نوآوری‌های مهم کرایسلر؛ از فرمان هیدرولیک تا تزریق سوخت الکترونیکی

دوشنبه 13 اسفند 1403 - 10:30
مطالعه 8 دقیقه
7
برند کرایسلر اگرچه در حال حاضر وضعیت مطلوبی ندارد اما در چند دهه گذشته اختراعات و نوآوری‌های بسیار مهمی داشته است و ما نیز می‌خواهیم برخی از آن‌ها...
تبلیغات

برند کرایسلر اگرچه در حال حاضر وضعیت مطلوبی ندارد اما در چند دهه گذشته اختراعات و نوآوری‌های بسیار مهمی داشته است و ما نیز می‌خواهیم برخی از آن‌ها را معرفی کنیم.

اگر به دنیای خودرو علاقه‌مند باشید حتماً با برندهای کرایسلر، جیپ، دوج و رم آشنا هستید. این برندها هم‌اکنون وضعیت خیلی خوبی ندارند و دلیل آن را می‌توان سبد محصولات محدود و قدیمی‌دانست. به این موضوع باید مشکلات کیفیتی محصولات شرکت‌های یاد شده را نیز اضافه کرد. البته کرایسلر سابقه اوضاع نامساعد را داشته هرچند این بار شرایط واقعاً وخیم است. اولین خودروی کرایسلر در سال 1924 معرفی و توسط شرکت مکسول موتور تولید شد. والتر کرایسلر با هوش تجاری بالا توانست عمده سهام مکسول را خریداری نموده و آن را به یک غول در صنعت خودروی آمریکا بدل نماید. کرایسلر چگونگی ساخت خودرویی جذاب و رقابتی را می‌دانست و به همین خاطر توانست اختراعات زیادی داشته باشد. در ادامه شما را با اختراعات مهم کرایسلر آمریکا آشنا می‌کنیم.

کپی لینک

نوآوری‌های مهم کرایسلر

کپی لینک

فرمان هیدرولیک

راندن خودرویی با فرمان ساده بسیار دشوار به نظر می‌رسد اما خودروها تا چندین دهه فاقد فرمان هیدرولیک بوده‌اند. تا قبل از سال 1894 حتی خبری از غربیلک فرمان هم نبوده و رانندگان از یک اهرم برای کنترل خودروهای اولیه استفاده می‌کرده‌اند. خودروهای چندین دهه قبل نیز دارای فرمان‌های بزرگی بوده‌اند که چرخاندن آن‌ها کار دشواری به نظر می‌رسید. با اینکه ایده اختراع فرمان هیدرولیک مدت‌ها قبل‌تر وجود داشت اما در جنگ جهانی دوم بود که کامیون‌های نظامی و خودروهای زرهی از آن استفاده کردند. پس از جنگ بود که کرایسلر از مزیت پتنت منقضی شده برای تولید سیستم فرمان هیدرولیک استفاده کرد و اولین خودروی مجهز به آن کرایسلر ایمپریال 1951 بود.

کپی لینک

کروز کنترل

شاید دانستن این موضوع که کرایسلر برای اولین بار از کروز کنترل استفاده کرده سورپرایز کننده باشد اما موضوع احساس‌برانگیز این بوده که سیستم یاد شده توسط فردی نابینا اختراع شده است. به لطف اولین فارغ‌التحصیل نابینای دانشگاه پنسیلوانیا، ما می‌توانیم از کروز کنترل در مسیرهای طولانی استفاده کنیم. رالف تیتور که از تنظیم مداوم سرعت خودرو ناراحت بود به فکر تولید سیستمی برای ثابت ماندن سرعت افتاد. در سال 1936 تیتور کروز کنترل خود را تست کرد و نهایتاً در سال 1945 آن را ثبت تجاری نمود. با اینکه مهندسان کرایسلر مخترع کروز کنترل نبوده‌اند اما کرایسلر اولین شرکتی بود که به ظرفیت‌های آن پی برد و در سال 1958 آن را با عنوان اتو پایلوت عرضه کرد.

کپی لینک

تحلیل داده بزرگ

برای تولید یک خودرو فرایند بسیار عظیمی طی می‌شود. هزاران نفر پیش از عرضه یک خودرو مشغول فعالیت هستند و واضح است که برای انجام درست کارها باید برنامه‌ریزی‌های زیادی صورت گیرد. ریشه همه این فرایندها به والتر کرایسلر بازمی‌گردد. او که کار خود را به عنوان یک مکانیک شروع کرده بود در چندین کارخانه وارد عرصه مدیریت شد و در سال 1912 به بیوک پیوست تا بتواند نقاط قوت و ضعف آن را شناسایی کند. کارهای او باعث شد تولید سالانه بیوک در 4 سال از 20 هزار به 124 هزار دستگاه برسد. او فهمید که داشتن داده‌های مهم برای بررسی تولید و حذف فرایندهای زائد ضروری است و با دانش خود توانست خط تولید بیوک را بهینه‌سازی کند. موفقیت او در بیوک باعث شد او برند خود را راه‌اندازی کند. تکیه کرایسلر بر پردازش داده‌ها موفقیت زیادی به ارمغان آورد.

کپی لینک

ترمز ضد قفل

یکی از مهم‌ترین و بهترین سیستم‌های ایمنی خودروها ترمز ضد قفل است که جان انسان‌های زیادی را نجات داده است. اولین ثبت اختراع این ترمز به سال 1928 و کارل وسل مربوط می‌شود اما او نتوانست محصولی عملکردی را بسازد. در دهه 60 میلادی بود که جنسن FF به عنوان اولین خودروی چهار چرخ محرک دنیا از ترمز ضد قفل بهره برد هرچند این سیستم کاملاً مکانیکی بود و تنها 320 دستگاه از آن ساخته شد. اولین نمونه ترمز ضد قفل الکترونیکی در سال 1971 و روی کرایسلر ایمپریال نصب شد. این آپشن 350 دلاری بسیار گران‌قیمت بود و خریداران زیادی از خیر آن گذشتند.

کپی لینک

تزریق سوخت الکترونیکی

خودروهای مدرن به خاطر تزریق سوخت الکترونیکی خود مصرف سوخت پایین و قابلیت اطمینان خوبی دارند. زمانی که کاربراتور از خودروها حذف و انژکتور وارد میدان شد مشکلات زیادی مرتفع گردید. توسعه سیستم تزریق سوخت از سال‌ها قبل شروع شده بود و در دهه 30 میلادی روی موتورهای دیزلی و هواپیماهای جنگ جهانی دوم وجود داشت اما این سیستم در خودروهای سواری کمی بعد عرضه شد و اولین بار خودروهای مسابقه‌ای و سپس مرسدس بنز 300SL رودستر 1957 از آن استفاده کردند. البته این سیستم‌ها کاملاً مکانیکی بودند و برای عملکرد خود به خلا و چرخش میل‌لنگ تکیه داشتند اما کرایسلر یک سال پس از مرسدس بنز سیستمی با نام الکتروژکتور را معرفی کرد. این آپشن 400 دلاری توسط بندیکس تولید شده بود و بسیار شبیه سیستم‌های امروزی بود. به خاطر مشکلات متعدد تنها 54 دستگاه خودروی مجهز به تزریق سوخت الکترونیکی کرایسلر فروخته شدند و اکثر آن‌ها نیز در مدتی کوتاه راهی نمایندگی‌ها شدند تا مجدداً از کاربراتور استفاده کنند.

کپی لینک

ترمزهای دیسکی

ترمزهای دیسکی در اکثر خودروهای امروزی به‌صورت استاندارد وجود دارد اما خودروهای قدیمی از ترمزهای کاسه‌ای استفاده می‌کردند. کرایسلر با معرفی ترمزهای دیسکی تحول مهمی به وجود آورد. تا مدت‌ها قبل از تأسیس شرکت کرایسلر، کمپانی مکسول اولین خودروی این شرکت را تولید کرد و با اینکه خودروهای دیگر با ترمزهای مکانیکی عرضه می‌شدند اما کرایسلر اولین خودروی سواری تولید انبوه با ترمز هیدرولیکی چهار چرخ را تولید نمود. با اینکه دوزنبرگ برای اولین بار از ترمز هیدرولیکی استفاده کرده بود اما فقط چند خودرو از این سیستم استفاده می‌کردند. کرایسلر در سال 1949 ترمز دیسکی را روی خودروهای سواری نصب کرد.

کپی لینک

فیلتر روغن

خودروهای اولیه فاقد فیلتر روغن بوده‌اند و تنها راه تمیز نگه داشتن این مایع ضروری، تعویض آن در هر 800 تا 2500 هزار کیلومتر بوده است. با گذشت زمان سیستم‌های روان کاری پیشرفته‌تر روی خودروها نصب شد و بنابراین نیاز به یک سیستم فیلتراسیون کارا وجود داشت تا مانع ورود براده‌ها و آلودگی‌ها به قطعات مختلف موتور شود. راه‌حل این موضوع در سال 1923 ارائه شد. ارنست سوئیتلند و جورج گرین هالگ با استفاده از صفحات پارچه‌ای مختلف در داخل یک قوطی اولین فیلتر روغن مدرن را تولید کردند. مکسول با اطلاع از ظرفیت‌های این فیلتر، مشغول تست آن شد و والتر کرایسلر نیز همین زمان وارد شرکت شد و آن را روی خودروی جدید خود نصب کرد تا اولین خودروی کرایسلر اولین خودروی سواری با فیلتر روغن قابل تعویض لقب بگیرد.

کپی لینک

خودروی سخنگو

دهه 80 میلادی پر از تکنولوژی‌های جالب بوده است. از میکرو پردازنده‌ها گرفته تا نمایشگرهای اولیه، خودروها به ویژگی‌های متنوعی تجهیز شدند. خودروهای سخنگوی آن زمان معمولاً دارای داشبوردهای دیجیتالی جدید بودند و هشدارهای صوتی متنوعی را ارائه می‌کردند. این ویژگی در سال 1981 روی محصولات نیسان ارائه شد و دو سال بعد هم کرایسلر از آن بهره گرفت هرچند تفاوت زیادی بین سیستم نیسان و کرایسلر وجود داشت. هشدار صوتی الکترونیکی کرایسلر 11 پیام مختلف را به اطلاع راننده می‌رساند.

کپی لینک

تست‌های تونل باد

ایده طراحی خودرو بر اساس ظاهر آن و حدس زدن درباره اینکه چگونه در برابر باد مخالف عمل خواهد کرد کاملاً عجیب به نظر می‌رسد اما در سال‌های اولیه تولید خودرو هیچ‌کسی به آیرودینامیک فکر نمی‌کرد. البته که کسی به شیشه‌های انحنادار و آیرودینامیک فعال دسترسی نداشت هرچند در نهایت فردی متوجه این موضوع شد و تصمیمات مهمی گرفت. کارل بریر جزو مهندسان ارشد کرایسلر بود که اختراعات زیادی داشت. بریر ایده تست خودرو قبل از تولید را پیشنهاد کرد. او می‌خواست درباره چگونگی عبور هوا از روی خودروها مطالعه کند و به همین منظور اولین تونل باد تست خودروها را تولید کرد و فهمید که راندمان آیرودینامیکی خودروها چقدر بد است. پس از مطالعات بسیار او کرایسلر ایرفلو 1934 را تولید کرد که طراحی خاصی داشت. البته مردم آماده چنین طرح رادیکالی نبودند و به همین خاطر خودرو راه به جایی نبرد.

کپی لینک

دسته‌موتور لاستیکی

خودروسازان در ابتدا موتورها را روی دسته‌موتورهای فلزی نصب می‌کردند. با اینکه دسته‌موتورهای فلزی محکم و بادوام بودند اما تمامی لرزش‌ها را به شاسی منتقل می‌کردند؛ اما کرایسلر راه‌حل جدیدی برای رفع این مشکل پیدا کرد. بزرگ‌ترین تغییر در سال 1932 رخ داد یعنی زمانی که از لاستیک مقاومی برای تولید دسته‌موتورها استفاده شد. لرزش‌ها دیگر به شاسی و کابین منتقل نمی‌شدند و خودرو سواری نرم‌تر و راحت‌تری داشت. البته باید دانست اولین نمونه دسته‌موتور لاستیکی خودرو توسط جوزف فرگوسن ایرلندی و در سال 1914 تولید شده است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.