بیامو: منع تولید خودروهای درونسوز به صنعت خودرو آسیب میزند
با اینکه بیامو به شدت برنامههای الکتریکی خود را دنبال میکند اما از پیشرانههای درونسوز دست نکشیده است. نیروگاه 12 سیلندر باواریا دیگر غرش نمیکند اما پیشرانههای 6 و 8 سیلندر جدید این خودروساز در راه هستند. یکی از وبسایتهای خودرویی آلمان به نقل از اولیور زیپس مدیرعامل بیامو گفته است خاتمه تولید پیشرانههای درونسوز اقدامی ناپخته است. زیپس این سخنان را در خلال برگزاری جلسهای محرمانه با گروه سیاسی CSU به زبان آورده است. رئیس بیامو درباره منع فروش احتمالی خودروهای درونسوز و تأثیر منفی آن روی صنعت خودرو هشدار داده است. دلیل زیپس برای گفتههای خود منطقی بوده است.
او گفته است:
خودروهای درونسوز نه تنها در آلمان بلکه در اروپا و کل جهان بیشترین سهم را با فاصله زیاد از دیگران دارند. پیش از آنکه برنامههایی 8 یا 10 ساله برای منع فروش چنین خودروهایی وضع کنید باید به خوبی بدانید چهکاری انجام میدهید. اگر تلاش بکنید این تکنولوژی را در آلمان و اروپا منع کنید اما چنین چیزی در بازار جهانی رخ ندهد شما این تکنولوژی را در مقیاس جهانی از دست خواهید داد
مدیر بیامو ادامه داده است:
دست کشیدن از این تکنولوژی، صرفنظر از عدم نیاز به آن در موقعیت جهانی یک تصمیم آسیبرسان خواهد بود. من فکر نمیکنم منع فروش خودروهای درونسوز به بهبود شرایط آب و هوایی یا هر چیز دیگر کمک کند
البته برخلاف بیامو، برخی خودروسازان برنامههای خود برای خاتمه فروش خودروهای درونسوز در اروپا تا سال 2030 یا زودتر را اعلام کردهاند. از جمله این شرکتها میتوان به جگوار، ولوو، بنتلی، فورد، رنو، پژو، آلفارومئو، اوپل/واکسهال، فیات، لانچیا و... اشاره کرد.
مرسدس هم میخواهد تا سال 2030 به برندی تمام الکتریکی در اروپا تبدیل شود اما این کار تنها در شرایطی رخ خواهد داد که وضعیت بازار اجازهاش را بدهد. آئودی هم میخواهد این کار را تا سال 2032 انجام دهد اما شاید فروش محصولات درون سوزش در چین را ادامه دهد. هیوندای و کیا نیز تصمیم مشابهی را اتخاذ کردهاند هرچند تبدیل شدن این دو برند به شرکتهایی تمام الکتریکی تا سال 2035 رخ نخواهد داد. اگر پیشنهاد کمیسیون اروپا رأی بیاورد تمامی خودروسازان حاضر در اروپا از سال 2035 اجازه فروش خودروهای درونسوز را نخواهند داشت.