بررسی جامع داچیا لوگان: مشخصات فنی، امکانات و طراحی

یک‌شنبه 16 دی 1403 - 06:30
مطالعه 7 دقیقه
Dacia-Logan-2021-1280-ba5611bd4b781308184b1be24064f8a64d
نسل جدید لوگان می‌تواند به یکی از بهترین انتخاب‌ها تبدیل شود اما موانعی جدی سر راه خود دارد.
تبلیغات

شرکت داچیا یک برند رومانیایی است که به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های خودروسازی فرانسوی رنو فعالیت می‌کند. این خودروساز که نخستین‌بار در سال 1966 با کمک رنو بنیان نهاده شد، خود را وقف تولید خودروهای اقتصادی و ارزان‌قیمت کرد تا از این طریق در کشورهای اروپایی و آسیایی بازاری پیدا کند. یکی از شناخته‌شده‌ترین محصولات این برند که نسل نخست آن در بازار داخلی ما با نام L90 یا تندر90 به فروش می‌رسید، مدل لوگان بود.

داچیا لوگان در بازارهای مختلفی تحت برند داچیا و رنو عرضه شد و محبوبیت زیادی پیدا کرد. به‌این‌ترتیب نسل‌های بعدی آن هم رونمایی شدند؛ متاسفانه عرضه نسل دوم این خودرو (که ما آن را با نام رنو سیمبل می‌شناسیم) با محدودیت و قیمت غیرمنصفانه همراه شد تا یکی از اقتصادی‌ترین خودروهای بازار بین‌المللی، کم‌فروش شود. اما وارد‌کنندگان ناامید نشده و قصد دارند تا نسل جدید لوگان را هم به بازار بیاورند. به همین دلیل در ادامه به طراحی، مشخصات فنی، امکانات و ارزش خرید نسل تازه داچیا لوگان خواهیم پرداخت.

کپی لینک

طراحی داچیا لوگان

نسل سوم داچیا لوگان که یه‌لطف طرح واردات جدید پا به خیابان‌های کشور خواهد گذاشت، از سال 2020 وارد بازار شد. این سدان سایز کوچک از زبان جدید طراحی داچیا بهره‌مند شده است. نسل جدید لوگان در مقایسه با سیمبل از فاصله محوری بیشتری برخوردار شده است. طراحی بخش جلو با جدیدترین زبان طراحی این شرکت هماهنگ شده اما بخش عقب همچنان به ریشه‌های اشاره دارد. استفاده از خطوط زینتی بیشتر، رینگ‌های کوچک، چراغ‌های به‌روزشده جلو و عقب و شیب کمتر ستون C باعث شده تا چهره لوگان، مدرن‌تر به‌ نظر برسد.

جدیدترین نسخه این خودرو که برپایه پلتفرم CMF-B LS گروه رنو-نیسان توسعه پیدا کرده است، از جلوپنجره مدرن‌تر، رینگ‌های آلومینیومی و لوگوی جدید D دوگانه داچیا بهره‌مند شده است. کابین این نسل از لوگان میزبان یک نمایشگر مرکزی، فرمان و ادوات به‌روزشده اما آنالوگ است تا ماهیت اقتصادی خود را به مالک یادآوری کند.

کپی لینک

مشخصات فنی داچیا لوگان

کپی لینک

پیشرانه

جدیدترین نسخه داچیا لوگان از یک پیشرانه اقتصادی کوچک 1 لیتری 3 سیلندر استفاده می‌کند که در بازار نقاط مختلف جهان با دو خروجی متفاوت عرضه شده است. نسخه عادی این موتور توان تولید 65 اسب متواضع بخار را دارد درحالی‌که قدرت نسخه توربوشارژ آن به 90 اسب بخار می‌رسد؛ رقمی که همچنان چشمگیر نیست. قدرت تولیدشده توسط این پیشرانه خطی از طریق یک جعبه‌دنده 5 سرعتی دستی یا 6 سرعتی خودکار به چرخ‌های جلو منتقل خواهد شد تا لوگان (بسته به نوع موتور) در عرض 14 تا 17 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد.

کپی لینک

ابعاد و ظرفیت

لوگان با بهره‌مندی از ابعادی که در جدول زیر برحسب میلی‌متر ذکر شده‌اند، یک سدان سایز کوچک خانوادگی به شمار می‌رود که ظرفیت سواری 5 تن را دارد:

طول

4,396

عرض

1,848

ارتفاع

1,501

فاصله محوری

2,649

این خودروی اقتصادی از یک صندوق عقب با حجم 528 لیتری بهره‌مند شده که می‌تواند نیاز هر خانواده‌ای را به‌خوبی برطرف کند. البته کاربران می‌توانند با تاکردن صندلی‌های ردیف عقب، به فضای بیشتری دسترسی داشته باشند. از آنجا که لوگان جدید از یک موتور بسیار کوچک استفاده می‌کند و تنها 1,150 کیلوگرم وزن دارد، به‌صورت ترکیبی در هر 100 کیلومتر 6 لیتر بنزین مصرف می‌کند.

کپی لینک

امکانات داچیا لوگان

نسخه جدید لوگان همچنان به‌عنوان یکی از ارزان‌ترین و دردسترس‌ترین محصولات داچیا وارد خط تولید شده است؛ پس نمی‌توان انتظار خاصی از آن داشت. این سدان اقتصادی درکنار بهره‌مندی از یک موتور ضعیف اما کارراه‌انداز، از امکانات زیر بهره‌مند شده است:

  • نمایشگر لمسی مرکزی مجهز به کنترل رسانه و اتصال به تلفن‌هوشمند
  • بهره‌مندی از اپل‌کارپلی و مسیریاب در نسخه‌های آپشنال
  • 2، 4 یا 6 بلندگو (متغیر و بسته به نوع تریم)
  • کامپیوتر سفری با نمایشگر 3.5 اینچی کنار نشانگر سرعت
  • چراغ‌های LED
  • ترمز اضطراری خودکار
  • هشدار نقطه کور
  • دستیار پارک مجهز به سنسورهای عقب و جلو
  • دوربین دید عقب
  • دستیار حرکت در سربالایی
  • ترمزهای ضدقفل مجهز به سیستم توزیع نیرو
  • سیستم روشن/ خاموش پیشرانه در نسخه CVT
کپی لینک

قیمت داچیا لوگان

این سدان خانوادگی جمع‌وجور در بازار جهانی در محدوده 14 تا 16 هزار دلار عرضه می‌شود. به‌این‌ترتیب انتظار داریم که نسخه پایه آن با دنده دستی و پیشرانه 65 اسب بخاری در محدوده 1 تا 1.15 میلیارد تومان به فروش برسد درحالی‌که قیمت نسخه 90 اسب بخاری از مرز 1.2 میلیارد تومان هم عبور کند.

کپی لینک

مزایا و معایب داچیا لوگان

کپی لینک

مزایا

نسل سوم لوگان همچنان خودرویی اقتصادی به شمار می‌رود. خودرویی که به خط مشی خود، ارائه کم‌ترین امکانات با کم‌ترین قیمت ممکن، پایبند بوده و در همین راستا، امکان سفرهای کوتاه و بلند را با هزینه‌ای کم فراهم می‌کند. استفاده از پیشرانه کم‌مصرف، طراحی به‌روز و صندوق جادار ازجمله مزایای این خودرو محسوب می‌شوند.

کپی لینک

معایب

اما برگردان قیمت دلاری این سدان کوچک، آن را به محدوده خودروهای چینی و حتی ایرانی می‌رساند که به‌مراتب بهتر از آن هستند. پیشرانه ضعیف، امکانات داخلی محدود و تاریخ نامشخص عرضه از معایب لوگان جدید به شمار می‌روند که می‌توانند آن را به سرنوشت تاسف‌بار رنو سیمبل دچار کنند.

کپی لینک

ارزش خرید داچیا لوگان

نسل جدید داچیا لوگان یک سدان جمع‌وجور اقتصادی است که حداقل امکانات را در اختیار مشتریان این برند رومانیایی قرار می‌دهد. برای درک بهتر این ماجرا، بهتر است به آن به‌عنوان نسخه به‌روزرسانی‌شده رنو L90 نگاه کنید. این خودرو می‌تواند با طراحی جدید، عرضه نسخه قدرتمندتر 90 اسب بخاری با جعبه‌دنده 6 سرعتی خودکار و چند ویژگی تازه بازار خوبی پیدا کند.

اما این روش، یک شمشیر دولبه برای لوگان خواهد بود. عرضه نسخه پایه لوگان با قیمتی فراتر از 1 میلیارد تومان انجام خواهد شد که آن را در برابر حریفان رقابتی‌تر ایرانی و چینی با امکانات بیشتر و پیشرانه‌های قدرتمندتر قرار می‌دهد. اگر واردکنندگان بتوانند قیمت نهایی آن را کاهش دهند، بی‌شک انتخابی مناسب برای خانواده‌ها خواهد بود اما اگر قیمت نهایی‌اش غیررقابتی شود، بی‌شک باید به سراغ گزینه‌های دیگر رفت. نظر شما درباره نسل‌های گذشته لوگان چیست؟ آیا نسل جدید این خودرو به سرنوشت رنو سیمبل دچار خواهد شد؟

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.