رپورتاژ

خرید باتری ماشین، نکاتی که باید بدانید!!! [نوین باتری]

رپورتاژ: حتما برای شما پیش آمده است که بخواهید کالایی بخرید و توجه به ویژگی‌های آن، چندان اهمیتی نداشته باشد؛ مثلا: تعداد زیادی مهمان دارید و صندلی‌های موجود کافی نیست؛ ضمن آن‌که زمان زیادی تا رسیدن آن‌ها (میهمانان) نمانده است. احتمالا در این شرایط، به طور فوری از نزدیک‌ترین فروشگاهی که در این حوزه فعالیت دارد، چند عدد صندلی نه‌چندان عالی (در عین حال، کاربردی) تهیه می‌کنید.
باتری خودرو از گروه اقلامی نیست که بخواهد به مدت کوتاهی، کارتان را راه بیندازد. در واقع اگر بخواهید همچون تهیه‌ی بعضی دیگر از محصولات با خرید باتری ماشین برخورد کنید، شاید بتوان گفت که دچار خسارت خواهید شد.
در این مطلب ما (تیم محتوای نوین باتری) تلاش می کنیم تا به شما اطلاعات مفیدی در رابطه باتری ماشین و قیمت باطری ماشین و خرید آن ارائه بدهیم.
همچنین روشی در اختیارتان قرار می‌دهیم تا بتوانید به سادگی خصوصیات باتری‌ها را مطالعه کنید و به مقایسه‌ی آن‌ها بپردازید.
آیا از تاریخ تولید باتری اتومبیلتان، حدود ۲ سال گذشته است؟
هنگام استارت زدن، صدای غریبی می‌شنوید؟
راه‌اندازی خودرو برای شما دشوار است؟
باید بگوییم، در صورتی که پاسخ شما به این سوالات «آری» است، احتمال دارد، باتری دچار فرسودگی شده باشد؛ پس پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای متن، همراه ما باشید.
ضمنا اگر به از‌کار‌افتادگی قطعه‌ی مورد نظر (باتری) اطمینان دارید؛ اما هنوز در انتخاب محصول مردد هستید، در صورت تمایل، به جرگه‌ی همراهان ما در بررسی این مطلب، بپیوندید.

خرید باتری ماشین

 

باتری خودرو چیست و چه نقشی ایفا می کند؟

برای آن‌ که راحت‌تر بتوان وظیفه‌ی باتری و ماهیت این قطعه را مشخص کرد، به این مثال توجه کنید: بدن موجود زنده و اعضای آن، برای تداوم حیات و عملکرد مناسب، به ارگانی مهم به نام قلب، نیاز دارند.
اگر موجود زنده سیستم برقی اتومبیل باشد، باتری قلب آن است. این مسئله بدان معناست که در صورت به‌وجود‌آمدن هر اختلالی در باتری، کارکرد ماشین دچار مشکل می‌شود و نمی‌توانیم توقع داشته باشیم تا بهترین عملکرد خود را ارائه دهد.
باتری ماشین که با هدف‌هایی چون تبدیل انرژی شیمیایی به الکتریکی ساخته می‌شود، وظیفه‌ی تامین برق استارت‌زدن و ادوات الکتریکی حین راه‌اندازی و خاموشی موتور (یا کم‌شدن دور آن) را دارد.

انواع باتری ها

باتری خودرو، در دو نوع اسیدی و اتمی (سیلد) به تولید و عرضه می‌رسد که آگاهی از خصوصیات آن‌ها در خرید باتری ماشین، اثر دارد.
در عصر جدید، بیشتر استفاده‌کنندگان از خودرو‌ها، برای اتومبیل خود، باتری‌های سیلد را انتخاب می‌کنند. این موضوع به علت ویژگی‌های این گونه است.
در قسمت زیر، تعریف کوتاهی از باتری‌های اسیدی و سیلد ارائه می‌کنیم:

  • باتری اتمی: تکنولوژی ساخت و عناصر تشکیل‌دهنده‌ی آن (آلیاژ کلسیم و…) به صورتی است که احتیاجی به باز‌شدن ندارد و حتی باز‌کردن آن‌ خطر‌ناک محسوب می‌شود.
  • باتری اسیدی: این مدل از باتری باید از لحاظ سطح الکترولیت، مدام چک شود و فضا‌هایی برای باز‌کردن آن و اضافه‌کردن آب مقطر و… وجود دارد.

چرا باتری اتمی بیشتر از باتری اسیدی طرفدار دارد؟

اطلاع‌ پیدا‌کردن اسیدی یا اتمی‌ بودن قطعه (باتری) هنگام خرید باتری ماشین، اهمیت فراوانی دارد.
باتری سیلد، احتیاجی به مراقبت و نگهداری مداوم ندارد، عمرش از باتری اسیدی بیشتر است و آلودگی کمتری تولید می‌کند؛ ضمن آن‌که مواد تشکیل‌دهنده‌ی مرغوبی دارد. این مزایا، برتری این باتری از گونه‌ی اسیدی را سبب می‌شوند.

باتری دارای چه مشخصاتی است؟

هر باتری، دارای خصوصیات زیر است:

  • ولتاژ
  • ظرفیت آمپر
  • نوع باتری (اسیدی یا سیلد)
  • حجم (طول، عرض و ارتفاع باتری چقدر است؟)
  • ظرفیت ذخیره یا RC
  • CCA (مقدار آمپری که باتری، توان تولیدش را در دمای منهای ۱۸ درجه، به مدت ۳۰ ثانیه و به طور ثابت (بدون پایین‌رفتن عدد ولتاژ از ۷.۲ ولت) دارد.)
  • CA (جریان قابل تامین توسط باتری در دمای ۰ درجه‌ی سلسیوس)
  • و…

حین خرید باتری ماشین، به این مشخصات، دقت کنید.

عمر باتری ماشین

بر‌آورد عمر مفید باتری اتومبیل (که موردی حائز اهمیت هنگام خرید باتری ماشین است) به دلیل تاثیر شرایط و… روی آن، به طور دقیق امکان‌پذیر نیست؛ اما معمولا هر‌کدام از موارد زیر زود‌تر از دیگری به وقوع بپیوندد، باتری به کار خود پایان می‌دهد:

• گذشت زمانی به اندازه‌ی ۲ تا ۳ سال از تاریخ تولید و ساخت باتری (حتما هنگام خرید، به تاریخ تولید باتری توجه کنید.)
• طی‌شدن ۴۰۰۰۰ کیلومتر با خودرو از زمان استقرار قطعه (باتری) روی آن
البته باتری‌هایی هم هستند که به دلیل کیفیت بسیار مناسب، نحوه‌ی نگهداری و محیط، تا ۴ سال هم دوام می‌آورند.

آیا امکان دارد، باتری در زمانی کمتر از مدت معین از کار بیفتد؟

بله؛ موارد زیر به زوال سریع باتری کمک می‌کنند:

  • برق‌دزدی
  • خراب‌بودن دینام
  • بی‌کیفیت‌بودن باتری
  • ترافیک و رفت‌و‌آمد‌های فراوان
  • شرایط اقلیمی (آب‌و‌هوای گرم)
  • و…

این‌ها از مواردی به شمار می‌روند که باید در خرید باتری ماشین در نظر گرفته شوند.

پیش نیاز خرید باتری ماشین و نکات مربوط به آن

همان‌طور که می‌دانید، خرید باتری خودرو، باید با دقت و تامل فراوان انجام شود. در قسمت زیر، به تعدادی نکات گزینش، اشاره می‌کنیم:

۱. آگاهی از نیاز الکتریکی ماشین
۲. بررسی اعداد BCI (این اعداد طرز آرایش پایانه‌ها، بعد‌های باتری و شکل آن را مشخص می‌کنند؛ برای ارزیابی ظرفیت باتری مناسب نیست.)
۳. توجه به استقرار مناسب باتری داخل محفظه‌ی مخصوص آن در اتومبیل (آیا حجم باتری با فضای در‌نظر‌گرفته‌شده برای آن، سازگاری دارد؟)
۴. دقت به قدرت دینام در پر‌کردن باتری
۵. آب‌و‌هوای محل سکونت
ای موارد، بخشی از پروسه‌ی تعیین محصول را تشکیل می‌دهند. پس از بررسی آن‌ها به مراحلی چون: چک‌کردن مشخصات باتری‌های مختلف (ولتاژ، ظرفیت آمپر، برگه‌ی گارانتی و…) و تطبیق نیاز‌های ماشین با این خصوصیات و در نهایت گزینش مناسب‌ترین گزینه می‌رسیم.
شاید این روند، کمی خسته‌کننده و زمان‌گیر باشد؛ برای تسریع آن، راهکاری داریم. ادامه‌ی مطلب را از دست ندهید!

خرید باتری ماشین؛ بی دردسر؟!

نوین باتری، یک فروشگاه اینترنتی در حوزه‌ی باتری خودروست که با مراجعه به آن و بررسی اطلاعاتش می‌توانید محصول مورد نظر خود را تهیه کنید.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید، قسمتی به نام: «انتخاب هوشمند باتری خودرو» در سایت مربوطه وجود دارد و تنها با وارد کردن نام وسیله‌ی نقلیه، فهرستی از باتری‌های متناسب، نمایش داده می‌شوند.
ضمن این موارد، می‌توانید با شماره‌ی ۳۴۶۳۸-۰۲۱ تماس بگیرید و درباره‌ی اطلاعات محصولات و…، مشاوره‌ی رایگان دریافت کنید!
از مزایای تهیه‌ی باتری از این فروشگاه، می‌توان به مشاوره‌ی رایگان، ارسال و نصب رایگان و… اشاره کرد.
حتما خدمات و محصولات نوین باتری را با دیگر فعالان این حوزه مقایسه کنید تا برتری آن، برای شما اثبات شود.

کلام آخر

باتری خودرو به دلیل وظیفه‌ی مهمی که در خودرو دارد، باید با دقت و توجه، تعیین شود.
در این مطلب، تلاش کردیم تا در کنار معرفی باتری و وظایف آن، نکاتی که هنگام خرید باتری ماشین لازم است و نحوه‌ی سرعت‌دهی به روند گزینش را ارائه دهیم.

میانگین امتیازات ۳ از ۵
از مجموع ۲ رای

مطالب مشابه

‫۵ دیدگاه‌ها

  1. SRT

    ۲۴ فروردین ۱۴۰۱
    سوابق: (607 ديدگاه)

    جالب بود ازین مطالب بیشتر بزارین

    موافقم 3
    مخالفم 1
  2. زیزیگولو

    ۲۴ فروردین ۱۴۰۱
    سوابق: (4881 ديدگاه)

    من خیلی وقته به این نتیجه رسیدم که باتریای ایرانی خیلی بهترن چون باتریای خارجی معلوم نیستش چه مدت موقع بارگیری و تخلیه از کشتی معطل موندن و از همه مهم تر چند وقت تو گمرک خوابیدن!!!؟؟؟ گاهی اوقات حتی چندین ماه تاریخ مصرفشون تو انبارای گمرک میگذره ولی متاسفانه دلالها با دستکاری تاریخ فاکتورها و قبض انبار گمرک و همینطور دستکاریرتاریخ درج شده روی پوسته این باتریا …… اونا رو وارد چرخه مصرفی کشور میکنن

    موافقم 17
    مخالفم 0
  3. بهراد

    ۲۴ فروردین ۱۴۰۱
    سوابق: (753 ديدگاه)

    کاور باتری باید داشته باشید و از رسوب گذاری سر باتری ها خود داری کنید . دو سال راحت کار می کنه

    موافقم 1
    مخالفم 1
    1. NAVID۰۰۹۸

      ۲۴ فروردین ۱۴۰۱
      سوابق: (10232 ديدگاه)

      دو سال چیزی نیست
      من از باتری آب‌اسیدی حدود ۶ سال کار کشیدم و البته باتری اتمی عمر کمی داره !
      تو ایران هر قطعه و کالایی عمر کمنری داشته باشه بیشتر برایش خرج تبلیغات میکنند چون بیشتر جیب مصرف‌کننده را خالی میکنند و جالبه که همه هم میگویند آب‌اسید بد هست به دلایل مختلف در حالی که تنها دلیلش که من موافقش هستم برای وقتی هست که تصادف داشته باشید ولاغیر در حالی که در اکثر خودروهای تولیدی روز دنیا مثل ژاپنی‌ها و کره‌ای‌ها حتی امروز در سال ۲۰۲۲ از آب‌اسید استفاده میشود و پشت موتور بسته میشود که با تصادفات کوچک سوراخ نشود تا اسید خارج کند و صدمه به باقی قطعات و حتی جانی باشد !

      به شخصه ، باتری آب‌اسید را میپسندم و اهمیتی هم به متخصصان باتری فروش نمیدهم که تنها هدفشان خالی کردن جیب مشتری هست و نه عاشق چشم و ابرو که دل بسوزونند !!!

      موافقم 10
      مخالفم 2
      1. زیزیگولو

        ۲۴ فروردین ۱۴۰۱
        سوابق: (4881 ديدگاه)

        همین باتریایی که به اصطلاح بهشون باتری خشک میگیم در اصل داخلشون آب اسید هستش ولی تو یه محفظه کاملاً پوشیده و سربسته و درون باتری و بدون هیچ منفذی به بیرون و واسه همین اینجور باتریا تا آخر عمر مصرفشون هیچ احتیاجی به اضاف کردن آب اسید یا آب مقطر ندارن ولی هر موقع که از داخل ترک بردارن و آب سید داخلشون بخار بشه باتری از کار میوفته و ماشین دیگه استارت نمیخوره و باید باتری عوض بشه و البته موقعی که ترک برمیدارن این ترکا انقدر ریز و باریک هستش که به چشم دیده نمیشه ……. البته اگه از باتریای تَر استفاده میشه چون لازمه که هر یکی دو هفته یکبار سطح آب اسیدشون چِک بشه بهتره که همیشه آب مقطر بریزیم و آب اسید رو هر پنج یا شیش ماه یکبار بریزیم

        موافقم 2
        مخالفم 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا