آرینرا هوساریا، تنها سوپراسپرت ساخت لهستان با پیشرانه جنرال موتورز

دوشنبه 20 اسفند 1403 - 13:30
مطالعه 4 دقیقه
Arrinera-Hussarya-1
آرینرا هوساریا در سال 2011 با موتور سوپرشارژ 800 اسب بخاری معرفی شد ولی یک دهه بعد به دلیل مشکلات مالی این پروژه متوقف شد.

وقتی حرف از صنعت خودروسازی در اروپا می‌شود، معمولاً کشورهایی مثل ایتالیا و آلمان به ذهن می‌رسند ولی اگر کمی عمیق‌تر شویم، به خودروهایی برمی‌خوریم که ساخت کشورهای فاقد صنعت خودروسازی قدرتمند و مشهور هستند. نزدیک به پانزده سال پیش، یک شرکت لهستانی تصمیم گرفت وارد این عرصه شود و اولین سوپراسپرت لهستانی را بسازد. نتیجهٔ این پروژه خودرویی بنام آرینرا هوساریا بود. هرچند این پروژه درنهایت حدود یک دهه پس از معرفی به دلیل مسائل مالی متوقف شد و هوساریا هیچ‌گاه به تولید کامل نرسید ولی نگاهی به خودرویی از کشوری که صنعت خودروسازی مشهوری ندارد خالی از لطف نخواهد بود.

کپی لینک

مشخصات آرینرا هوساریا

اولویت شماره یک در توسعهٔ هوساریا آیرودینامیک بود و درنتیجه، سوپراسپرتی طراحی شد که حسی پویا و مملو از خطوط شکسته به سبک لامبورگینی داشت. بدنهٔ خودرو هم از فیبر کربن و کولار ساخته شده بود تا وزن را کاهش دهد. آرینرا برای توسعهٔ سوپراسپرت خود از شاسی فریم فضایی استفاده کرد که با همکاری یکی از نام‌های مشهور جهان خودرو «لی نوبل» توسعه پیدا کرد یعنی کسی که در سال 2008 شرکت بریتانیایی نوبل را تأسیس کرد. سازندهٔ لهستانی برای پیشرانهٔ سوپراسپرت خود هم سراغ یکی از جان‌سخت‌ترین و مشهورترین موتورهای V8 جهان یعنی پیشرانهٔ 6.2 لیتری LS3 جنرال موتورز رفت که در خودروهایی مثل کوروت C6 و کامارو SS استفاده می‌شد. قدرت این موتور در هوساریا با استفاده از سوپرشارژر به 800 اسب بخار رسیده بود.

نیروی این موتور هم توسط یک گیربکس شش سرعتهٔ AMT ساخت شرکت ایتالیایی CIMA به چرخ‌های عقب منتقل می‌شد یعنی شرکتی که گیربکس هایپرکارهای مشهوری مثل SSC تواتارا و هنسی ونوم F5-M را تأمین کرده است. کابین هوساریا کاملاً روی پرفورمنس تمرکز داشت و به‌جز سیستم صوتی و سیستم تهویه، امکانات دیگری را ارائه نمی‌کرد. البته آرینرا در داخل سوپرکار خود از چرم باکیفیت و متریال کامپوزیتی استفاده کرده بود.

کپی لینک

تاریخچه و توسعهٔ هوساریا

هوساریا اولین بار در سال 2011 در قالب یک پروتوتایپ برای سرمایه‌گذاران و سهامداران معرفی شد. در آن زمان، هنوز نام نهایی خودرو مشخص نبود و یک سال بعد، آرینرا نام هوساریا را اعلام کرد که به تاریخ نظامی لهستان ارتباط داشت. بااین‌حال، اندکی بعد، پروژهٔ این سوپراسپرت درگیر جنجال‌هایی شد زیرا یک روزنامه‌نگار لهستانی اعلام کرد که هوساریا سوپراسپرتی واقعی نیست و درواقع یک ماکت ارزان‌قیمت لامبورگینی است که با استفاده از قطعات اوپل کورسا و آئودی A6 ساخته شده است. این ماجرا درنهایت فیصله پیدا کرد و چند سال بعد، هوساریا در فستیوال سرعت گودوود ظاهر شد و در سال‌های 2016 و 2017 در مسابقهٔ تپه‌نوردی این فستیوال شرکت کرد.

در همان سال‌ها، آرینرا نسخهٔ مسابقه‌ای GT4 سوپرکار خود را هم با نام هوساریا GT4 رونمایی کرد که به‌طور گسترده‌ای توسط رانندگان مسابقه در پیست‌های بریتانیا آزمایش شد. طی یک دههٔ بعد اما آرینرا با مشکلات مالی مواجه شد که تولید سری هوساریا را غیرممکن کرد. این شرکت لهستانی در ابتدا قصد داشت سالانه 100 دستگاه از نسخهٔ استاندارد این سوپراسپرت را به‌علاوهٔ 33 دستگاه از نسخهٔ تولید محدود لانچ ادیشن با نام سری 33 با ویژگی‌های ظاهری منحصربه‌فرد تولید کند. بااین‌حال، چالش‌های مالی آرینرا غیرقابل‌حل بودند و درنهایت پروژهٔ هوساریا در پاییز 2021 یعنی دقیقاً 10 سال پس از ساخت پروتوتایپ اولیه متوقف شد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.