یادی از دو خودرویی که قربانی بحران جهانی شدند

جمعه 19 اردیبهشت 1399 - 10:30
مطالعه 5 دقیقه
Cars-Never-Built-1024x555
لینکلن قصد توسعهٔ خودرویی الکتریکی را بر اساس پلت‌فرم ریویان داشت اما چندی پیش این برند لوکس آمریکایی اعلام کرد که این خودرو به دلیل وضعیت بحرانی...

لینکلن قصد توسعهٔ خودرویی الکتریکی را بر اساس پلت‌فرم ریویان داشت اما چندی پیش این برند لوکس آمریکایی اعلام کرد که این خودرو به دلیل وضعیت بحرانی کنونی ناشی از شیوع ویروس کرونا ساخته نخواهد شد. این خبر ناراحت‌کننده‌ای است زیرا یک لینکلن تمام الکتریکی با 755 اسب بخار قدرت احتمالی می‌توانست خودروی بسیار جذابی باشد؛ اما این اولین باری نیست که خودروساز بزرگی برنامه‌ای برای تولید خودرویی را اعلام کرده و بعداً آن‌را لغو نموده است. کمی بیش از یک دهه پیش رکود اقتصادی بزرگ موجب شد تعدادی از خودروسازان دوباره در مورد برنامه‌های خود فکر کنند که این امر به مرگ تعدادی از محصولات جدید آیندهٔ آن‌ها انجامید. در ادامهٔ این مطلب یادی کرده‌ایم از دو نمونه از این خودروها که قربانی بحران شدند.

 

کپی لینک

پونتیاک G8 اسپرت تراک

در سال 2008 پونتیاک پیکاپ G8 اسپرت تراک را معرفی و اعلام کرد که این خودرو اواخر سال 2009 به نمایندگی‌های فروش می‌رسد. این پیکاپ اما در اصل نسخهٔ ری‌بج شدهٔ هولدن کومودور یوت بود. G8 اسپرت تراک پیکاپی تک کابین با دماغه‌ای تهاجمی بود که قسمت بار آن 1,878 میلی‌متر و ظرفیت بار آن 1200 لیتر بود. زیر کاپوت این پیکاپ اسپرت یک موتور 6 لیتری V8 قرار گرفته بود که 360 اسب بخار قدرت و 522 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کرد.

نیروی این موتور توسط یک گیربکس شش سرعتهٔ اتوماتیک به چرخ‌های عقب انتقال پیدا می‌کرد و G8 اسپرت تراک را ظرف تنها 5.8 ثانیه از صفر به سرعت 96 کیلومتر بر ساعت می‌رساند؛ اما به دلیل بحران اقتصادی آن زمان، جنرال موتورز در اوایل سال 2009 برند پونتیاک را تعطیل کرد و درنتیجه G8 اسپرت تراک هرگزی نتوانست رنگ نمایندگی‌های فروش را ببیند.

کپی لینک

جگوار C-X75

هرچند پونتیاک اسپرت تراک خودروی جذابی بود اما شناخته‌شده‌ترین خودرویی که قربانی رکورد بزرگ شد، جگوار C-X75 بود. این هایپراسپرت در سال 2010 به مناسبت هفتادوپنجمین سالگرد جگوار در قالب یک کانسپت معرفی شد و سازندهٔ بریتانیایی برنامهٔ تولید آن‌را در می سال 2011 تأیید کرد. جگوار برای توسعهٔ هرچه بهتر این هایپرکار، با ویلیامز همکاری کرد تا اولین محصول خود با شاسی مونوکوک کامپوزیت کربنی را تولید کند. C-X75 که وعده داده بود از XJ220 بهتر خواهد بود، به قوای محرکهٔ پلاگین‌هیبریدی مجهز شده بود که از یک پیشرانهٔ 1.6 لیتری توربوشارژ و سوپرشارژ با 510 اسب بخار قدرت به همراه دو موتور الکتریکی با مجموع قدرت 390 اسب بخار تشکیل شده بود که مجموع خروجی سیستم را به 850 اسب بخار قدرت و 1000 نیوتن متر گشتاور می‌رساند. این نیرو به هر چهارچرخ منتقل می‌شد.

جگوار مشخصات دقیق C-X75 را اعلام نکرد اما اعلام نمود که می‌تواند در کمتر از شش ثانیه از صفر به سرعت 160 کیلومتر بر ساعت برسد و به حداکثر سرعت 355 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. این هایپرکار پلاگین‌هیبریدی همچنین می‌توانست حدود 60 کیلومتر را به‌صورت تمام الکتریکی طی کند؛ اما درنهایت درحالی‌که پروژهٔ توسعهٔ C-X75 پیشرفت خوبی داشت اما جگوار در سال 2012 به دلیل وضعیت اقتصاد جهانی تصمیم به کنار گذاشتن این پروژه گرفت. بااین‌حال تعداد محدودی از پروتوتایپ‌های این ماشین ساخته شد و در سال 2015 نیز در فیلم اسپکتر جیمز باند حضور یافت.

 

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.