مقایسه هیوندای سوناتا هیبرید 2017 و رنو تالیسمان 2017، رقابت دشمنان خونین

چهارشنبه 13 دی 1402 - 10:30
مطالعه 22 دقیقه
مقایسه هیوندای سوناتا هیبرید 2017 و رنو تالیسمان 2017
همه چیز درباره هیوندای سوناتا هیبرید 2017 و رنو تالیسمان 2017 و مقایسه این دو سدان وارداتی، مشخصات، امکانات، هزینه‌های نگهداری، مزایا و معایب و ارزش خرید در بازار ایران.
تبلیغات
کپی لینک

مقدمه

رقابت آسیایی‌ها و اروپایی‌ها همیشه جذاب بوده و هست؛ امروز باید دید خرید سوناتا هیبریدی عاقلانه است یا تالیسمان؟

در این سری از مقالات تست و بررسی مجله پدال به سراغ تست و مقایسه رنو تالیسمان و هیوندای سوناتا 2018 رفته‌ایم تا شما را با مزایا و معایب این دو سدان محبوب آشنا کنیم؛ با پدال همراه باشید.

همچنین بخوانید: تست و بررسی هیوندای سوناتا 2018

همچنین بخوانید: تست و بررسی هیوندای سوناتا هیبریدی 2017

کپی لینک

تاریخچه رنو تالیسمان

سال 2015 بود که رنو تصمیم به ساخت سدانی جدید با نام تالیسمان گرفت. تالیسمان در لغت به معنای سحر و جادو است و البته رنو 2 دلیل برای انتخاب این نام آورده. اول به گفته رنو، تالیسمان از ایمنی بالایی برخوردار است و واژه‌ی (تالیسمان) به‌خوبی مفهوم ایمنی بالای این خودرو را به مردم می‌رساند؛ و البته طبق گفته رنو تلفظ این واژه برای تمام مردم دنیا ساده است. رنو تالیسمان به جز فرانسه در کره جنوبی هم مونتاژ شد؛ اما به دلیل شراکت رنو و سامسونگ این خودرو با نام رنو سامسونگ SM6 و فاقد لوگوی تجاری رنو در بازار عرضه شد. در ایران نگین خودرو، تالیسمان را طی سال‌های 2017 و 2018 وارد کرد و به فروش رسانید؛ اما این سدان خوش خط و خال موفقیت بزرگی کسب نکرد و دلیلش هم تصمیمات نگین خودرو بود. نگین خودرو که قصد داشت قیمت رنو تالیسمان را کاهش دهد تا با تعرفه واردات به مشکل نخورد، تعدای از امکانات رفاهی این خودرو مانند رادار تابلوخوان و کمک برقی را حذف کرد. همین شد که سواری خشک تالیسمان بلای جانش شد و بعد از مدتی محبوبیتش در بازار فروریخت.

کپی لینک

تاریخچه هیوندای سوناتا هیبریدی

اما در مقابل رنو تالیسمان که به‌تازگی متولد شده، هیوندای سوناتا هیبریدی قرار دارد. شروع داستان سوناتا به سال 1983 یعنی زمان تولد هیوندای استلار باز می‌گردد؛ هیوندای استلار دارای پلتفرم فورد تانوس و متعلقات فنی میتسوبیشی بود. سال 1985 سوناتا به‌عنوان نمونه لوکس استلار با پلتفرم آن و متعلقات میتسوبیشی معرفی شد. سال 1988 بود که نسل دوم، سوناتای Y2 معرفی شد؛ هیوندای با این نسل برای اولین بار وارد جنگ بازار آمریکا شد. نسل سوم سوناتا با کد Y3 در سال 1993 با موتور گیربکس و پلتفرم هیوندای معرفی شد که این نسل جهش بزرگی در تاریخچه هیوندای سوناتا شناخته می‌شود. نسل چهارم سوناتا که در سال 2001 معرفی و روانه بازار شد، توانست موفقیت‌های زیادی برای کمپانی هیوندای کسب کند و البته این نسل حضور کمی هم در ایران داشت. اما داستان اصلی هیوندای سوناتا در ایران از سال 2005 و معرفی هیوندای سوناتا NF آغاز شد؛ نسل پنج سوناتا برای اولین بار در آمریکا مونتاژ شد که باز هم جهشی بزرگ برای سوناتا شناخته می‌شود. سال 2010 بود که خبر معرفی مرسدس بنز کره‌ای یعنی سوناتا YF به گوش مردم ایران رسید؛ به دلیل این که طراحی این نسل هیوندای سوناتا شباهت بسیاری به بنز CLS دارد مردم ایران استقبال خوبی از آن کردند. جالب است بدانید که اولین سوناتای برقی YF است. سال 2015 سوناتا LF بنزینی به تعداد محدودی به کشور وارد شد؛ اما در این نسل دیگر از خط و خطوط تیز و جسورانه خبری نبود؛ سال 2017 فیس‌لیفت عظیمی برای هیوندای سوناتا معرفی شد و ظاهر جدید سوناتا برگ برنده‌اش شد. سال 2018 رسید و واردات خودرو به ایران بسته شد؛ اما تولید هیوندای سوناتا متوقف نشد و سال 2019 نسل هشتم سوناتا با کد DN8 معرفی شد. به‌تازگی هم هیوندای فیس‌لیفت نسل هشتم سوناتا را به دنیا معرفی کرده است.

کپی لینک

مقایسه طراحی هیوندای سوناتا هیبریدی و رنو تالیسمان

از جلو که به هر دو خودرو نگاه می‌کنید طراحی به‌روزتر و خلاقانه تالیسمان به نسبت طراحی محفظه کانه و سادهٔ هیوندای سوناتا شما را در رقیب بودن این دو خودرو به شک می‌اندازد. در جلوی تالیسمان دی لایت‌های c شکل و جلوپنجره کوچک به همراه خطوط کرومی ظاهر خشن و فوق‌العاده جذابی به خودرو بخشیده؛ لوگوی بزرگ رنو هم روی جلوپنجره خودنمایی می‌کند. در مقابل سوناتا با جلوپنجره بزرگ و یک خط کرومی باریک به همراه چراغ‌های بزرگ و ساده خیلی بیننده را به وجد نمی‌آورد و نکته جالب این است که روی سپر سوناتا برخلاف تالیسمان از مه‌شکن بهره‌مند نیستیم.

ظاهر کناری تالیسمان خیلی ساده است و فقط فرورفتگی پایین در وجود دارد؛ یک نوار کرومی هم دور قاب پنجره کشیده شده و رینگ‌های پنج پره دوقلو به این خودرو نمای زیبایی داده است. در طرف مقابل سوناتا روی درها و گلگیرش خط و خطوط شکسته زیادی دارد و علاوه بر نوار کرومی دور قاب پنجره، نوار باریکی هم زیر درها کشیده شده است. دستگیره درها بر خلاف تالیسمان هم رنگ بدنه نیست؛ رینگ‌های پنج پره‌ای که بر روی این خودرو نصب شده جذاب و جالب نیست. روی گلگیر جلو هم نوشته آبی‌رنگ blue وجود دارد.

در عقب تالیسمان اما سادگی موج می‌زند و نوشته بزرگ تالیسمان به همراه لوگوی رنو در تلفیق با چراغ‌های کیوبیک خیلی نمای زیبایی به خودرو بخشیده است. در نمای عقبی هیوندای سوناتا نوشته hybrid با رنگ آبی وجود دارد؛ لیپ عقب به همراه اسپویلر سعی کرده‌اند ظاهر اسپورتی به خودرو ببخشند. اما در کل ظاهر عقبی هیوندای سوناتا به زیبایی تالیسمان نمی‌رسد.

اما از شکل ظاهر که بگذریم و وارد اعداد و ارقام شویم بازی عوض می‌شود. شاید در ظاهر طول تالیسمان بیشتر باشد؛ اما لازم به ذکر است که طول هیوندای سوناتا 4855 میلی‌متر و طول تالیسمان 4848 میلی‌متر است. در عوض عرض سوناتا 1865 و تالیسمان 1870 است. با اینکه ارتفاع، برای این کلاس خودرویی فاکتور مهمی نیست؛ اما جالب است بدانید سوناتا 1485 و تالیسمان 1463 میلی‌متر ارتفاع دارند. یعنی عرض سوناتا 7 میلی‌متر و ارتفاعش 22 میلی‌متر بلندتر از تالیسمان است؛ در عوض تالیسمان 5 میلی‌متر عرض بیشتری دارد. با تمام این تفاسیر فاصله محوری تالیسمان 3 سانتی‌متر بیشتر است. اما داستان ابعاد و اندازه و ارقام در کابین متفاوت است.

کپی لینک

مقایسه کابین و امکانات رنو تالیسمان و هیوندای سوناتا هیبریدی

هنگامی که وارد کابین تالیسمان می‌شوید متریال نرم رودری‌ها و داشبورد به همراه طرح چوب‌های جذاب و با کیفیت خیلی هیجان‌انگیز است؛ اما متأسفانه کیفیت مونتاژ ادوات کابین بسیار کم است. در طرف مقابل کیفیت پلاستیک روی درهای سوناتا به‌خوبی تالیسمان نیست؛ در عوض کیفیت مونتاژ ادوات کابین سوناتا خیلی خوب است. همان‌طور که در سطور بالاتر اشاره شد اعداد و ارقام در کابین آشکار می‌شوند؛ عرض صندلی‌های تالیسمان به‌مراتب بیشتر از سوناتا است؛ اما فضای پای کمتری از سوناتا دارد و کابین سوناتا بزرگ‌تر احساس می‌شود. در بخش طراحی ظاهری به اختلاف 22 میلی‌متری این دو خودرو هم اشاره شد که جزو مهم‌ترین عیب‌های کابین تالیسمان است، فضای سر سرنشینان عقب تالیسمان اصلاً راضی‌کننده نیست و در حد و حدود پژو 206 است! و به‌علاوه کابین تالیسمان را دلگیرتر از سوناتا کرده است.

روی کنسول تالیسمان طرح پیانویی کار شده که خط‌وخش زیادی رویش حک می‌شود. روی درهای تالیسمان سیستم صوتی BOSE و روی درهای سوناتا سیستم اینفینیتی نصب شده؛ تالیسمان از 13 بلندگو و سوناتا از 8 بلندگو بهره می‌برد؛ اما بااین‌حال کیفیت بلندگوهای سوناتا بهتر است. سیستم صوتی تالیسمان با بلند شدن صدا وضوحش را از دست می‌دهد؛ اما در سوناتا حداکثر بلندی صدا کمتر است. صندلی راننده تالیسمان در 8 حالت و سرنشین در 6 حالت تنظیم می‌گردند و صندلی راننده از مموری هم برخوردار است. ولی صندلی راننده سوناتا در 12 حالت تنظیم می‌شود و از مموری هم بهره‌مند است. روی در راننده تالیسمان کلیدهای تنظیمات آیینه و شیشه‌بالابرها وجود دارند؛ روی داشبوردش هم کلیدهای گرمکن، سردکن، گرمکن فرمان، اتو پارک و کلید ECO قرار دارد.

متریال و طراحی فرمان تالیسمان خیلی جالب نیست؛ کلاستر نیمه دیجیتال است و از سه بخش مجزا تشکیل شده که وقتی حالت رانندگی تغییر می‌کند رنگ صفحه کیلومتر عوض می‌شود. یکی از امتیازات رنو تالیسمان نسبت به سوناتا هیبرید وجود هداپ دیسپلی است. نورپردازی کابین تالیسمان فوق‌العاده جذاب است و قابلیت تنظیم در 8 رنگ دارد. اما مانیتور عظیم روی داشبورد تالیسمان خیلی جالب نیست و پاسخ‌دهی سریعی هم ندارد همچنین کاربری آن هم خیلی ساده نیست؛ و جالب است بدانید هم به‌وسیله موس و هم تاچ می‌توانید با این مانیتور کار کنید. در مقابل وجود کلیدهای زیاد و کاربری آسان مانیتور یکی از نقاط مثبت هیوندای سوناتا است؛ اما یکی از بزرگترین نقاط ضعف این خودرو عدم متصل شدن به بلوتوث برای پخش موسیقی است.

فضای کاربردی کابین تالیسمان بر خلاف سوناتا برای قرار دادن وسایل خیلی کم است. متریال چرم صندلی‌ها از هیوندای سوناتا بهتر است؛ اما دوام چرم صندلی‌های سوناتا بهتر است. هر دو خودرو از سقف پانوراما هم بهره‌مند هستند. در هر دو خودرو سنسور جلو وجود دارد؛ اما تالیسمان به دلیل وجود 6 سنسور در سپر حساسیت بیشتری به نسبت سوناتا دارد. هیوندای سوناتا بر خلاف تالیسمان از چراغ‌شور هم بهره می‌برد. در مقاله تست و بررسی هیوندای سوناتا هیبریدی 2017 بیشتر می‌توانید با کابین و امکانات این خودرو آشنا شوید.

فضای عقب تالیسمان برای قد بالای 175 سانتی‌متر خیلی مناسب نیست؛ اما در سوناتا تا حدود قد 190 سانتی‌متر مشکلی ایجاد نمی‌شود. هر دو خودرو گرم‌کن صندلی دارند؛ اما جای‌گذاری کلید گرم‌کن در سوناتا بر روی در و در تالیسمان روی زیرآرنجی است. در ردیف عقب هر دو خودرو هم سوکت 12 ولت وجود دارد.

بخشی از امکانات رفاهی رنو تالیسمان: اتو پارک، کنترل حرکت در سربالایی، 5 حالت رانندگی، سنسور 360 درجه، سنسور نور و باران، رادار نقطه کور، سنسور تشخیص اشیا متحرک، ترمز پارک برقی، اتولایت، نوربالا اتومات، چرخش چراغ‌ها در سرپیچ، فرمان برقی، هداپ دیسپلی، کول باکس، صندلی 8 حالته راننده به همراه مموری، گرمکن صندلی‌های جلو و عقب، سردکن صندلی‌های جلو، گرمکن فرمان، ماساژور صندلی‌های جلو، آیینه تاشو برقی، سقف پانورامیک، پرده عقب برقی، 4 شیشه‌بالابر اتوماتیک و سیستم صوتی BOSE

بخشی از امکانات رفاهی هیوندای سوناتا هیبرید: سه حالت رانندگی، کنترل حرکت در سربالایی، سنسور جلو و عقب، سنسور باران و نور و فشار باد تایر، رادار نقطه کور، ترمز پارک برقی، اتولایت، چراغ شور، چراغ چرخشی، گرمکن فرمان، فرمان برقی، سیستم صوتی اینفینیتی، سردکن صندلی‌های جلو، گرمکن صندلی‌های جلو و عقب، سقف پانوراما، آیینه تاشو برقی، شیشه‌بالابر اتوماتیک جلو، پرده‌های جانبی عقب و پرده برقی شیشه عقب

کپی لینک

مشخصات فنی رنو تالیسمان

رنو تالیسمان در بازار جهانی از 9 موتور بهره‌مند است که عبارت‌اند از: 1.3 لیتری توربو، 1.6 لیتری توربو، 1.8 لیتری توربو، 2 لیتری ساده، 2 لیتری LPG، چهار سیلندر 1.5 لیتری دیزل، 1.6 لیتری دیزل، 1.7 لیتری دیزل و 2 لیتری دیزل که این 9 موتور به چهار گیربکس که عبارت‌اند از: 6 سرعته اتوماتیک، 6 سرعته دو کلاچه، 7 سرعته دو کلاچه و CVT متصل می‌شوند.

اما این خودرو در ایران با موتور 1600 سی‌سی توربوشارژر که قدرت 190 اسب‌ بخار و 260 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند وارد شد. این موتور به یک گیربکس 7 سرعته دو کلاچه متصل است و می‌تواند در 7.6 ثانیه از صفر به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد و با حداکثر سرعت 237 کیلومتر بر ساعت حرکت کند. مصرف سوخت رنو تالیسمان 5.6 لیتر در 100 کیلومتر است که عدد فوق‌العاده‌ای است.

کپی لینک

مشخصات فنی هیوندای سوناتا هیبریدی

این نسل از هیوندای سوناتا در چین، الجزایر و روسیه و آمریکا مونتاژ شده و طبیعی است که این خودرو از 6 موتور و 4 گیربکس در بازار جهانی بهره ببرد؛ این موتورها عبارت‌اند از: چهار سیلندر 1.6 لیتریT-GDI، چهار سیلندر 2 لیتری MPI، چهار سیلندر 2.4 لیتری، چهار سیلندر 2.4 GDI، چهار سیلندر 2 لیتری هیبرید و 1.7 لیتری دیزل. و 4 گیربکس عبارت‌اند از: 6 سرعته دستی‌، 6 سرعته اتوماتیک، 8 سرعته اتوماتیک و 7 سرعته دو کلاچه. اما این خودرو در بازار ایران دارای یک موتور 4 سیلندر 2 لیتری هیبریدی است که می‌تواند به طور ترکیبی قدرت 193 اسب بخار و 205 نیوتن متر گشتاور را تولید و به چرخ‌های جلو منتقل کند. این خودرو با وزن 1586 کیلوگرمی‌اش به گفته کمپانی می‌تواند در 9.3 ثانیه از صفر به سرعت 100 برسد. مصرف ترکیبی هیوندای سوناتا تقریباً 5 لیتر است که عدد بسیار جالبی برای این ابعاد و وزن است.

کپی لینک

تجربه رانندگی رنو تالیسمان و هیوندای سوناتا هیبریدی

وقتی به هیوندای سوناتا استارت می‌زنید خودرو بدون هیچ صدایی روشن می‌شود که این نکته‌ای بسیار خوشایند است. هنگامی که 20 دقیقه با رنو تالیسمان رانندگی می‌کنید سیستم تعلیق خشکش ذوق شما را کور ولی شتاب اولیه‌اش خوشحالتان می‌کند. در صورتی که خشکی این خودرو شما را آزار می‌دهد باید کمک فنرها را با کمک‌های برقی عوض کنید. صندلی‌های هر دو خودرو راحتی خوبی دارند؛ اما صندلی سوناتا دربرگیرندگی بهتری دارد. سرعت عمل گیربکس رنو تالیسمان خیلی به خودرو های اروپایی نمی‌خورد؛ اما شباهت زیادی به هیوندای سوناتا دارد. اما اگر عاشق سرعت و بالا و پایین رفتن عقربه دور موتور هستید سوناتا به‌درد شما نمی‌خورد به دلیل این که در این خودرو عقربه دور موتور حرکت زیادی ندارد و هیجانی القا نمی‌کند. در بحث شتاب صفر تاصد هیوندای سوناتا به گرد پای تالیسمان نمی‌رسد و البته ترمزهای تالیسمان هم کمی بهتر از سوناتا است. دید نقطه کور سوناتا کمی بهتر از تالیسمان؛ اما رانندگی با آن درون شهر به دلیل وجود سنسور 360 درجه و حساسیت بیشتر سنسورها به نسبت هیوندای سوناتا راحت‌تر است. نکته جالبی که رنو تالیسمان دارد تغییر بسیار حالات رانندگی در مودهای مختلف است و مثلاً در حالت اکو، ماساژور صندلی به کار می‌افتد و در نسخه‌های کمک برقی در حالت اسپرت کمک‌فنرها خشک می‌شود. هندلینگ تالیسمان با توجه به اروپایی بودن و ترمزها و سیتم تعلیق خشک خیلی بهتر از سوناتای هیبریدی است. سر و صدای وارد شده به کابین سوناتا هم کمتر از تالیسمان است.

کپی لینک

هزینه‌های نگهداری رنو تالیسمان و هیوندای سوناتا هیبریدی

اینجاست که هیوندای سوناتا برگ برنده خود را رو می‌کند؛ مالکان رنو تالیسمان باید بنزین سوپر به همراه اکتان قوی در باک خودروی خود بریزند که قیمت هر باک حدود 800 هزار تومان می‌شود؛ اما سوناتا هیچ نیازی به بنزین خاص و اکتان و مکمل ندارد از طرفی هم سوناتا مصرف سوخت پایین‌تری به نسبت تالیسمان دارد. مسافتی که تقریباً سوناتا با یک باک بنزین طی می‌کند حدوداً 1000 کیلومتر است. بازار خریدوفروش سوناتا هیبریدی خیلی بهتر از تالیسمان است و سوناتا کیفیت بهتر و عمر بیشتری دارد. تنها مشکل سوناتا قیمت سرویس‌هایش است که به دلیل هیبریدی بودنش برابر با تالیسمان است و متأسفانه از اپتیما بیشتر است.

کپی لینک

نتیجه‌گیری

شاید روی کاغذ تالیسمان خیلی سرتر از سوناتا هیبرید باشد؛ اما در برخورد نزدیک سوناتا حس بهتر و سواری بهتری می‌دهد و از طرفی استهلاک خیلی کمتری به نسبت تالیسمان دارد. اما درکل تالیسمان به درد خانواده‌ها و افراد میان‌سال نمی‌خورد؛ بلکه بیشتر برای یک جوان عشق سرعت و ماشین‌باز که از پس خرج و مخارج خودروی اروپایی برمی‌آید ساخته شده. در آن طرف سوناتا دقیقاً برعکس است و به نسبت، خودروی پیرمردی ‌تری بوده و همین‌طور برای خانواده‌های نسبتاً پرجمعیت هم مناسب است. اما به‌جای این دو خودرو می‌توانید به سراغ: تویوتا کمری هیبریدی، کیا اپتیما GT لاین و با قیمت کمی بیشتر فولکس پاسات و حتی هیوندای آزرا 4 سیلندر کارکرده هم بروید.

کپی لینک

نقاط قوت و معایب رنو تالیسمان:

نقاط قوت

معایب

امکانات رفاهی متعدد

فنربندی خشک

هندلینگ فوق‌العاده

متریال ضعیف کابین

شتاب و عملکرد مناسب

بازار فروش ضعیف

کپی لینک

نقاط قوت و معایب هیوندای سوناتا:

نقاط قوت

معایب

مصرف سوخت پایین

قیمت بالای باطری‌ها

استهلاک کم

پیچیدگی فنی

حساس نبودن پیشرانه به بنزین کم‌کیفیت

طراحی ظاهری نه چندان مدرن به نسبت رقبا

[poll id="171"]

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.