رپورتاژ

راه های انتقال آبله مرغان چیست؟

آبله مرغان یا واریسلا عفونتی است که باعث ایجاد بثورات پوستی خارش ‌دار و تاول مانند می ‌شود. این بیماری در کودکان شایع ‌تر است، اما احتمال دارد بزرگسالان هم به آن مبتلا شوند. برای اینکه با واریسلا، عوارض و راه‌ های انتقال آن آشنا شوید، توصیه می‌ کنیم این متن را تا انتها بخوانید.

پیشنهاد ما به شما : ویزیت متخصص عفونی در منزل

بیماری آبله مرغان چیست؟

آبله مرغان یک بیماری عفونی ناشی از ویروس واریسلا زوستر است، که منجر به دانه ‌های ریز خارش ‌دار و پر شده از مایع می ‌شود. این بیماری واگیر دار است و افرادی که تا به حال به آن مبتلا نشده و یا در برابر آن واکسینه نشده ‌اند را درگیر می ‌کند. ویروس واریسلا بسیار مسری است و از طریق تماس مستقیم با بثورات پوستی یا از طریق تنفس هنگام سرفه یا عطسه یک فرد آلوده پخش می‌ شود. این بیماری از انواع بیماری های پوستی و ویروسی است.

امروزه واکسن محافظت کننده از کودکان در برابر آبله مرغان در دسترس است و واکسیناسیون منظم توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری توصیه می‌ شود. واکسن آبله مرغان یک روش مطمئن و موثر برای جلوگیری از این عفونت و عوارض احتمالی آن است. این بیماری معمولا در کودکان خفیف تر است.

تزریق واکسیناسیون در منزل : تزریقات در منزل

علائم آبله مرغان

علائم بیماری آبله مرغان عبارتند از:

تب

از دست دادن اشتها

احساس خستگی مفرط

سردرد

حالت تهوع

در روز های اول جوش های صورتی یا قرمز ظاهر می شوند و بعد از چند روز از بین می روند.

بعد از آن تاول هایی روی پوستتان می زند که پر از مایع هستند و در آخر و بعد از بهبودی تاول ها ، دلمه ها شروع می شوند.

و در پایان تمام این اتفاقات از بین می روند و پوست بهبود می یابد.

در موارد شدیدتر، این اتفاق ممکن است کل بدن را تحت تاثیر قرار دهد و حتی ممکن است در گلو، چشم ها، غشا های مخاطی مجرا، حنجره و واژن گسترش یابد.

بهترین و مطمئن ترین راه یک پزشک میباشد : ویزیت پزشک در منزل

عوارض ابتلا به آبله مرغان

با وجود اینکه آبله مرغان یک بیماری خفیف است، اما می ‌تواند منجر به عوارض جدی از جمله: ذات الریه، کمبود آب بدن، آنسفالیت، سندرم شوک سمی، عفونت پوستی از نوع باکتریایی، عفونت بافت‌ های نرم، عفونت استخوان ‌ها، عفونت مفصل و همچنین جریان خون، سندرم در کودکان و نوجوانانی که سابقه مصرف آسپرین دارند و همچنین مرگ شود.

از عوارض شدیدی که افراد مبتلا به آبله مرغان ممکن است سال ‌های بعد از بهبودی به آن دچار شوند، ظاهر شدن عارضه ی زونا می باشد. به وجود آمدن این عارضه به دلیل باقی ماندن ویروس عامل آبله مرغان در سلول ‌های عصبی فرد مبتلا شده به این بیماری است.

عارضه زونا سال ها بعد از بهبودی بیماری، به صورت تاول ‌های دردناک و کوتاه مدت، بر روی بدن این افراد ظاهر می‌ شود. عارضه زونا بیشتر در افراد بزرگسال و مسن و همچنین افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند به وجود می ‌آید. درد تاول های زونا ممکن است پس از بهبودی هم وجود داشته باشد .

آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد؟

برجستگی‌های جدید همچنان به مدت چندین روز ظاهر می ‌شوند، بنابراین شما می ‌توانید هم‌ زمان سه مرحله از برجستگی ‌ها، تاول و ضایعات خشک و دلمه بسته را مشاهده کنید و تا ۴۸ ساعت قبل از پدیدار شدن ضایعات ویروس به دیگران منتقل می‌شود و تا زمانی که تاول ‌ها کاملا از بین نروند، واگیردار خواهد بود.

راه های انتقال آبله مرغان چیست؟

آبله مرغان افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار می ‌دهد؛ اما بیشتر کودکان را درگیر می‌ کند. این ویروس به‌ راحتی از افراد مبتلا به آبله مرغان به افرادی که تابه ‌حال به این بیماری مبتلا نشده ‌اند یا اینکه واکسینه نشده‌ اند سرایت می‌ کند. اگر یک نفر به آن مبتلا شود، حدود ۹۰ درصد از افرادی که به او نزدیک ‌اند و در برابر این ویروس مصون نیستند نیز به این بیماری مبتلا می‌ شوند. این ویروس راه‌ های انتقال زیادی دارد و قدرت مسری بودن آن تا حدی است که حتی با یک تماس کوچک هم منتقل می ‌شود. ویروس واریسلا زوستر همچنین باعث بروز بیماری به اسم زونا می ‌شود.

پس از ابتلا به آبله مرغان، ویروس این بیماری در بدن باقی می ماند. اگر فرد مجدد در معرض این بیماری قرار بگیرد، ویروس واریسلا زوستر در بدن او دوباره فعال می‌ شود و بیماری زونا به وجود می‌ آید.

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۳ رای

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا