پشت فرمان لکسس UX 250h جدید
تمایل مشتریان به خودروهای شاسیبلند همچنان ادامه دارد و جدیدترین محصول ژاپنیها در این کلاس نیز به فرم لکسس UX معرفی شده است. رقیب جمعوجور لکسس برای بامو X2 و آئودی Q2 به دنبال جلبتوجه افرادی است که پیش از این هاچبک CT را انتخاب کرده بودند.
لکسس میگوید این شاسیبلند به دنبال مشتریان شهری مدرن است. به عنوان کوچکترین شاسیبلند خانواده و همچنین استفاده از سیستم هیبریدی بنزینی-الکتریکی، به نظر میرسد UX نامزدی ایده آل برای رانندگی شهری باشد؛ اما آیا UX را میتوان به رقبای تثبیت شدهی خود در این کلاس ترجیح داد؟
UX اولین محصول لکسس است که از پلتفرم GA-C تویوتا استفاده میکند. این ساختار در نسل فعلی پریوس، کرولای جدید و نزدیکترین خودرو از نظر ابعاد و فرم به UX یعنی C-HR هم بکار رفته است.
زیر پوست این خودرو سیستمی هیبریدی جای گرفته که شامل یک پیشرانهی 2 لیتری بنزینی و واحد الکتریکی است. مدلهای دیفرانسیل جلو دارای پیشرانهی الکتریکی در همین بخش هستند درحالیکه نسخههای E-Four از دومین پیشرانه الکتریکی در اکسل عقب سود میبرند.
نتیجهی این سیستم تولید قدرت 179 اسب بخاری و ثبت شتاب صفر تا 100 کیلومتر در ساعت 8.5 ثانیهای است که با نسخهی بنزینی 1.5 لیتری توربوی آئودی Q2 برابری میکند. البته پیشرانههای الکتریکی لکسس در اولین لحظات کاملاً سرزنده نشان میدهند و این خودرو را برای حرکت در ترافیک به گزینهای مطلوب بدل میکنند.
پیشرانهی بنزینی و واحدهای الکتریکی پیک گشتاور خاص خود را داشته که برابر با 190 نیوتون متر برای پیشرانه درونسوز و 202 و 55 نیوتون متر برای واحدهای الکتریکی جلو و عقب میباشد. البته حداکثر گشتاور این پیشرانهها در یک زمان به دست نمیآید بنابراین تویوتا گشتاور ترکیبی UX را منتشر نکرده است.
همانند اکثر خودروهای خانوادهی هیبریدی تویوتا و لکسس، نیروی پیشرانه از طریق یک گیربکس CVT اتوماتیک به چرخها منتقل میشود. اگرچه این گیربکس راندمان خوبی دارد اما در مقایسه با گیربکسهای عادی و مرسوم سر و صدای بیشتری داشته و دور پیشرانه را زیاد بالا میبرد. خبر خوب اینکه مشکلات یاد شده دیگر در UX دیده نمیشوند. البته اگر گوشهای تیزی داشته باشید کمی صدا را خواهید شنید اما در اکثر مواقع صدای پیشرانهی درونسوز به خوبی سرکوب شده و خیلی متوجه آن نخواهید شد.
این خودرو آرامتر و کم صداتر از نسخههای دیزلی سایر خودروسازان این کلاس بوده و مخصوصاً زمانی که بدانید در شتاب گیریهای آرام UX از حالت الکتریکی استفاده میکند این وضعیت را بهتر خواهید دانست. راحتی سواری UX در کل خوب بوده اما در سرعتهای پایین میتوان کمی ناراحتی را در مواجهه با دست اندازهای کوچک دید.
البته لکسس UX به خاطر نقاط قوت دیگر خود میدرخشد. تمامی خودروهایی که از پلتفرم GA-C سود برده و توسط ما تست شدهاند احساس درگیر کنندگی در بحث سواری را داشتهاند و UX نیز از این قضیه مستثنا نیست. این خودرو در پشت فرمان لذتبخشتر از آئودی Q2 و شاید در حد استانداردهای بامو X2 هم باشد. پایداری بالای شاسی هم حس اطمینان و تنظیمپذیری را به راننده منتقل میکند. فرمان خودرو احساس زیادی را به دستان راننده منتقل نمیکند اما توازن وزنی و دقت آن خوب است.
طراحی کابین دیگر بخشی است که لکسس معمولاً امتیاز بالایی کسب میکند و UX هم از بخش داخلی با طراحی مدرن و ساده سود میبرد. تنها نقطهضعف این بخش ردیف دکمههای پیانو مانند سیستم تهویه مطبوع است. این دکمهها مشابه همانهایی هستند که در پژو 3008 میبینیم اما ظاهر و یا لمس آنها احساس خوبی منتقل نمیکند؛ اما جدای از این موضوع به کیفیت کابین میرسیم که عالی بوده و استایل آن هم برخلاف تمامی رقبای این کلاس است.
سیستم اطلاعات سرگرمی UX یکی از بخشهایی است که لکسس به روش خاص خود آن را ساخته اما احتمالاً سیستم رقبا را برتر خواهید دانست. اینترفیس موس پد مانند خودرو اگرچه بهبود یافته اما همچنان جالب نیست. همچنین در این خودرو خبری از اپل کارپلی یا اندروید اتو نیست.
اگرچه فضای سرنشینان عقب پذیرفتنی است اما صندوق خودرو جای تعریفی ندارد. کف بالای خودرو باعث ایجاد فضای 320 لیتری شده که 150 لیتر کمتر از بامو X2 است. البته مدل چهار چرخ محرک محفظه بار 283 لیتری دارد که حتی از فورد فیستا با محفظه بار 292 لیتری هم کمتر میباشد.
اما بد نیست نگاهی هم به راندمان و مصرف سوخت این شاسیبلند ژاپنی داشته باشیم. در مسیرهای شهری UX کاملاً کممصرفتر از رقبای درونسوز بوده اما در سرعت پایدار 110 کیلومتر در ساعت مصرف کمی بالاتر میرود بنابراین اگر مسیرهای زیادی را طی میکنید شاید نسخهی دیزلی گزینهی بهتری باشد.
قیمت لکسس UX در بریتانیا از 29900 پوند آغاز میشود که مشابه بامو است. تمامی مدلهای این خودرو از کروز کنترل تطبیقی، دستیار حفظ خودرو بین خطوط و تشخیص علائم ترافیکی سود میبرند. البته با انتخاب مدلهای فول تر قیمت بالاتر میرود. مدل فول چهار چرخ محرک تاکومی قیمت 40350 پوندی داشته که با این مبلغ میتوانید نسخهی فول بامو X2 xDrive20d M Sport X را بخرید که خودرویی سریعتر و کممصرفتر میباشد.
اگر مسیرهای زیادی را در شهر طی میکنید و یک شاسیبلند کامپکت را دوست دارید پس باید لکسس UX را در لیست خود قرار دهید. این خودرو سواری راحت، هندلینگ مناسب و مصرف کم در شهر را دارد اما خب خودرویی خالی از نقص هم نیست و سیستم اطلاعات سرگرمی و حجم محفظه بار آن در مقایسه با رقبا جای تعریفی ندارد. مصرف سوخت UX در بزرگراه و سرعتهای بالا هم ناامیدکننده است. مدلهای فول این خودرو نیز به شدت گرانقیمت هستند بنابراین ما خرید مدلهای پایهتر را توصیه میکنیم.
مشخصات لکسس UX 250 h Premium Pack
- قیمت: 32100 پوند
- پیشرانه: 4 سیلندر 2 لیتری به همراه دو واحد الکتریکی
- گیربکس: CVT اتوماتیک، چهار چرخ محرک
- قدرت: 179 اسب بخار
- شتاب صفر تا 96 کیلومتر در ساعت: 8.5 ثانیه
- حداکثر سرعت: 177 کیلومتر در ساعت
- مصرف سوخت: 5.3 لیتر در هر صد کیلومتر
منبع: autoexpress