راز مخفی کوروت ZR1 برای دستیابی به حداکثر سرعت 375 کیلومتر بر ساعت!

چهارشنبه 21 خرداد 1404 - 06:30
مطالعه 3 دقیقه
Corvette-ZR1-1
کوروت ZR1 میتواند به حداکثر سرعت فوق‌العادۀ 375 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند اما برای انجام این کار مهندسان جنرال موتورز ترفند جالبی را به کار...
تبلیغات

کوروت ZR1 میتواند به حداکثر سرعت فوق‌العادۀ 375 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند اما برای انجام این کار مهندسان جنرال موتورز ترفند جالبی را به کار گرفته‌اند.

شورلت کوروت ZR1 جدید سریع‌ترین نسخه در تاریخ این خودرو است، چه از نظر شتاب و چه از نظر سرعت نهایی. جنرال موتورز حتی ادعا می‌کند که این خودرو با سرعت 375 کیلومتر بر ساعت، سریع‌ترین خودروی جهان با قیمت زیر یک میلیون دلار است. این رکورد چند ماه پیش توسط مارک روس، رئیس جنرال موتورز، در یک پیست آزمایشی ثبت شد؛ اما برای رسیدن به این سرعت، خودرو باید به شیوه‌ای خاص تنظیم شود و در دنده مناسب قرار گیرد که برخلاف انتظار، دنده آخر نیست.

در مشخصات فنی، ردلاین ZR1 جدید 8 هزار rpm اعلام شده است اما این تمام ماجرا برای رسیدن به سرعت 375 کیلومتر بر ساعت نیست زیرا قدرت موتور در دنده هفت شروع به افت می‌کند و در دنده هشت به‌شدت کاهش می‌یابد. برای حفظ قدرت، خودرو باید در دنده شش بماند. به گفته جنرال موتورز، ZR1 به‌گونه‌ای مهندسی شده که در دنده شش ردلاین مخفی 8,100 rpm دارد و اجازه می‌دهد شتاب‌گیری تا بیش از 370 کیلومتر بر ساعت ادامه یابد. این خودرو با این هدف کاملاً آزمایش و مهندسی شده و تمام خودروهای مشتریان قادر خواهند بود در شرایط مناسب پیست به این شاهکار دست یابند.

کپی لینک

چطور ZR1 محرک عقب شتاب سریع‌تری از E-Ray چهارچرخ محرک دارد؟

روی کاغذ، خودروهای چهارچرخ محرک معمولاً در زمان شتاب‌گیری بهتر از دیفرانسیل عقب عمل می‌کنند، زیرا چسبندگی در هر چهارچرخ، انتقال قدرت و کشش را بهبود می‌بخشد. به همین دلیل، ابتدا تصور می‌شد که کوروت E-Ray چهارچرخ محرک با وزن 1712 کیلوگرم، 655 اسب بخار قدرت و 800 نیوتن متر گشتاور، عملکرد بهتری نسبت به ZR1 دیفرانسیل عقب با وزن 1665 کیلوگرم، 1064 اسب بخار و 1120 نیوتن متر گشتاور داشته باشد اما آزمایشت واقعی نشان داد که ZR1 با زمان شتاب صفر تا 96 کیلومتر بر ساعت 2.3 ثانیه، 0.2 ثانیه سریع‌تر از E-Ray است.

برای این موضوع دلایل مختلفی می‌توان متصور شد که یکی از آن‌ها توزیع وزن است. وزن بیشتر روی چرخ‌های محرک می‌تواند در شتاب‌گیری برتری ایجاد کند. عامل دوم، مرکز ثقل خودرو است که بر جابه‌جایی وزن روی چرخ‌ها تأثیر می‌گذارد. مرکز ثقل بالاتر، وزن بیشتری را به چرخ‌های عقب منتقل می‌کند و احتمالاً چسبندگی بهتری ایجاد می‌کند؛ E-Ray احتمالاً وزن بیشتری در قسمت پایین بدنه دارد. عامل سوم، لاستیک‌های خودرو است که نقش مهمی در چسبندگی به جاده دارند. ZR1 از لاستیک‌های جدید کاپ بهره می‌برد که احتمالاً نسبت به E-Ray برتری دارد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.