تحلیل شارژ سریع خودروهای لوسید ایر در مقایسه با تسلا مدل اس
لوسید ایر نهتنها با قابلیت پیمایش شگفت انگیزش با هر بار شارژ میتواند دلبری کند، بلکه در معیارهایی چون شارژ سریع نیز مزیتهای قابلتوجهی نسبت به سایر رقبا ازجمله تسلا مدل اس پلاد دارد.
لوسید ایر میخواهد یک خودروی الکتریکی جدید و پیشرفته با بهترین قابلیتهای شارژ در جهان باشد. در این مقایسه، تسلا مدل اس پلاد آورده شده که البته مدلهای برتر پورشه تایکان، آئودی ای-ترون و مرسدس EQS نیز میتوانند مورد قیاس قرار گیرند.
برای این آزمون از نسخه دریم لوسید ایر با باتریهای پیش تهویه شونده و ایستگاههای شارژ سریع الکتریفای امریکا استفاده شده که تا 350 کیلووات (سازگار با باتریهای 800 ولتی) را ارائه میکند.
با توجه به دادههای به دست آمده در تست صفر تا صد SOC، قدرت شارژ تقریباً بلافاصله پس از شروع افزایش یافته و به بیش از 200 کیلووات در عرض چند ثانیه میرسد. حداکثر توان شارژ بیش از 302 کیلووات بوده که در SOC شش درصد ثبت میشود. این در حالی است که متوسط شارژ بالای 300 کیلووات نیز حفظ میشود.
پس از رسیدن به شارژ 17 درصد، قدرت شارژ به آرامی کاهش مییابد. به گونهای که در شارژ 41 درصد SOC این میزان تا 200 کیلووات کاهش یافته و در شارژ 73 درصدی هم حتی به 100 کیلووات میرسد.
کل انرژی تحویل شده به خودرو طبق نمایشگر ایستگاه شارژ، 134 کیلووات ساعت است. که همان گونه که پیش از این هم در پدال مطرح کردیم، قسمتی از آن برای خنکسازی و سایر موارد تلف میشود.
جلسه شارژ از 0 تا 100 درمجموع 1 ساعت و 22 دقیقه طول کشیده است. اما مقادیر مهمتر شارژ تا 80 و 90 درصد میباشند که به شرح ذیل زمان نیاز دارند:
شارژ 10 تا 80 درصد | 34.2 دقیقه |
شارژ 20 تا 80 درصد | 31.3 دقیقه |
شارژ 10 تا 90 درصد | 45.7 دقیقه |
شارژ 20 تا 90 درصد | 42.9 دقیقه |
این نشان میدهد که مثلاً شارژ از 80 تا 90 درصد حدود 11 دقیقه زمان نیاز دارد.
لوسید میگوید که ظرفیت باتری ایر دریم ادیشن 118 کیلووات ساعت است. اما جزئیاتی چون مقدار در دسترس و قابل استفاده را توضیح نمیدهد. بنابراین میتوان حدوداً ظرفیت کل باتری این خودرو را 122 کیلووات ساعت حدس زد.
در حال حاضر ما برای لوسید ایر دریم ادیشن، پیمایش با رتبهبندی استاندارد EPA را با چرخهای 19 اینچی داریم.. برد ترکیبی این نسخه 837 کیلومتر اعلام شده و بنابراین با توجه به ظرفیت مفید 118 کیلووات ساعتی میتوانیم به مصرف انرژی 141 واتساعت در کیلومتر برسیم.
با توجه به سرعت مؤثر شارژ از 20 تا 80 درصد میتوانیم 18.2 کیلومتر مسافت قابل پیمایش به ازای هر دقیقه شارژ را در نظر بگیریم. درحالیکه طبق استاندارد EPA این خودرو در حالت پیک شارژ میتواند در هر دقیقه، برای 36 کیلومتر مسافت، شارژ ذخیره کند. در چنین حالتی با 3 دقیقه شارژ شما میتوانید شعاع حرکتی خود را 100 کیلومتر اضافه کنید که بسیار عالی است.
مقایسه قدرت شارژ
نگاهی به محنیهای شارژ تسلا مدل اس پلاد و لوسید ایر نشان میدهد که این دو خودرو بسیار نزدیکتر از چیزی هستند که تصور میکنیم. لوسید با شدت بیشتری شروع به شارژ میکند و به سطوح بالای 300 کیلووات میرسد درحالیکه تسلا روی 250 کیلووات (حداکثر مقدار سوپرشارژرهای V3) محدود شده و البته باتری کوچکتری هم دارد. این تفاوت مربوط به خروجی ایستگاههای سوپرشارژر تسلا است. با این وجود، میانگین سطح توان شارژ در لوسید 154 و در تسلا 139 کیلووات است.
باتریهای کوچکتر تسلا سریعتر پر میشوند و پر کردن 80 درصد ظرفیت آنها تنها 27.5 دقیقه زمان نیاز دارد. تسلا با توجه به ظرفیت باتری، سریعتر از لوسید شارژ میشود اما باید به مهمترین معیار از دیدگاه مصرفکننده بپردازیم که برد خودرو است.
اگر منصف باشیم باید تسلا مدل اس با چرخهای 19 اینچی را در برابر لوسید با این سایز چرخ قرار دهیم. درحالیکه نسخه استاندارد اس پلاد از چرخهای 21 اینچی سود میبرد. تسلا مدل اس لانگ رنج (برد بلند) از چرخهای 19 اینچی برخوردار است. برد مدل لانگ رنج بر اساس ارزیابی EPA بهطور متوسط 651 کیلومتر اعلام شده است.
نمودارها نشان میدهند که لوسید ایر نسبت به تسلا مدل اس برتری قابلتوجهی دارد، کمی کارآمدتر است و البته هزینه اضافی هم دارد. تسلا با هر بار شارژ میتواند بهطور میانگین 15.2 کیلومتر مسافت بیشتری راه برود که در برابر لوسید بهمراتب کمتر است. این بدان معناست که لوسید ایر حدود 20 درصد سریعتر شارژ شده و با توجه به باتریهای بزرگتر، برد بیشتری هم دارد. بنابراین در یک زمان شارژ یکسان، با لوسید میتوان شارژی بیشتر برای طی مسافتی طولانیتر دریافت نمود.
نتیجه این آزمون نشان میدهد که لوسید ایر دریم ادیشن مدل 2022 به احتمال زیاد، سریعترین شارژ خودروی الکتریکی بازار را دارد. حتی حدس میزنیم که این خودرو پتانسیل برای بهبود بیشتری را هم دارد.
در مقابل، تسلا مدل اس یک رقیب قوی است که باتری آن با نرخ C بیشتر (قدرت بالاتر در مقایسه با ظرفیت کل) شارژ میشود و در شارژ 30 تا 100 درصد هم قابل مقایسه با لوسید است.
نکته آخر اینکه دمای شارژ میتواند روی عملکرد و سرعت شارژ باتریها تأثیر بگذارد. ما اطلاعاتی هم از دمای باتری در ابتدا و انتهای فرایند شارژ نداریم. همچنین بعد از یک رانندگی پرفشار هم تا زمانی که دمای باتریها به سطح ایده آلی برنگردند، شارژ غیر ممکن خواهد بود.
درمجموع میتوان گفت که با یک شارژ 34 دقیقهای در سفرهای طولانی، برد کافی برای رسیدن به استراحت گاه بعدی را خواهید داشت و البته با حدود 9 دقیقه شارژ هم میتوانید این میزان را 240 کیلومتر دیگر افزایش دهید. مثلاً برای شروع یک سفر هزار کیلومتری، با باتریهای پر تنها یک شارژ بین راهی زیر 10 دقیقهای کفایت خواهد کرد که برای اکثر مردم و نیازها کافی است.