معرفی لکسوس TX، سه ردیفه جدید بر اساس تویوتا گرند هایلندر

جمعه 19 خرداد 1402 - 08:30
مطالعه 6 دقیقه
Lexus-TX-4
لکسوس با معرفی مدل جدید TX که بر اساس تویوتا گرند هایلندر ساخته شده، به‌طور جدی وارد بخش کراس‌اوورهای سه ردیفه شده است.
تبلیغات

کراس‌اوورهای سه ردیفه بازار پررونقی دارند اما لکسوس در این بخش غایب و صرفاً به دو مدل شاسی مستقل GX و LX متکی بوده است. البته این شرکت مقطع کوتاهی مدل RX L را ارائه کرد اما این خودرو باعجله ساخته شده و ردیف سوم صندلی‌های آن فقط برای کودکان کوچک مناسب بود. حال اما لکسوس با معرفی مدل کاملاً جدید TX، به‌طور جدی وارد بخش کراس‌اوورهای سه ردیفه شده است. این خودرو به‌طور خاص برای بازار آمریکای شمالی طراحی شده است.

در طراحی بیرونی TX جلوپنجرهٔ دوکی‌شکل مشهور لکسوس با فرم کاملاً متفاوتی ارائه شده که اصلاً نمای جالبی ندارد و به همین دلیل، اگر لوگوی لکسوس را از روی کاپوت برداریم، شاید این خودرو با یک کراس‌اوور چینی اشتباه گرفته شود. بااین‌حال، خوشبختانه دیگر قسمت‌های بیرونی TX با بدنه‌ای ساده، ستون D مشکی و چراغ‌های سراسری عقب، طراحی خوشایندتری دارد. این کراس‌اوور جدید 5,159 میلی‌متر طول، 1,989 میلی‌متر عرض و 1,781 میلی‌متر ارتفاع دارد و فاصلهٔ محوری آن 2,949 میلی‌متر است.

لکسس در طراحی داخلی محصولات جدید خود رویکردی مینیمالیستی را دنبال کرده و TX هم از این قاعده مستثنی نیست. کابین این ماشین لوکس اما تا حد زیادی بی‌روح به نظر می‌رسد و صفحه آمپر دیجیتالی 12.3 اینچی و نمایشگر 14 اینچی اطلاعاتی-سرگرمی از ویژگی‌های آن هستند. ازجمله آپشن‌های این کراس‌اوور سه ردیفه هم می‌توان به هدآپ دیسپلی، نورپردازی داخلی چندرنگ، سیستم صوتی پریمیوم لوینسون با 21 بلندگو، گرم‌کن غربیلک فرمان، گرم‌کن و تهویهٔ صندلی‌های جلو و درب صندوق برقی اشاره کرد.

صندلی‌های ردیف دوم TX در حالت استاندارد از نوع نیمکتی هستند اما نمونه‌های کاپیتانی هم قابل سفارش خواهند بود که توسط یک کنسول کوچک با جا لیوانی از هم جدا می‌شوند. صندوق بار این خودرو هنگام باز بودن هر سه ردیف صندلی 570 لیتر ظرفیت دارد که این رقم با خواباندن صندلی‌های ردیف سوم به 1625 لیتر افزایش پیدا می‌کند.

لکسوس TX با همان پیشرانه‌هایی ارائه می‌شود که در تویوتا گرند هایلندر دیدیم. مدل پایه که TX350 نام دارد، با یک موتور 2.4 لیتری چهار سیلندر توربو با 275 اسب بخار قدرت و 430 نیوتن متر گشتاور عرضه خواهد شد. این موتور به یک گیربکس هشت سرعتهٔ اتوماتیک متصل می‌شود و سامانهٔ چهارچرخ محرک هم برای آن قابل سفارش خواهد بود.

مدل بعدی TX500h F Sport Performance است که از پیشرانهٔ 2.4 لیتری چهار سیلندر توربوشارژ هیبریدی، گیربکس شش سرعته و سامانهٔ چهارچرخ محرک Direct4 استفاده می‌کند. این قوای محرکه 366 اسب بخار قدرت و 555 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. این نسخه همچنین از سیستم فرمان گیری چرخ‌های عقب هم برخوردار است.

سومین و آخرین مدل کراس‌اوور جدید لکسس هم مدل پلاگین‌هیبریدی TX550h+ است. برخلاف دو مدل قبلی، قوای محرکهٔ این مدل که از یک پیشرانهٔ 3.5 لیتری V6، گیربکس CVT و سامانهٔ چهارچرخ محرک Direct4 تشکیل شده، در گرند هایلندر ارائه نمی‌شود. این سیستم مجموعاً 406 اسب بخار قدرت تولید می‌کند و امکان پیمودن تا 53 کیلومتر را به‌صورت تمام الکتریکی خواهد داشت. لکسوس TX روی پلت‌فرم GA-K ساخته شده که با مدل‌های NX و RX مشترک است اما برای استفاده در این کراس‌اوور سه ردیفه، لکسوس اصلاحاتی مثل تقویت ساختار و بهبود سیستم فرمان را در آن انجام داده است.

دو مدل TX350 و TX500h از پاییز آینده راهی بازار خواهند شد درحالی‌که مدل TX550h+ بعداً به آن‌ها ملحق می‌شود. این خودرو در کارخانهٔ تویوتا در ایندیانا تولید خواهد شد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.