نیسان قشقایی و مزدا CX30 از معدود کراساورهای جدید وارداتی، ساخت برندهای محبوب ژاپنی هستند. این خودروها با ابعاد و مشخصات فنی مشابه، وارد ایران شدهاند.
محصولات نیسان و مزدا ساخت کارخانههای چینی، برای ورود به ایران مسیر سادهتری نسبت به دیگر کشورها دارند. مراودات اقتصادی ایران و چین به گونهای است که تبادلات ارزی بین دو کشور را با کمترین وابستگی به دلار امریکا ممکن میکند. از سویی دیگر، مشتری ایرانی دسترسی کامل به نمایندگی رسمی ندارد و برای خدمات گارانتی در سراسر کشور، با مشکل مواجه است.
نیسان در سال ۱۹۳۳ تاسیس شد و حالا پس از ۹۲ سال، همچنان یکی از بزرگترین خودروسازان دنیا است. هرچند که نیسان طی دهههای اخیر با مشکلات مالی روبرو شد و سال ۱۹۹۹ ادغام با رنو را پذیرفت؛ تا امروز تنوع محصولات خود با خطوط مونتاژ متعدد در سراسر جهان را حفظ کرد. در ایران، وانت زامیاد و شاسیبلندهای دو دیفرانسیل پاترول، مشهورترین خودروهای نیسان هستند.
قشقایی (Qashqai) یکی از موفقترین تولیدات نیسان در ۲۰ سال اخیر بوده است. نام این کراساور از ایل قشقایی در ایران گرفته شد تا زندگی و حرکت در طبیعت را یادآوری کند. تولید نسل اول بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۳، چنان موفق بود که نهتنها سودآوری بسیار خوب برای نیسان داشت؛ بلکه کلاس بدنهی کراساورهای کوچک را به سبد محصولات دیگر خودروسازان دنیا آورد. باوجود محبوبیت قشقایی در سراسر جهان، این محصول به تعداد محدود توسط پارس خودرو در ایران عرضه شد و برای مردم ما، ناآشنا باقی ماند. قشقایی از سال ۲۰۲۴ نسل سوم را تجربه میکند؛ اما برای ایران، نسخهی قدیمی از نسل دوم وارد شده است تا ارزانتر باشد.
خودروسازی مزدا 105 سال قدمت دارد. این مجموعه نام خود را از اهورا مزدا (خداوندگار زرتشتیان) و بینانگذارش جوجیرو ماتسودا گرفت. به لطف مونتاژ توسط گروه بهمن، دو نسل مزدا ۳ برای مدتی نسبتا طولانی به مردم کشورمان عرضه شدند؛ اما تنوع محصولات این برند ژاپنی در ایران، هرگز مشابه تویوتا و نیسان نبود.
مزدا CX30 در کلاس کراساور کوچک، سال ۲۰۲۰ معرفی شده و محصولی جدید با نسل اول است. این محصول، علاوهبر چین و ژاپن، خط مونتاژ مالزی و تایلند و مکزیک نیز دارد. همچنین با نسخهای مشابه و کمی گرانتر به نام CX3 در اروپا و امریکا عرضه میشود. آنچه منجر به فروش بسیار خوب CX30 و CX3 طی سالهای اخیر شده؛ قیمت مناسب، کیقیت قابل قبول و امتیاز بالا در تستهای ایمنی بوده است.
مقایسه طراحی نیسان قشقایی با مزدا CX30
به زحمت میتوان از نمای بیرونی کراساورهای نیسان و مزدا ایراد گرفت. هرچند که ظاهر این خودروها تفاوت زیادی با یکدیگر دارند؛ زبان طراحی شرکتهای سازنده را به خوبی نشان میدهند و نوعی اصالت فراهم میکنند. در مجموع، قشقایی با ادوات کروم، لوکستر از CX30 دیده میشود و ارزش ظاهری مزدا به دلیل استفاده از سپرهای پلاستیکی، کاهش یافته است.
چراغهای باریک و شمشیری، مهمترین المان در طراحی قشقایی هستند. جلوپنجرهی ذوزنقهای و ادوات کروم نیز به تبعیت از دیگر خودروهای پرفروش نیسان، مثل ایکستریل، در قشقایی دیده میشوند. از نکات جالب در طراحی نمای روبرو، میتوان به حذف مهشکنهای سنتی طرفین سپر اشاره کرد که نزدیک زمین و مایل به وسط نصب شدهاند. حسگرهای اولتراسونیک، داخل شیارهای باریک نزدیک گلگیر هستند تا حجمدهی سپر، متفاوت از رقبا دیده شود. خطوط روی کاپوت نیز، در راستای جلوپنجره و فارغ از پیچیدگی هستند.
نمای جانبی، کمی شلوغ و دارای خطوط شکسته است تا ابعاد قشقایی را کمی بزرگتر از آنچه هست، نشان دهد. رینگهای اسپرت ۱۹ یا ۲۰ اینچ و شیب سقف تا انتهای بدنه، حس اسپرت خودرو را تقویت میکنند. همچنین، قاب سیاه پنجرهها و مواد پلاستیکی داخل گلگیر تا رکاب، ارزش لوکس قشقایی را کاهش میدهند. در پشت، حجمدهی بدنه، خطوط روی درپوش صندوق، محل قرارگیری پلاک و فرم شیشه عقب، جذاب و اسپرت هستند.
حس اسپرت و تهاجمی به خوبی در مزدا CX-30 فراهم است. چراغهای باریک و جلوپنجرهی بزرگ، تناسب بسیار خوبی دارند. همچنین المانهای براق که زیر چراغ و جلوپنجره نصب شدهاند، جذابیت ظاهری CX-30 را افزایش میدهند. حجمدهی بدنه در نمای جلو، بسیار خوب است و ادوات پلاستیکی سیاهرنگ در پایین سپر، چندان آزاردهنده محسوب نمیشوند. دیگر نکته جالب اینکه، مهشکن سنتی در طرفین سپر وجود ندارد و داخل کاسه چراغ است.
در نمای جانبی، رکاب و قاب گلیر پلاستیکی، نکات منفی بسیار مهم CX-30 هستند. در پشت حجمدهی متناسب بدنه با پرهیز از شلوغکاری وجود دارد. چراغها باریک هستند و همراه گوشههای تیز شخصیت انتقامجو را تاکید میکنند. مواد سیاه پلاستیکی، تمام سپر عقب را پوشش داده و CX-30 را خودرویی اقتصادی جلوه میدهند.
خودرو | طول (mm) | عرض (mm) | ارتفاع (mm) | فاصله محوری (mm) |
---|---|---|---|---|
نیسان قشقایی | ۴,۴۲۵ | ۱,۸۳۸ | ۴,۴۲۵ | ۲,۶۶۶ |
مزدا CX-30 | ۴,۳۹۵ | ۱,۷۹۵ | ۱,۵۴۰ | ۲,۶۵۵ |
مقایسه طراحی داخلی نیسان قشقایی با مزدا CX30
برخلاف نمای بیرونی که تاحدودی میتوان قشقایی را جذابتر از CX-30 دانست، شرایطی متفاوت برای کابین وجود دارد و محصول نیسان، نسبتا قدیمی به نظر میرسد. حس اسپرت و با اصالت در فرم داشبورد CX-30 به وضوح دیده میشود و علاقهمندان خودروهای اسپرت را جذب میکند.
کلیدهای پرتعداد و نمایشگر نسبتا کوچک وسط داشبورد، نسخهی وارداتی را کاملا قدیمی نشان میدهد. طبیعتا نسل سوم نیسان قشقایی، کابین زیباتری دارد اما مشتری ایرانی، فعلا مجبور به خرید خودروی طراحی ۲۰۲۱ با ساختار سیلندری پشت فرمان است. مواد نرم و باکیفیت در سطح بالای داشبورد، دیده نمیشوند. دسته دنده بزرگ و چند کلید گردان، قشقایی وارداتی را متفاوت از کراساورهای مدرن وارداتی نشان میدهد. نمایشگر لمسی ۱۰ اینچ برای این خودرو ارایه خواهد شد که البته بهتر از نمونه ۷ اینچ در مدل پایه است.
نمایشگر ۱۰ اینچ ایستاده روی داشبورد مزدا، مستطیل با اضلاع مساوی نیست و هماهنگ با دیگر اجزا، دارای خطوط مورب است. کلیدهای کنترلی مربوط به تهویه مطبوع نیز، مینیمال (کمینهگرا) هستند. در مزدا ۳ به جای پنل دیجیتال بزرگ، حالت دایرهای با نمایشگر دیجیتال مدور استفاده شده است. طرفین این قسمت نیز، خروجیهای تهویه مطبوع به شکل سه گوش، وجود دارند. مجموع این موارد، همراه با فرمان کاملا گِرد، حس اسپرت و کلاسیک برای راننده مزدا ۳ فراهم میکند.
مقایسه پیشرانه نیسان قشقایی با مزدا CX30
برای ایران، قشقایی مجهز به موتور ۲ لیتر تنفس طبیعی انتخاب شده است که ۱۵۱ اسب بخار قدرت و ۱۹۴ نیوتنمتر گشتاور دارد. این محصول با گیربکس CVT، در زمان ۱۱ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت میرسد و نهایت سرعت ۱۹۰ کیلومتر برساعت دارد. قشقایی موتور ۲ لیتر، میانگین مصرف سوخت ۷ لیتر در صد کیلومتر فراهم میکند. فعلا فقط نسخهی تک دیفرانیسیل محرک جلو مجهز به فرمان برقی وارد ایران میشود.
در گمرک ایران، مزدا CX30 مجهز به موتور ۲ لیتر تنفس طبیبعی از سری اسکایاکتیو G با گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته دیده شده است. این پیشرانه ۱۵۸ اسب بخار قدرت و ۲۰۲ نیوتنمتر گشتاور دارد. سرعتگیری صفر تا صد کیلومتر برساعت مزدا با شرایط گفته شده ۱۰ ثانیه است و حدود ۸ لیتر در صد کیلومتر، میانگین مصرف بنزین خواهد داشت. این خودرو با سیستم محرک جلو تولید میشود.
مقایسه قیمت نیسان قشقایی با مزدا CX30
در بازار آزاد برای قشقایی ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ وارداتی، حدود قیمت ۳/۵ میلیارد تومن دیده میشود؛ اما مزدا CX-30 بالای ۵ میلیارد تومان قیمتگذاری شده است. این شرایط، احتمالا به دلیل تعداد اندک مزدا CX-30 است و به مرور زمان، کاهش قیمت فراهم خواهد داشت. جالبتر اینکه نیسان قشقایی و مزدا CX-30 در چین، تقریبا همقیمت هستند و با بودجهی ۲۰ تا ۲۲ هزار دلار برای مدلهای مشابه نمونهی وارداتی، خریداری میشوند.
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴از کجا پول میارین این ماشینا میخرید واقعن
محمود
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴دو مدل پول در آوردن داریم ۱حلال ۲ حرام بنظرت کدومشون رو انتخاب میکنید
Mohammad
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴دلالی ، نصف مردم این کشور دلالن ، فامیلای ما از ۱۰۰ تاشون ۹۰ تاشون دلال ، پسر دایی من خودش دلاله ماشینه ، یه بار گفتم چرا مهاجرت نمیکنی وقتی سرمایه شو داری بری یه کشور خوب زندگی خوب داشته باشی ، گفت فقط تو ایران میشه راحت پول در آورد اونجا باید برم کارمندی کار کنم سختمه
PURIYA
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴اینکه موتور دوتاشون ۲ لیتر تنفس طبیعی هست بسیار خوبه و مناسب مصرف کننده ی توی ایران هست که دیگه نگران بنزین بی کیفیت کشور و هزینه های نسخه توربو نباشن
چون اتاق هر دو سبک هست قدرت ۱۵۰ اسب کافیه و کم توان نیست
متریال هم بنظر خوب میاد
خودم قشقایی رو انتخاب میکنم
پرهام
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴البته نیسان قشقایی در اروپا با چهره ای متفاوت از این طراحی قدیمی عرضه میشه
و کماکان نقطه ضعف طراحی داخلی مزدا، صفحه نمایش غیر لمسی ش هست
سوشیانت
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴دوستان علت خطای کلاینت زومیت چیه؟ اگر میدونید لطفا بگید🙏
Hf
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴بنظرم یکسری نکات لازم بود در مقاله بهش اشاره بشه
کیفیت مونتاژ
مقایسه امکانات و اپشن ها
فضای سرنشینان عقب و صندوق عقب