صنایع هوایی

تیلت‌روتور بل MV-75، جانشین هلیکوپتر بلک هاوک در ارتش آمریکا شد

تیلت‌روتور بل پس از سال‌ها تحقیق و توسعه، با انتخاب نام نهایی، یک قدم دیگر به ورود به خدمت و جایگزینی با هلیکوپتر بلک هاوک نزدیک شده است.

ارتش آمریکا در سال ۲۰۱۹ برنامه تسلیحات آینده دوربرد (FLRAA) را برای جایگزینی هلیکوپتر افسانه‌ای UH-60 بلک هاوک آغاز کرد. پس از رقابتی سه‌ساله بین شرکت‌های سیکورسکی و بل، در دسامبر ۲۰۲۲ بل با تیلت‌روتور V-280 والور به‌عنوان برنده اعلام شد. حال این پرندهٔ عمود پرواز آیندهٔ ارتش آمریکا رسماً MV-75 نام گرفته است. این نام معنی خاصی دارد و حرف M به معنای چندمنظوره، V به معنای برخاست و فرود عمودی و «۷۵» به سال ۱۷۷۵، زمان تأسیس رسمی ارتش آمریکا اشاره دارد. این وسیله یک تیلت‌روتور است که یعنی قابلیت برخاست و فرود عمودی هلیکوپتر را با سرعت و برد هواپیماهای بال ثابت را ترکیب می‌کند.

MV-75 با دو موتور توربوشفت رولزرویس AE 1107F با قدرت ۷۰۰۰ اسب بخار، سرعت کروز ۵۲۰ کیلومتر بر ساعت و حداکثر سرعت ۵۵۵ کیلومتر بر ساعت را ارائه می‌دهد که تقریباً دو برابر سرعت بلک هاوک است. برد رزمی آن بین ۹۳۰ تا ۱۴۸۰ کیلومتر و برد پرواز بدون سوخت‌گیری ۳۹۰۰ کیلومتر است، درحالی‌که بلک هاوک تنها ۵۸۲ کیلومتر برد دارد. این هلیکوپتر با وزن برخاست حداکثر ۱۴ هزار کیلوگرم، می‌تواند ۴۵۰۰ کیلوگرم بار یا ۱۴ سرباز مجهز را حمل کند و به خدمه‌ای چهارنفره (دو خلبان و دو تیرانداز) نیاز دارد. طراحی تیلت‌روتور MV-75 با موتورهای ثابت و روتورهای متحرک، نسبت به V-22 آسپری بهبود یافته و با مواد کامپوزیتی پیشرفته، وزن کمتر و نگهداری ساده‌تری دارد. این ویژگی‌ها آن را برای عملیات در محیط‌های پرخطر و مأموریت‌های چندمنظوره مانند تهاجم، جابجایی نیرو و عملیات امدادی ایده‌آل می‌کند.

MV-75 با بدنه‌ای شبیه به بلک هاوک، درهای جانبی ۱.۸ متری و ارتفاع بال بیش از ۲.۱ متر از زمین دارد که خروج آسان سربازان و میدان دید وسیع برای تیراندازان را فراهم می‌کند. حسگرها، تسلیحات و اویونیک پیشرفته این هلیکوپتر توسط لاکهید مارتین طراحی شده‌اند و نسخه تهاجمی آن (AV-280) قادر به شلیک موشک، راکت و پهپادهای کوچک است. MV-75 برای عملیات خودمختار نیز طراحی شده و در سال ۲۰۲۰ پروازی کاملاً خودکار از برخاست تا فرود را با موفقیت انجام داد. این قابلیت امکان انجام مأموریت‌های ساده مانند تدارکات را بدون نیاز به دخالت خلبان فراهم می‌کند.

تولید شش فروند پروتوتایپ MV-75 از تابستان ۲۰۲۴ آغاز شده است. بدنه در کانزاس و قطعات در تگزاس تولید و مونتاژ نهایی در آماریلو انجام می‌شود. اولین پرواز پروتوتایپ برای سال ۲۰۲۶ برنامه‌ریزی شده و تولید محدود از ۲۰۲۸ آغاز خواهد شد. ارتش آمریکا قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ این تیلت‌روتورها را در خدمت عملیاتی داشته باشد. تعداد دقیق MV-75 موردنیاز ارتش مشخص نیست اما با توجه به ناوگان بیش از ۲,۱۰۰ فروندی بلک هاوک، انتظار می‌رود تعداد قابل‌توجهی تولید شود. نسخه‌های ویژه برای عملیات نیروهای ویژه (مانند MH-60M) نیز در حال توسعه است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۸ رای

امیر دهقان

نویسنده و مترجم پدال، عاشق ماشین، عشقی که حد و حصر نداره

مطالب مشابه

‫۸ دیدگاه‌ها

  1. مهراد

    ۲ خرداد ۱۴۰۴
    سوابق: (925 ديدگاه)

    نه قبول نیست تو دیدی ! این طرح رو از طرح برادران فرزاد در آلمان نازی ورداشتن و کپی کردن از اول تا آخر

    مدیونی فکر کنی کلا خود اینا ۱۲۲ سال پیش پرواز بشر و هواپیما رو ابداع کردن

    در مورد پاراگراف اول هم که میدونید منظورم چیه برید سرگذشت جک نورثروپ در دهه ۱۹۲۰ رو بخونید

    از اینها که بگذریم این هواپیمای جدید برای اینکه نقش اسب باری ارتش های سراسر جهان یعنی بلک هاوک رو بگیره یکم زیادی شیک و پیک و مدرن و لوکس به حساب میاد

    قیمت این احتمالا حداقل ۳ برابر اون در میاد ، هر چند تواناییاش هم ۳ برابره ولیکن خوب قیمت هم مهمه

    موافقم 5
    مخالفم 12
    1. JaMsHiD-B

      ۲ خرداد ۱۴۰۴
      سوابق: (3231 ديدگاه)

      برای آمریکا تنها چیزی که مهم نیست قیمت تسلیحات هست

      موافقم 6
      مخالفم 2
  2. javad-bmw

    ۲ خرداد ۱۴۰۴
    سوابق: (295 ديدگاه)

    من یه سِری افراد رو میشناسم ، میخوان با این تجهیزات بجنگن ، بعد کاخ سفید رو هم حسینیه کنن ، ولی برق مردم خودشونم ندارن

    موافقم 27
    مخالفم 3
  3. مهدی دهقان

    ۲ خرداد ۱۴۰۴
    سوابق: (41 ديدگاه)

    این برای کشورای پولدار مثل خود امریکا خوبه نسبت به هلیکوپتر خیلی پیچیدس و هر کشوری توانایی پشتیبانی فنی و مالی ازش رو نداره چیزی که جنگ اوکراین مشخص کرد در کنار سلاح های گرون و دقیق نیاز به سلاح ارزون و در حجم بالا هم هست جنگهای اول و دوم خلیج فارس و افغانستان و یوگسلاوی یه مدت همه رو به این اشتباه انداخت که جنگها امروزی خیلی زود تموم میشن نهایتش6 ماهه ولی جنگ اوکراین نشون داد همیشه اینطور نیست خود همین امریکا یکی از دلایلش که باعث شد یمن رو بیخیال بشه هزینه زیاد ادامه جنگ بود فقط تو یکی دو ماه بالای 2 میلیارد هزینش شد

    موافقم 8
    مخالفم 2
  4. یوسف

    ۲ خرداد ۱۴۰۴
    سوابق: (1135 ديدگاه)

    ماشاالله خان کجایی که ببینی آمریکای مقتدرت دست به شلوار انگلیس شده و از موتور رولزرویس استفاده میکنه که بتونه پرواز کنه….
    یعنی ابرقدرت دنیا با این همه کاربرات ۴ دهنه و موتور پوشراد و همی نتونست یه موتور واسه هلیکوپتر جنگی تهیه کنه…..

    موافقم 4
    مخالفم 8
    1. مهراد

      ۲ خرداد ۱۴۰۴
      سوابق: (925 ديدگاه)

      به کنعان بازگرد

      موافقم 2
      مخالفم 2
    2. حسین دهمرد

      ۲ خرداد ۱۴۰۴
      سوابق: (2828 ديدگاه)

      مگه این یکی رولزرویس تو کانادا نیس؟

    3. محمد

      ۲ خرداد ۱۴۰۴
      سوابق: (1 ديدگاه)

      اره دیگه همین شماها براش این همه جنگنده و بمب افکن پیشرفته ساختید ، تکنولوژی و قطعات رولز رایس مال آمریکا هست و منتاژ انگلیس است برو ۴ تا کلمه بخون به جای اینکه مثل رؤسات قابلمه را به عنوان دستگاه کرونا یاب مستعان نشون مردم بدن

      موافقم 1
      مخالفم 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا