تفاوت ساینا S با ساینا معمولی؛ کدام مدل بهتر است؟

چهارشنبه 7 آذر 1403 - 14:30
مطالعه 6 دقیقه
Saipa-Saina-1
ساینا S چه ویژگی‌ها و امکاناتی دارد و تفاوت آن با ساینای معمولی در چیست؟ پاسخ این سؤالات را در این نوشتار بیان خواهیم کرد.
تبلیغات

در حال حاضر، ارزان‌ترین خودروی صفرکیلومتر در بازار کشورمان ساینا S است هرچند که برای خودرویی با قیمتی نزدیک به نیم میلیارد تومان، عنوان ارزان چندان مناسب نخواهد بود. بااین‌وجود، در این بازار انحصاری و محدود، اگر به دنبال یک خودروی سواری نو باشید، گزینه‌ای ارزان‌تر از ساینا S پیدا نخواهید کرد؛ اما ساینا S چه تفاوتی با ساینای معمولی دارد؟ در ادامه به‌تفصیل پاسخ این سؤال را خواهیم داد.

کپی لینک

تفاوت ظاهر ساینا اس با ساینا معمولی

ساینا S که در خرداد 1399 رونمایی شد، درواقع فیس‌لیفتی نسبتاً جزئی روی ساینا معمولی محسوب می‌شود. تغییراتی که این فیس‌لیفت به دنبال داشته، در قسمت جلو شامل سپر جدید با ورودی هوای کوچک‌تر، جلوپنجرهٔ جدید با زه کرومی و گرافیک جدید چراغ‌ها می‌شود هرچند که کاسه‌چراغ‌ها تغییری نداشته‌اند. به سپر خودرو هم در کنار مه شکن‌ها، دی‌لایت‌هایی مشابه کوییک اضافه شده است. این تغییرات هرچند جزئی هستند ولی تا حدودی نمای جلوی ساینا را پخته‌تر و هماهنگ‌تر از قبل کرده است. در عقب ساینا S هم چراغ‌ها، جا پلاک روی درب صندوق و سپر تغییر کرده‌اند و یک‌تریم دیفیوزر مانند روی سپر عقب کار شده است. بااین‌حال برخلاف جلو، تغییرات این قسمت کمکی به زیبا یا بهتر شدن طراحی عقب ساینا نکرده و صرفاً نمای متفاوتی را ایجاد کرده‌اند.

کپی لینک

تفاوت داخل ساینا S با ساینا معمولی

در داخل ساینا اس هرچند داشبورد تغییری نداشته و شاهد همان داشبورد پلاستیکی سیاه و بی‌کیفیت قبلی هستیم ولی سایپا از غربیلک فرمان D شکل ساینا اتوماتیک استفاده کرده که ظاهر و کیفیت بسیار بهتری نسبت به غربیلک قدیمی ساینا معمولی دارد. البته برخلاف ساینا اتوماتیک، در اینجا خبری از دکمه‌های کنترلی روی غربیلک نیست و جای آن‌ها کور شده است. علاوه بر این، ساینا اس از صفحه آمپر جدیدی هم بهره می‌برد که در کوییک S هم وجود دارد. این صفحه آمپر به یک نمایشگر دیجیتالی کوچک مجهز است که اطلاعاتی مثل باز بودن درها، آمپر بنزین و آمپر آب را نشان می‌دهد و نقش کامپیوتر سفری را هم بازی می‌کند. همین دو تغییر نه‌چندان بزرگ، حال و هوای کابین ساینا S را کمی بهتر از قبل کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: بررسی ساینا اس دوگانه سوز

کپی لینک

تفاوت امکانات ساینا S با ساینا معمولی

ساینا اس از لحاظ امکانات تفاوت چندان بزرگی با ساینا معمولی ندارد و صرفاً چند مورد جزئی به لیست آپشن‌های آن افزوده شده است که شامل دی‌لایت، چراغ‌های خودکار و کامپیوتر سفری می‌شود. علاوه بر این، به خاطر استانداردهای 85 گانه، سایپا مجبور شده ساینا S را از سال 1402 به آپشن‌های ایمنی جدیدی شامل سیستم کنترل پایداری، سیستم پایش باد تایرها و نشانگر تعویض دنده مجهز کند؛ بنابراین، به‌طورکلی امکانات اضافی ساینا S نسبت به ساینا معمولی شامل موارد زیر می‌شود:

  • دی‌لایت
  • چراغ‌های خودکار
  • کامپیوتر سفری
  • سیستم پایش باد تایرها
  • غربیلک فرمان D شکل
  • نشانگر تعویض دنده
  • سیستم کنترل پایداری
کپی لینک

تفاوت فنی و موتوری ساینا S با ساینا معمولی

ساینا اس در بخش فنی تفاوت بزرگی با ساینا معمولی ندارد و از همان پیشرانهٔ 1.5 لیتری چهار سیلندر هشت سوپاپ M15 استفاده می‌کند که 87 اسب بخار قدرت و 128 نیوتن متر گشتاور دارد. بااین‌حال، این موتور در ساینا S به دریچه گاز برقی (بجای دریچه گاز سیمی) مجهز شده و استاندارد آلایندگی آن‌هم به یورو 5 ارتقاء پیدا کرده است. غیرازاین دو مورد اما ساینا S از لحاظ فنی تفاوت دیگری با ساینا معمولی ندارد؛ بنابراین، انتقال نیرو در این خودرو همچنان توسط همان گیربکس پنج سرعته دستی صورت می‌گیرد، ترمزها در جلو دیسکی و در عقب کاسه‌ای هستند، رینگ‌های 14 اینچی فولادی با لاستیک‌های 185 هستند و مصرف سوخت ترکیبی خودرو هم 7.2 لیتر در هر صد کیلومتر است.

بیشتر بخوانید: بررسی ساینا اس 85 گانه

کپی لینک

ساینا پلاس و ساینا آپشنال

سایپا در سال 1399، تیپ جدیدی از ساینا را با پسوند پلاس به بازار عرضه کرد. این خودرو درواقع نسخهٔ آپشنال ساینا معمولی محسوب می‌شد که از امکانات بیشتری شامل غربیلک فرمان D شکل با دکمه‌های کنترلی، نمایشگر لمسی 7 اینچی، دوربین دید عقب، صندلی‌های چرمی، شیشه‌های دودی، دستگیره‌های در آسان‌بازشو و کف‌پوش‌های سه‌بعدی برخوردار بود. ساینا پلاس در بیرون از همان طراحی قدیمی استفاده می‌کرد ولی سایپا با استفاده از چراغ‌های جلوی کوییک با کاسهٔ داخلی مشکی‌رنگ و همین‌طور مشکی کردن ورودی هوای درون سپر، قاب جلوپنجره و بخش پایینی سپر، سعی کرده بود کمی آن را از ساینا معمولی متمایز کند. ساینا پلاس برای مدت کوتاهی تا سال 1400 تولید شد.

در کاتالوگ ساینا اس که در وب‌سایت سایپا قرار دارد، برای این مدل هم نسخهٔ آپشنال ذکر شده که از همان آپشن‌های اضافی ساینا پلاس مثل صندلی‌های چرمی، دکمه‌های کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، نمایشگر لمسی و... بهره می‌برد ولی سایپا هنوز این نسخه را به بازار عرضه نکرده و ساینا اس فقط با همان آپشن‌های معمولی عرضه می‌شود.

کپی لینک

قیمت ساینا S و ساینا کارکرده

کپی لینک

قیمت روز خودروهای سایپا: ساینا، کوییک، سهند و اطلس

مدل

توضیحات

قیمت کارخانه

قیمت بازار

ساینا

اس - 85 گانه

468,994,000

537,000,000

ساینا اتوماتیک

اس اتوماتیک

568,748,000

645,000,000

تاریخ به روز رسانی:

برای اطلاع از آخرین قیمت ساینا صفر در کارخانه و بازار این صفحه از پدال را دنبال کنید.

سایپا در سال 1401 به تولید ساینا معمولی پایان داد و چند سالی است که فقط ساینا S را به بازار عرضه می‌کند. این خودرو در حال حاضر قیمت کارخانه‌ای 414 میلیون تومان دارد درحالی‌که در بازار با قیمتی در حدود 470 میلیون تومان خریدوفروش می‌شود. اگر خواهان ساینا معمولی باشید باید سراغ نمونه‌های دست‌دوم بروید که در آخرین مدل‌ها یعنی 1400 و 1401 بسته به کارکرد و تمیزی هم‌اکنون حدوداً بین 330 تا 400 میلیون تومان قیمت دارند.

همچنین میتوانید برای اطلاع از جدیدترین قیمت روز خودرو و آخرین تغییرات بازار، به صفحه مربوطه مراجعه کنید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟

داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.