم 3
  3. فرشاد شفیعی

    ۵ مهر ۱۴۰۲
    سوابق: (3 ديدگاه)

    یه ستاره دادم ولی زد 5از 5

    موافقم 2
    مخالفم 5
    1. شاهین

      ۵ مهر ۱۴۰۲
      سوابق: (4526 ديدگاه)

      دوست گرامی اون ستاره ها میانگین نمرات رو حساب میکنه. شما 1 ستاره بدی شاید باقی کاربرا 5 ستاره داده باشن و میانگین امتیازها همچنان بالا بمونه.

      موافقم 13
      مخالفم 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا