وویا پشن سدان؛ مشخصات و قیمت وارداتی سروش موتور
پس از رونمایی و پیشفروش شاسی بلند وویا فری توسط سروش موتور، به زودی وویا سدان با نام پشن در ایران عرضه میشود. این خودروی جدید براساس محصولی از دانگ فنگ فروخته خواهد شد و پیشرانهی قدرتمند پلاگین هیبرید خواهد داشت.
خرید خودرو با قیمت بیش از ۱/۵ میلیارد تومان برای غالب مردم ایران مشکل است؛ اما ۵ تا ۱۰ درصدی از ساکنان کشور ما را افراد متمول با توان خرید بالا تشکیل میدهند. به همین دلیل معاملات بسیاری از خودروهای دست دوم ساخت تویوتا، لکسوس، مرسدس و بیامو در نمایشگاههای سراسر ایران، با قیمت بیش از ۵ میلیارد تومان انجام میشود. حالا با محدودیت واردات خودروهای صفر کیلومتر ساخت آلمان و ژاپن، مدلهای چینی ۴۰ -۵۰ هزار دلاری، فرصت عرضه پیدا کردهاند.
دانگ فنگ یکی از خودروسازان بزرگ چین با برندهای پرتعداد است. این شرکت هماکنون نقش مهمی در بازار ایران دارد و علاوهبر کامیون یا کشندههای تجاری مخصوص حمل بار بین شهری، انواع سواری شامل لاماری ایما و دیگنیتی و H30 کراس و شاین مکس و محصولات فردا موتورز را عرضه میکند. گروه دانگ فنگ (DFSK) بعد از بایک و جیلی و بیوایدی،ر رتبهی چهارم تولید خودروی چین را در اختیار دارد.
برند وویا (Voyah) سال 2019 تاسیس شد تا برند لوکس مخصوص خودروهای برقی و هیبریدی دانگ فنگ باشد. در نشان تجاری این برند، الگوبرداری از مجسمهی رولزرویس دیده میشود و فرایند طراحی محصولات نیز با همکاری ایتال دیزاین است. هماکنون سه خودرو شامل یک سدان، ون و شاسیبلند در سبد وویا وجود دارد که همگی پلتفرم مشترک با تجهیزات فنی مشابه هستند.
وویا پشن در چین با نام ژیگوانگ (Zhuiguang) عرضه میشود. این مدل سال 2022 رونمایی شد تا ارایه دهندهی سدان بزرگ با امکانات سطح بالا باشد. مهمترین تفاوت وویا پشن با وویا فری، سیستم تمام برقی برای مدل سدان و عدم ارایه با فناوری پلاگین هیبرید است. این شرایط، برای مردم ایران که بنزین ارزان در اختیار دارند؛ نکتهی منفی محسوب میشود اما میتواند به دلیل بهرهمندی از تخفیف مالیاتی مخصوص خودروهای برقی، جذابیت خرید ایجاد کند.
طراحی بدنه و نمای بیرونی وویا پشن سروش موتور
الگوبرداری از تسلا و بیوایدی به وضوح در وویا پشن دیده میشود. حاصل کار ایتال دیزاین برای این خودروی چینی، ترکیبی جذاب و نزدیک به استاندارد جهانی فراهم کرده است که البته کاملا مستقل نیست.
چراغهای باریک بدون جلوپنجره، مهمترین المان نمای اصلی برای وویا پشن هستند. حجمدهی سپر و کاپوت جلو به خوبی انجام شده است. وویا پشن یک سدان لوکس معرفی شده و چندان وابسته به ادوات پلاستیکی نیست. برشهای بدنه و تزئینات طرفین سپر نیز، جالب توجه هستند.
در نمای جانبی، صرفا برای رکاب از مواد سیاه پلاستیکی استفاده شده و داخل رکابها تا پیرامون گلگیرها، تمام فلزی هستند. رینگهای 18 اینچ و طرح جذاب سقف هماهنگ با فرم پنجرهها، نکات مثبت در وویا پشن هستند. ادوات فلزی برای تزئین بدنه و قاب پنجره استفاده شده؛ ضمن اینکه حجمدهی جالب روی گلگیر عقب دیده میشود.
در نمای پشت، وویا پشن بسیار شبیه لوسید ایر است. پیوستگی چراغها با پهنای کم، بیشباهت به پورشه کاین هم نیست. حجمدهی بدنه در عقب، جالب توجه است اما بخش بزرگی از سپر را مواد پلاستیکی سیاه تشکیل میدهند. این خودرو بال عقب برقی با حرکت متغیر نیز ارایه میکند که برای سدان ساخت چین، نادر است.
ابعاد وویا پشن طول 5088 و عرض 1,970 و ارتفاع 1505 و فاصله محوری 3000 میلیمتر هستند. این خودروی چینی به وضوح بزرگتر از تویوتا کمری 2017 موجود در ایران است.
طراحی داخلی و نمای کابین وویا پشن سروش موتور
مشابه بسیاری دیگر خودروهای کلاس لوکس چینی، وویا پشن هم تلاش میکند با یک داشبورد سراسر نمایشگر، مدرن و پیشرفته دیده شود. این خودرو برخلاف وویا فری، قابلیت تغییر ارتفاع نمایشگر ندارد که البته کاربردی هم نیست.
سه نمایشگر 12/3 اینچ در کابین وویا پشن وجود دارد. دیگر اجزای داشبورد و فرمان، از چرم باکیفیت ساخته شدهاند و حس یک خودروی لوکس را فراهم میکنند. طراحی کنسول و تودریها نیز به خوبی انجام شده است. وویا پشن از معدود خودروهای چینی محسوب میشود که ادوات و کلیدهای فلزی دارد.
صندلیهای چرم با رنگ روشن مشابه داشبورد و تودریها، کابین وویا پشن را زیبا نشان میدهند. باتوجه به فاصله محوری سه متر، راحتی جلوی زانو برای سرنشینان بسیار خوب است. در ردیف اول، گرمکن و سردکن و ماساژور نیز وجود دارد. وویا پشن در صندوق عقب، 560 لیتر فضای حمل بار فراهم میکند و مناسب سفرهای خانوادگی است.
پیشرانه و مشخصات فنی وویا پشن سروش موتور
وویا پشن با مدل مجهز به سیستم محرک عقب تک موتور و دو موتور چهار چرخ محرک ارایه میشود. قویترین نسخه، قدرت 510 اسب بخار و گشتاور 730 نیوتن متر، وویا پشن را در زمان 3/8 ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت میرساند و نهایت سرعت 200 کیلومتر برساعت ارایه میدهد. دو نوع باتری قابل سفارش برای این مدل، 86 و 109 کیلووات ساعت هستند. با این شرایط، توان پیمایش 580 و 730 کیلومتر فراهم میشود.
مدل پایه وویا پشن که فعلا قرار نیست وارد ایران شود، همراه یک موتور روی محور عقب، 210 اسب بخار قدرت دارد و در زمان 7 ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت میرسد. همچنین در بعضی کشورهای دنیا، وویا پشن پلاگین هیبرید با 390 اسب بخار قدرت و 610 نیوتنمتر گشتاور وجود دارد. مدل PHEV از موتور 1/5 لیتر بنزینی برای شارژ باتری استفاده میکند و میتواند مسافت 200 کیلومتر را به صورت تمام برقی طی کند.
پیش بینی قیمت وویا پشن سروش موتور
در بازار جهانی برای مدل تمام برقی دو موتور به امکانات کامل، 35 تا 40 هزار دلار هزینه خرید وجود دارد. باتوجه به نرخ دلار و هزینههای جاری برای عوارض و مالیات خودروهای وادراتی تمام الکتریکی، احتمالا وویا پشن سروش موتور به قیمت 4 تا 4/5 میلیارد تومان در ایران عرضه خواهد شد.
خرید مدلهای برقی با قیمت بالا برای غالب مردم ایران عجیب به نظر میرسد اما معاملات بعضی خودروهای وارداتی مثل آئوی Q5 و فولکس واگن iD4 که 5 تا 7 میلیارد تومان قیمت دارند؛ توجه بعضی افراد ثروتمند جامعه به خودروهای الکتریکی وارداتی را نشان میدهد.