فلفل‌های ریز! هیوندای i10 در برابر کیا پیکانتو

پنج‌شنبه 10 تیر 1395 - 11:30
مطالعه 9 دقیقه
Hyundai i10 vs Kia Picanto
هیوندای i10 خودروی شهری محبوب و توانایی است که کمک می‌کند تا ثابت شود این خودروساز کرده‌ای تنها دنبال پول نیست. مدل کنونی یکی از بهترین‌های کلاس...

هیوندای i10 خودروی شهری محبوب و توانایی است که کمک می‌کند تا ثابت شود این خودروساز کرده‌ای تنها دنبال پول نیست. مدل کنونی یکی از بهترین‌های کلاس خود است اما رقیبی سرسخت و آشنا دارد که پسرعموی خود بوده و کیا پیکانتو نام دارد. حال این دو فامیل را در برابر هم قرار داده‌ایم تا یکی را به عنوان خودروی برتر برگزینیم. با ما همراه باشید.

استایل و طراحی ظاهری

خودروهای شهری از دو حالت خارج نیستند، یا استیل بسیار خوبی دارند و یا جعبه‌های متحرک بی‌آزار هستند. هیوندای به گونه‌ای مدیریت کرده که بین این دو حالت قرار می‌گیرد و نتیجه خودرویی شده که از ناشناس بودن تبری جسته اما همانند فیات 500 و یا رنو توئینگو فریاد نمی‌زند که به من نگاه کنید. در فیس لیفت تازه‌ای که روی این خودرو صورت گرفته،LED های روز روشن اضافه شده‌اند که حتی بدون وجود آن‌ها نیز شاهد خودروی شهری مدرن با ظاهری هوشمندانه هستیم.

کیا پیکانتو کمی بیشتر از i10 در بازار حضور داشته اما همیشه خوش‌تیپ‌تر بوده است. درحالی‌که هیوندای به‌طور معقولی خطوط صاف و صیقلی را بکار برده اما کیا استایل تیزتر و گوشه‌دار داشته و بی‌شک جزئیات اسپورت تری را به نمایش می‌گذارد. البته که ظاهر خودرو موضوعی شخصی است اما پیکانتو احتمالاً توجهات بیشتری را جلب می‌کند.i10 نیز به نوبه‌ی خود انتخابی فهمیده‌تر است.

کابین خودرو

داخل دو خودرو علیرغم استفاده از پلتفرمی یکسان، تفاوت‌های قابل‌توجهی وجود دارد.i10 یکی از مرتب‌ترین کابین‌های خودروهای شهری را دارد و به رو رسانی اخیر نیز باعث شده تا طراحی و کیفیت آن بهبود پیدا کند. از نظر ارگونومیکی نیز طراحی آن خوب بوده و همه‌ی اجزا همان جایی که انتظار دارید قرار گرفته‌اند. تجهیزات استاندارد این خودرو نیز راضی‌کننده و کافی است.

سن بالای پیکانتو احتمالاً بیش از هر جای دیگری در داخل کابین شهود است. این گفته به معنی کهنه و از مد افتاده بودن کابین نیست اما پیکانتو فاقد طراحی ممتاز مدل‌های مدرن‌تر کیا بوده و مواد ارزان‌قیمت زیادی به چشم می‌خورد. ما همچنین خیلی طرفدار طراحی غربیلک فرمان این خودرو نیستیم.

در بحث کاربردی بودن، i10 با کمی اختلاف پیروز میدان است. این خودرو فضای کافی برای 4 سرنشین بزرگ‌سال داشته و صندوق بار 252 لیتری آن پیشروی کلاس است. پیکانتو نیز فضای بار قابل‌احترام 200 لیتری دارد اما وقتی صندلی‌های عقب را تا می‌کنید،i10 فضای در دسترس بیش از دو برابری دارد. البته باید خاطرنشان کرد که کیا در فرم سه درب نیز قابل سفارش است درحالی‌که i10 تنها به‌صورت پنج درب عرضه می‌شود.

سواری خودرو

لذت رانندگی چیزی نیست که معمولاً در این نوع خودروها یافت شود اما هیوندای خنده را بر لبان خریداران می‌نشاند. این خودرو دقیقاً یک موشک نیست اما کنترل‌های دقیق و چسبندگی مناسب باعث ایجاد اعتمادبه‌نفس کافی در میان خریداران خواهد شد. کیفیت سواری i10 بسیار خوب بوده و به دست آوردن آن در خودروهای این‌چنین کوچک سخت است.

پیکانتو اصلاً بد عمل نمی‌کند اما در جاده کمی ناآرام است. کیا تلاش کرده تا سیستم تعلیق اسپورت تری را ارائه کند اما این خودرو در دست‌اندازها و چاله‌ها کمی سروصدا می‌کند. فرمان خودرو سبک بوده و گیربکس اتوماتیک خودرو نیز که به‌صورت آپشن قابل سفارش است بهتر از گیربکس برخی رقبا همچون فولکس آپ عمل می‌کند.

پیشرانه‌ها

هر دو خودرو پیشرانه‌ی پایه‌ی مشترکی دارند که نسخه‌ای 3 سیلندر و 1 لیتری است که 65 اسب بخار نیرو تولید می‌کند. شتاب صفر تا 100 کیلومتر در ساعت i10 و پیکانتو با این پیشرانه به ترتیب 14.9 و 14.1 ثانیه طول می‌کشد. اگر تنها در شهر رانندگی می‌کنید، این پیشرانه انتخاب خوبی است اما در بزرگراه‌ها باید تقلا کنید.

جالب اینکه پیشرانه‌های بزرگ‌تر در دو خودرو با حجم‌های متفاوت اما قدرتی یکسان وجود دارند.i10 با پیشرانه‌ی بنزینی 1.2 لیتری 87 اسب بخاری هم عرضه می‌شود که شتاب صفر تا 100 خودرو در 12.3 ثانیه ثبت می‌شود. پیشرانه‌ی 1.25 لیتری پیکانتو قدرت 84 اسب بخاری دارد و قادر است تا در زمان 11.5 ثانیه این خودرو را به سرعت 100 کیلومتر در ساعت برساند. گیربکس‌های اتوماتیک با این پیشرانه‌ها در دسترس هستند اما کمی مصرف سوخت را افزایش می‌دهند.

ارزش در برابر مبلغ پرداختی

برای خریداران خودروهای شهری هزینه‌های سواری مهم است و هیچ‌کدام از این خودروها ناامیدکننده نیستند. I10 در رانندگی ترکیبی می‌تواند به مصرف سوخت 4.3 لیتری دست یابد درحالی‌که این رقم برای پیکانتو 4.5 لیتر در هر صد کیلومتر است. مالیات جاده‌ای و هزینه‌های سرویس دو خودرو تقریباً مشابه و کم بوده به‌علاوه کیا گارانتی 7 ساله را ارائه می‌کند درحالی‌که i10 گارانتی 5 ساله‌ی هیوندای را دارد.

قیمت آغازی مدل S پایه i10 با پیشرانه‌ی 1 لیتری 8995 پوند است که با انتخاب مدل ممتاز SE با پیشرانه‌ی 1.2 لیتری و گیربکس اتوماتیک بهای آن به 13045 پوند افزایش می‌یابد که با این قیمت i10 وارد محدوده‌ی سوپرمینی ها می‌شود اما این خودرو بی‌شک در بحث فضای داخلی و چندین تجهیزات یافت شده در خودروهای بزرگ‌تر همچون صندلی‌های جلوی گرم شونده و تهویه‌ی مطبوع رقیبی قابل است.

قیمت مدل‌های سه و پنج درب پیکانتو به ترتیب 8345 و 8545 پوند است. کیا در کل ارزان‌تر از هیوندای بوده و گران‌ترین نسخه‌ی آن 12795 پوند قیمت دارد. این خودرو نیز سانروف الکتریکی و صندلی‌های گرم شونده دارد اما احتمالاً محبوب‌ترین تریم، مدل SR7 با قیمت 9495 پوند است.

قضاوت نهایی

انتخاب برنده‌ی نهایی از بین این دو خودرو سخت است. کیا پیکانتو خودرویی جذاب و توانا است که همه‌ی وظایف محوله را به نحو احسن انجام می‌دهد و با خرید آن می‌توانید در پول خود نیز صرفه‌جویی کنید.

هرچند در واقعیت سخت است که چشم را بر روی خوبی‌های i10 ببندیم. فضای داخلی احساس‌برانگیز و کیفیت سواری عالی تنها دو فاکتوری هستند که کمک می‌کنند تا i10 در میان رقابتی‌ترین خودروهای شهری باقی بماند. گارانتی 5 ساله‌ی این خودرو شاید 2 سال کمتر از کیا باشد اما ما فکر می‌کنیم که این i10 ارزش یک خودروی کوچک ممتاز را دارد.

[polldaddy poll=9458927]

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.