درباره نسل جدید دوج چارجر برقی چه می‌دانیم؟

دوشنبه 14 اسفند 1402 - 07:30
مطالعه 8 دقیقه
Dodge-Charger-Daytona-SRT-Concept-1a-1536x832
به زودی اولین نسل دوج چارجر با قوای محرکه برقی معرفی خواهد شد و می‌خواهیم تمامی اطلاعات موجود درباره این خودرو را ارائه نماییم.
تبلیغات

به نظر شما مورد انتظارترین خودروی پرفورمنس سال کدام است؟ شاید دوج چارجر 2024 گزینه خوبی برای این سؤال باشد و تا ساعاتی دیگر شاهد رونمایی از آن خواهیم بود. در 5 مارس امسال تمامی جزئیات خودروی عضلانی و رادیکال دوج اعلام خواهد شد. البته برخی از این اطلاعات قبلاً درز کرده‌اند و ما می‌خواهیم آن را با طرفداران محصولات دوج به اشتراک بگذاریم.

چارجر دیتونا SRT کانسپت چیزی بیشتر از یک خودروی نمایشگاهی بوده است. طراحی گیرا، رینگ‌های بزرگ، آینه‌های کوچک و صندلی‌های اسپرت عقب جزو مواردی هستند که به احتمال زیاد در نسخه تولیدی دوج چارجر جدید وجود خواهند داشت. این خودرو از نیمه دوم سال جاری میلادی و با مدل 2024 یا 2025 عرضه خواهد شد. عکاسان صنعتی قبلاً تصاویر نسخه‌های پیش‌تولیدی این خودروی دو در را شکار کرده‌اند و با بررسی آن می‌توان شاهد شباهت مدل تولیدی با کانسپت دیتونا SRT شد. همین در این تصاویر می‌توانیم حالت لیفت بک خودرو را ببینیم که با نسل بازنشسته شده چارجر و چلنجر تفاوت‌های زیادی دارد.

انتظار می‌رود زیر پوست نسل جدید دوج چارجر برقی پلتفرم STLA بزرگ استلانتیس قرار گیرد که امکان پشتیبانی از قوای محرکه برقی و درون‌سوز را دارد. می‌دانیم که این پلتفرم در روی کاغذ توانایی ارائه شعاع حرکتی 805 کیلومتری را دارد اما به احتمال زیاد چارجر برقی نخواهد توانست به این رقم دست یابد مخصوصاً اینکه سبک رانندگی خریداران چنین خودروهایی با مالکان خودروهای اقتصادی متفاوت است.

کانسپت به نمایش درآمده از سه موتور برقی و معماری 800 ولتی استفاده کرده بود و اگرچه قدرت دقیق این قوای محرکه اعلام نشد اما احتمالاً به مرز 1000 اسب بخار نزدیک خواهد بود هرچند تمامی نسخه‌های چارجر برقی قدرت یکسانی نخواهند داشت. باید دانست برخی مدل‌ها از دو موتور برقی استفاده خواهند کرد و سیستم چهار چرخ محرک نیز در آن‌ها به کار گرفته خواهد شد. دوج قبلاً تائید کرده دو نسخه 400 ولتی در چارجر در آینده با نام‌های 340 و 440 تولید می‌شوند و این عددها به قدرت آن‌ها با یکای کیلووات (456 و 590 اسب بخار) اشاره دارند.

هر دو مدل 340 و 440 با گزینه آپگریدهای eStage دایرکت کانکشن دوج در دسترس خواهند بود که باعث می‌شود خروجی خودروها به 496/536 و 630/671 اسب بخار برسد. این کوپه جدید حتی صدایی شبیه پیشرانه 8 سیلندر مدل قبلی خواهد داشت که دلیل آن استفاده از سیستم اگزوز جدید است که باعث تقویت صدا از خروجی‌های اگزوز می‌شود. همچنین استلانتیس اختراعی به نام سیستم لرزش فعال AVE را به ثبت رسانده که به دنبال شبیه‌سازی برخی از حالت‌های خودروهای درون‌سوز است.

ما گفتیم که پلتفرم STLA استلانتیس توانایی پشتیبانی از قوای محرکه درون‌سوز و برقی را دارد و با اینکه مدیران دوج چندین بار تولید نسل جدید چارجر با پیشرانه بنزینی را رد کرده‌اند اما در تصاویر جاسوسی منتشر شده از این خودرو تونل گیربکس بزرگی دیده می‌شود که شاید چیزی خلاف گفته‌های مدیران این خودروساز را نشان دهد. البته در صورت ارائه قوای محرکه بنزینی تعجب نخواهیم کرد چراکه حذف کامل مدل‌های درون‌سوز از چارجر محبوب می‌تواند نوعی خودکشی باشد. همچنین تولید چنین خودرویی باعث خواهد شد دسترسی به نسل جدید خودروی موردبحث راحت‌تر باشد چراکه محصولات درون‌سوز قیمت پایین‌تری نسبت به مدل‌های برقی دارند.

اما متأسفانه این به معنی عرضه دوباره پیشرانه 8 سیلندر نخواهد بود بلکه احتمال دارد چارجر با پیشرانه 6 سیلندر موجود در دیگر محصولات استلانتیس همچون جیپ واگونیر عرضه شود. البته نمی‌دانیم که این پیشرانه برای هماهنگی با کوپه جدید دوج اصلاح خواهد شد یا خیر اما پیشرانه هوریکین در دیگر محصولات شرکت 400 و 500 اسب بخار قدرت دارد. اگرچه چنین خروجی‌هایی با قدرت پیشرانه‌های 8 سیلندر قدیمی دوج برابری دارند اما به پای قدرت بیش از 700 اسب بخاری نسخه هلکت نمی‌رسند.

نسل جدید دوج چارجر جایگزین هر دو مدل چارجر چهار در و چلنجر دو در می‌شود اما تا به اینجا مدیران شرکت تنها چارجر جدید با بدنه کوپه دو در را به نمایش گذاشته‌اند. شاید این حرکت میراث دهه 60 چارجر را زنده نگه دارد اما بازار خودروهای دو در نسبتاً کوچک است و حتی فولکس‌واگن گلف GTI فقط به‌صورت چهار در عرضه می‌شود و بسیاری از مالکان چارجر کنونی نیز در صورت عرضه مدل جدید فقط به‌صورت کوپه سنتی از آن دور خواهند شد. احتمال دارد در آینده نسخه سدان چهار در چارجر هم تولید شود اما تاکنون فقط تصاویر مدل دو در منتشر شده‌اند.

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم کانسپت SRT چیزی بیشتر از یک خودروی نمایشی بود و عناصر طراحی آن در مدل تولیدی وجود خواهند داشت. همین کانسپت کاملاً آماده ورود به خط تولید به نظر می‌رسد و اگرچه انتظار نداریم کابین چهارنفره آن با صندلی‌های اسپرت در مدل نهایی هم دیده شوند اما صندلی‌های عقب تاشو، شیفتر دنده برجسته و دو نمایشگر دیجیتالی به احتمال زیاد در نسخه نهایی وجود خواهند داشت. همچنین در صورت استفاده از دکمه‌های فیزیکی برای کابین خوشحال خواهیم شد اما مشخص نیست که سرنوشت دکمه استارت مشابه جت‌های جنگنده در مدل تولیدی چگونه خواهد بود. باید منتظر ماند و دید تا چند ساعت چه چیزی رخ خواهد داد. آیا شما هم دوست دارید چارجر جدید به‌صورت چهار در و با قوای محرکه بنزینی هم تولید شود یا همان نسخه برقی را ترجیح می‌دهید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.