مقایسه سورن پلاس با شاهین؛ مشخصات فنی، قیمت و هر آنچه باید بدانید

جمعه 24 فروردین 1403 - 08:30
مطالعه 14 دقیقه
imgonline-com-ua-twotoone-bEbVABAO1p5oaG3j
در یکی دیگر از مقالات راهنمای خرید پدال به سراغ مقایسه سورن پلاس با شاهین به عنوان دو نمونه از پرفروش‌ترین خودروهای داخلی رفته‌ایم.
تبلیغات

افزایش قیمت ارز و به تبع آن خودرو تأثیر زیادی روی قدرت خرید مردم گذاشته است. همین موضوع باعث شده دست خریداران از انتخاب خودروهای ایمن‌تر و مدرن‌تر کوتاه شود و آن‌ها به خرید مدل‌های تولیدی فعلی با کیفیت نه چندان خوب رضایت دهند. دو نمونه از پرفروش‌ترین سدان های ایران‌خودرو و سایپا با نام سورن پلاس و شاهین شناخته می‌شوند که قبلاً به کرات در پدال از آن‌ها سخن گفته‌ایم اما شاید برخی افراد برای خرید آن‌ها بر سر دوراهی باشند. در ادامه مقایسه سورن پلاس با شاهین را از جنبه‌های گوناگون خواهیم داشت.

سورن پلاس نسخه به‌روز شده از سمند است، سمندی که عنوان اولین خودروی ملی را یدک می‌کشد. خود سورن هم در طول این سال‌ها دستخوش تغییرات زیادی شده و جدیدترین نسخه آن با پسوند پلاس تولید می‌شود. سورن پلاس نسبت به نسخه اولیه این خودرو تفاوت‌های جزئی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به گرافیک متفاوت چراغ‌های جلو و عقب، دیلایت، اسپویلر لبه صندوق‌عقب، جلوپنجره مشکی و... اشاره کرد. این خودرو هم‌اکنون با پیشرانه‌های EF7 و XU7P عرضه می‌شود اما ما مدل مجهز به پیشرانه EF7 را با سایپا شاهین مقایسه می‌کنیم.

همچنین بخوانید:

سایپا پس از مدت‌ها تولید خانواده پراید و کوییک به دنبال ارائه رقیبی برای محصولات ایران‌خودرو از جمله سمند و پژو بود و نهایتاً نیز شاهین را معرفی کرد. این سدان جمع‌وجور بر اساس پلتفرم ولکس C30 که آن‌هم از تویوتا یاریس گرفته شده تولید شد و از همان اول هم حاشیه‌های زیادی داشت چراکه قرار بود شاهین با پیشرانه برلیانس عرضه شود اما تحریم‌ها مانع این امر شدند و نهایتاً سایپا مجبور شد پیشرانه توربوی تیبا را روی سدان خود قرار دهد.

کپی لینک

مقایسه سورن پلاس با شاهین

کپی لینک

طراحی ظاهری

سابقه طراحی سورن پلاس به سال 85 بازمی‌گردد و از آن زمان تاکنون تنها تفاوت‌های جزئی در ظاهر این خودرو به وجود آمده است. همین موضوع به وضوح خود را در مقایسه طراحی با شاهین نشان می‌دهد. سورن پلاس کاملاً طراحی خودروهای چندین دهه قبل را نشان می‌دهد و از حداقل خطوط در بدنه استفاده کرده و نکته تأسف‌برانگیز اینکه همان طراحی نسبتاً هماهنگ سمند ساده را نیز ندارد. همان‌طور که گفته شد سورن پلاس با برخی تفاوت‌ها نسبت به نسخه قبلی عرضه شد که در مجموع این خودرو را قابل‌تحمل‌تر کرده‌اند.

اما شاهین را می‌توان جزو زیباترین خودروهای داخلی چند دهه اخیر دانست. در بخش جلوی این خودرو چراغ‌هایی الهام گرفته از برخی محصولات روز دنیا، جلوپنجره ساده اما هماهنگ با دیگر اجزا و کاپوتی نسبتاً عضلانی را شاهد هستیم. پروفایل جانبی شاهین اگرچه طراحی ساده‌ای دارد اما مدرن‌تر از سورن پلاس به نظر می‌رسد. نهایتاً هم باید به بخش عقب برسیم که چراغ‌هایی کشیده و برش خورده در زیر صندوق با سپر ساده همراه شده‌اند. طراحان این خودرو قطعاً می‌توانستند در نمای جانبی و عقب شاهین جسارت بیشتری به خرج دهند هرچند با همین وضعیت نیز شاهین ظاهر جذاب‌تری نسبت به سدان ایران‌خودرو خواهد داشت.

کپی لینک

طراحی داخلی

اوضاع سورن پلاس در بخش کابین بسیار بهتر از ظاهرش است. اگرچه این خودرو از طراحی کابین سورن ELX چند سال پیش استفاده می‌کند اما در مجموع این طراحی را می‌توان قابل‌قبول دانست. طراحان ایران‌خودرو برای سورن پلاس تغییراتی اعمال کرده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان به غربیلک فرمان جدید، کامپیوتر سفری، نمایشگر لمسی در تیپ فول، تودوزی مشکی، تریم جدید داشبورد و... اشاره کرد.

طراحی کابین شاهین نیز هماهنگ از کار درآمده هرچند مشکل اصلی آن به متریال و پلاستیک‌های خشک مربوط می‌شود. نمایشگر لمسی شاهین ابعاد کوچکی دارد و نباید از آن انتظار کیفیت بالایی را داشت. همچنین طراحی فرمان خودرو نیز می‌توانست بهتر صورت گیرد. علیرغم اینکه کابین سورن پلاس سال‌ها قبل‌تر از شاهین طراحی و تولید شده اما از نظر طراحی و جنس متریال پذیرفتنی‌تر خواهد بود و در این بخش برتری با سورن پلاس است.

کپی لینک

تجهیزات و امکانات

برای اینکه مقایسه سورن پلاس با شاهین منصفانه‌تر باشد ما فول ترین نسخه سورن پلاس را که قیمتی تقریباً مشابه شاهین دارد را انتخاب کرده‌ایم. هر دو خودرو تنها ساده‌ترین امکانات خودروهای امروزی را ارائه می‌کنند. دو کیسه هوا، تهویه مطبوع اتوماتیک، شیشه‌های برقی و قفل مرکزی، سنسور دنده‌عقب، نمایشگر لمسی، رینگ‌های آلومینیومی 15 اینچی، کروز کنترل، کنترل پایداری و کشش و... جزو تجهیزات سورن پلاس هستند. اما شاهین امکانات بیشتری را ارائه می‌کند. سیستم پایداری و کنترل کشش، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، نمایشگر لمسی 7 اینچی، سانروف، کامپیوتر سفری، سنسور و دوربین دنده‌عقب، ناوبری، ورود و استارت بدون کلید، صندلی‌های چرمی و پایش باد لاستیک‌ها جزو مواردی هستند که باعث می‌شوند این خودرو دست برتر را داشته باشد. در این بخش برتری با سدان تولیدی سایپا خواهد بود هرچند اختلاف دو خودرو زیاد نیست. در جداول زیر نیز می‌توانیم تجهیزات و امکانات هر دو خودرو را مشاهده نماییم.

  • تجهیزات و امکانات سورن پلاس

ترمز

سيستم ترمز ضد قفل (ABS و EBD)، ترمز جلو ديسكی با سيستم خنك شونده، ترمز عقب کاسه‌ای، كد كلاس 57530: سيستم كمكی ترمز (HBA)، سيستم كمك در سربالايی (HSA)، سيستم كنترل پايداری الكتريكی (ESC)، سيستم كنترل كشش (TCS)

کیسه هوای ایمنی

كيسه هوای راننده و سرنشين جلو

فرمان

هیدرولیک، كليدهای كنترلي روی فرمان (MFC)

سیستم تهویه

تنظيم اتوماتيك، كانال تهويه برای سرنشينان عقب

سیستم صوتی

رادیوپخش، كد كلاس 57522 و 57523 و 57526 و 57527 و 57530: مالتی مديا

چراغ‌ها

چراغ مه شكن جلو و عقب، قابليت تنظيم ارتفاع نور چراغ‌ جلو از داخل خودرو، چراغ جلو و عقب جديد، چراغ جلو مجهز به چراغ روز، چراغ عقب جديد با لنزهای شفاف، چراغ نقشه‌خوان، سيستم روشنايی ترك خودرو (Follow Me Home)، كد كلاس 5752 و 57527 و 57529 و 57530: روشن شدن چراغ‌های عقب هم‌زمان با چراغ روز (Position Lamp)

آينه‌ها

آینه‌های جانبی برقی تاشونده راهنمادار، مجهز به گرم‌کن، جمع كردن برقی آینه‌های جانبی از داخل اتاق و روی سوييچ

شیشه‌ها

شیشه‌بالابر برقی درهای جلو و عقب، مجهز به آنتی ترپ و پاور ويندوز، كد كلاس 57522 و 57526 و 57527 و 57530: بدون آنتی ترپ و پاور ويندوز

تزئینات

تريم مشكی، قطعات دکوراتیو داخلی جديد، زه و دستگيره همرنگ بدنه، دستگیره‌ درها طرح جديد، استفاده از طرح كروم روي نوار شيشه‌های جانبي، تغییر رنگ جلوپنجره به رنگ مشکی براق، افکت‌های جدید بر روی درها و داشبورد، اسپویلر عقب، روكش پارچه‌ای صندلی طرح جديد 57530: فاقد زه ضرب‌گیر روی درب‌ها

تجهیزات ایمنی

ايموبيلايزر، قفل مركزی با ريموت، كمربندهای ايمني سرنشينان جلو 3 نقطه‌ای با قابليت تنظيم ارتفاع، فرمان تلسكوپی، سنسور دنده‌عقب، كد كلاس 57522 و 57526 و 57527 و 57530: دوربين ديد عقب، 57530: دارای استاندارد ايمنی عابر پياده و اخطار كاهش باد لاستیک‌ها (TPMS)

رینگ و لاستیک

15 اينچ آلومينيومی، كد كلاس 57524 و 57526: 15 اينچ فولادی

صندلی

تنظيم پشتی صندلی‏ راننده و سرنشين جلو برقی، پشت‌سری صندلی‌های جلو قابل تنظيم

سایر تجهیزات

کروز کنترل، بازکن در صندوق‌عقب از داخل اتاق و روی سوييچ، دسترسی به صندوق از داخل، نمايشگر روی داشبورد (MFD) به همراه Trip Computer بر روی پوسته بالایی داشبورد، كد كلاس 57530: سيستم راهنمای تعويض دنده  

  • تجهیزات و امکانات شاهین

ترمز

مجهز به سیستم ترمز ABS+EBD+BAS+TCS+ESC+HSA

کیسه هوای ایمنی

کیسه هوای راننده و سرنشین جلو

فرمان

فرمان برقی، کنترل صدا از روی فرمان

سیستم تهویه

تهویه مطبوع اتوماتیک

سیستم صوتی

مولتی‌مدیا با نمایشگر ۷ اینچ + GPS + USB

چراغ‌ها

چراغ روشنایی روز (Day Light)، چراغ اتوماتیک (Auto Light)

آینه‌ها

آینه جانبی تاشو برقی (Electrically Foldable)، گرم‌کن آینه‌های جانبی

شیشه‌ها

شیشه‌بالابر برقی درهای جلو و عقب

تزئینات

تزئینات داخلی کروم و تریم دورنگ

تجهیزات ایمنی

سیستم ضد سرقت (Immobilizer)، سیستم هشداردهنده امنیتی، کمربند ایمنی پیش کشنده با مکانیسم کاهنده نیرو، سنسور دنده‌عقب

رینگ و لاستیک

۱۵ اینچی آلومینیومی

صندلی

صندلی راننده ۶ حالت دستی، صندلی مسافر ۴ حالت دستی

سایر تجهیزات

نمایش دمای هوای بیرون، نشانگر تعویض دنده GSI، سیستم محاسبه سفر، نگه‌دارنده صندلی کودک در صندلی عقب (ISO FIX)، صندلی با روکش چرم، مه شکن عقب و جلو، چراغ همراهی تا درب منزل، نمایشگر سیستم کنترل فشار باد تایر (TPMS)، ورود به خودرو بدون کلید PEPS و استارت دکمه‌ای، سیستم ناوبری + نقشه آفلاین، دوربین عقب، سانروف، قابلیت شارژ موبایل USB

کپی لینک

قوای محرکه

به یکی از مهم‌ترین بخش‌های مقایسه سورن پلاس با شاهین می‌رسیم. اینجاست که برگ برنده سورن پلاس رو می‌شود. در دل این خودرو پیشرانه 1.7 لیتری EF7 شناخته شده قرار دارد که 113 اسب بخار قدرت و 153 نیوتون متر گشتاور تولید می‌کند. اگرچه چنین قدرت و گشتاوری در دنیای امروزی خیلی به چشم نمی‌آید اما باعث می‌شود سدان ایران‌خودرو برتر از شاهین ظاهر شود. نیروی تولیدی پیشرانه سورن پلاس هم از طریق گیربکس 5 سرعته دستی راهی چرخ‌های جلو می‌شود. این پیشرانه بنا به ادعای ایران‌خودرو در حالت ترکیبی حدود 7.4 لیتر سوخت مصرف می‌کند.

همچنین بخوانید:

اما نقطه‌ضعف اصلی شاهین به پیشرانه آن مربوط می‌شود. پیشرانه M15 سایپا که روی خانواده تیبا، کوییک و ساینا بکار رفته با یک توربو تقویت شده تا در نهایت 109 اسب بخار قدرت و 178 نیوتون متر گشتاور تولید کند. شاهین در دو نسخه دستی و اتوماتیک تولید می‌شود اما در مقایسه ما نسخه 5 سرعته دستی آن شرکت کرده چراکه قیمت خودرو را به سورن پلاس نزدیک‌تر می‌سازد. با عنایت به وزن شاهین باید دانست پیشرانه یاد شده فاقد توان و کشش بالا به ویژه در سربالایی‌ها خواهد بود و از این نظر می‌توان سورن پلاس را برتر دانست. ضمن اینکه پیشرانه تنفس طبیعی سورن پلاس دردسرهای یک پیشرانه توربو را نیز ندارد. در جدول زیر می‌توانیم مشخصات فنی هر دو خودرو را مشاهده کنیم.

مقایسه سورن پلاس با شاهین

نوع موتور

EF7 تنفس‌طبیعی

M15 توربو

حجم موتور

1645

۱۴۹۷

حداکثر توان موتور (اسب بخار)

113

۱۰۹

حداکثر گشتاور (نیوتون متر)

153

۱۷۸

تعداد سوپاپ

16

۸

حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت)

189

۱۹۰

صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت (ثانیه)

12

۱۳.۲

گیربکس

5 دنده دستی

۵ دنده دستی

مصرف سوخت ترکیبی (لیتر در هر صد کیلومتر)

7.36

۷.۲

طول/عرض/ارتفاع (میلی‌متر)

 4534/1944/1460

۴۴۶۰/۱۷۶۹/۱۵۰۲

فاصله بین دو محور چرخ‌های جلو و عقب (میلی‌متر)

2671

۲۶۵۰

وزن خودرو (کیلوگرم)

1240

۱۲۷۰

حجم فضای صندوق‌عقب (لیتر)

500

۴۴۲

کپی لینک

سواری و هندلینگ

اولین نکته‌ای که با نشستن پشت فرمان سورن پلاس تداعی می‌شود همان حس و حال سمند است. ستون‌های بزرگ، صندلی‌های نسبتاً راحت و سنگینی خاص خودرو به ویژه در زمان حرکت از سکون جزو موارد قابل‌ذکر این خودرو خواهند بود. پیشرانه سورن پلاس در دورهای پایین صدای کمی تولید می‌کند اما هرچه دور موتور بیشتر شود صدای وارد شده به کابین نیز بیشتر خواهد بود. سواری خودرو در خیابان‌ها و جاده قابل‌قبول و نسبتاً نرم است هرچند نباید انتظار سواری و هندلینگ قابل‌توجهی را داشت. البته اضافه شدن سیستم‌هایی نظیر کنترل پایداری و کنترل کشش تا حدودی می‌توانند روی توانایی‌های حرکتی خودرو تأثیر داشته باشند.

شاهین اگرچه خودروی جدیدتری است اما وضعیت سواری آن جالب نیست و مهم‌ترین مشکل نیز به قوای محرکه کم بازده آن مربوط می‌شود. این خودرو نمی‌تواند در سربالایی‌ها و جاده‌های پر پیچ و خم پا به پای سورن پلاس حرکت کند. از طرف دیگر صدای ورودی پیشرانه به کابین نیز در دورهای بالا زیاد است و صدای سیستم تعلیق نیز به گوش می‌رسد. همانند سورن پلاس نباید روی هندلینگ و توانایی‌های حرکتی و عبور از پیچ شاهین نیز حساب باز کرد. با این تفاسیر می‌توان گفت از نظر شتاب گیری، سواری در جاده و نرمی سیستم تعلیق کفه ترازو به سمت سورن پلاس سنگینی می‌کند. از نظر خدمات پس از فروش و قطعات نیز هر دو خودرو به عنوان محصولات ایران‌خودرو و سایپا مشکل خاصی نخواهند داشت اما شاید قیمت برخی قطعات شاهین به دلیل جدیدتر بودن قیمت بالاتری داشته باشد و این موضوع در بخش پیشرانه و توربو نمود بیشتری دارد.

کپی لینک

قیمت

در جدول زیر قیمت خودرو سورن پلاس و شاهین درج‌ شده است. همان‌طور که مشاهده می‌کنید دو خودرو تفاوت قیمتی کمی باهم دارند و این موضوع رقابت را فشرده‌تر می‌سازد.

نام خودرو

قیمت کارخانه (تومان)

قیمت بازار (تومان)

سورن پلاس

-

790,000,000

شاهین

434,494,000

780,000,000

کپی لینک

قضاوت نهایی

با توجه به بضاعت و واقعیت‌های موجود در خودروسازی کشور باید گفت سورن پلاس و شاهین جزو گزینه‌های اجباری بازار به شمار می‌روند و افرادی که به دنبال خرید یک سدان خانوادگی صفرکیلومتر در بازه قیمتی 700 تا 800 میلیون هستند می‌توانند این دو خودرو را مدنظر قرار دهند. سورن پلاس از کابین جادارتر، پیشرانه قوی‌تر و سواری بهتر نسبت به شاهین سود می‌برد اما سدان سایپا نیز طراحی ظاهری به‌روزتر و امکانات بیشتری دارد. در پایان باید گفت اگر به‌ ظاهر خودرو اهمیت زیادی نمی‌دهید و سواری، فضای کابین و بار و همچنین بازار خریدوفروش بهتر برای شما اولویت بالاتری دارد سورن پلاس گزینه اول خواهد بود اما اگر خودرویی زیباتر با امکانات بیشتر را ترجیح می‌دهید ولو اینکه از پیشرانه‌ای قدیمی و کم‌توان‌تر و کابینی با کیفیت پایین‌تر رنج ببرد سایپا شاهین انتخاب بهتری است.

[poll id="187"]

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.