نبرد فسقلی‌ها! رویارویی فولکس آپ، کیا پیکانتو و هیوندای i10

یک‌شنبه 21 خرداد 1396 - 15:30
مطالعه 17 دقیقه
1kiapicantovsvwupvshyundaii10
به دنبال یک خودروی کوچک شهری هستید؟ نسل جدید کیا پیکانتو یکی از انتخاب‌ها خواهد بود اما آیا می‌تواند فولکس‌واگن آپ و هیوندای i10 را تحت‌الشعاع...
تبلیغات

به دنبال یک خودروی کوچک شهری هستید؟ نسل جدید کیا پیکانتو یکی از انتخاب‌ها خواهد بود اما آیا می‌تواند فولکس‌واگن آپ و هیوندای i10 را تحت‌الشعاع قرار دهد؟

برای نیم دهه است که اگر خواهان کامل‌ترین خودروی شهری می‌بودید می‌توانستید یک فولکس‌واگن آپ بخرید و در اصل این ماشین انتخاب پیش‌فرض در این کلاس محسوب می‌شد؛ اما بااین‌حال نسل جدید کیا پیکانتو می‌تواند این وضعیت را تغییر دهد. کیا برای رقابت با فولکس‌واگن، خودروی شهری پیکانتو خود را به‌طور کامل از نو مهندسی کرده که حسی جدید از بلوغ و لوکس بودن را القا می‌کند؛ اما این شرکت کره‌ای اگر می‌خواهد در سگمنت A سلطنت کند باید نگاهی هم به هم‌وطنش یعنی هیوندای i10 داشته باشد. در سال 2016، شرکت برادر کیا یعنی هیوندای نسخهٔ اصلاح‌شده‌ای از خودروی شهری i10 را معرفی نمود که احساس مناسب، سطح خوبی از فضا و کارایی را در کنار قیمت مقرون‌به‌صرفه ارائه می‌کند.

هر سهٔ این خودروها به‌طور شگفت‌آوری از طراحی شیک و زیبا به همراه پکیج هوشمندانه‌ای برخوردارند و این اطمینان را به خریداران می‌دهند که در روند کوچک‌سازی خودرو تا جایی که ممکن بوده تمامی ویژگی‌های موردنیاز را ارائه کرده‌اند. بااین‌حال در این کلاس رقابت سختی در جریان است. به همین دلیل ما این سه ماشین کوچک را به رقابت دعوت کرده‌ایم تا بفهمیم آیا پیکانتو تغییری در جریان این کلاس ایجاد خواهد کرد یا اینکه فولکس‌واگن و هیوندای، کیا را به چالش می‌کشند.

کیا پیکانتو

در تلاش برای شکست فولکس‌واگن آپ، کیا پیچیده‌ترین و کامل‌ترین پیکانتو تاریخ را ارائه کرده است. برای این خودرو یک پیشرانهٔ 1 لیتری توربو قابل سفارش خواهد بود ولی ما تیپ پایهٔ آن‌را برای این رقابت انتخاب کرده‌ایم که 10,750 پوند قیمت داشته و از یک موتور 1 لیتری تنفس طبیعی استفاده می‌کند. کیا می‌گوید با تغییراتی که در موتور و شاسی پیکانتو اعمال کرده است، نسل جدید این هاچ‌بک به آرام‌ترین خودروی شهری بازار تبدیل شده که هم در استفادهٔ شهری و هم کروز جاده‌ای آرام است. بااین‌حال هرچند پیکانتو قطعاً نسبت به نسل قبل بهبود یافته است اما هنوز هم کاملاً نمی‌تواند با آپ رقابت کند.

بااینکه این موتور کم‌قدرت‌ترین پیشرانهٔ پیکانتو است اما کیا عملکرد مناسبی را ارائه می‌کند به‌گونه‌ای که ظرف 12.4 ثانیه از صفر به سرعت 96 کیلومتر در ساعت می‌رسد؛ اما عملکرد در خط مستقیم اولویت یک خودروی شهری نیست. با این ماشین‌ها عمدتاً در محیط‌های شهری تردد می‌شود که دائماً نیاز به کاهش و افزایش سرعت وجود دارد و این یعنی گشتاور و انعطاف‌پذیری مهم‌تر است؛ بنابراین کیا در اینجا هم عملکرد مناسبی از خود به نمایش گذاشت به‌نحوی‌که برای رسیدن از سرعت 80 کیلومتر به 110 کیلومتر در ساعت در دندهٔ پنج به 13.9 ثانیه زمان احتیاج داشت.

موتور سه سیلندر خودرو عملکرد روانی دارد اما دسته‌دنده عملکردی به‌خوبی آپ ندارد ولی این به معنای وجود مانع یا مشکلی در زمان تعویض دنده‌ها نیست. افزایش فاصلهٔ محوری نیز تأثیر مثبتی در سواری خودرو داشته و بنابراین پیکانتو با توجه به اندازه‌اش خودروی راحتی احساس می‌شود؛ اما بااین‌حال خصوصاً قسمت عقبی ماشین فاقد کنترل مناسب است.

فولکس‌واگن آپ

آپ هدف اصلی پیکانتو است. فولکس‌واگن اواخر سال گذشته این محصول خود را مورد فیس‌لیفت قرار داد اما فرمول اصلی آن تغییر نکرده است. طی این فیس‌لیفت یک پیشرانهٔ 1 لیتری توربو به لیست موتورهای آپ اضافه شده اما بااین‌حال ما در این رقابت همان موتور تنفس طبیعی را مورد آزمایش قرار داده‌ایم که در نسخهٔ پنج‌در 11,430 دلار قیمت دارد. موتور 1 لیتری تنفس طبیعی آپ 75 اسب بخار قدرت و 95 نیوتن متر گشتاور دارد که در قدرت بالاتر از پیکانتو قرار می‌گیرد اما در گشتاور با رقیب کره‌ای یکسان است.

همچنین به دلیل ضریب دنده‌های بلندتر در گیربکس پنج سرعتهٔ دستی فولکس‌واگن، عملکرد آپ در آزمون ما کاملاً قابل‌توجه بود به‌گونه‌ای که برای رسیدن از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر در ساعت به 12.2 ثانیه زمان نیاز دارد که دودهم ثانیه سریع‌تر از پیکانتو است اما از سوی دیگر این هاچ‌بک کوچک آلمانی در آزمون رسیدن از سرعت 70 کیلومتر به 110 کیلومتر در ساعت با دندهٔ پنج، 17.4 ثانیه زمان صرف نمود که از این لحاظ در پس پیکانتو قرار می‌گیرد.

به لطف سطح چسبندگی بالاتر شاسی فولکس‌واگن، فرمان احساس دقیق‌تری دارد. علاوه بر این، آپ یک خودروی کوچک واقعاً سرگرم‌کننده برای رانندگی است و اجازه می‌دهد پیچ‌ها را با سرعت بیشتری از آنچه تصور می‌کردیم و یا آنچه رقبا می‌توانند انجام دهند طی کنیم. این دقت و هندلینگ بالا همچنین با سطح مناسبی از پالایش و راحتی نیز همراه شده است. البته در دورهای پایین، پیشرانهٔ آپ به روانی پیکانتو نیست و کمی سروصدای بیشتری دارد اما در رانندگی‌های معقول شهری و حتی کروز در بزرگراه، آپ پالایش بیشتری از رقیب کره‌ای دارد.

هیوندای i10

نسل کنونی i10 در سال 2013 معرفی شده است و بنابراین سن بیشتری از پسرعمویش دارد؛ اما خودروی شهری هیوندای تصویر لوکس‌تری ارائه می‌کند که با پالایش بهبودیافته و کابین جادار ترکیب شده است. در این رقابت، ما مدل 1 لیتری SE را آزمایش کرده‌ایم که 10,790 پوند قیمت دارد. هنگامی‌که نسل کنونی i10 برای اولین بار به بازار آمد، با راحتی، پالایش و دینامیک رانندگی خود، بازار را تحت تأثیر قرار داد و درحالی‌که هم‌اکنون رقبای جدیدتری به بازار آمده‌اند، هیوندای هنوز هم فاصلهٔ چندانی با آن‌ها ندارد.

بررسی را با موتور سه سیلندر 1 لیتری i10 آغاز می‌کنیم که با پیکانتو مشترک بوده و مناسب به نظر می‌رسد. با شتاب صفرتاصد 13.2 ثانیه، i10 کُندترین خودروی جمع است اما در آزمون دنده‌پنج، سریع‌تر از فولکس‌واگن عمل کرد. در دنیای واقعی و در شهرها نیز هیوندای به‌اندازهٔ کافی چابک احساس می‌شود. همچنین موتور نیز هرچند فاقد پالایش پیشرانه‌های رقبای این آزمون است اما کاملاً روان عمل می‌کند.

سروصدای باد و تایرها در i10 بیشتر از دو رقیب دیگر است و هرچند در بزرگراه‌ها توانایی بالاتری از خود به نمایش می‌گذارد اما کیا و فولکس‌واگن برای ترددهای کروز و بزرگراهی راحت‌تر هستند. همچنین همانند کیا، هیوندای هم در سواری و رانندگی با آپ برابری نمی‌کند چراکه هرچند عملکرد فرمان i10 دقیق است اما بازخورد کمی از سطح مسیر ارائه می‌دهد؛ اما از سوی دیگر، استفاده از هاچ‌بک کوچک هیوندای در رانندگی‌های شهری آسان است درحالی‌که ابعاد جمع‌وجور آن نیز موجب سهولت در پارک کردن می‌شود.

مقام اول فولکس‌واگن آپ

آپ توانست به لطف احساس بهتر و کابین با کیفیت بالاتر مقام نخست این رقابت را کسب کند. این ماشین سطح کارایی برابری را با کیا ارائه می‌دهد و درحالی‌که کمی گران‌تر است، تجهیزات بیشتری هم دارد. این پیروزی همچنین با کمک پکیجی از رانندگی فوق‌العاده و هزینه‌های نگهداری مناسب به دست آمد؛ بنابراین فولکس‌واگن چیزی بیشتر از آنچه از یک خودروی شهری انتظار می‌رود را ارائه می‌کند.

مقام دوم کیا پیکانتو

نسل جدید پیکانتو یکی از گام‌های مثبت کیا محسوب می‌شود. این خودروی کامل‌تری بوده، فضای مناسبی دارد، به نظر خوب می‌رسد و رانندگی روان و راحتی دارد، هرچند که چندان سرگرم‌کننده نیست. همچنین پیکانتو خودروی ارزانی بوده و هزینه‌های نگهداری پایینی هم دارد؛ اما قیمت کمتر پیکانتو به معنای سطح تجهیزات پایین‌تر است درحالی‌که از طرف دیگر، فولکس‌واگن هنوز هم در سواری و پالایش در این کلاس پیشرو است.

مقام سوم هیوندای i10

در هیوندای i10 سن بالا احساس می‌شود. همچنین هرچند تیپ SE این خودرو قیمت کمتری از پیکانتو دارد اما در داخل نمای ضعیف‌تر و سطح پایینی دارد. البته i10 هنوز هم رانندگی راحتی داشته و کامل به نظر می‌رسد اما در کنار آپ و پیکانتو درخششی ندارد حتی اگر هزینه‌های نگه‌داری‌اش با رقبا برابر باشد. علاوه بر این، حتی اگر کارایی و پالایش را هم در نظر نگیریم، i10 بازهم در برابر رقبای تازه‌نفس خود حرفی برای گفتن ندارد.

 

مشخصات فنی

فولکس‌واگن آپ

کیا پیکانتو

هیوندای i10

قیمت پایه

11,430 پوند

10,750 پوند

10,790 پوند

قیمت تست‌شده

11,430 پوند

11,245 پوند

10,790 پوند

طول/عرض/ارتفاع

3.6/1.64/1.50 متر

3.59/1.59/1.48 متر

3.66/1.66/1.50 متر

فاصلهٔ محوری

2.41 متر

2.40 متر

2.38 متر

پیشرانه

1 لیتری 3 سیلندر

1 لیتری 3 سیلندر

1 لیتری 3 سیلندر

قدرت

75 اسب بخار

67 اسب بخار

66 اسب بخار

گشتاور

95 نیوتن متر

96 نیوتن متر

95 نیوتن متر

گیربکس

پنج سرعته دستی

پنج سرعته دستی

پنج سرعته دستی

محور محرک

جلو

جلو

جلو

ظرفیت باک

35 لیتر

35 لیتر

40 لیتر

حجم صندوق بار

251 لیتر

255 لیتر

218 لیتر

وزن خالص

936 کیلوگرم

935 کیلوگرم

933 کیلوگرم

شتاب صفرتاصد

12.2 ثانیه

12.4 ثانیه

13.2 ثانیه

حداکثر سرعت

170 کیلومتر/ساعت

160 کیلومتر/ساعت

155 کیلومتر/ساعت

مصرف سوخت اعلامی

4.4 لیتر (ترکیبی)

4.4 لیتر (ترکیبی)

4.7 لیتر (ترکیبی)

مصرف سوخت آزمون

5.1 لیتر

5.6 لیتر

7 لیتر

 

منبع: AutoExpress

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.