فراری 250GTO تیپو 51/7 میلیون دلار فروخته شد

سه‌شنبه 23 آبان 1402 - 05:30
مطالعه 4 دقیقه
1962-ferrari-250-gto-auction
حراج تنها نمونه‌ی ساخته شده از فراری 250GTO تیپو به اتمام رسید و قیمت باورنکردنی 51/7 میلیون دلار ثبت شد.
تبلیغات

از دیدگاه کارشناسان و علاقه‌مندان خودروهای کلاسیک، معامله 142 میلیون دلاری مرسدس SLR 300 به جهت عدم برگزاری حراج در حضور خبرنگاران و رسانه‌ها، شفاف نبوده است. بعضی افراد معتقدند، فرایند انتقال مالکیت این خودرو، حالت تبلیغاتی داشته و اگر 300SLR Uhlenhaut وارد حراج آزاد شود؛ مشتری 142 میلیون دلاری نخواهد داشت.

به هر صورت، اگر مرسدس خبرساز را کنار بگذاریم، حالا رویدادی تازه برای معاملات خودروهای کلاسیک در تاریخ ثبت شده که بسیار عجیب به نظر می‌رسد. در حراجی دیشب، بالاترین رقم پیشنهادی برای خرید فراری 250GTO تیپو به 47 میلیون دلار رسید. مالک جدید این خودرو، با اضافه پرداخت‌های رسمی برای مالیات، شرکت برگزار‌کننده حراجی، حق کمیسیون‌ها، هزینه حمل و غیره، در نهایت 51/7 میلیون دلار می‌پردازد.

بعضی کارشناسان پیش‌بینی‌ کرده بودند برای فراری 250GTO تیپو مدل 1962 در حراجی RM ساتبی، 60 میلیون دلار پرداخت شود اما چنین نشد. پیش‌تر، برای نسخه‌ی اسکاگیلتی از فراری 250GTO ساخت 1962، مبلغ 48/4 میلیون دلار در حراجی 2018 ارایه شد که 1/4 میلیون دلار گران‌تر نسبت به فراری 250GTO تیپو بود. از نظر کیلکسیونی، ارزش تک‌نمونه‌ی تیپو نسبت به اسکاگیلتی بیشتر است چراکه نسخه مشابه ندارد؛ اما خریداری که حاضر باشد در حراجی دیشب برای فراری 250GTO تیپو رقمی بالاتر از 47 میلیون دلار پیشنهاد دهد، وجود نداشت.

خودروی معامله شده، نه‌تنها نمونه‌ای منحصر به فرد از نظر تیراژ تولید محسوب می‌شود؛ پیشرانه ویژه و سابقه‌ی پرافتخار در مسابقات دارد. فراری 250GTO تیپو قهرمان نوربرگ‌رینگ 1000 کیلومتر سال 1962 است. این خودرو در لمان 1962 نیز حضور داشت اما موفق به اتمام مسابقه نشد. دیگر نکته‌ی جالب برای فراری 250GTO تیپو، به پیشرانه 12 سیلندر 4 لیتری مربوط می‌شود که روی دیگر نسخه‌های فراری 250GTO، وجود ندارد. این خودروها، از جمله گران‌ترین فراری تاریخ، مجهز به موتور 3 لیتر V12 هستند. به همین دلیل برای تک‌نمونه‌ی ویژه با موتور 4 لیتر، از نام تیپو استفاده شد.

با اتمام آخرین حراجی RM ساتبی در سال 2023، همچنان رکورد 70 میلیون دلاری برای 250GTO مدل 1963 باقی مانده است. این خودروی نقره‌ای رنگ، توسط کریستین گرسل راننده مسابقه و کلکسیونر آلمانی به دیوید مک‌نیل خریدار امریکایی، فروخته شد. دلیل قیمت بسیار بالا برای این محصول، رنگ خاص بدنه، حضور طولانی در مسابقات مختلف شامل لمان و توردوفرانس، بدون تصادف عنوان شده است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.