دانگ فنگ H30 کراس کارکرده بخریم یا نه؟ مشخصات، قیمت، مزایا و معایب

شنبه 31 اردیبهشت 1401 - 13:30
مطالعه 11 دقیقه
Dongfeng-H30-Cross-13
در اوایل سال 1395 بود که ایران‌خودرو از یک خودروی چینی با نام دانگ فنگ H30 کراس رونمایی کرد. دانگ فنگ نامی شناخته شده برای مشتریان بود چراکه...
تبلیغات

در اوایل سال 1395 بود که ایران‌خودرو از یک خودروی چینی با نام دانگ فنگ H30 کراس رونمایی کرد. دانگ فنگ نامی شناخته شده برای مشتریان بود چراکه کشنده‌های خبرساز این شرکت چندین سال قبل‌تر در جاده‌های کشورمان تردد می‌کردند. ایران‌خودرو محصولی را انتخاب کرده بود که کاملاً با ذائقه مشتریان همخوانی داشت: یک شبه کراس اوور با ساختار هاچبک و البته تا حدودی پر زرق و برق!

H30 کراس قرار بود جای خالی یک کراس اوور ارزان‌قیمت را در سبد محصولات این شرکت پر کند و استقبال اولیه خوبی نیز از آن به عمل آمد. مهم‌ترین نکته درباره این خودرو استفاده از پیشرانه مشهور TU5 بود، پیشرانه‌ای که چندین سال است در 206، 207، رانا، 405، پارس و... بکار می‌رود. البته چند سالی هست که دیگر H30 کراس تولید نمی‌شود اما نمونه‌های کارکرده آن هنوز هم خرید و فروش می‌شوند و ما نیز تصمیم گرفته‌ایم ضمن معرفی کامل این خودرو نگاهی به بازار خرید و فروش، مزایا و معایبش داشته باشیم تا خریداران احتمالی این خودرو با اطلاعات کامل نسبت به خرید اقدام نمایند.

کپی لینک

طراحی ظاهری H30 کراس

H30 کراس از پلتفرم قدیمی پژو-سیتروئن استفاده می‌کند و بنابراین طراحی ظاهری آن نیز با محصولات روز دنیا فاصله زیادی دارد. این خودرو با ادعای کراس اوور بودن وارد میدان شد اما در عمل یک هاچبک یا حتی استیشن با ارتفاع بالاتر از سطح زمین بود. H30 کراس اگرچه خودروی متفاوتی است اما طراحی آن را نمی‌توان زیبا دانست. اولین نکته‌ای که درباره ظاهر این خودرو به چشم می‌آید حجم بالای پلاستیک بکار رفته در سراسر بدنه است که اگرچه از زیبایی خودرو می‌کاهد اما برای مشتری‌ای که نگران برخورد خودروی‌اش با خودروها و موانع دیگر است یک مزیت به حساب می‌آید. در بخش جلو چراغ‌های ساده به همراه مه شکن‌های گردی را می‌بینیم که این مه شکن‌ها سنخیت چندانی با کلیت طراحی بخش جلو ندارند. در پروفایل جانبی هم رینگ‌های کوچک‌تر به چشم می‌آیند و قطعاً ایران‌خودرو می‌توانست از رینگ‌های بزرگ‌تر استفاده کند. وقتی به بخش عقب برسید چراغ‌های عمودی را خواهید دید که زیبایی چندانی ندارند و فقط باعث تمایز خودرو از محصولات عادی ایران‌خودرو شده‌اند. در کل نمی‌توان طراحی ظاهری H30 کراس را در وضعیت مطلوبی ارزیابی کرد و فقط باید آن را خودرویی متفاوت در بین محصولات روزمره دانست.

کپی لینک

طراحی داخلی H30 کراس

کابین این خودرو نیز همانند طراحی ظاهری متفاوت ظاهر شده است اما لزوماً این به معنی طراحی هیجان‌انگیز و جذاب نیست. همه‌چیز به سادگی در نظر گرفته شده و شاید حتی بتوان برخی نقاط ضعف همچون دسترسی سخت به برخی کلیدها را نیز برشمرد. از نظر کیفیت متریال بکار رفته در کابین H30 کراس هم نباید انتظار زیادی داشته باشید.

کپی لینک

پیشرانه و گیربکس H30 کراس

همان‌گونه که گفته شد در دل این خودرو پیشرانه مشهور TU5 قرار دارد. شاید یکی از نقاط قوت H30 کراس در ایران استفاده از همین پیشرانه نام‌آشنا باشد. این نیروگاه آهنین قدرت 105 اسب بخاری و گشتاور 142 نیوتون متری تولید می‌کند. نقطه قوت این خودرو را می‌توان گیربکس 4 سرعته اتوماتیک ساخت کمپانی آیسین دانست. پیشرانه موردبحث اگرچه در 206 پرقدرت ظاهر شده اما H30 کراس به خاطر وزن بالا خودرویی نسبتاً کند محسوب می‌شود ولی گیربکس یاد شده جور پیشرانه را می‌کشد و تجربه سواری نسبتاً خوبی را به ارمغان می‌آورد. در کل باید دانست این پیشرانه علیرغم مشخصات خوبش در هاچبک پژو با ضعف قدرت در H30 کراس مواجه است و نباید از آن انتظار زیادی داشته باشید. البته هندلینگ H30 کراس بنا بر گزارش مالکان خوب بوده است و سیستم تعلیق نیز انتظارات را برآورده می‌سازد.

کد کلاس (های) خودرو

72301 و 72303 و 72304

نوع موتور

TU5

حجم موتور (cc)

1.6 ليتر

حداکثر توان موتور (hp)

105 اسب بخار در 5750 دور در دقيقه

حداكثر گشتاور (Nm)

142 نيوتن متر در 4000 دور در دقيقه

تعداد سوپاپ

16

نوع سوخت سازگار

بنزين

سيستم انژكتوري

پاشش چندنقطه‌ای

حداکثر سرعت (km/h)

183

شتاب صفر تا 100 (ثانیه)

12.5

سيستم انتقال قدرت

گیربکس اتوماتیک، ديفرانسيل جلو

مصرف سوخت تركيبي (Lit/100 km)

7.04

طول خودرو (mm)

4351

عرض خودرو (mm)

1760

ارتفاع خودرو (mm)

1528

فاصله بين دو محور چرخهاي عقب و جلو (mm)

2610

  وزن خودرو بدون سرنشين با مخزن سوخت پر و بدون تجهيزات اضافي (kg)

1230

گنجايش مخزن سوخت (Lit)

51

حجم فضاي صندوق‌عقب (Lit)

417- حجم فضاي صندوق‌عقب (ليتر) با صندلی‌های تا شده عقب: 1137

کپی لینک

امکانات و تجهیزات H30 کراس

خودروهای چینی به آپشن های فراوان مشهور هستند و H30 کراس نیز تا حدی از این قاعده مستثنا نیست. این خودرو با توجه به بازه قیمتی خود از امکاناتی همچون حسگر پارک، نمایشگر 6.5 اینچی، سانروف، سیستم تهویه مطبوع خودکار و... سود می‌برد که در مقایسه با خودروهای داخلی بسیار خوب هستند. در لیست زیر می‌توانید تجهیزات کامل این خودرو را مشاهده کنید.

کد کلاس (های) خودرو

72301 و 72303 و 72304

ترمز

ترمز جلو ديسكي با سيستم خنك شونده، ترمز عقب ديسكي توپر، سيستم ترمز ضد قفل با سيستم توزيع الكترونيكي نيرو (ABS+EBD)

کیسه هوای ایمنی

راننده، سرنشين جلو و جانبي (4 عدد)

فرمان

هيدروليكي، با قابليت تنظيم در 4 حالت و مجهز به کلیدهای كنترلي سيستم صوتي و بلوتوث (MFC)

سیستم تهویه

اتوماتيك

سیستم صوتی

صفحه‌نمایشی لمسي 6.5 اينچي با قابليت پخش فایل‌های تصويري و داراي پورت AUX،USB و GPS، كارت SD و بلوتوث، 4 عدد بلندگو و 2 عدد تيوتر

چراغ‌ها

چراغ‌های عقب LED دار و چراغ‌های جلو LED كريستالي، چراغ‌های مه شكن جلو و عقب

آينه‌ها

آینه‌های جانبي برقي، گرم‌کن دار داراي راهنما

شیشه‌ها

شیشه‌بالابرهای جلو و عقب برقي

تزئینات

صندلي پارچه‌ای 2 رنگ، روكش چرمي غربيلك فرمان، تزئينات طرح متال، قطعات تزييني دور بدنه، آیینه‌های جانبي و سپرهاي هم‌رنگ بدنه

تجهیزات ایمنی

سيستم ضد سرقت (ايموبيلايزر)، قفل ميكرو سوييچي درب‌ها، سنسور دنده‌عقب، چراغ مه شكن جلو و عقب و دوربين ديد عقب، ايزوفيكس

رینگ و لاستیک

"72301 و 72303: رینگ‌اسپرت آلومينيومي 16 205/50R و 72304: رينگ فولادي "

صندلی

صندلي راننده با قابليت تنظيم دستي در 6 جهت، صندلی‌های عقب تاشو

سایر تجهیزات

جا عينكي، اسپويلرعقب، كامپيوتر سفري، چراغ مطالعه جلو و عقب، سان روف برقي

کپی لینک

قیمت H30 کراس

کپی لینک

قیمت روز سایر محصولات ایران خودرو

مدل

مشخصات

قیمت کارخانه

قیمت بازار

هایما S7 پلاس

معمولی

1,203,668,000

1,885,000,000

هایما S7 پلاس

سفارشی

---

---

کپی لینک

رقبای H30 کراس

از آنجایی که H30 کراس دیگر تولید نمی‌شود بنابراین نمی‌توان نمونه صفرکیلومتر آن را پیدا کرد اما نمونه‌های کارکرده آن را می‌توان با قیمت حوالی 350 تا 400 میلیون تومان در بازار خریداری نمود. با این مبلغ شما می‌توانید خودروهای گیربکس اتوماتیک کارکرده همچون دنا پلاس توربو اتوماتیک، پژو 207، ام وی ام X22 و... را انتخاب نمایید.

دو خودروی اول به عنوان تولیدات ایران‌خودرو از محبوبیت بالاتری برخوردار هستند و در بازار کارکرده‌ها نیز طرفداران بیشتری دارند. دنا پلاس توربو اتوماتیک از نظر طراحی خودروی زیباتری است و پیشرانه قوی‌تر آن باعث برتری نسبت به H30 کراس می‌شود. 207 نیز جزو محبوب‌ترین گزینه‌ها برای جوانان است اما فضای داخلی آن کوچک‌تر از رقیب چینی است و شاید خانواده‌ها خیلی به سراغ 207 اتوماتیک نروند.

X22 به عنوان یکی از خودروهای متمایز این چند سال نظرات زیادی را به خود جلب کرده است و می‌توان نمونه‌های کارکرده آن را با حدود قیمت 420 میلیون تومان پیدا کرد. این خودرو نیز تجهیزات مناسبی دارد و ام وی ام ثابت کرده حداقل به مدت چند سال قطعات و خدمات آن را تأمین می‌کند. البته پیشرانه 1.5 لیتری X22 کم‌رمق‌تر از H30 کراس است و این موضوع در نسخه اتوماتیک که فاقد حالت تعویض دستی است خودش را بیشتر نشان می‌دهد؛ بنابراین اگر توان و کشش خودرو برای شما اهمیت زیادی دارد شاید X22 گزینه بهتری نباشد. در بین این خودروها شاید 207 اتوماتیک بازار دست‌دوم بهتری نسبت به مدل‌های دیگر داشته باشد و در هنگام خرید H30 کراس باید به این نکته دقت کنید.

کپی لینک

مزایا و معایب H30 کراس

پیشرانه H30 کراس را می‌توان هم جزو مزایا و هم جزو معایب این خودرو دسته‌بندی کرد. فراوانی قطعات و خدمات پس از فروش نکته‌ای است که خیال خریداران را می‌تواند راحت کند زیرا بخش فنی این خودرو با 206 و 207 مشابه بوده و قطعات آن به وفور در بازار وجود دارند؛ اما از طرف دیگر این پیشرانه فاقد توان مناسب برای به حرکت درآوردن جثه سنگین‌تر H30 کراس است و به همین خاطر مالک باید فشار مضاعفی به پیشرانه وارد کند که همین موضوع به معنی مصرف سوخت و استهلاک بیشتر خواهد بود. از دیگر نقاط قوت این خودرو می‌توان به گیربکس اتوماتیک ساخت آیسین و تجهیزات زیاد اشاره کرد. معایب این خودرو نیز شامل طراحی نه چندان زیبا، گران بودن قطعات تزئینی نسبت به خودروهای داخلی اشاره کرد.

مزایا و معایب دانگ فنگ H30 کراس

مزایا

معایب

فراوانی قطعات پیشرانه TU5

ضعیف بودن پیشرانه

تجهیزات مناسب

طراحی ناموزون

گیربکس باکیفیت ساخت آیسین

کیفیت نه چندان خوب ادوات داخلی

کپی لینک

جمع‌بندی

دانگ فنگ H30 کراس خودرویی متفاوت برای بازار خودروی ایران بود که با وضع تحریم‌ها دیگر تولید نشد و همین موضوع می‌تواند روی انتخاب آن به عنوان خودرویی دست‌دوم تأثیرگذار باشد. اگرچه پیشرانه TU5 بکار رفته در این خودرو از نظر قطعات و خدمات پس از فروش مشکلی ندارد اما به علت بدنه سنگین‌تر توان و کشش کمتری را ارائه می‌کند و به همین خاطر نباید انتظار شتاب بالایی را از این خودروی چینی داشته باشید. از طرفی طراحی ظاهری و داخلی H30 کراس خیلی زیبا نیست و تنها باید به متفاوت بودن آن بسنده کنید. در بازار دست‌دوم‌ها نیز نباید H30 کراس را خودرویی پرطرفدار دانست و شاید برای فروش آن مدت‌زمان زیادی نیاز باشد. همچنین قطعات ظاهری این خودرو قیمت بالایی دارند و پیدا کردن آن‌ها نیز شاید زمان‌بر باشد؛ اما از طرفی این خودرو تجهیزات و امکانات زیادی نسبت به رقبای داخلی دارد و گیربکس اتوماتیک آن نیز می‌تواند موجب آرامش خیال در ترافیک شود. شاید بهتر باشد در زمان انتخاب این خودرو دوباره فکر کنید...

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.