سقوط فروش بی‌وای‌دی، نشان‌دهنده دلیل تمرکز تسلا روی ربات‌ها بجای خودرو

شنبه 25 بهمن 1404 - 18:00
مطالعه 2 دقیقه
بی‌وای‌دی
افت ۳۰ درصدی فروش بی‌وای‌دی در ابتدای سال ۲۰۲۶ نشان‌دهندهٔ اشباع بازار خودروهای برقی است و استراتژی تسلا برای خروج از بازار خودرو را توجیه می‌کند.
تبلیغات

برای سال‌ها، تسلا تاج‌وتخت رهبری جهانی خودروهای الکتریکی را در اختیار داشت. این برتری سال گذشته زمانی که بی‌وای‌دی توانست با پیشی گرفتن از تسلا به پرفروش‌ترین سازنده خودروهای برقی جهان تبدیل شود، به چالش کشیده شد. بااین‌حال، رویترز گزارش می‌دهد که این خودروساز چینی اکنون پنجمین ماه متوالی کاهش فروش خود را ثبت کرده است؛ امری که استراتژی تغییر مسیر تسلا را بیش از هر زمان دیگری منطقی جلوه می‌دهد. در همین راستا، تسلا در حال تمرکز روی بخش هوش مصنوعی خود است که به‌طور ویژه شامل برنامه روبوتاکسی و ربات انسان‌نمای اپتیموس می‌شود. به‌عنوان بخشی از این تغییر رویکرد، تسلا قصد دارد به تولید مدل S و مدل X پایان دهد تا ظرفیت کارخانه فرمونت خود را برای تولید اپتیموس آزاد کند.

در نگاه اول، این اقدام ممکن است به‌عنوان عقب‌نشینی تسلا در برابر بی‌وای‌دی در رقابت جهانی خودروهای برقی تعبیر شود اما این دیدگاه روی دیگری جاه‌طلبی‌های این شرکت آمریکایی را نشان می‌دهد. ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، حتی اذعان داشته که میراث بلندمدت این برند ممکن است بیشتر با ربات‌ها تعریف شود تا خودروهای الکتریکی. وی در جریان اجلاس All-In اظهار داشت که ممکن است این برند در آینده بیشتر با اپتیموس به یاد آورده شود. از سوی دیگر، فروش بی‌وای‌دی در ماه ژانویه نسبت به سال گذشته ۳۰.۱ درصد کاهش یافت. تولید این شرکت نیز ۲۹.۱ درصد افت داشت که ادامه‌دهنده روند نزولی است که از جولای سال گذشته آغاز شده است. این شرکت توضیحی درباره این رکود ارائه نداده هرچند همچنان با رقابت شدیدی در بازار داخلی خود، به‌ویژه از سوی رقبایی مانند جیلی روبروست.

علاوه بر این، بازار خودروهای برقی با اجرایی شدن مقررات جدید مثل کاهش مشوق‌های دولتی، با کاهش رشد فروش مواجه شده است. در حال حاضر، بی‌وای‌دی به گسترش حضور جهانی خود به‌عنوان بخشی از استراتژی رشد گسترده‌تر ادامه می‌دهد که شامل برنامه‌هایی برای افتتاح کارخانه جدید خودروهای برقی در مجارستان در اواخر امسال است. اگر تقاضا برای خودروهای تمام الکتریکی بازهم کاهش یابد، بی‌وای‌دی می‌تواند بر ناوگان خودروهای پلاگین‌هیبریدی خود تکیه کند. از سوی دیگر، گزارش‌ها حاکی از آن است که تسلا آماده می‌شود تا برنامه روبوتاکسی خود را با تولید سایبرکب در آوریل ۲۰۲۶ آغاز کند درحالی‌که انتظار می‌رود ربات اپتیموس تا پایان سال ۲۰۲۷ برای فروش عمومی عرضه شود. اگر این مسیر ادامه یابد، نبرد طولانی‌مدت فروش خودروهای برقی بین تسلا و بی‌وای‌دی ممکن است به‌تدریج اهمیت خود را از دست بدهد.

نظرات

تبلیغات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.