بررسی فنی هیوندای آیونیک 6 برقی تحسین شده برای رقابت با تسلا
طی هفتههای اخیر، رسانههای مختلف جهان اقدام به انجام تست و بررسی روی هیوندای آیونیک 6 کردند. اغلب افرادی که پشت فرمان این خودرو نشتهاند؛ نکات مثبت آیونیک 6 را تایید کردند. وبسایت موتوروان (Motor1) نیز امتیاز بسیار خوب 8/8 از 10 به این سدان برقی داده و امتیاز خبرگزاری CarAndDriver هم 9 از 10 (بالاتر از تسلا مدل 3 و پولاستار 2) است.
حدود یک سال پیش، مراسم رونمایی آیونیک 6 انجام شد. در شرایطی که خودروسازان بزرگ دنیا برای تولید مدلهای برقی با ساختار هاچبک و کراساور تلاش میکنند؛ عرضهی آیونیک 6 در کلاس سدان فست بک عجیب بود. ظاهرا هیوندای پس از تجربه موفق روی آیونیک 5 در کلاس هاچبک خانوادگی، تصمیم گرفت تنوع محصولات الکتریکی را افزایش دهد. همچنین، فروش بسیار خوب تسلا مدل 3، وجود تقاضا برای سدانهای برقی را ثابت کرد.
پلتفرم E-GMP مخصوص خودروهای برقی طراحی شده و علاوهبر آیونیک 6 برای آیونیک 5، کیا EV6 و جنسیس GV60 استفاده میشود. فاصله محوری قابل افزایش تا 3 متر با امکان تولید خودروی الکتریکی دو موتوره و یک موتوره به صورت تک یا دو دیفرانسیل، مشخصات مهم پلتفرم E-GMP هستند. با این شرایط، افزایش تنوع مدلهای برقی در گروه کیا –هیوندای بسیار محتمل است.
مشخصات فنی و قیمت آیونیک 6
ارزانترین مدل آیونیک 6 در بازار جهانی، 43 هزار دلار قیمت دارد. این مدل تک موتوره دیفرانسیل عقب 149 یا 168 اسب بخار قدرت و 350 نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. سرعتگیری صفر تا صد کیلومتر برساعت برای آیونک 6 پایه، 8/8 ثانیه و نهایت سرعت 185 کیلومتر برساعت است. توان پیمایش این نمونه، 429 کیلومتر خواهد بود.
آیونیک 6 با نسخه تک موتوره ویژه نیز تولید میشود که البته در بعضی کشورها فروخته خواهد شد. این مدل، 229 اسب بخار قدرت و 350 نیوتنمتر گشتاور دارد؛ در زمان 7/4 ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت میرسد و توان پیمایش 545 تا 615 کیلومتر فراهم میکند. قیمت خودروی مذکور، 47 هزار دلار است.
نسخهی دو موتوره از آیونیک 6 مجهز به سیستم دو موتوره دو دیفرانسیل، قدرت 320 اسب بخار و گشتاور 605 نیوتنمتر دارد. زمان لازم برای رسیدن به سرعت صد کیلومتر برساعت با این خودرو، 5 تا 5/3 ثانیه اعلام شده و نهایت سرعت محدود به 185 کیلومتر برساعت است. گیربکس تک سرعت، توان پیمایش 435 کیلومتر و آستانه قیمت 50 هزار دلار، دیگر مشخصات مهم آیونیک 6 دو موتوره هستند.
مدل 43 هزار دلاری آیونیک 6 به نام SE با سیستم تک موتوره و باتری 53 کیلووات ساعتی، هنوز وارد بازار جهانی نشده است. فعلا فقط باتری 77/4 کیلوواتی در دسترس قرار گرفته که روی مدلهای SEL و لیمیتد وجود دارد. پس حداقل بودجه لازم برای خرید آیونیک 6، هماکنون به عدد 47 هزار دلار رسیده است که توان پیمایش بسیار خوب بیش از 500 کیلومتر فراهم میکند.
بررسی طراحی، کیفیت فنی و امکانات
فعلا غالب کارشناسان خودرویی دنیا، مدل دو موتوره و 50 هزار دلاری آیونیک 6 را بررسی کردهاند. بسیاری از آنها، نقطه ضعف خودروی کرهای نسبت به تسلا مدل 3 را، زمان لازم برای ثبت سرعت 100 کیلومتر برساعت از حالت سکون میدانند؛ چراکه رقیب پرفروش امریکایی، میتواند حدود 4/5 ثانیه پس از شروع حرکت به سرعت 100 کیلومتر برساعت برسد اما آیونیک 6 لیمیتد، صفر تا صد 5/1 تا 5/3 ثانیه دارد. از سویی دیگر، کیفیت رانندگی، فنربندی، فرمانپذیری و ترمزهای آیونیک، بسیار خوب و تحسینبرانگیز توصیف شده است.
سبک طراحی بدنه در آیونک 6، اختصاصی و سنتشکن جلوه میکند. طبیعتا سلایق افراد، متفاوت است و فستبک کرهای برای مخاطبان مختلف، زشت یا زیبا به نظر میرسد؛ اما در زمانهای که خودروسازان مختلف تلاش میکنند تا مدلهای برقی را عجیب و انقلابی و بسیار آیرودینامیک طراحی کنند؛ میتوان آیونیک 6 را متعادل و عامهسپند؛ فاقد المانهای هیجانانگیز توصیف کرد. این خودرو از نمای جانبی و پشت، حس یک پورشه را تداعی میکند؛ درحالیکه نمای اصلی شباهتهایی به شخصیتهای فانتزی دیده شده در انیمههای ژاپنی دارد.
مدل استاندارد، رینگ 18 اینچ خواهد داشت، ولی چرخهای 20 اینچ که بهندرت روی خودروهای سدان کوچک با قیمت 50 هزار دیده میشود؛ برای آیونیک 6 لیمیتد فراهم شده است. دستگیرههای مخفی در بدنه، حالت بالچهای انتهای سقف روی درپوش صندوق و چراغهای LED دیگر نکات مثبت خودروی کرهای هستند. از سویی دیگر، حجم نسبتا زیاد مواد پلاستیکی سیاهرنگ استفاده شده در سپر عقب و رکاب و فریم پنجرهها، حس یک مدل ارزانقیمت را تداعی میکند.
ضریب درگ آیونیک 6 برای مدل مجهز به رینگ 18 اینچ، عدد بسیار خوب 0/22 است. این خودرو با چرخ 20 اینچ ضریب درگ 0/25 دارد. تسلا مدل 3 و پولاستار به ترتیب با ضریب درگ 0/23 و 0/28 تولید میشوند.
یکی از نکات جالب در طراحی آیونیک 6 که عمدتا توسط بیننده عکسها احساس نشده؛ فاصله 2950 میلیمتری چرخهای جلو و عقب است. در کمال تعجب، فاصله محورهای آیونیک 6 حدود 11 سانتیمتر بیشتر از هیوندای سوناتا خواهد بود. به همین دلیل، سرنشین صندلی عقب در این خودروی برقی، نهتنها فضای بیشتری نسبت به سوناتا دارد؛ بلکه راحتتر از تسلا مدل 3، پولاستار 2 و حتی بیامو i4 خواهد بود. از سویی دیگر، شیب بسیار زیاد سقف در آیونیک 6، میتواند ناحیه سر و گردن افراد بلند قد، نشسته روی صندلی ردیف دوم را محدود کند.
فضای داخلی آیونیک با دو نمایشگر 12/3 اینچ پیوسته، چشمنواز و عامه پسند به نظر میرسد. فرم کلی، فاقد خلاقیت و مشابه آیونیک 5 است اما در مجمموع، نیازهای کاربر با سلایق مختلف را پوشش میدهد. آیونیک ۶ از صندلیهای ویژهای بهره میبرد که ۳۰ درصد نازکتر از صندلیهای مدلهای معمولی هستند. گفته شده این صندلیها فضای سرنشینان را بدون قربانی کردن راحتی افزایش میدهند.
آیونیک 6 از دیدگاه ایمنی در تست تصادف، یکی از بهترین خودروهای جهان است و امتیاز بسیار خوب از نهادهای مختلف دنیا دارد. مجموعهای از سیستمهای کمکراننده مثل کروز کنترل هوشمند، دستیار رانندگی در بزرگراه، سیستم جلوگیری از برخورد و ترمز اضطراری، کنترلگر نوربالا، هشدار برخورد در نقاط کور، کنترل بین خطوط، سیستم کمک پارک هوشمند از طراح دور و دید 360 در این خودرو ارائه میشوند.