پیروزی شاسی‌بلندها بر سدان‌ها، استیشن‌ها و هاچ‌بک‌ها در بازار!

یک‌شنبه 10 فروردین 1399 - 13:30
مطالعه 4 دقیقه
Hatch_Sedan_SUV_02
از آنجایی که مشتریان همچنان به شاسی بلندها و کراس اوورها در هر ابعاد و قیمتی روی خوش نشان می‌دهند، اکثر خودروسازان اقدام به گسترش سبد محصولات...

از آنجایی که مشتریان همچنان به شاسی بلندها و کراس اوورها در هر ابعاد و قیمتی روی خوش نشان می‌دهند، اکثر خودروسازان اقدام به گسترش سبد محصولات قدبلند خود در کلاس‌های گوناگون کرده‌اند.

این امر منجر به افت تقاضای سدان ها، استیشن‌ها و هاچبک ها شده و حتی برخی از مشهورترین نام های خودرویی نیز مجبور به خداحافظی از بازار شده‌اند. بر پایه داده‌های منتشر شده توسط جاتو دینامیک، سال پیش فروش آنچه با عنوان خودروهای "سنتی و مرسوم" شناخته می‌شوند در جهان کاهش پیدا کرده است.

سهم سدان ها از بازار جهانی در سال 2018 برابر با 24 درصد بوده اما این سهم در سال پیش به 23 درصد کاهش یافته است. فروش سدان ها از 20.26 به 18.88 میلیون دستگاه رسیده است. گروه فولکس‌واگن 18 درصد بازار سدان ها را در اختیار داشته و پس از آن تویوتا با 13 درصد، هیوندای-کیا با 11 درصد و رنو-نیسان با 10 درصد قرار دارند.

با سهم 51 درصدی از فروش خودروهای صفرکیلومتر، چین همچنان بزرگ‌ترین بازار جهانی برای سدان ها بوده و پس از آن نیز آمریکا و کانادا با سهم 22 درصدی قرار گرفته‌اند. آمریکای لاتین و اروپا هم سهم 6 درصدی از فروش سدان ها را به خود اختصاص داده‌اند.

اما خودروسازان برای ادامه جذابیت سدان ها در بازار چه کارهایی می‌توانند انجام دهند؟ این موضوع از شرکتی به شرکت دیگر فرق می‌کند بنابراین درحالی‌که تسلا به دنبال دیکته کردن خود در بازار خودروهای الکتریکی است، دیگر برندها همچون فولکس‌واگن و کیا کوپه‌های چهار درب (آرتئون و استینگر) را راه‌حل مناسب می‌دانند. البته این راه‌حل تاکنون جواب نداده است.

هاچبک ها هم اوضاع خوبی ندارند و 1 درصد از سهم خود در بازار را از دست داده و از سهم 12 درصدی در سال 2018 به سهم 11 درصدی در سال 2019 رضایت داده‌اند. فروش مدل‌های 5 درب ساب کامپکت و کامپکت از 10.45 میلیون دستگاه به 9.25 میلیون دستگاه در یک سال کاهش یافته است. هاچبک ها همچنان در اروپا محبوب هستند و 50 درصد سهم فروش جهانی این خودروها یا تعداد 4.6 میلیون دستگاه به قاره همیشه‌سبز اختصاص دارد. البته سهم این خودروها در اروپا افت 7 درصدی نسبت به سال 2018 داشته است.

دومین بازار بزرگ هاچبک ها آمریکای لاتین بوده و 1.2 میلیون دستگاه هاچبک در این بازار به فروش رفته‌اند که افت 11 درصدی را نشان می‌دهد. سومین بازار محبوب برای هاچبک ها هم چین با فروش 717 هزار دستگاهی و افت 36 درصدی می‌باشد.

در این دو کلاس خودرویی گروه فولکس‌واگن دست برتر را داشته و 21 درصد بازار را به خود اختصاص داده و رتبه‌های بعد به رنو-نیسان با سهم 14 درصدی، تویوتا با سهم 12 درصدی و پژو-سیتروئن با سهم 11 درصدی اختصاص دارد.

جاتو دینامیک می‌گوید:

افت محبوبیت هاچبک ها در اروپا و آمریکای لاتین به افزایش ابعاد آن‌ها مربوط می‌شود. هرچه این خودروها بزرگ‌تر می‌شود از کاربردی بودن و مانورپذیری آن‌ها کاسته می‌شود. افزایش ابعاد باعث شده برخی نمونه‌ها در قلمروی شاسی بلندها قرار گیرند، خودروهایی اخیراً به دنبال کاهش ابعاد خود هستند.

استیشن‌ها نیز بنا به دلایل مشابهی بازی را به کراس اوورها و شاسی بلندها باخته‌اند. درست همانند هاچبک ها، اروپا همچنان بازار اصلی استیشن‌ها بوده و 70 درصد این خودروها در سال 2019 در قاره همیشه‌سبز فروخته شده‌اند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.