فرمول یک ابوظبی، پایان فصل 2024 با قهرمانی مک‌لارن

یک‌شنبه 18 آذر 1403 - 17:03
مطالعه 5 دقیقه
Abu-Dhabi-Grand-Prix-2024-1
گرندپری پایانی فصل 2024 مسابقات فرمول یک با پیروزی لندو نوریس و قهرمانی تیم مک‌لارن پس از 24 سال به پایان رسید.
تبلیغات

سرانجام فصل جذاب و پرحاشیه 2024 فرمول یک به پایان رسید. این فصل که با 24 مسابقه طولانی‌ترین فصل تاریخ مسابقات فرمول یک محسوب می‌شد، در حالی در ابوظبی به ایستگاه پایانی رسید که هنوز تکلیف قهرمان تیمی بین فراری و مک‌لارن مشخص نبود. البته تیم ایتالیایی با 21 امتیاز کمتر از رقیب بریتانیایی وارد گرند پری ابوظبی شد و با توجه به پنالتی و شرایط لکلرک که از جایگاه نوزدهم مسابقه را آغاز کرد درحالی‌که رانندگان مک‌لارن در تعیین خط جایگاه اول و دوم را کسب کردند، فراری برای قهرمانی به یک معجزه نیاز داشت که این معجزه رقم نخورد و لندو نوریس در ابوظبی برنده شد تا مک‌لارن برای اولین بار از سال 1998 قهرمانی تیمی فرمول یک را به دست بیاورد.

این چهارمین پیروزی نوریس در فصل 2024 بود و وی را در جدول رانندگان پس از وستپن به مقام نایب‌قهرمانی رساند. قهرمانی مک‌لارن اما درحالی‌که در ابوظبی حاصل شد که اسکار پیستری در همان ابتدای مسابقه با مکس وستپن برخورد کرد و گرند پری ابوظبی را نهایتاً در جایگاه دهم به پایان رساند. کارلوس ساینز که آخرین مسابقهٔ خود را با فراری داد و فصل بعد به ویلیامز خواهد رفت، در جایگاه دوم قرار گرفت و چارلز لکلرک که با استارتی فوق‌العاده در ابتدای مسابقه خود را به ردهٔ هشتم رساند، در پایان سوم شد و سکوی ابوظبی را تکمیل کرد.

لوئیس همیلتون، قهرمان هفت‌بارهٔ جهان که آن‌هم به دلیل مشکلاتی در تعیین خط، مسابقه را در جایگاه شانزدهم شروع کرد، در آخرین مسابقهٔ خود با مرسدس، پس از یک سبقت لحظه آخری از جورج راسل، چهارم شد و هم‌تیمی خود را به رتبهٔ پنجم فرستاد. مکس وستپن که در گرند پری لاس‌وگاس قهرمانی خود را در بخش رانندگان قطعی کرده بود، پس از برخورد با پیستری و دریافت 10 ثانیه پنالتی، نهایتاً خود را به جایگاه ششم رساند. پس از قهرمان چهاربارهٔ جهان، پیر گسلی هفتم شد تا در جدول تیمی، آلپین را بالاتر از رقیب اصلی‌اش یعنی هاس در جایگاه ششم قرار دهد. لیام لاوسون، ولتری بوتاس، فرانکو کولاپینتو و سرجیو پرز هم نتوانستند آخرین مسابقهٔ فصل 2024 را به پایان برسانند.

لوئیس همیلتون در ابوظبی آخرین رانندگی خود را با خودروی مرسدس انجام داد و برای گرامیداشت موفق‌ترین همکاری بین راننده و تیم در تاریخ فرمول یک، در آخر مسابقه در پیست یاس مارینا دونات زد. وی پس از دوازده فصل و کسب شش قهرمانی، از مرسدس جدا شد تا فصل آینده راهی فراری شود و در کنار چارلز لکلرک قرار گیرد.

اولین مسابقهٔ فصل 2025 فرمول یک در تاریخ 16 مارس برابر با 26 اسفند 1403 در استرالیا برگزار خواهد شد.

کپی لینک

رده بندی رانندگان مسابقات فرمول یک (2024)

رتبه

نام راننده

ملیت

تیم

امتیاز

1

مکس وستاپن

هلند

ردبول ریسینگ

437

2

لندو نوریس

بریتانیا

مکلارن-مرسدس

374

3

چارلز لکلرک

موناکو

فراری

356

4

اسکار پیاستری

استرالیا

مکلارن-مرسدس

292

5

کارلوس ساینز

اسپانیا

فراری

290

6

جورج راسل

بریتانیا

مرسدس

245

7

لوئیس همیلتون

بریتانیا

مرسدس

223

8

سرجیو پرز

مکزیک

ردبول ریسینگ

152

9

فرناندو آلونسو

اسپانیا

آستون مارتین-مرسدس

70

10

پیر گسلی

فرانسه

آلپین-رنو

42

11

نیکو هاکنبرگ

آلمان

هاس-فراری

41

12

یوکی سونودا

ژاپن

RB هوندا

30

13

لنس استرول

کانادا

آستون مارتین-مرسدس

24

14

استبان اکون

فرانسه

آلپین-رنو

23

15

کوین مگنوسن

دانمارک

هاس-فراری

16

16

الکساندر آلبون

تایلند

ویلیامز-مرسدس

12

17

دنیل ریکاردو

استرالیا

RB هوندا

12

18

اولیور بیرمن

بریتانیا

فراری (راننده ذخیره)

7

19

فرانکو کلاپینتو

آرژانتین

ویلیامز (راننده ذخیره)

5

20

ژو گوانیو

چین

کیک سائوبر-فراری

4

21

لیام لاوسون

نیوزیلند

RB هوندا (راننده ذخیره)

4

22

والتری بوتاس

فنلاند

کیک سائوبر-فراری

0

23

لوگان سارجنت

آمریکا

ویلیامز-مرسدس

0

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.