حذف کارت سوخت در تهران از فردا چهارم خرداد!

شنبه 3 خرداد 1404 - 17:40
مطالعه 2 دقیقه
کارت سوخت card sookht benzin
قرار است فردا یک شنبه چهارم خردادماه 1404 کارت سوخت در یکی از جایگاه‌های شهر تهران غیرفعال شود.
تبلیغات

بر اساس جزء (۲) بند «ت» تبصره (۳) قانون بودجه سال ۱۴۰۴، دولت موظف شده است ظرف مدت چهار ماه از زمان اجرای قانون، طرح آزمایشی حذف کارت سوخت در جایگاه‌های عرضه بنزین را آغاز کند. این طرح قرار است با همکاری نمایندگان مجلس و به‌صورت پایلوت در یکی از جایگاه‌های سوخت تهران اجرا شود.

مطابق این مصوبه، دولت مکلف است به منظور جلوگیری از قاچاق فرآورده‌های نفتی، به‌تدریج کارت‌های سوخت را حذف کرده و سهمیه سوخت را به کارت‌های بانکی شهروندان منتقل کند. در این الگو، زمانی که افراد به جایگاه سوخت نزدیک می‌شوند، لازم است از طریق یک اپلیکیشن موبایلی، ارتباط میان دستگاه پمپ و کارت بانکی خود را برقرار کنند تا سهمیه آن‌ها فعال شده و امکان سوخت‌گیری فراهم شود.

مزیت جای‌گزینی کارت سوخت با کارت بانکی، اندازه‌گیری مصرف بنزین یا گازوئیل شهروندان، توسط مراجع تصمیم‌گیرنده است. هرچند که دولت و نمایندگان مجلس، بر عدم افزایش قیمت سوخت در سال جاری تاکید دارند؛ با حذف کارت سوخت، اجرای طرح چند نرخی، ساده‌تر می‌شود. همچنین، می‌توان اقشار پرمصرف و کم‌مصرف را به راحتی شناسایی کرد یا برای اشخاصی که فاقد خودرو هستند؛ یارانه‌ی مربوط به سوخت دولتی که مصرف نکرده‌اند را ماهانه واریز کرد.

عجیب است که طراحان این طرح حتی به این موضوع که استفاده از گوشی تلفن همراه در جایگاههای سوخت‌رسانی با هشدار و ممنوعیت همراه است فکر نکرده‌اند.

برخی کارشناسان معتقدند این طرح با چالش‌هایی مواجه است. مثلا برخی شهروندان به تلفن‌های همراه هوشمند دسترسی ندارند یا به دلایل مختلف، دانش نمی‌توانند از اپلیکیشن‌های مربوطه استفاده کنند. همچنین در مناطق دورافتاده که دسترسی به اینترنت ممکن نیست، فعال‌سازی کارت سوخت مشکل خواهد بود.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.