تاتا آوینیا کانسپت، ترکیبی هندی از مینی ونها و هاچبک ها!
کار را با طراحی ظاهری شروع میکنیم که هندیها از آوینیا به عنوان ترکیب کننده عناصر طراحی شاسی بلندها، مینی ونها و هاچبک های لوکس نام بردهاند. البته کلیت خودرو بیشتر شبیه یک مینی ون پوزهکوتاه است. این خودرو کاپوتی بسیار کوتاه، شیشه جلو با زاویه زیاد، فاصله بین محوری قابلتوجه، رینگهای بزرگ و اورهنگ های کوچک دارد. عناصر طراحی آیندهنگرانه نیز احتمالاً پیشنمایشی از زبان طراحی آتی تاتا هستند. از دیگر ویژگیهای بصری این کانسپت میتوان به نوارهای LED جلو و عقب، جلوپنجره نورانی و بدنه دو رنگ اشاره کرد.
یک جفت درب خودکشی که تاتا از آنها به عنوان دربهای پروانهای نام میبرد باعث دسترسی به کابینی جادار با چهار صندلی میشوند. این بخش طراحی مینیمالیستی دارد و در آن از متریال لوکس و پایدار استفاده شده است. جدای از نمایشگرهای خاص جایگزین شده بجای آینههای جانبی خبری از صفحهنمایش در کابین آوینیا نیست زیرا طراحان تاتا به دنبال ایجاد کمترین حس حواسپرتی بودهاند. بجای این نمایشگرها میتوان از دستورات صوتی، هوش مصنوعی و نوار صوتی روی داشبورد استفاده کرد.
هر صندلی دارای سیستمهای صوتی و تهویه مطبوع شخصی سازی شده است و صندلیهای جلو نیز میتوانند برای ورود و خروج بهتر بچرخند. از دیگر ویژگیهای این بخش میتوان پخش کننده عطر در کنسول مرکزی، کنترلهای لمسی و فیزیکی روی فرمان و... را نام برد. هنوز مشخصات قوای محرکه کانسپت تاتا منتشر نشده است اما میدانیم آوینیا بر اساس پلتفرم Gen 3 شکل گرفته است. این پلتفرم جدید مختص خودروهای الکتریکی است و در هند و برای پشتیبانی از نسل بعدی سیستمهای ارتباطی و کمکراننده شکل گرفته است.
تاتا ادعا میکند باتری بکار رفته در این کانسپت حداقل شعاع حرکتی 500 کیلومتری را به همراه زمان شارژ نیم ساعتی ارائه میکند. انتظار میرود این پلتفرم با سیستم چهار چرخ محرک نیز همراه شود زیرا تاتا میگوید آوینیا مناسب هر نوع مسیری است. در نهایت نیز باید به متریال سبکوزن و مستحکمی اشاره کرد که در ساختار این خودرو بکار رفته است. پلتفرم موردبحث در طیف وسیعی از خودروهای رقابتی تاتا بکار خواهند رفت. شایان ذکر است نسخه تولیدی کانسپت آوینیا تا سال 2025 در دسترس خواهد بود و تاتا تا آن زمان هشت خودروی الکتریکی جدید را نیز روانه بازار خواهد کرد.