آغاز تولید «پارس نوآ»؛ بازگشت تندر ۹۰ با نامی تازه و چهره‌ای قدیمی

سه‌شنبه 6 آبان 1404 - 11:45
مطالعه 3 دقیقه
پارس نوا
تولید پارس نوآ، نسخه تغییر‌یافته رنو تندر ال۹۰، در پارس‌خودرو آغاز شد. این خودرو با موتور ۱.۶ لیتری و گیربکس دستی تا پایان 1404 وارد بازار می‌شود.
تبلیغات

مراسم آغاز تولید خودروی «پارس نوآ» در شرکت پارس‌خودرو برگزار شد. این خودرو در واقع نسخه تغییر‌یافته‌ای از رنو ال۹۰ است که با سرمایه‌گذاری هزار میلیارد تومانی سایپا و در تیراژی محدود تا پایان سال وارد بازار ایران می‌شود.

بازگشت تندر ۹۰ با ظاهری تازه

روز گذشته، مراسم رسمی آغاز تولید خودروی پارس نوآ در خط تولید شرکت پارس‌خودرو، با حضور نماینده‌ای از کمیسیون صنایع مجلس، مدیران ارشد سایپا و جمعی از رسانه‌ها برگزار شد. این خودرو در حقیقت، نسخه‌ای تغییر‌یافته از رنو ال۹۰ (تندر ۹۰) است که سال‌ها پیش در ایران تولید می‌شد و اکنون با چهره‌ای جدید اما ساختاری تقریباً مشابه به بازار بازمی‌گردد.

بر اساس برنامه‌ریزی‌های سایپا، تا پایان سال ۱۴۰۴ حدود ۲ هزار دستگاه از این خودرو به بازار عرضه خواهد شد و تا پایان ۱۴۰۵ مجموع تولید به ۲۰ هزار دستگاه خواهد رسید. با این حال، با توجه به روند فعلی و وعده تحویل تا اواخر ۱۴۰۵ برای نسخه دنده‌ای، بعید است مدل‌های اتوماتیک و وانت این خودرو به‌زودی وارد خط تولید شوند.

مشخصات فنی و نسخه‌های احتمالی

پارس نوآ از موتور ۱.۶ لیتری چهار سیلندر بهره می‌برد که ۱۱۱ اسب بخار قدرت تولید می‌کند و با گیربکس دستی پنج‌سرعته عرضه می‌شود. هنوز اطلاعات رسمی درباره مصرف سوخت یا عملکرد دقیق فنی این خودرو منتشر نشده است.

سایپا وعده داده که در آینده نسخه‌های اتوماتیک و وانت را نیز به تولید برساند، اما زمان دقیق آن مشخص نیست. این در حالی است که تندر ۹۰ پیکاپ و تندر ۹۰ اتوماتیک پیش‌تر در ایران تولید و عرضه شده بودند.

استقبال عجیب از محصولی قدیمی

دو هفته پیش، ثبت‌نام این خودرو در قالب طرح «مشارکت در تولید» آغاز شد که طی آن ۳۱۰ هزار نفر برای خرید این خودرو ثبت‌نام کردند، در حالی که تنها ۱۳ هزار نفر از آنان واجد شرایط نهایی شناخته شدند.

این استقبال در شرایطی رخ داد که خودرو هنوز وارد تولید انبوه نشده و حتی نسخه‌های آزمایشی آن به‌طور گسترده مورد آزمون جاده‌ای قرار نگرفته‌اند.

سرمایه‌گذاری بزرگ برای خودرویی قدیمی

به گفته منابع داخلی، سایپا بیش از هزار میلیارد تومان برای توسعه و راه‌اندازی خط تولید پارس نوآ هزینه کرده است. با این حال، بسیاری از کارشناسان معتقدند این میزان سرمایه‌گذاری برای خودرویی با پلتفرم قدیمی و طراحی نامتوازن منطقی نیست و بهتر بود این بودجه صرف توسعه یا مونتاژ نسل‌های جدیدتر تندر ۹۰ یا همکاری با برندهای به‌روزتر می‌شد.

رقبا و جایگاه قیمتی

پارس نوآ قرار است با قیمتی مشابه خودروهایی مانند سورن پلاس، رانا پلاس و شاهین دنده‌ای به بازار عرضه شود. با توجه به طراحی قدیمی، امکانات محدود و رقابت تنگاتنگ در این بازه قیمتی، موفقیت این خودرو در بازار غیرقابل پیش‌بینی است؛ هرچند سابقه خوب تندر ۹۰ از نظر دوام فنی ممکن است بخشی از مشتریان را به خرید آن ترغیب کند.

جمع‌بندی

پارس نوآ در واقع تلاشی از سوی سایپا برای بازگرداندن یکی از موفق‌ترین خودروهای دهه گذشته به خط تولید است، اما در شرایطی که بازار ایران به سمت خودروهای مدرن‌تر و مجهزتر پیش می‌رود، تکیه بر پلتفرم‌های قدیمی ممکن است در بلندمدت نتیجه‌ای جز تکرار تجربه‌های نه‌چندان موفق گذشته نداشته باشد.

داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

تبلیغات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.