ارزان‌ترین کامیونت‌های بازار ایران، از جک و الوند تا فورس و دیما

یک‌شنبه 28 مرداد 1403 - 08:30
مطالعه 7 دقیقه
Cheapest-Camionnette
در بازار کامیونت‌های حال حاضر کشورمان، با بودجه‌ای از زیر یک میلیارد تا نزدیک دو میلیارد تومان، گزینه‌های مختلفی برای خرید وجود دارد.
تبلیغات

کامیونت‌ها وسایل نقلیه‌ای بسیار کاربردی هستند. این وسایل درحالی‌که ظرفیت بار بیشتری نسبت به وانت‌ها دارند، با اندازه‌ای کوچک‌تر از کامیون‌ها، امکان استفاده در شهرها را خواهند داشت و در بخش توزیع کالا بسیار مورداستفاده قرار می‌گیرند. کامیونت‌ها در اندازه‌ها و تناژهای مختلفی از زیر 4 تن تا بالای 9 تن ساخته می‌شوند و برای هر نیازی گزینهٔ مناسبی دارند. در کشورمان، برای چندین دهه بنز خاور که در نسخه‌های 608 و 808 توسط ایران‌خودرو تولید می‌شد، یکه‌تاز بازار کامیونت‌ها بود و هیچ رقیبی را مقابل خود نمی‌دید اما از دههٔ 80 شمسی به بعد، رفته‌رفته پای کامیون‌های جدیدتر مثل هیوندای و ایسوزو به بازار ایران باز شد. در حال حاضر اما بازار کامیونت‌های کشورمان تقریباً به‌طور تحت سلطه مدل‌های چینی است و شرکت‌های مختلفی اقدام به مونتاژ کامیونت‌های چینی از برندهای گوناگون می‌کنند. ازاین‌رو، قصد داریم در ادامه با ارزان‌ترین کامیونت‌های حال حاضر کشورمان آشنا شویم.

همچنین بخوانید: مقایسه کامیونت فورس F38 بهمن موتور با وانت نیسان زامیاد

کپی لینک

8-کامیونت جک 9 تن

قیمت: یک میلیارد و 850 میلیون تومان

شرکت آرین دیزل مدتی است که اقدام به مونتاژ کامیونت‌های سری N جک می‌کند و در بازار نسبتاً با استقبال مناسبی مواجه شده است. این شرکت کامیونت‌های جک را در سه تناژ مختلف مونتاژ می‌کند که بیشترین آن‌ها 9 تن است. این بالاترین ظرفیت در بین کامیونت‌های حال حاضر بازار کشورمان محسوب می‌شود. بااین‌حال، کامیونت 9 تن جک از بسیاری از کامیونت‌های با ظرفیت کمتر ارزان‌تر است و زیر 1.9 میلیارد تومان قیمت دارد. این کامیونت همچنین به جای خواب هم مجهز است. هر سه نسخهٔ کامیونت جک مونتاژ آرین دیزل به یک پیشرانهٔ 3.8 لیتری چهار سیلندر توربودیزل کامینز مجهز هستند که 154 اسب بخار قدرت و 500 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. این پیشرانه را در خودروهای تجاری کشورمان زیاد می‌بینیم که برای کامیونت‌های تا 8 تن توان گشتاور خوبی دارد اما برای یک کامیونت 9 تن شاید کمی ضعیف باشد. انتقال نیروی این پیشرانه هم از طریق یک گیربکس شش سرعته ساخت خود جک صورت می‌گیرد.

کپی لینک

7-کامیونت جک 6 تن

قیمت: یک میلیارد و 770 میلیون تومان

در بین سه نسخه‌ای که از کامیونت‌های سری N جک توسط آرین دیزل مونتاژ می‌شود، این نسخهٔ 6 تن کمترین ظرفیت و ارزان‌ترین قیمت را دارد. بین این دو نسخهٔ 6 تن و 9 تن هم نسخهٔ 8.5 تن قرار می‌گیرد که با قیمت 1.810 میلیارد تومان به فروش می‌رسد. همان‌طور که اشاره شد، هر سه نسخه از پیشرانهٔ یکسانی استفاده می‌کنند و بنابراین، زیر اتاق جک 6 تن هم همان موتور 3.8 لیتری چهار سیلندر با 154 اسب بخار قدرت پنهان شده است. نسخه‌های 6 تن و 8.5 تن با 6,990 میلی‌متر طول، ابعاد یکسانی دارند اما نسخهٔ 9 تن طول بیشتری برابر با 7,845 میلی‌متر دارد؛ بنابراین، با وجود پیشرانهٔ یکسان، جک 6 تن با ابعاد کوچک‌تر و ظرفیت پایین‌تر، از چابکی بیشتری برخوردار است و برای استفاده‌های شهری مناسب‌تر خواهد بود. این کامیونت همچنین به جای خواب هم مجهز است.

کپی لینک

6-کامیونت الوند 6 تن

قیمت: یک میلیارد و 750 میلیون تومان

سایپا دیزل چندین سال است که به مونتاژ کامیونت‌های فوتون در نسخه‌های 6 تن و 8.5 تن می‌پردازد و توانسته سهم مناسبی از بازار کامیونت‌های کشور به دست بیاورد. مهم‌ترین مزیت کامیونت‌های الوند، استهلاک پایین‌تر نسبت به دیگر رقبا است. همچنین به دلیل سابقهٔ زیاد این کامیونت در بازار کشورمان، قطعات یدکی آن در دسترس بوده و اکثر مکانیک‌ها با تعمیرات آن آشنایی دارند. الوند 6 تن از همان پیشرانهٔ 3.8 لیتری چهار سیلندر توربودیزل کامینز استفاده می‌کند که در کامیونت جک هم وجود دارد. این موتور در اینجا 145 اسب بخار قدرت و 450 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. در نسخهٔ 8.5 تن هم همین پیشرانه ارائه می‌شود ولی با 155 اسب بخار قدرت و 500 نیوتن متر گشتاور، کمی قوی‌تر است. الوند 6 تن با جای خواب و بدون جای خواب ارائه می‌شود درحالی‌که نسخهٔ 8.5 تن صرفاً با جای خواب عرضه می‌شود. قیمت این نسخه 1.8 میلیارد تومان است.

کپی لینک

5-کامیونت دیما 6 تن

قیمت: یک میلیارد و 670 میلیون تومان

شرکت مایان دیزل در نمایشگاه خودروی تهران 1402 کامیونت جدیدی را با نام دیما رونمایی کرد. این کامیونت در اصل نسخه فیس‌لیفت همان کامیونت جک است که توسط آرین دیزل عرضه می‌شود. به همین دلیل، کامیونت دیما در ظاهر طراحی مدرن‌تر و بروزتری نسبت به کامیونت‌های جک دارد که رنگ و بوی کهنگی گرفته‌اند. در بخش پیشرانه نیز مایان دیزل برای کامیونت مونتاژی خود پیشرانه بزرگ‌تر 4 لیتری چهار سیلندر توربودیزل کامینز را در نظر گرفته که البته با 151 اسب بخار قدرت و 500 نیوتن متر گشتاور، خروجی یکسانی با موتور 3.8 لیتری کامیونت‌های جک دارد. مایان دیزل این کامیونت را در نسخه‌های 6 و 9 تن عرضه می‌کند که نسخهٔ 6 تن می‌تواند در لیست ارزان‌ترین‌های ما جای گیرد. این کامیونت 6 تن در دو مدل با جای خواب و بدون جای خواب عرضه می‌شود.

کپی لینک

4-کامیونت شاکمن 5.5 تن

قیمت: یک میلیارد و 600 میلیون تومان

شرکت ویرا دیزل که یکی از زیرمجموعه‌های گروه ماموت است و شرکتی نسبتاً نوپا در صنعت وسایل نقلیهٔ سنگین و نیمه سنگین محسوب می‌شود، در سال 1401 اقدام به رونمایی کامیونت شاکمن Y9 کرد. این شرکت کامیونت موردبحث را در دو نسخهٔ 5.5 تن و 6 تن عرضه می‌کند که نسخهٔ 5.5 تن یکی از پایین‌ترین ظرفیت‌ها را در بین کامیونت‌های حال حاضر بازار کشورمان دارد. هردو نسخهٔ کامیونت شاکمن به یک پیشرانهٔ 3.8 لیتری چهار سیلندر توربودیزل کامینز مجهز هستند که 154 اسب بخار قدرت و 500 نیوتن متر گشتاور دارد. انتقال نیروی این پیشرانه هم توسط یک گیربکس شش سرعته دستی ساخت شرکت چینی فست صورت می‌گیرد. این دو نسخه در طول باهم تفاوت دارند به‌گونه‌ای که نسخهٔ 5.5 تن با 5,440 میلی‌متر طول از نسخهٔ 6 تن با 6,860 میلی‌متر طول کوتاه‌تر است. نسخهٔ 6 تن اما تنها 20 میلیون تومان گران‌تر است.

کپی لینک

3-کامیونت فورس 8.5 تن

قیمت: یک میلیارد و 600 میلیون تومان

گروه بهمن که در دههٔ 80 و 90 با مونتاژ کامیونت‌های باکیفیت ایسوزو توانست سهم بزرگی از کامیونت‌های کشور را تصاحب کند، با تنگ‌تر شدن حلقهٔ تحریم‌ها و مشکل در ادامهٔ مونتاژ این کامیونت‌های ژاپنی، سراغ شرکت چینی فوتون رفت و از سال 1400 کامیونت‌های آن را با نام فورس به بازار فرستاد. کامیونت‌های فورس در نسخه‌های 6 تن و 8.5 تن تولید می‌شوند که هردو جزء ارزان‌ترین کامیونت‌های بازار هستند. نسخهٔ 8.5 تن کامیونت فورس به جای خواب مجهز است. هردو نسخهٔ این کامیونت چینی از همان پیشرانهٔ 3.8 لیتری چهار سیلندر توربودیزل آشنای کامینز استفاده می‌کنند که 155 اسب بخار قدرت و 490 نیوتن متر گشتاور دارد و به یک گیربکس شش سرعته دستی ساخت شرکت چینی WLY متصل می‌شود. این کامیونت در حال حاضر ارزان‌ترین کامیونت 8.5 تن بازار کشورمان محسوب می‌شود.

کپی لینک

2-کامیونت فورس 6 تن

قیمت: یک میلیارد و 530 میلیون تومان

رتبهٔ دوم این لیست هم به نسخهٔ 6 تن کامیونت فورس گروه بهمن می‌رسد. همان‌طور که گفته شد، این کامیونت‌ها هردو از یک پیشرانه استفاده می‌کنند و بنابراین در اینجا هم همان موتور 3.8 لیتری کامینز را می‌بینیم ولی نسخهٔ 6 تن 6,881 میلی‌متر طول دارد که 90 سانتی‌متر از نسخهٔ 8.5 تن با 7,781 میلی‌متر طول کمتر است. نسخهٔ 6 تن کامیونت فورس در دو مدل با جای خواب و بدون جای خواب قابل خریداری است که اختلاف قیمت 40 میلیون تومانی باهم دارند.

کپی لینک

1-کامیونت فورس 3.8 تن

قیمت: 895 میلیون تومان

و سرانجام به ارزان‌ترین کامیونت حال حاضر بازار کشورمان می‌رسیم که به‌تازگی توسط گروه بهمن معرفی شده است و نصف کامیونت‌های ابتدای این لیست قیمت دارد. این کامیونت هم ساخت فوتون است و در ایران با نام فورس F38 عرضه می‌شود. کامیونت جدید گروه بهمن در کلاس وزنی پایینی قرار دارد و در زمینه باربری بیشتر با وانت‌ها رقابت می‌کند. تناژ این کامیونت ۳.۸ تن است که از تمام کامیونت‌های بازار کشورمان کمتر خواهد بود. درواقع، گروه بهمن قصد دارد با فورس F38 به رقابت با وانت نیسان بپردازد و به سلطه زامیاد در بازار زیر یک میلیارد تومان پایان دهد. یکی دیگر از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این کامیونت، استفاده از پیشرانهٔ بنزینی بجای دیزلی است. این یک پیشرانهٔ ۲ لیتری چهار سیلندر است که ۱۳۹ اسب بخار قدرت و ۱۹۶ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند و نیروی آن توسط یک گیربکس پنج سرعته دستی ساخت DAE به چرخ‌های عقب منتقل می‌شود.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.