مقایسه قابلیت اطمینان خودروهای کیا و هیوندای؛ کدام‌یک بهتر است؟

چهارشنبه 16 آبان 1403 - 14:30
مطالعه 5 دقیقه
kia-vs-hyundai-reliability-showdown
با اینکه کیا و هیوندای رابطه‌ای بسیار نزدیک به یکدیگر دارند اما شاید قابلیت اطمینان خودروهای آن‌ها کاملاً مشابه یکدیگر نباشد و ما در این مقاله...
تبلیغات

با اینکه کیا و هیوندای رابطه‌ای بسیار نزدیک به یکدیگر دارند اما شاید قابلیت اطمینان خودروهای آن‌ها کاملاً مشابه یکدیگر نباشد و ما در این مقاله می‌خواهیم به بررسی همین موضوع بپردازیم.

اگر هر مقاله مربوط به مطمئن‌ترین خودروها را مطالعه کنید شاهد کسب مقام‌های اول توسط لکسوس و تویوتا خواهید بود بنابراین فکر نمی‌کنیم که این دو شرکت تفاوتی با یکدیگر داشته باشند. البته که لکسوس زیرمجموعه لوکس تویوتا به شمار می‌رود و حدس این موضوع که کیفیت ساخته‌های آن‌ها تا حدی مشابه یکدیگر باشد سخت نخواهد بود؛ اما وضعیت کیا و هیوندای در این زمینه چگونه است؟ دو برندی که جایگاه تقریباً مشابهی در بازار دارند، از نظر قابلیت اطمینان محصولات خود چگونه عمل کرده‌اند؟

بر اساس جدیدترین رتبه‌بندی قابلیت اطمینان جی دی پاور، کیا چند پله بالاتر از هیوندای و در رتبه سوم قرار دارد درحالی‌که هیوندای رده هشتم را کسب کرده و میزان مشکلات متوسط هر 100 خودروی تولیدی آن 152 تا 170 مورد است. ما در این مقاله می‌خواهیم قابلیت اطمینان خودروهای کیا و هیوندای را با یکدیگر مقایسه کنیم تا بدانیم مالکان این خودروها دقیقا چه مشکلاتی را گزارش کرده‌اند. کیا اسپرتیج، K5/اپتیما و فورته/سراتو توانسته‌اند نظر جی دی پاور را جلب کرده و بالاترین امتیازها را در کلاس‌های خود کسب کنند. ما برای مقایسه سه خودروی هیوندای که بالاترین امتیاز کیفیت و قابلیت اطمینان را داشته‌اند گردآوری کرده‌ایم که شامل توسان، النترا و سانتاکروز هستند. مقایسه کیفیت و قابلیت اطمینان سه خودروی کیا و هیوندای بین سال‌های 2021 تا 2025 نشان می‌دهد که خودروهای کیا به‌صورت متوسط 85 امتیاز از 100 امتیاز ممکن را کسب کرده‌اند درحالی‌که امتیاز خودروهای هیوندای 83 بوده است.

اگر ما فقط قابلیت اطمینان سه خودروی برتر هر دو برند را در 5 سال اخیر مقایسه کنیم می‌بینیم که کیا 2 امتیاز بیشتر از هیوندای کسب می‌کند. علت کاهش امتیازهای هیوندای به وانت پیکاپ سانتاکروز مربوط می‌شود هرچند قرار است در آینده نزدیک خودروی تاسمان عرضه شود که البته در کلاس متفاوتی نسبت به سانتاکروز قرار خواهد داشت.

وقتی برندی مثل لکسوس را با تویوتا مقایسه می‌کنیم می‌بینیم که لکسوس علیرغم قابلیت اطمینان مثال‌زدنی خود هزینه نگهداری بالاتری دارد زیرا محصولات لکسوس لوکس‌تر هستند و طبیعی است که خودروی گران‌تر هزینه نگهداری بیشتر داشته باشد. البته وضعیت کیا و هیوندای کمی فرق می‌کند چراکه هر دو برند در جایگاه مشابهی قرار دارند. هزینه نگهداری متوسط محصولات کیا در بازه زمانی 1 و 10 ساله حدود 474 و 7254 دلار است و این رقم برای هیوندای به 468 و 7167 دلار می‌رسد؛ بنابراین از این نظر تفاوت محسوسی بین دو برند وجود دارد.

بنا به گزارش وب‌سایت CarComplaints، بدترین محصول کیا از نظر قابلیت اطمینان، نسخه‌های قدیمی‌تر سورنتو به ویژه مدل‌های 2013 تا 2016 است و بدترین مشکل آن خرابی موتور قبل از رسیدن به کارکرد 160 هزار کیلومتر خواهد بود. برای هیوندای نیز خودروی سوناتا مدل 2011، 2013 و 2015 بدترین گزینه از نظر قابلیت اطمینان بوده و خرابی موتور آن نیز تنها در کیلومتر حدود 150 هزار کیلومتر رخ داده است. همچنین سوناتا 2015 نیز مشکل مصرف بیش از حد روغن دارد.

وقتی بحث فراخوان‌ها باشد، هر دو برند در مجموع 448 فراخوان را در آمریکا اعلام کرده‌اند که از این مقدار 59 درصد سهم هیوندای و 41 درصد فراخوان‌ها نیز سهم کیا خواهد بود. با در نظر گرفتن تمامی این موارد می‌توان گفت امتیازهای کیفیت و قابلیت اطمینان کیا کمی بیشتر از هیوندای است و با اینکه هزینه نگهداری خودروهای هیوندای کمتر خواهد بود اما میزان شکایات از محصولات کیا و فراخوان‌های آن نیز کمتر از هیوندای هستند. در این مقایسه کیا با اختلافی اندک پیروز میدان خواهد بود. کیا و هیوندای در رتبه‌بندی قابلیت اطمینان جی دی پاور جزو 10 برند برتر هستند و از نظر هزینه‌های نگهداری و قابلیت اطمینان امتیازهای خوبی را کسب کرده‌اند. تفاوت قابلیت اطمینان خودروهای کیا و هیوندای به حدی نیست که تعیین کننده باشد. برای مثال اگر نمی‌توانید بین هیوندای النترا و کیا فورته/سراتو یکی را انتخاب کنید باید بدانید فورته/سراتو کمی مطمئن‌تر از النترا بوده و هزینه‌های نگهداری آن نیز اندکی پایین‌تر است. البته همان‌طور که گفتیم این تفاوت‌ها تعیین کننده نیستند و باید به موارد دیگر نیز توجه کرد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.