نمونه اولیه تاکسی هوایی هیبریدی برقی پلانا تا سال ۲۰۲۴ تولید می‌شود

دوشنبه 2 آبان 1401 - 05:30
مطالعه 3 دقیقه
plana-evtol-1
استارتاپ پلانا آیرو کره جنوبی با مدیریت عضو سابق برنامه Evtol هیوندای/سوپرنال و جذب سرمایه‌ حدود ۸ میلیون دلاری، قصد دارد تا سال ۲۰۲۴ نمونه اولیه...
تبلیغات

استارتاپ پلانا آیرو کره جنوبی با مدیریت عضو سابق برنامه Evtol هیوندای/سوپرنال و جذب سرمایه‌ حدود ۸ میلیون دلاری، قصد دارد تا سال ۲۰۲۴ نمونه اولیه از تاکسی هوایی عمودپرواز برقی خود با ظرفیت هفت سرنشین و شعاع حرکتی ۵۰۰ کیلومتر بسازد.

استارتاپ کره‌ای پلانا آیرو (Plana Aero) که توسط مدیر سابقه برنامه پرنده عمودپرواز برقی (Evtol) هیوندای/سوپرنال رهبری می‌شود، کار خود را برای ساخت تاکسی هوایی عمودپرواز هیبریدی-برقی دوربرد آغاز کرده است. به گزارش نیواطلس، این خودروی پرنده ظرفیت حمل حداکثر هفت نفر را برای طی مسیر حدود ۵۰۰ کیلومتر با سرعت حداکثر ۳۵۰ کیلومتربرساعت دارد.

پلانا به تازگی موفق شد در مرحله‌ی سرمایه‌گذاری پیش از تولید، حدود ۱۱/۸ میلیارد وون کره جنوبی (حدود ۸/۳ میلیون دلار آمریکا) جذب کند. البته میزان سرمایه‌گذاری کلی این شرکت چیزی نزدیک به ۱۰ میلیون دلار برآورد می‌شود. این میزان سرمایه چیز کمی نیست و می‌تواند پلانا را در ساخت نمونه اولیه هواپیمای برقی باتری‌دار کمک کند.

پرنده عمودپرواز پلانا در رندرهای مفهومی ظاهر نسبتاً منحصربفردی دارد. بدنه‌ی بلند و نازک آن به سمت بال اصلی فوقانی می‌رود و یک جفت باله‌ی نازک از پایین به سمت لوله اصلی در جلو کشیده می‌شود. سیستم پیشرانه طرح رانش کاملا متعادلی دارد که از پروانه‌های برقی پنج پره بزرگ و کج استفاده می‌کند. دو تا از پروانه‌ها به باله‌های عقب، دو تا در لبه‌های جلویی بیرونی بال اصلی و جفت سوم نزدیک‌تر به بدنه در لبه انتهایی بال اصلی قرار می‌گیرند، که طرح کلی در حالت پرواز را شبیه به هگزاکوپتر می‌کند.

دو پروانه‌ی عقب برای عملیات فرود و پرواز عمودی به سمت پایین شیب می‌یابند، در حالی که بقیه به سمت بالا شیب دارند. چنین طرحی به این دلیل است که آن‌ها به عنوان پروانه‌های جلوبرنده برای حالت پرواز رو به جلو پیکربندی شده‌اند. اگر این دو پروانه مانند سایرین به سمت بالا کج شوند، باید هنگام تغییر وضعیت برای پرواز رو به جلو، چرخش خود را معکوس کنند. چنین طرحی برای دینامیک پرواز خوب است، اما از سوی دیگر این پروانه‌های بزرگ را درست به اندازه قد یک فرد عادی بالاتر از زمین قرار می‌دهد. به نظر نمی‌رسد که پلانا خیلی نگران شیوه طراحی پروانه‌ها روی بال‌های هواپیما باشد.

هواپیمای پلانا به عنوان یک طراحی بزرگ هیبریدی دوربرد نسبتا سریع، به نظر می‌رسد که نامزد خوبی برای مینی‌بوس هوایی منطقه‌ای است. پلانا در این زمینه در خط مقدم توسعه فناوری خواهد بود. بسیاری از شرکت‌های EVTOL برای صدور گواهینامه تجاری و ورود به خدمات به سمت تاریخ هدف سال ۲۰۲۴ تلاش می‌کنند. نقشه راه پلانا ساخت مدل اولیه از هواپیما تا سال ۲۰۲۴ و ساخت مدل نهایی کاملاً معتبر و آماده‌ی تولید انبوه تا سال ۲۰۲۸ است.

البته پلانا هنوز مسیر زیادی تا دریافت گواهینامه معتبر برای پرواز ناوگان دارد، هرچند که شاید این روند برای شرکتی در کره جنوبی کمی آسان‌تر و ارزان‌تر باشد. به نظر می‌رسد که پلانا با تیم ۴۰ نفره کنونی خود راه سختی در پیش دارد و شاید جذب سرمایه ۸ میلیون دلاری بتواند اندکی از فشارها را بر تیم کاهش دهد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.