رانندگی با شورلت کاپریس کلاسیک 1991 سدان سنتی آمریکایی

جمعه 23 آذر 1403 - 13:30
مطالعه 5 دقیقه
Untitled-4
در این مطلب سری به گذشته زده‌ایم و پشت فرمان شورلت کاپریس مدل 1991 نشسته‌ایم که در کشورمان طرفداران زیادی دارد.
تبلیغات

کاپریس یکی از مشهورترین نام‌ها در تاریخ محصولات شورلت محسوب می‌شود. این خودرو که در دههٔ 60 و اوایل دههٔ 70 پرفروش‌ترین خودروی آمریکا بود، برای دههٔ 90 و نسل چهارم، تحول بزرگی را تجربه کرد. نسل چهارم کاپریس با خطوط منحنی و نرم، انحرافی شجاعانه از خودروهای جعبه‌ای شکل شورلت محسوب می‌شد. با این تغییر، کاپریس به خودرویی بسیار زیباتر و مدرن‌تر تبدیل شد.

شورلت برای توسعهٔ نسل چهارم کاپریس، از مهندسان خود خواسته بود همان فرمول سنتی کاپریس یعنی شاسی مستقل با پیشرانهٔ V8 بلوک کوچک را حفظ کنند ولی طراحی بیرونی باید مدرن می‌شد تا آیرودینامیک بهتری پیدا کند. طراحان در این مسیر موفق عمل کردند و با خطوط نرم و منحنی، ضریب درگ را به 0.33 Cd رساندند که بسیار بهتر از 0.41 Cd نسل قبلی بود. این در حالی است که نسل چهارم کاپریس از لحاظ ابعاد بزرگ‌تر از نسل قبلی شده و بدنه حدود پنج سانتی‌متر پهن‌تر شده بود. علاوه بر این، سپرهای یکپارچهٔ جدید هم به طول خودرو اضافه کرده بودند.

این رشد ابعاد، در داخل افزایش فضای سرنشینان را به دنبال داشته است و هرچند فضای پا نسبت به طول کلی خودرو کم احساس می‌شود ولی فضای سر فراوان است و سه مرد بزرگ جثه می‌توانند در کنار هم در صندلی‌های عقب بنشینند. کاپریس برای سفرهای طولانی خودروی بسیار مناسبی است و هرچند صندلی‌های پهن آن خصوصاً وقتی با چرم پوشیده شده باشند حمایت جانبی از بدن ندارند ولی این سدان بزرگ برای تایم زنی در نوربرگ‌رینگ ساخته نشده است. در کابین این ماشین، شاهد اقیانوسی از تودوزی چرمی، دریایی از کف‌پوش‌های فرش مانند و جنگلی از تریم چوب مصنوعی خواهید بود. هرچند این تریم‌های چوبی خیلی واقعی به نظر نمی‌رسند ولی به‌طورکلی، شورلت کارش را درست انجام داده و کابین کاپریس چشمگیر و باسلیقه به نظر می‌رسد.

هرچه رانندگی طولانی‌تر باشد، رضایت از کاپریس بیشتر می‌شود. این سدان 1845 کیلوگرمی در طول رانندگی با توجه به قدرتش، عملکرد مناسبی از خود نشان داد. موتور V8 که به دریچه گاز برقی و سیستم سوخت‌رسانی انژکتوری مجهز شده است، 170 اسب بخار قدرت تولید می‌کند و صدایی باصلابت دارد. این قدرت، شتاب صفر تا 96 کیلومتر بر ساعت معقول 10.1 ثانیه‌ای را برای سدان بزرگ شورلت فراهم می‌کند هرچند که حداکثر سرعت از 175 کیلومتر بر ساعت فراتر نخواهد رفت.

البته با توجه به مسافت توقف طولانی کاپریس، چنین حداکثر سرعتی مناسب خواهد بود زیرا هنگام فشردن پدال ترمز تا انتها، 61 متر طول می‌کشد تا ترمزهای دیسکی جلو و کاسه‌ای عقب کاپریس با سیستم ABS بوش، خودرو را از سرعت 110 کیلومتر بر ساعت متوقف کنند. با وجود مداخلهٔ سیستم ABS آلمانی، بازهم ترمزهای کاپریس چندان قدرتمند نیستند. کاپریس‌های قدیمی سیستم تعلیق بسیار نرمی داشتند که پویایی رانندگی را از بین می‌برد ولی خوشبختانه جنرال موتورز متوجه شد که دیگر نمی‌توان خودرویی با هندلینگ مشابه بالن به بازار عرضه کرد و به همین دلیل، کاپریس 1991 برای یک سدان خانوادگی فول سایز هندلینگ بسیار خوبی دارد. در حال حاضر، نمونه‌های تمیز نسل چهارم شورلت کاپریس در کشورمان حدود یک میلیارد تومان قیمت دارند.

کپی لینک

مشخصات فنی

Chevrolet Caprice 1991

پیشرانه

5.0 لیتری V8

قدرت

170 اسب بخار

گشتاور

345 نیوتن متر

گیربکس

4 سرعته اتوماتیک

محور محرک

عقب

شتاب صفر تا 96

10.1 ثانیه

مسافت 400 متر

17.6 ثانیه

توقف از 110

61.2 متر

شتاب جانبی

0.76 جی

حداکثر سرعت

175 کیلومتر بر ساعت

مصرف سوخت

11.2 لیتر ترکیبی

طول

5,438 میلی‌متر

عرض

1,956 میلی‌متر

ارتفاع

1,440 میلی‌متر

فاصلهٔ محوری

2,944 میلی‌متر

وزن

1845 کیلوگرم

حجم صندوق بار

566 لیتر

قیمت زمان تولید

17,370 دلار

 

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.