ایستگاه خبرسایپا

درخواست افزایش قیمت سایپا همزمان با اعلام سودآوری!

سایپا به تازگی اعلام کرده بعد از مدتی نسبتا طولانی از حالت زیان‌ده خارج و سودآور شده است. از سویی دیگر، دومین خودروساز بزرگ ایران برای افزایش قیمت محصولات تلاش می‌کند.

محصولات سایپا

آبان ۱۴۰۳، زیان انباشته سایپا براساس آمار رسمی تا فصل تابستان ۱۴۰۳ منتشر شد. صورت‌های مالی شش‌ماهه که در کدال به اطلاع سازمان بورس و عامه‌ی مردم  رسید نشان داد شرکت سایپا در نیمه نخست سال ۱۴۰۳،  بیش از ۷ هزار و ۳۲۷ میلیارد تومان زیان خالص تولید کرده است. رقمی که در هر ماه معادل یک هزار و ۲۲۱ میلیارد تومان و به ازای هر روز نیز معادل ۳۹ میلیارد و ۳۹۳ میلیارد تومان بود. این اعداد نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۲، چهارده درصد افزایش زیان را ثابت کرد.

سایپا؛ شرکتی که سه برابر سرمایه اش، زیان انباشته دارد/ هر ۶۰ دقیقه چند میلیارد زیان دهی؟

زیان انباشته سایپا تا پایان آذر ۱۴۰۳ به رقم ۶۵ هزار میلیارد تومان رسید؛ درحالی‌که سرمایه ثبت شده سایپا در بورس ۱۹ هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان اعلام شد. به زبان ساده، سایپا در آذرماه ۱۴۰۳ معادل سه برابر سرمایه‌ ثبت‌شده خود، زیان انباشته داشت.  این شرکت در ۹ ماه نخست ۱۴۰۳، زیان ۵ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان ثبت کرد. زیان انباشته ۳ خودروساز ایران (ایران خودرو سایپا پارس خودرو) پاییز ۱۴۰۳، به ۲۰۸ هزار میلیارد تومان رسید.

پایان زیان دهی سایپا؟

طی روزهای گذشته، اخباری در رسانه‌ها اعلام شده مبنی بر خروج سایپا از زیان‌دهی، که البته باتوجه به سوابق این شرکت، به زحمت می‌توان پایان زیان‌سازی سایپا را باور کرد. شرکتی که محصولاتش را با نرخ سال ۱۴۰۳ می‌فروشد و حالا با افزایش تورم، در کنار هزینه‌های جانبی مثل گرانی نرخ ارز فعالیت می‌کند؛ چگونه ممکن است به زیان‌دهی خود پایان داده باشد؟

براساس آنچه در سامانه کدال دیده می‌شود، سایپا از وضعیت زیان‌دهی خارج شده و خطر ورشکستگی طیق تعریف قانونی ندارد. این شرایط، سایپا را از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت خارج می‌کند و ممکن است بحث واگذاری مالکیت  شرکت را حداقل برای مدتی، متوقف کند. سایپا با نماد «خساپا» در بورس اوراق بهادار تهران فعالیت می‌کند.

 

ماده ۱۴۱ قانون تجارت که با عنوان قانون ورشکستگی شناخته می‌شود؛ به شرکت‌هایی که نیمی از سرمایه خود را از دست داده‌اند، هشدار می‌دهد که دارایی‌های خود را ارزیابی مجدد کنند تا اگر ارزش دارایی‌ها بیشتر از زیان انباشته باشد؛ شرکت با فروش دارایی‌های مازاد، بخشی از بدهی‌های خود را تسویه کند. نکته‌ی مهم اینکه، شرکت‌های مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت ، اجازه فعالیت در بورس ندارند.

چنانچه یک غول صنعتی مثل سایپا از بورس حذف شود؛ ضربه‌ی سنگینی به تمام شاخص‌های اقتصادی کشور، خصوصا سهام‌داران شرکت‌های مختلف، وارد می‌‎شود. سقوط شاخص بورس در ایران، معمولا ارزش تمام نمادها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

درخواست افزایش قیمت سایپا 

در روز یک‌شنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴، سایپا با ارسال درخواستی رسمی به اداره نظارت بر ناشران گروه صنعتی و معدنی سازمان بورس و اوراق بهادار، خواستار بررسی و اصلاح نرخ فروش محصولات خود شد. این درخواست به شماره ۹۱۴۵۴ مورخ ۱۴۰۳/۰۳/۱۳ موجود است.

مدیران سایپا اعلام کرده‌اند پیگیری‌های مربوطه تا حصول نتیجه، ادامه خواهد داشت و مراتب از طریق سامانه کدال به اطلاع سهامداران خواهد رسید.

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۱۱ رای

مطالب مشابه

‫۱۱ دیدگاه‌ها

  1. PURIYA

    ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
    سوابق: (873 ديدگاه)

    تقاص کارایی که میکنین پولایی که از مردم میکشین بالا رو خواهید داد شک ندارم

    موافقم 31
    مخالفم 4
  2. شهروند ایرانی

    ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
    سوابق: (963 ديدگاه)

    همه جای دنیا میان هزینه رو کم میکنن نیروی مازاد اخراج میکنن مدل های کم فروش حذف میکنن تو دنیا جنگ قیمت و ماشین مخصوصا با قدرت گرفتن چینی ها به صرفه تر شدن اما تو ایران همه مسیر ها برای گرونتر شدن تیبا با چنتا فیس لیفت نیم میلیارد رد کرده اسمش گذاشتن اطلس ۴۰۵ با چندتا فیس لیفت اسمش شده سورن و دنا و پارس بسه دیگه کفگیر خورده ته دیگ مردم چیزی ندارن که به شما بدن بهتر از الان گوشت همدیگر بخورید این همه نیروی که مطمئنم بدون هیچ مهارتی تو سایپا ایران‌خودرو هستن اخراج کنید مدیران بی کفایت خاصیت اخراج کنید تا ضرر ده نباشید

    موافقم 22
    مخالفم 2
    1. ماشین باز

      ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
      سوابق: (68 ديدگاه)

      بازارو انحصاری کردن برا خودشون و هر کاری بخوان انجام میدن کسی هم زورش نمیرسه بهشون بگه بالای چشمتون ابرو ، مردم هم که ثبت نام میکنن و میخرن .

      موافقم 18
    2. محمد

      ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
      سوابق: (1638 ديدگاه)

      الان‌ با ۵۰۰۰‌ دلار هیچ خودرویی در هیچ جای دنیا بهت به صورت صفر نمی دهند.

      موافقم 3
      مخالفم 19
      1. شهروند ایرانی

        ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
        سوابق: (963 ديدگاه)

        حقوق منم دلاری بدن مثل دوبی تعرفه نگیرن

        موافقم 8
        مخالفم 2
        1. محمد

          ۲۱ خرداد ۱۴۰۴
          سوابق: (1638 ديدگاه)

          اینو باید به دولت بگی.
          ربطی به صنعت نداره.

  3. Navid Jahromi

    ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
    سوابق: (4017 ديدگاه)

    یک سؤال دارم ممنون میشم دوستان جواب بدن: اگر این انتخاب به شما داده میشد که ماشینی که میخواین رو بدون تعرفه وارد کنین ولی بنزینش رو به قیمت آزاد فوب خلیج فارس بزنین،‌ این گزینه رو انتخاب میکردین یا خیر؟‌ چرا؟‌

    موافقم 5
    مخالفم 15
  4. SS

    ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
    سوابق: (908 ديدگاه)

    حقوق با نرخ جهانی رو انتخاب میکنم
    دولتی که میخواد همه چیز رو به نرخ جهانی حساب کنه اول باید دستمزد جهانی پرداخت کنه

    موافقم 27
    1. نوید

      ۲۱ خرداد ۱۴۰۴
      سوابق: (1 ديدگاه)

      چون ما تحت استعمار هستیم.

  5. 911

    ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
    سوابق: (603 ديدگاه)

    بد ترین تعیین قیمت نه تنها خودرو بلکه لوازم خانگی و…
    تو ایرانه .
    ربطی هم نداره به نظر من حتی باید بیشتر هم باشه چون برای مثال شاهین حدود ۵۰۰۰ تا ۷۰۰۰ دلاره حالا شما ۱۰ هزار بگیر .یه ماشین سدان کوچیک خانوادگی تو اروپا بالای ۱۲۰۰۰ هزار حداقل برای صفرش باید هزینه کنی که تازه کمتر هم امکانات و….
    دارن من الان از سایپا همایت نمی کنم و از شاهین فقط بحث من این که ارزش پول متاسفانه پایین هست و مگر نه اینطور نبود.
    تو کار خونه هم بره بالا افراد بسیار محترم دلالان تو بازار دنا رو با ۲،۳ میلیارد حراج میکنن.
    این نظر شخصی منه مگر نه این افزایش قیمت ها ۱۰۰ درصد به ضرر مردم هست

    موافقم 2
    مخالفم 6
    1. heshmat021

      ۲۰ خرداد ۱۴۰۴
      سوابق: (464 ديدگاه)

      اول کمی مطالعه کنید بعد بیایید نظر بدید

      سایپا و ایران خودرو دارن با دلار ۲۸ تومنی کار میکنن، یعنی خودرویی که به شما میدن با دلار ۲۸ تومنی تولید شده

      حالا شما قیمت شاهین رو تقسیم به دلار ۲۸ تومنی کن، میشه حدود ۲۰-۲۵ هزار دلار

      بعد برو ببین چین و اروپا بهت چی میدن

      حتی گوشت، مرغ، میوه، پوشاک و… هم تو ایران گرون تر از اروپا است

      موافقم 4
      مخالفم 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا