داستان مالکیت خودروسازان کره‌جنوبی (قسمت دوم: دوو)

دوشنبه 15 تیر 1394 - 13:47
مطالعه 6 دقیقه
Daewoo Securities
در قسمت اول مالکیت خودروسازان کره جنوبی به بررسی بزرگ‌ترین خودروساز این شرکت یعنی Hyundai-KIA پرداختیم و حال در قسمت دوم این سری (و قسمت ششم...
تبلیغات

در قسمت اول مالکیت خودروسازان کره جنوبی به بررسی بزرگ‌ترین خودروساز این شرکت یعنی Hyundai-KIA پرداختیم و حال در قسمت دوم این سری (و قسمت ششم مطلب)، شرکت دوو را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

کپی لینک

14. گروه صنعتی دوو

شرکت دوو، شرکت صنعتی خوشه‌ای کره‌ای ست که در 1967 به دست کیم وو چونگ تأسیس شد. نام این شرکت از دو بخش Dae (به معنای عالی) و Woo (برگرفته از نام مؤسس شرکت) تشکیل شده است. تا پیش از بحران مالی 1997، دوو بعد از گروه هیوندای دومین ابرشرکت کره جنوبی محسوب می‌شد اما بحران مالی، سرنوشتی مشابه گروه هیوندای برای این غول صنعتی رقم زد. امروزه بیشتر بخش‌های شرکت دوو که سابقاً زیر مجموعه آن بودند به‌صورت مستقل فعالیت می‌کنند. مهم‌ترین شرکت‌های بازمانده از گروه دوو عبارت‌اند از:

1) شرکت دوو الکترونیکس

شرکت Daewoo Electronics سومین سازنده بزرگ لوازم خانگی و صوتی و تصویری در کره جنوبی (بعد از سامسونگ و LG) است. این شرکت در 1999 ورشکست شد و طلبکاران شرکت، مالکیت آن را بر عهده گرفتند. در اکتبر 2010 (آبان 1389) مالکان شرکت اعلام کردند که با قراردادی به ارزش 518 میلیون دلار قصد فروش سهام شرکت را به گروه صنعتی ایرانی انتخاب (Entekhab Industrial Group) دارند. رقیب شرکت انتخاب در این مزایده، گروه Electrolux سوئد (دومین سازنده بزرگ لوازم خانگی در دنیا) بود. با وجود نوشتن قرارداد برای انتقال مالکیت Daewoo Electronics به ایران، سهامداران شرکت از فروش شرکت به گروه انتخاب پشیمان شدند. دلیل این امر بیشتر به مشکلات مالی و بانکی (در اثر تشدید تحریم‌ها علیه ایران) مربوط می‌شد. با شکایت گروه انتخاب، دوو الکترونیکس مجبور به پرداخت 70 میلیون دلار خسارت به‌منظور فسخ قرارداد شد. در ژانویه 2013 گروه صنعتی Dongbu با قراردادی به ارزش 270 میلیون دلار مالکیت شرکت را برعهده گرفت. نام شرکت نیز به Dongbu Daewoo Electronics تغییر یافت.

2) شرکت دوو اینترنشنال

Daewoo International بزرگ‌ترین شرکت تجاری در کره جنوبی و همچنین سازنده قطعات فولادی و اجزای اتومبیل محسوب می‌شود که هم‌اکنون تحت مالکیت بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد در دنیا، شرکت POSCO (با مالکیت 60.31% از سهام) قرار دارد. شرکت سرمایه‌گذاری کره (1.47%) و شرکت سرمایه‌گذاری فیدلیتی (1.24%) سایر سهامداران عمده Daewoo International محسوب می‌شوند.

3) شرکت Daewoo Engineering & Construcktion

شرکت ساخت‌وساز مهندسی کره‌ای که به احداث نیروگاه‌ها، پل‌ها و ساختمان‌های بزرگ تجاری مشغول است. بعد از بحران مالی حاکم بر شرق آسیا، شرکت Daewoo E&C نیز حالت مستقل به خود گرفت.

4) شرکت DSME

Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co.,Ltd یا به اختصار DSME دومین کشتی‌ساز بزرگ جهان (بعد از کشتی‌سازی هیوندای) محسوب می‌شوند. صنایع سنگین هیوندای، صنایع کشتی‌سازی دوو و صنایع سنگین سامسونگ (سومین کشتی‌ساز بزرگ جهان)، Big Three صنعت کشتی‌سازی محسوب می‌شوند.

5) شرکت Tata Daewoo

شرکت تاتا دوو دومین سازنده بزرگ وسایل حمل‌ونقل سنگین در کره جنوبی محسوب می‌شود. این شرکت بعد از جدا شدن از Daewoo Motors در سال 2002، تحت مالکیت تاتا موتورز هند درامد. این شرکت در حال حاضر دو مدل اصلی Prima و Novus را تولید می‌کند.

6) دوو بأس

دوو بأس دومین تولیدکننده بزرگ اتوبوس در کره جنوبی (بعد از هیوندای) است. این شرکت در سال 2002 تأسیس شد و هم‌اکنون زیر مجموعه کمپانی Young-An Hat است.

دوو بأس همچنین مالکیت شرکت‌های:

Zyle Daewoo Bus Corporation

Guilin Daewoo

Shanghai Wanxiang Daewoo Bus

Daewoo Bus Costa Rica S.A

Daewoo Bus Kazakhstan

Daewoo Pak Motors (Pvt.) Ltd

را نیز بر عهده دارد که هرکدام مسئول تولیدات این شرکت در گوشه‌ای از جهان هستند.

7) دوو موتورز

واحد خودروسازی گروه دوو که در 1982 با خرید شرکت Saehan Motors به دست کمپانی مادر، تأسیس شد. بعد از فراز و نشیب‌های فراوان این شرکت در سال 2002 از شرکت اصلی جدا شد و مالکیت آن را جنرال موتورز آمریکا بر عهده گرفت و نام آن نیز به GM Daewoo تغییر یافت؛ در این بین شرکت‌های هیوندای، دایملر-کرایسلر و ایضاً فورد خواهان خرید Daewoo Motors بودند. البته عمر این شرکت بسیار کوتاه بود و در سال 2011 تولید خودروهای برند Daewoo برای همیشه به دست جنرال موتورز متوقف شد. بعد از توقف تولید دوو، بعضی از کارخانه‌های این شرکت تحت عنوان شرکت جدیدی به نام GM Korea شروع به تولید محصولات برندهای زیر مجموعه جنرال موتورز (اعم از شورولت، بیوک و ...) در خاک کره جنوبی کرد. GM Korea هم‌اکنون مالکیت شرکت‌های Chevrolet Europe GmbH (تولیدکننده خودروهای شورولت و کوروت واقع در زوریخ، سوییس) و General Motors Vietnam (سابقاً VIDAMCO) هست و همچنین نیمی از سهام UzDaewoo Auto در ازبکستان (بازوی همکاری 50/50 با شرکت OJSC UzAutosonao) را نیز دارا بود؛ شرکتی که امروزه به نام GM Uzbakistan شناخته می‌شود و سهام GM Korea در آن به 25% کاهش یافته است.

8) دوو سکیوریتیس

Daewoo Securities بزرگ‌ترین شرکت سرمایه‌گذاری و خدمات مالی در کره جنوبی محسوب می‌شود که ابتدا بخشی از گروه دوو بود اما اکنون تحت مالکیت بانک توسعه کره (KDB) است.

9) شرکت S&T Motiv

S&T Daewoo یا Daewoo Precision Industries سابق که امروزه به نام S&T Motiv شناخته می‌شود و زیر مجموعه شرکت S&T Holdings محسوب می‌شود، سازنده ادوات و تجهیزات نظامی و سلاح‌های انفرادی خصوصاً برای ارتش کره محسوب می‌شود.

10) صنایع سنگین دوو

DHI یا صنایع سنگین دوو شرکت سازنده ماشین‌آلات سنگین و راه‌سازی تحت مالکیت دوو بود که بعد از بحران مالی کره جنوبی تولیدش متوقف شد و کارخانه‌های آن به گروه دوسان فروخته شد و می‌توان آن را بخشی از صنایع سنگین دوسان به‌حساب آورد

11) شرکت توسعه دوو

Daewoo Development Co دیگر بخش تجزیه شده از گروه دوو بود که مسئول مدیریت هتل‌های دوو در سراسر دنیاست و همچنین امتیاز هتل‌های مشهور Hilton در کره جنوبی را در دست دارد.

ادامه دارد ...

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.