ایستگاه خبر

خودروهای وارداتی از شورای رقابت خارج شدند؛ ثبت نام با پلاک فعال

طبق ابلاغیه‌ای رسمی، خودروهای وارداتی دیگر مشمول دستورالعمل شورای رقابت نیستند و باید در سامانه‌ی فروش، عرضه شوند.

سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، اعلام کرد خودروهای وارداتی از این پس مشمول محدودیت‌های مقرر در دستورالعمل تنظیم بازار شورای رقابت نخواهند بود. این تصمیم در پی مصوبه جلسه شماره ۷۳۰ شورای رقابت اتخاذ شده و به‌صورت رسمی به انجمن واردکنندگان خودرو، انجمن خودروسازان ایران و مدیران عامل ۳۶ شرکت واردکننده اعلام شده است.

بر اساس ابلاغیه، خودروهای وارداتی از قید و بند ماده ۴ دستورالعمل تنظیم بازار خودروهای سواری (مصوبه ۵۴۳ شورای رقابت) خارج شده‌اند. بنابراین محدودیت‌هایی نظیر شرط نداشتن پلاک انتظامی فعال برای خریداران خودروهای وارداتی از تاریخ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ به بعد لغو شده و همه افراد، حتی کسانی که دارای خودروی پلاک‌دار هستند، می‌توانند   خودروهای وارداتی را پیش‌خرید کنند.

هیوندای سوناتای وارداتی

به گفته مهدی ضیغمی، مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت، این اقدام در راستای تسهیل روند خرید برای مصرف‌کنندگان و بهبود دسترسی به خودروهای وارداتی انجام شده است. او همچنین تأکید کرده با وجود تغییرات در الزامات تقاضا، شرکت‌های واردکننده همچنان موظف به ارائه اسناد خودرو پس از ترخیص از گمرک به سازمان حمایت هستند تا قیمت‌ها بررسی و برای تصمیم‌گیری نهایی به کارگروه تنظیم بازار ارائه شود.

در صورتی که این نامه صرفا موارد ماده ۴ را حذف کرده باشد یعنی خریداران خودروهای وارداتی از موارد محدود کننده ذیل مستثنی می شوند :

  1.  حداقل سن متقاضیان خرید خودرو ۱۸ سال باشد.
  2. – دارا بودن گواهینامه رانندگی برای متقاضیان خرید خود و الزامی است.
  3. متقاضیانی که طی ۴۸ ماه گذشته صدور فاکتور خودرو نزد شرکتهای ایران خودرو و سایپا یا طی ۲۴ ماه گذشته صدور فاکتور خود و نزد دیگر شرکتها داشته اند، امکان ثبت نام و  خرید خودرو ندارند.
  4. متقاضیانی که دارای پلاک انتظامی فعال هستند امکان ثبت نام و خرید خودرو ندارند.
  5. تبصره کسانی که دارای یک پاک نظامی فعال هستند و عمر خودرو موضوع پلاک مذکور بیش از ۵ سال باشد از ممنوعیت فوق مستثنی هستند الحاقی طی رای ۰۲-۱۲۷- ه ت  مورخ ۱۴۰۲٫۰۱٫۲۸ هیات تجدید نظر)
  6.  انتقال امتیاز و حقوق ناشی از خرید خودرو به اشخاص ثالث حتی به صورت وکالتی و نیز فروش حواله خودرو به صورت وکالتی ممنوع است.
  7. – امکان صلح در قرارداد وجود ندارد.
  8.  امکان ثبت نام و خرید خودرو برای اشخاص حقوقی وجود ندارد.
  9. مبلغی از بهای فروش خود و باید در حساب خریدار موجود باشد که بر اساس نوع برنامه فروش متغیر است.
  • الف روشهای فروش فوری یا فوق العاده ۵۰ درصد از مبلغ فروش خودرو بر اساس بخشنامه اعلامی (فروش باید در حساب بانکی متقاضی باشد و تا پس از خرید خودرو امکان  برداشت آن مبلغ وجود ندارد.
  • ب- در روش پیش فروش به اندازه مبلغ پیش پرداخت و بر اساس بخشنامه اعلامی (فروش که با توجه به تبصره یک ماده (۴) آیین نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو  مصوب ۱۳۹۵ هیات وزیران حداکثر تا ۵۰ درصد از مبلغ فروش خودرو میباشد باید در حساب بانکی متقاضی باشد و تا پس از خرید خودرو امکان برداشت آن مبلغ وجود ندارد.  تبصره مشمولین ماده ۱۲ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۱۴۰۰٫۰۷٫۲۴ و تبصره ۵ قانون اصلاح ماده (۱۰) ساماندهی صنعت خودرو مصوب ۱۴۰۱.۰۹.۰۹  مشمول این ماده نیستند الحاقی مصوبه ۶۳۲ مورخ ۱۴۰۲.۱۰.۱۲).
  • ج- عرضه در سامانه فروش همچنان الزامی است

طبق موارد فوق، خروج خودروهای وارداتی از دستورالعمل شورای رقابت به‌هیچ‌وجه به معنای حذف قیمت‌گذاری و عدم عرضه در سامانه فروش نیست.

ادامه روند عرضه خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه فروش خودرو و تأیید قیمت‌ها توسط سازمان حمایت در متن ابلاغیه دیده می‌شود. شرکت‌های واردکننده مجاز به تعیین قیمت خودخواسته یا خارج از نظارت نهادهای مربوطه نیستند.

حسین فرهیدزاده، رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، در این ابلاغیه تصریح کرده که تصمیم اخیر صرفاً به معنای رفع برخی الزامات برای متقاضیان است و نظارت بر فرآیند قیمت‌گذاری همچنان با جدیت ادامه دارد. خودروهای وارداتی همچنان پس از ترخیص از گمرک باید مدارک مرتبط را برای بررسی قیمت به سازمان حمایت ارائه دهند و فقط پس از تأیید، امکان عرضه در سامانه شفاف وزارت صنعت، معدن و تجارت را خواهند داشت.

 

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

مطالب مشابه

یک دیدگاه

  1. نیما

    ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
    سوابق: (3 ديدگاه)

    سلام
    روز بخیر
    جناب اشتری شما مطلع هستید شرکت کرمان موتور چگونه میاد و یه خودروی هیوندا کونا سه میلیاردی را به قیمت چهارمیلیارد و خورده ای عرضه میکنه؟ یعنی نزدیک دو میلیارد میخواد روی یه خودرو سود کنه؟ هیچ مرجعی وجود نداره که جلو همچین گرانفروشی را بگیره؟
    معلومه حسابی شورای رقابت را وارد بساط خودشون کردند که اصرار داره بر قیمت ها نظارت نشه تا هر کی هر قیمتی خواست بده و رو یه خودرو چند میلیارد سود بکنن
    خیلی تاسف آورهد. جالبه برخی سایت های خودرویی هم پول حسابی گرفتن تا از این تصمیم شورای رقابت حمایت کنن و مقاله بزنن برای اینکه قیمت گزاری دستوری برداشته بشه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا