تشدید درگیری‌های نظامی آمریکا با ایران، بازار خودروهای برقی دست‌دوم را داغ کرد

دوشنبه 24 فروردین 1405 - 09:29
مطالعه 3 دقیقه
آمار فروش خودروهای برقی
حمله آمریکا به ایران باعث رونق گرفتن بازار خودروهای برقی دست‌دوم شده است.

به نوشته فایننشال تایمز، تنش‌های نظامی میان واشنگتن و تهران در ماه‌های گذشته، بهای نفت و سوخت را در سطح جهانی سیر صعودی داده و این موضوع، بازار خودروهای برقی کارکرده را با رشد قابل‌توجهی مواجه ساخته است.

شهروندان آمریکایی و اروپایی که از نوسانات شدید قیمت سوخت خسته شده‌اند، اکنون خرید خودروهای برقی دست‌دوم را به عنوان جایگزینی اقتصادی در اولویت قرار داده‌اند.

وضعیت بازار به روایت آمار

بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط شرکت کاکس اتوموتیو، فروش خودروهای برقی کارکرده در ایالات‌متحده، در سه‌ماهه نخست سال 2026 رشد 12 درصدی را نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته تجربه کرده است. در مقابل، فروش خودروهای برقی نو به دلیل حذف یارانه‌های دولتی، 28 درصد کاهش یافته است.

در قاره اروپا نیز روند مشابهی مشاهده می‌شود. در آلمان، میزان جستجوهای مرتبط با خودروهای برقی در پلتفرم موبایل.دی از 12 درصد به 36 درصد رسیده است. فروشگاه آنلاین آرامیس اوتو در فرانسه نیز از افزایش سهم فروش خودروهای برقی از 6.5 به 12.7 درصد خبر داده است.

دلایل این تحول

کارشناسان اقتصادی، افزایش بی‌سابقه قیمت بنزین را عامل اصلی این تغییر رفتار مصرف‌کنندگان معرفی می‌کنند. بحران خاورمیانه و نگرانی از اختلال در عبور و مرور نفت‌کش‌ها از تنگه هرمز، قیمت نفت خام را به بالای 113 دلار برای هر بشکه رسانده و قیمت بنزین در آمریکا از مرز 4 دلار فراتر رفته است.

در چنین شرایطی، هزینه سوخت خودروهای برقی به مراتب کمتر از خودروهای بنزینی تمام می‌شود. برآوردها حاکی از آن است که هزینه ماهانه سوخت یک خودروی بنزینی در اروپا حدود 162 دلار است، حال آنکه این رقم برای خودروهای برقی تنها 76 دلار برآورد می‌شود.

آیا این رشد پایدار خواهد بود؟

تحلیلگران بر این باورند که اگرچه نگرانی از محدودیت برد باتری همچنان یکی از موانع اصلی محسوب می‌شود، اما استقبال فزاینده از خودروهای برقی کارکرده نشان می‌دهد که امیدواری برای پذیرش گسترده این خودروها در آمریکا همچنان وجود دارد. تداوم این روند منوط به ادامه‌دار بودن قیمت‌های بالای سوخت است، اما در حال حاضر، تنش‌های سیاسی در خاورمیانه به نفع بازار خودروهای برقی دست‌دوم عمل کرده است.

تبلیغات

نظرات

تبلیغات

©1405 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.