صادرات خودروهای الکتریکی چین در ماه می ۴۳ درصد رشد کرد اما واردات خودرو به این کشور با کاهش ۳۳ درصدی مواجه شده که این تحول نشاندهنده تنشهای تجاری با غرب است.
صنعت خودروی چین همچنان در حال رشد است اما نه در جهتی که برخی در غرب انتظار داشتند. درحالیکه صادرات جهانی این کشور رو به افزایش است، چین کمتر از همیشه خودرو وارد میکند. این تغییر نهتنها نشاندهنده تحولات بازار است بلکه بازتاب تنشهای ادامهدار در اختلافات تجاری با ایالاتمتحده است که با بازگشت دونالد ترامپ به ریاستجمهوری برای دوره دوم، دوباره در کانون توجه قرار گرفته است. بر اساس دادههای انجمن فروشندگان خودروی چین، واردات خودرو به چین در ماه مه امسال با ۲۵ درصد کاهش به تنها حدود ۴۷ هزار دستگاه رسیده است. واردات از ابتدای سال تا مه نیز حدود ۳۳ درصد کاهش یافته و به ۱۸۰ هزار دستگاه رسیده است.
از بزرگترین واردکنندگان خودرو به چین میتوان به جنرال موتورز، فورد و تسلا اشاره کرد. بامو نیز تعداد زیادی خودرو از ایالاتمتحده به چین صادر میکند. ژاپن با ۷۰,۰۳۷ دستگاه در پنج ماه اول سال، با اختلاف در صدر فهرست کشورهای صادرکننده خودرو به چین قرار دارد. پسازآن، آلمان با ۴۱,۶۷۵ دستگاه و اسلواکی با ۲۵,۸۳۳ دستگاه در رتبههای بعدی هستند.
واردات خودروهای سبک از ایالاتمتحده به چین در ماه گذشته بهشدت کاهش یافته و با ۶۸ درصد افت به تنها ۳,۱۳۰ دستگاه رسیده است. این کاهش مقطعی نیست زیرا در پنج ماه اول سال نیز واردات با ۴۸ درصد کاهش به ۱۸,۸۴۹ دستگاه رسیده است. این در حالی است که آتشبس موقت بین دو کشور امیدی برای ثبات ایجاد کرده بود. در ۱۲ مه (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴)، چین و ایالاتمتحده برای توقف افزایش تعرفهها به مدت ۹۰ روز به توافق رسیدند اما تعرفههای موجود همچنان تأثیرگذار هستند. در چین، خودروهای آمریکایی با موتورهای بالای ۲.۵ لیتر مشمول تعرفه ۲۵ درصدی و مدلهای با موتورهای کوچکتر مشمول تعرفه ۱۵ درصدی هستند. در مقابل، ایالاتمتحده نیز استقبال گرمی از خودروهای چینی نکرده است. این کشور علاوه بر تعرفه، اخیراً قوانینی را نهایی کرده که عملاً تمام واردات خودروهای چینی را به بهانه نگرانیهای امنیت ملی ممنوع میکند. این قوانین جدید، فروش یا واردات نرمافزارهای خودروهای متصل از «کشورهای مورد نگرانی» که بهطور مشخص شامل چین است را هدف قرار دادهاند.
درحالیکه واردات به چین کاهش یافته، صادرات خودروهای این کشور همچنان رو به رشد است. در دوره ژانویه تا می ۲۰۲۵، چین ۲.۸۳ میلیون خودرو صادر کرد که نشاندهنده افزایش ۱۶ درصدی نسبت به سال گذشته است. عملکرد چینیها در ماه می با صادرات ۶۸۲ هزار دستگاه که ۲۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته بسیار قدرتمند بوده است. همانطور که انتظار میرفت، خودروهای الکتریکیشده (شامل خودروهای تمام الکتریکی و پلاگینهیبریدی) چینی در بازارهای صادراتی محبوب بالایی داشتهاند. در ماه می، صادرات خودروهای الکتریکی چین به ۲۹۶ هزار دستگاه رسید که افزایش ۴۳ درصدی را نشان میدهد. بازارهای برتر برای این خودروها شامل برزیل با ۳۵,۴۷۸ دستگاه، بلژیک با ۳۰,۴۰۵ دستگاه، فیلیپین با ۲۱,۵۱۷ دستگاه، بریتانیا با ۲۱,۴۵۶ دستگاه، مکزیک با ۱۴,۵۸۷ دستگاه و استرالیا با ۱۴,۲۵۰ دستگاه بوده است.
khasha.yar
۱۵ تیر ۱۴۰۴با توجه به اینکه کیفیت و عملکرد خودروهای چینی به مراتب از امریکایی بهتره . اگر واردات خودروهای چینی به امریکا آزاد بشه تمام شرکت های امریکایی ورشکست میشن
وحید
۱۵ تیر ۱۴۰۴😂😂شما خیلی باهوش حیفی
Reza-a
۱۵ تیر ۱۴۰۴اونجای متن که میگه: ایالاتمتحده نیز استقبال گرمی از خودروهای چینی نکرده است 🤣
درگیری تعرفه ای چین با آمریکا به صورت مقطعی به نفع چینه باعث افزایش صادراتش میشه اما در طولانی مدت آسیب به عنوان «خوروی چینی» میزنه که خیلی تاثیر منفی برای چین داره و صد درصد مدل های برقی چینی تو بازار جهانی حرف های زیادی برای گفتن دارن در مقابل برند های معروف بیشتر بخاطر قیمت های به شدت مقرون بصرفه و بحث کیفیت هم چندان مطرح نیست چون اختلاف کیفیت بیشتر تو طولانی مدت مشخص میشه که در مورد ماشین های برقی مهم نیست چون عملا دوره مصرف چند ساله دارن چه چینی چه اوروپایی باشه بخاطر عمر باطری که تعویضش عملا مشابه مثال «آفتابه خرج لحیم» هست!