گرندپری بحرین ۲۰۲۶ که قرار بود بهار امسال در پیست صخیر بحرین برگزار شود، به دلیل شرایط امنیتی و درگیری‌های منطقه خاورمیانه، لغو شد. بعداً برای اینکه گرندپری بحرین از تقویم ۲۰۲۶ حذف نشود، توافقی میان فرمول یک، FIA، بحرین و مالزی شکل گرفت و مسابقه به پیست سپانگ مالزی منتقل شد؛ بنابراین مسابقه همچنان رسماً Bahrain Grand Prix محسوب می‌شود، اما محل برگزاری آن مالزی است.

تعیین خط گرندپری بحرین ۲۰۲۶ امروز روز شنبه در پیست سپانگ مالزی برگزار شد؛ مسابقه‌ای که به دلیل شرایط خاص تقویم امسال، به جای بحرین در مالزی برگزار می‌شود. در پایان یک جلسه تعیین خط جذاب، مکس وستپن با ثبت زمان ۱ دقیقه و ۳۵.۱۳۰ ثانیه سریع‌ترین راننده شد و نخستین پول‌پوزیشن خود در فصل ۲۰۲۶ را به دست آورد.

این رقابت در حالی برگزار شد که سه مسابقه تمرینی قبلی توسط سه تیم مختلف تحت تأثیر قرار گرفت. وستپن در تمرین اول سریع‌ترین بود، شارل لکلرک در تمرین دوم بهترین زمان را ثبت کرد و کیمی آنتونلی نیز در تمرین سوم مرسدس را به صدر رساند. بنابراین پیش‌بینی نتیجه تعیین خط دشوار به نظر می‌رسید.

وستپن از ابتدا تا انتها سریع بود

وستپن از همان مرحله Q1 سرعت بالایی داشت و در ادامه نیز در Q2 توانست بهترین زمان را ثبت کند. در مرحله نهایی، راننده ردبول بار دیگر عملکرد قدرتمندی نشان داد و با زمان ۱:۳۵.۱۳۰ صدرنشین شد.

لوئیس همیلتون با فراری در جایگاه دوم قرار گرفت و تنها ۰.۲۹۸ ثانیه با وستپن فاصله داشت. این نتیجه برای همیلتون اهمیت زیادی داشت، زیرا او توانست یکی از بهترین جایگاه‌های شروع خود در فصل جاری را به دست آورد و مسابقه را از ردیف اول آغاز کند.

ایزاک حدجار با ردبول دومین خودرو این تیم را به جایگاه سوم رساند، اما به دلیل جریمه پنج‌رده‌ای، مسابقه را از رتبه هشتم آغاز خواهد کرد. بنابراین کیمی آنتونلی و شارل لکلرک به ترتیب در رده‌های بالاتر جدول شروع قرار خواهند گرفت.

مرسدس و فراری در جمع مدعیان

کیمی آنتونلی که در تمرین سوم سریع‌ترین راننده بود، در تعیین خط نیز عملکرد مناسبی داشت و با زمان ۱:۳۵.۶۳۱ چهارم شد. با این حال، او در Q2 با حذف زمان یکی از دورهای خود به دلیل عبور از محدوده مجاز پیست، تحت فشار قرار گرفت و مجبور شد یک دور سریع دیگر ثبت کند. این اتفاق باعث شد یک مجموعه لاستیک نرم اضافی مصرف کند.

شارل لکلرک نیز پنجم شد تا هر دو خودروی فراری در پنج جایگاه نخست قرار بگیرند. لندو نوریس و اسکار پیاستری از مک‌لارن نیز ششم و هفتم شدند و جورج راسل، برنده گرندپری آذربایجان، تنها توانست جایگاه هشتم را به دست آورد.

پیر گسلی با آلپین نهم شد و گابریل بورتولتو از آئودی نیز با عملکردی قابل توجه جایگاه دهم را به خود اختصاص داد.

جدول نتایج تعیین خط

رتبه

راننده

تیم

زمان

۱

مکس ورشتپن

ردبول

۱:۳۵.۱۳۰

۲

لوئیس همیلتون

فراری

+۰.۲۹۸

۳

ایزاک حدجار

ردبول

+۰.۴۲۸

۴

کیمی آنتونلی

مرسدس

+۰.۵۰۱

۵

شارل لکلرک

فراری

+۰.۵۳۶

۶

لندو نوریس

مک‌لارن

+۰.۶۲۷

۷

اسکار پیاستری

مک‌لارن

+۰.۶۳۲

۸

جورج راسل

مرسدس

+۰.۷۴۱

۹

پیر گسلی

آلپین

+۲.۰۸۰

۱۰

گابریل بورتولتو

آئودی

+۲.۵۴۳

حدجار، با وجود کسب رتبه سوم، به دلیل جریمه پنج‌رده‌ای به جایگاه هشتم منتقل خواهد شد. علاوه بر او، فرانکو کولاپینتو و آروید لیندبلاد نیز با جریمه‌های مربوط به پیشرانه و اتفاقات گرندپری آذربایجان مواجه هستند.

رقابت متفاوت در سپانگ

بازگشت فرمول یک به پیست سپانگ پس از سال‌ها، شرایط متفاوتی را برای تیم‌ها ایجاد کرده است. این پیست ۵.۵۴۳ کیلومتری با آب‌وهوای گرم و مرطوب مالزی و ترکیبی از پیچ‌های سریع و طولانی، فشار زیادی به خودرو و لاستیک‌ها وارد می‌کند.

نتیجه تعیین خط نشان می‌دهد که رقابت اصلی در ابتدای مسابقه میان ردبول، فراری، مرسدس و مک‌لارن خواهد بود. با این حال، جریمه حدجار باعث شده ترکیب ردیف‌های ابتدایی نسبت به نتیجه خام تعیین خط تغییر کند.

اکنون نگاه‌ها به مسابقه روز یکشنبه دوخته شده است؛ جایی که وستپن از خط اول و همیلتون از کنار او مسابقه را آغاز می‌کنند و راننده ردبول فرصت دارد نخستین پول‌پوزیشن فصل خود را به یک پیروزی در گرندپری بحرین (مالزی) تبدیل کند. مسابقه طبق برنامه ساعت ۱۵ به وقت محلی سپانگ برگزار خواهد شد.