بی وای دی چین سهم تسلا از بازار اروپا را از تصاحب می‌کند؟

شنبه 5 شهریور 1401 - 12:30
مطالعه 5 دقیقه
byd_tang_ev_
بی وای دی چین به عنوان یک کمپانی تکنولوژی و سازنده خودروهای الکتریکی به دنبال تولید محلی محصولات خود است تا به این ترتیب بهتر بتواند با نیازهای...
تبلیغات

بی وای دی چین به عنوان یک کمپانی تکنولوژی و سازنده خودروهای الکتریکی به دنبال تولید محلی محصولات خود است تا به این ترتیب بهتر بتواند با نیازهای بازار اروپا هماهنگ شود. این موضوع با تائید عرضه سدان هان، شاسی‌بلند تانگ و کراس اوور آتو 3 در این قاره طی چهار ماه آینده پررنگ خواهد شد. خودروهای یاد شده هم‌اکنون در شهر شنژن چین تولید می‌شوند. این شهر چهارمین شهر پرجمعیت این کشور بوده و این محصولات از سایت بی وای دی به بازارهای جهانی صادر می‌شوند. این خودروساز چینی به دنبال گسترش شدید فعالیت‌های خود بوده و حضور پررنگ در کشورهای اسکاندیناوی، آلمان، بریتانیا و... را مدنظر قرار داده است.

یکی از مدیران ارشد بی وای دی چین در اروپا با اتوکار مصاحبه‌ای مفصل داشته و اظهار داشته تولید محلی خودرو در قاره اروپا برای این خودروساز جالب بوده است. او تائید می‌کند:

ما به‌طور جدی درباره تولید خودروها در اروپا فکر می‌کنیم.

زمانی که از برایان یانگ درباره احتمال تأسیس کارخانه تولید خودرو در اروپا پرسیده شد او گفت:

ما برنامه آنی نداریم. ما تازه شروع به کسب اطلاعات کرده‌ایم تا بفهمیم مشتریان ما چه سلایقی دارند. اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود و بتوانیم ساختار اصلی خود را شکل دهیم شاید به دنبال تأسیس کارخانه هم باشیم. این کار قدم‌به‌قدم پیش خواهد رفت.

بی وای دی چین امیدوار است سهم قابل‌توجهی از بازار خودروهای الکتریکی اروپا را از چنگ تسلا دربیاورد و به همین خاطر با سه محصول یاد شده به جنگ این برند آمریکایی رفته است. انتظار می‌رود رقیب تسلا مدل 3 که با نام Seal شناخته می‌شود طی ماه‌های آتی روانه قاره همیشه‌سبز شود؛ اما تسلا در اروپا مزیت‌هایی دارد. این شرکت نه‌تنها بیش از 10 سال است خودروهای الکتریکی خودش را در اروپا عرضه می‌کند بلکه هم‌اکنون در نزدیکی برلین کارخانه مشهوری را تأسیس کرده و از آنجا خودروهای این قاره را تأمین می‌کند.

به گزارش پدال و به نقل از اتوکار، اگرچه تأسیس کارخانه تسلا در آلمان با تأخیرهای زیادی روبرو بود اما در نهایت این تأسیسات 5 میلیارد یورویی به یکی از قطب های تولیدی تسلا تبدیل شد و ظرفیت تولید سالانه آن به 500 هزار دستگاه می‌رسد. به این رقم باید ظرفیت تولید حدود 500 هزار دستگاهی در فرمونت آمریکا، ظرفیت 750 هزار دستگاهی کارخانه شانگهای چین و... را اضافه کرد. همچنین تسلا پیش‌بینی می‌کند تعداد 520 هزار دستگاه خودرو را هر سال در کارخانه تگزاس تولید خواهد کرد. بی وای دی چین در نیمه اول امسال تعداد 641,350 دستگاه خودرو با قوای محرکه جدید را به فروش رسانده است. این رقم شامل تعداد محدودی خودروی پلاگین هیبریدی و هیدروژنی نیز هست. در مقابل تسلا فروش 564 هزار دستگاهی داشته و می‌خواهد در ماه‌های آینده این رقم را به‌طور قابل‌توجهی افزایش دهد.

اما علیرغم ظرفیت تولید مناسب 5 کارخانه کنونی بی وای دی در چین، این شرکت به شدت محتاج تأسیس کارخانه جدید در اروپاست زیرا این امر منجر به کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل و زمان تحویل به مشتریان خواهد شد. هنوز مشخص نیست که آیا این خودروساز چینی در اروپا اقدام به تولید خودرو خواهد کرد یا خیر. همچنین معلوم نشده این شرکت باتری‌های فسفات آهن لیتیوم خودش را از چین به این قاره صادر خواهد کرد یا اینکه آن‌ها را نیز در اروپا تولید خواهد کرد.

از طرف دیگر فرصت‌های مناسبی از بابت به اشتراک‌گذاری پلتفرم‌ها وجود دارد. بی وای دی قبلاً با تویوتا به منظور توسعه خودروهای الکتریکی ارزان‌قیمت جهت عرضه در بازار چین همکاری کرده و یانگ می‌گوید این شرکت از به اشتراک‌گذاری پلتفرم جدید 3.0 خود با دیگر شرکت‌ها کاملاً استقبال می‌کند. او اظهار می‌دارد:

ما از کل صنعت خودرو استقبال می‌کنیم. ما رقبای یکدیگر نیستیم. ما می‌توانیم باهم کار کنیم تا واقعاً کل بازار خودروهای الکتریکی را رشد دهیم. این فلسفه ماست.

یانگ از اشاره به برندهای بالقوه‌ای که می‌توانند با بی وای دی همکاری کنند خودداری می‌کند اما چندین خودروی الکتریکی که در آینده نزدیک راهی قاره همیشه‌سبز خواهند شد از پلتفرم‌هایی استفاده می‌کنند که توسط خودروسازان چینی توسعه یافته‌اند. از جمله این خودروها می‌توان به اسمارت نامبر وان، نسل بعدی مینی الکتریکی و ولوو XC20 اشاره کرد. برای تأسیس کارخانه و تولید خودرو در اروپا نیز می‌توان با یک برند اروپایی همکاری کرد. این امر منجر به کاهش هزینه‌های توسعه و تولید خواهد شد و بی وای دی خودروهای خود را از چین به اروپا صادر نخواهد کرد. این شرکت اولین برند چینی نیست که احتمال تولید خودروهای خود در اروپا را رد نمی‌کند. سال پیش ویلیام لی رئیس برند Nio اظهار داشت:

من معتقدم اگر فروش بالایی در بازار اروپا داشته باشیم می‌توانیم فرصت‌های همکاری با شرکای زنجیره تأمین را بررسی کنیم. من می‌دانم که در اروپا ظرفیت تولید مناسبی وجود دارد. ما همچنین می‌توانیم احتمال همکاری با دیگر شرکت‌ها به منظور تأسیس شرکت جوینت ونچری را در نظر بگیریم.

 

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.