موتورسیکلت، عامل 42 درصد فوتی‌های تصادفی

دوشنبه 24 مرداد 1401 - 05:30
مطالعه 3 دقیقه
B574135C-E554-450A-8587-53FF9FAF4153
طبق آمار رسمی منتشر شده، حدود ۴۲ درصد از تصادفات فوتی را موتورسیکلت‌ها شامل می‌شوند. با توجه به بالا بودن این عدد از سالهای گذشته تصمیم‌های زیادی...
تبلیغات

طبق آمار رسمی منتشر شده، حدود ۴۲ درصد از تصادفات فوتی را موتورسیکلت‌ها شامل می‌شوند. با توجه به بالا بودن این عدد از سالهای گذشته تصمیم‌های زیادی برای کاهش فوتی‌های تصادفات موتورها گرفته شده است. یکی از این طرح‌ها با نام موتور یار از تاریخ 29 آذرماه سال 1399 در پایتخت اجرایی شد. در گذشته جریمه‌های تقریبا سنگینی نیز برای موتورسواران متخلف در نظر گرفته شده بود که صاحبان این موتورها در صورت توقیف موتورسیکلت شان به دلیل بالا بودن رقم جریمه‌هایشان، موتورسیکلت‌های خود را در پارکینگ رها می‌کردند. ولی با افزایش قیمت موتورسیکلت شاهد کاهش این قضیه هستیم.

سرهنگ علی همه خانی، با اشاره به اینکه مسائل و مشکلات مربوط به موتورسیکلت‌ها تبدیل به یک چالش اساسی برای پلیس و مردم شده است، اعلام کرد:

از دهه‌های گذشته قوانین و مقررات در این حوزه وجود داشته اما با وجود تمامی قوانین باز هم گویی پارکینگ‌ها به گورستان موتورسیکلت‌ها تبدیل شده بودند، این موضوع سبب شد، بر آن شویم تا به جای برخورد سلبی به دنبال برخوردهای ایجابی باشیم، در نهایت، طرح موتوریار را با هماهنگی و همکاری دستگاه قضا و شرکت‌های بیمه در 29 آذر ماه سال 1399 آغاز کردیم و خوشبختانه این طرح توانست تا اندازه‌ای در رفع معضلات، یاری رسان ما و شهروندان باشد، چرا که با این طرح در حدود 300 هزار موتورسیکلت توقیف نشد، در عین اینکه جریمه‌ای هم شامل حال راکبان این وسیله نقلیه نگردید.

وی ادامه داد:

در این طرح موتورسوار خاطی، کاور موتوریار پلیس بر تن کرده، راکت پلیس در دست گرفته و از یک ساعت تا 12 ساعت تخلفات سایر موتورسیکلت سواران را رصد می‌کند و از زاویه دید پلیس، می‌بیند که موتورسیکلت سواران دیگر چه تخلفاتی انجام می‌دهند. در خیلی از موارد فرد به موتورسواران دیگر می‌گوید که چقدر تخلف آنها موجب به خطر انداختن جان شهروندان و خودشان خواهد شد. در واقع این طرح محلی برای بازآموزی قوانین و آموزش به افرادی است که متخلف هستند و پس از کسب آموزش‌های لازم و هنگامی که متوجه شدند، تخلف آنها چه آسیب‌هایی می‌تواند به همشهریان بزند، به راه خود ادامه می‌دهند. این طرح خیلی موفق است و حتی در پاره‌ای موارد، خانواده‌های موتورسیکلت سواران پیاده شده و برای اجرای این طرح از ما تشکر می‌کنند که هم موتورسیکلت توقیف نشده و هم جریمه نشده‌اند، در نهایت هم آموزش‌های خوبی دیده‌اند.

سرهنگ همه خانی با بیان اینکه علاوه بر طرح‌هایی مانند موتوریار و اعمال جریمه‌ها و برخوردهای قانونی با راکبین متخلف موتورسیکلت‌ها در سطح خیابان‌ها، خانواده‌ها نیز باید به میدان بیایند، ادامه داد:

نباید فراموش کنیم که وسیله نقلیه‌ای مانند موتورسیکلت بین کاربران ترافیکی، از آسیب پذیری بسیار بالایی برخوردار است و با کوچکترین ضربه‌ای دچار حادثه می‌شود، پس می‌طلبد که رانندگان آن نیز بیش از سایرین به قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی احترام بگذارند و حساسیت‌های خود را با هدف حفظ جان خود و دیگران نسبت به این مقوله بیشتر کنند، چرا که بسیاری از این افراد برای ارتزاق و درآمدزایی از این وسیله نقلیه استفاده می‌کنند و باید بدانند که خانواده‌های آنها چشم انتظار هستند و ضروری است که به سلامت به خانه بازگردند.
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.